Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 14:33 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Madárvédelmi megállapodást írtak alá a mérgezések visszaszorítására
A csütörtökön Dunakeszin aláírt megállapodás célja, hogy folytatódhasson a méregkereső kutyák képzése - emelte ki az államtitkár.

Rácz András felidézte, hogy a 20. század elején még dúvadgyérítés címen bevett szokás volt a madarak szervezett és szisztematikus pusztítása, de később a természetvédelem erőteljesebb megindulásával ez a folyamat lassan leállt, de az ezredfordulón újra indult.

Hozzátette, hogy 2012-ben az Európai Unió által is támogatott Helicon Life+ program keretében sikerült megkezdeni az első méregkereső kutya kiképzését és így később 450 madármérgezéses eset vált ismerté, amelynek nagy része védett fajokat érintett.

Az államtitkár elmondta, hogy a 2012-es projekt után tavaly megindult a program folytatása PannonEagle LIFE néven és tovább bővült a résztvevők köre a környező országokkal. Ausztria, Szerbia, Csehország és Szlovákia szakemberei a magyar szakemberekkel közösen tovább tudnak dolgozni a parlagi sasok megőrzéséért és a ragadozómérgezések visszaszorításáért. Balogh János országos rendőr-főkapitány szólt arról, hogy a madármérgezések egyszerre több bűncselekményt is magukba foglalnak, így például az orvvadászatot, az állatkínzást és a méreggel való visszaélést, ezért fontos a rendőrségnek az ilyen esetek visszaszorítása, megelőzése.

Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója arról beszélt, hogy a kutyás keresőegység felállítása még az első projekt keretében is újdonságként volt. Hozzátette, hogy a projektek előtt nem sikerült bíróság elé vinni, sőt sokszor még felderíteni sem a hasonló ügyeket, de 2016 végére már több felderítés is a bíróság elé került és született felfüggesztett börtönbüntetés is.

A sajtótájékoztató végén a kiképzett speciális keresőkutyák és vezetőik keresőgyakorlati szituációt mutattak be.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 12:41
Címkék: Rácz András, Európai Unió, Helicon Life+, PannonEagle LIFE, Balogh János, Halmos Gergő,
Kommentek
Az Európai Unió Tanácsa az antiszemita gyökerű gyűlölet visszaszorítása érdekében fogadott el nyilatkozatot
időszak erőszakos cselekedetei és terrortámadásai azt mutatják, hogy Európa zsidó közösségei különösen kitettek az antiszemita gyökerű gyűlöletnek, amely továbbra is széles körben elterjedt az Európai Unió egyes tagállamaiban.

A nyilatkozat arra szólítja fel a tagállamokat, hogy fogadjanak el és hajtsanak végre átfogó stratégiát az antiszemitizmus minden formájának megelőzésére érdekében, a rasszizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és az erőszakos, szélsőséges nézetek terjedésének visszaszorítására irányuló stratégiájuk részeként. Fokozzák erőfeszítéseiket a zsidó közösségek, intézmények és állampolgárok biztonsága érdekében.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke és Vera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos az uniós belügyi tanács nyilatkozatára reagáló közös közleményében aláhúzta, a szöveg elfogadása azt a fontos üzenetet hordozza az európai zsidó közösségek számára, hogy az EU és minden tagállama
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 14:31
Az olasz kormány el akarja kerülni az uniós szankciókat
Brüsszellel való megegyezésre hajlik. A balközép La Repubblica szerint az olasz kormány a recessziót akarja elkerülni, amely a Goldman Sachs most közölt előrejelzései szerint 2019-ben fenyegeti Itáliát.

Giovanni Tria olasz pénzügyminiszter hétfőn újabb egyeztetést tartott a pénzügyi stabilitásért is felelős Valdis Dombrovskis biztossal, az Európai Bizottság alelnökével, aki kijelentette, Róma hangnemváltása önmagában nem elegendő, Brüsszel Rómától szerkezeti váltást vár az államadósság visszaszorítására.

A Róma és Brüsszel közötti költségvetési vita az Olaszország és az EU kapcsolatáról is szól. A Liga december 8-ra országos megmozdulásra szólította híveit Rómába Elsők az olaszok! -jelszóval. A Matteo Salvini vezette pártnak ez lesz az első tömegdemonstrációja az olasz fővárosban, amely tesztelheti, hogy a kormány első hat hónapja után a felmérésekben már 36 százalékon álló Ligának mekkora a támogatottsága az északi tartományokon kívül.

Erre válaszolva az Europanow! mozgalom arra szólította
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 17:17
Zaklatási ügyek - Az Európa Tanács kezdeményezést indított a parlamenti visszaélések visszaszorítására
A strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot számláló Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése tájékoztatása szerint a tagországi parlamentek képviselői a nők elleni erőszak megszüntetésének közelgő világnapját megelőzően arra vállaltak kötelezettséget, hogy nemzeti parlamentjeikben lépéseket tesznek az ilyen viselkedés felszámolására.

Liliane Maury Pasquier, a PACE júniusban megválasztott elnöke elmondta, az Európa Tanács és az Interparlamentáris Unió (IPU) nemrégiben készített közös tanulmánya a nőkkel szembeni zaklatás és a verbális, pszichikai, vagy tettleges erőszak riasztó szintjét mutatta ki.

"A közgyűlésnek hangos és egyértelmű üzenetet kell küldenie, hogy ez a viselkedés egyszerűen elfogadhatatlan" - fogalmazott.

A PACE közleménye szerint az említett tanulmány többek között arra mutatott rá, hogy a nemzeti parlamentekben a nők több mint 85 százaléka szenvedett már el pszichológiai erőszakot hivatali ideje alatt. Csaknem 68 százalékuk szembesült a megjelenésével kapcsolatos, vagy a nemi
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 14:23
EU-OECD: a várható élettartam folyamatos növekedése lelassult az unióban
Az Egészségügyi pillanatkép: Európa című 2018-as adatokat tartalmazó jelentés szerint a várható élettartam a közelmúltban gyorsan és folyamatosan emelkedett az uniós tagállamokban. 2011 óta azonban ez a növekedés jelentősen lelassult. A várható élettartam nem csupán a nemek, hanem a társadalmi és gazdasági helyzet szerint is nagy egyenlőtlenségeket mutat. A megállapítás szerint az alacsony iskolázottságú, 30 éves férfiak az EU-ban átlagosan mintegy 8 évvel rövidebb életre számíthatnak, mint az egyetemi végzettséggel rendelkezők.

Vytenis Andriukaitis, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa szerint az egészséges életmód népszerűsítésére és az olyan kockázati tényezők kezelésére irányuló erőfeszítések révén, mint a dohányzás vagy a testmozgás hiánya, sokkal több éltet lehetne megmenteni. Mint közölte, a megelőzés javításával és az egészségügyi beavatkozások hatékonyabbá tételével a korai halálozás elkerülhető lenne - vélekedett.

A dokumentum rámutat, hogy
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 14:09
Juncker: sajnálatos Ausztria kilépése az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadási folyamatából
fontos lenne, hogy külpolitikai kérdésekben teljes konszenzus híján akár a tagállamok minősített többségével is lehessen dönteni.

Kérdésre válaszolva elismerte, hogy nem festene jó képet az EU-ról, ha bizonyos külpolitikai kérdésekben figyelmen kívül hagynák egyes tagállamok véleményét, de sokkal hatékonyabb lenne, mint a jelenlegi helyzet.

Korábban a német kormány is sajnálatát fejezte ki az osztrák döntés miatt, kiemelve, hogy a tervezett megállapodás éppen az illegális migráció visszaszorítására irányul, és nem érinti a világszervezet tagállamainak nemzeti szuverenitását.

Bécs álláspontja szerint azonban a tervezet elmossa a törvényes és az illegális bevándorlás közötti különbséget.

Az ENSZ 193 országa 2016 őszén egyezett meg a nem kötelező érvényű migrációs csomag elfogadásáról, melynek célja a bevándorlás biztonságossá és legálissá tétele. A dokumentumot decemberben írják alá Marokkóban.

Az Egyesült Államok Donald Trump elnökké választása után már nem vett részt a folyamatban,
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 17:32
Szaúdi koronaherceg: Trumppal sok mindent elértünk a Közel-Keleten
Mohamed bin Szalmán hangot adott azon meggyőződésének, hogy Donald Trumppal együttműködve - ahogyan fogalmazott - "sok mindent elértünk a Közel-Keleten, különösen a szélsőségesség, a szélsőséges ideológiák elleni küzdelemben". Hozzátette, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet "rövid idő alatt eltűnt Irakból és Szíriából, és jónak nevezte az "Irán negatív lépéseinek" visszaszorítására tett lépéseket.

A trónörökös ugyanakkor visszautasította az amerikai elnök kedden, egy mississippi választási gyűlésen tett kijelentéseit, miszerint a szaúdi uralkodó "két hétig lenne hatalmon" az Egyesült Államok katonai támogatása nélkül, és Rijádnak ezért a támogatásért fizetnie is kellene.

"Az embernek el kell fogadnia, ha bármelyik barátja jó dolgokat és rossz dolgokat egyaránt mond. Lehetnek félreértések, és ezt mi ebbe a kategóriába soroljuk" - fogalmazott Szalmán herceg, és hozzátette, hogy Szaúd-Arábia nem ingyen kap fegyvereket az Egyesült Államoktól, hanem megvásárolja ezeket. "Amióta csak
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 07:04
Uniós bíróság: szükség esetén a nemzeti szabályozás mellőzésével az uniós jogszabályt kell alkalmazni
Link Logistik N&N cég ügyben hozott ítéletében arra emlékeztetett, hogy a magyar szabályozás, amely az úthasználati díj megfizetésének elmulasztását a jogsértés súlyának figyelembevétele nélkül szankcionálja ellentétes az uniós joggal. A magyar szankciórendszer ugyanis bizonyos közutak használatához a díj előzetes kifizetését írja elő, és ennek bármilyen megsértése esetén átalányösszegű bírság kiszabását.

Mint hangsúlyozták, a nehézgépjárművek útdíjfizetési kötelezettsége megsértésének visszaszorítására irányuló szankciók szigorúságának összhangban kell állnia a jogsértés súlyával, különösen a tényleges visszatartó erő biztosítása érdekében.

A jelen ügyben a Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság azt kívánta megtudni, hogy az arányosság követelménye a tagállami bíróságok előtt folyó jogvitákban közvetlenül alkalmazandó irányelvi rendelkezésnek minősül-e.

Ítéletében a bíróság kimondta, amennyiben a nemzeti szabályozás az arányosság elvét előíró uniós irányelv rendelkezésével
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:51
Képek, videók
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
Rácz András ant. szerelő
antennaszereles
2013. május 30. csütörtök, 01:21
T:70/248 8485 Rácz András
raczandris
2013. május 12. vasárnap, 12:46
Rácz András antennaszerel
raczandris
2013. május 12. vasárnap, 12:34
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Heliconia rostrata.jpg
pacsakute
2015. június 11. csütörtök, 08:00
SvB Heliconia.png
cady89
2015. május 17. vasárnap, 15:00
Hanging Heliconia, Peru.j
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:12
Heliconia - Maui, Hawaii.
durcimarcika
2014. október 14. kedd, 10:37
heliconia.png
violaterdik
2013. március 20. szerda, 14:04
heliconia.gif
szicu
2013. január 12. szombat, 01:08
Heliconia-rostrata-1.j pg
durcimarcika
2012. július 27. péntek, 19:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.