Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 04:14 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iszlám Állam - Moszkva környéki embercsempész-hálózat lebuktatásáról számolt be az orosz állambiztonság
A lebuktatott "etnikai bűnszervezet" tagjai egyúttal közép-ázsiai migránsok oroszországi illegális bevándorlását is szervezték. Az akció során a belügyminisztérium és az FSZB munkatársai 17 címen tartottak házkutatást.

A hatóságok három, hamis iratok előállítására szakosodott műhelyre bukkantak, ahol a határátlépést bizonyító pecséteket, üres orosz idegenrendészeti kártyákat, valódi és hamis külföldi útleveleket foglaltak le. Az FSZB szerint bebizonyosodott, hogy az emberforgalmi csatorna szervezői kapcsolatban álltak nemzetközi terrorszervezetekkel.

Az őrizetbe vett személyek állampolgárságát nem nevezte meg az FSZB.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 20:49
Címkék: Iszlám Állam, orosz állambiztonság, akció során, hatóságok három, határátlépést bizonyító, emberforgalmi csatorna,
Kommentek
Terrorizmus - Terrorcselekmény előkészítésével vádolnak egy iraki fiatalt Németországban
A frankfurti tartományi felsőbíróság közleménye szerint a 17 éves Deday A.-t azzal vádolják, hogy robbantásos merényletet készített elő és követőket toborzott az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetnek.

A szüleivel élő tinédzser robbanószert nyert ki tűzijátékokból, azzal a szándékkal, hogy pokolgépet készítsen és egy öngyilkos merénylettel a lehető legnagyobb számban megöljön vagy megsebesítsen nem muszlim vallású embereket, és az interneten buzdított az IÁ támogatására. Az idén februárban őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték, pere a közeljövőben kezdődik - áll a közleményben.

A Bild című lap szerint Deday A. még nem választotta ki a támadás helyszínét, Németországban vagy Nagy-Britanniában akart volna robbantani.Az iraki fiatalember 2015 óta él Németországban, úgynevezett oltalmazott menedékjogi státusszal rendelkezik. Ez annak a menedékkérőknek jár, aki nem felel meg a menekült jogállás feltételeinek, de nem lehet visszaküldeni a hazájába, mert halálbüntetés,
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 19:12
Amerikai külügyminiszter: Trump új liberális világrendet épít
valamint Bosznia-Hercegovina csatlakozási törekvése áll.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tájékoztatása szerint a külügyminiszterek a NATO két fontos partnerével, Grúziával és Ukrajnával találkoznak és áttekintik a Fekete-tenger térségének biztonsági helyzetét, a szövetség és az érintett országok együttműködését, valamint a reformfolyamatok állását.

A miniszterek munkavacsoráján a közel-keleti és észak-afrikai kihívások kerülnek elő. Áttekintik a NATO terrorizmus elleni szerepét, megvitatják az Iszlám Állam terrorszervezet elleni fellépésének és a régióbeli partnereknek nyújtott NATO-támogatások jövőjét.

Szerdán a NATO tagországok külügyminiszterei megbeszélést tartanak a Nyugat-Balkánról Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének részvételével. Megbeszélik Szkopje NATO-tagság felé, főként a névvita rendezése által tett előrehaladását, valamint Bosznia-Hercegovina tagsági törekvéseinek következő lépéseit. A miniszterek várhatóan támogatni fogják, hogy a
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 13:21
Advent - Szakértő: biztonsági szempontból kiemelt az adventi időszak
Az Iszlám Állam kiszorult a Közel-Kelet jelentős részéről, emiatt kísérletezik Afganisztánban területfoglalással, és ezért áll fenn a veszélye annak, hogy Európában is megpróbál olyan akciókat végrehajtani, amelyek demonstrálják erejét, lelkesítik tagjait, szimpatizánsait, anyagi támogatóit - mondta a szakember.

Európában drasztikusan megváltozott a biztonsági helyzet: mintha már nem is a klasszikus terrorizmussal, hanem beszivárgó ellenséges diverzánsokkal kellene felvenni a harcot. A közelmúltban Nagy-Britanniában bombagyárat, másutt vegyi támadásra készülő csoportot számoltak fel - fűzte hozzá.

Ez már az értékek háborúja, és ebben a harcban a hátrálásnak, önfeladásnak rossz üzenete van - jegyezte meg Horváth József.
velemenyezd, 2018. december 02. vasárnap, 09:01
Seehofer: a muszlimok hozzátartoznak Németországhoz
A miniszter a 2006-ban alapított fórum negyedik ülésszakát megnyitó beszédében hangsúlyozta: nem férhet kétség ahhoz, hogy a muszlimok hozzátartoznak Németországhoz.

Horst Seehofer tavasszal élénk közéleti vitát indított el azzal a gondolatával, hogy a keresztény-zsidó hagyományok által formált kultúrájú Németországhoz nem tartozik hozzá az iszlám.

Ezt a kijelentést a DIK-n nem ismételte meg, viszont elmondta: az a legfontosabb kérdés, hogy miként lehet ösztönözni az iszlám olyan formájának kifejlődését, amely "társadalmunkban gyökerezik, követi értékeinket és életformánkat", vagyis amely "Németországból származik, Németországban működik és Németországért dolgozik".

Ehhez elengedhetetlen, hogy a muszlim közösség fokozatosan elszakadjon a "külföldi befolyástól", és saját kezébe vegye szervezeti fejlesztésének, működése finanszírozásának és az imámok - egyházi személyek - képzésének feladatát - hangsúlyozta Horst Seehofer.

Alapvető követelmény az egyes szervezetekkel szemben
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 14:33
Szijjártó: Magyarország stratégiai szövetségesként tekint Afganisztánra a terror és a szélsőségesség elleni küz
korábbinál súlyosabbra növekedett a terrorveszély.

Az afganisztáni történések is bizonyítják, hogy fokozni kell a terrorizmus és a szélsőséges ideológiák elleni nemzetközi küzdelmet - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter egyúttal biztosította az afgán vezetést arról, hogy számíthat Magyarország támogatására a belső stabilitás megteremtésére tett erőfeszítéseiben. Kiemelte Asraf Gáni államfő törekvéseit a nemzeti megbékélésre, ezen belül arra, hogy lezárulhasson a konfliktus a kormány ellen harcoló, iszlám szélsőséges tálibokkal.

Magyarország továbbra is részt vesz a NATO afganisztáni támogatási programjában és az afgán biztonsági erők anyagi támogatásában is - fűzte hozzá, bejelentve, hogy a jövő év elején újabb 30 tagú magyar kontingens érkezik az országba, és csatlakozik a jelenleg ott állomásozó 106 katonához. A miniszter utalt az 500 ezer dolláros (141,5 millió forint) pénzügyi támogatásra is.

Magyarország készen áll arra is, hogy amikor a biztonsági helyzet lehetővé teszi, új lökést
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 13:42
Ellehetetlenítésre hivatkozva felhagy törökországi tevékenységével a Nyílt Társadalom Alapítvány
A közlemény szögezi, hogy az utóbbi napokban az alapítvánnyal kapcsolatban a török médiában egyre gyakoribbá váltak az alaptalan állítások és a "mértéktelen spekulációk", ami ellehetetlenítette a szervezet tevékenységét.

Mint írták: az igazgatótanács az alapító okirat 16. pontjával összhangban döntött a felszámolásról, amely kimondja, hogy így kell eljárni, ha "az alapítvány céljainak és szolgáltatásainak megvalósítása ellehetetlenül vagy a szervezet fennállása hasztalanná válik".

Az alapítvány kiemelte: Törökországban a nemrégiben induló nyomozások keretében a Nyílt Társadalom Alapítványt a 2013-as Gezi parki tüntetésekkel igyekeznek kapcsolatba hozni. Hozzátették: ezek a törekvések nem újak, mindazonáltal a vádak teljességgel valótlanok.

Rámutattak egyúttal: a vonatkozó híradásokban szereplő külföldi adományokról, valamint arról, hogy a felajánlások mely intézményekhez és projektekhez lettek továbbítva a Nyílt Társadalom Alapítvány minden év júniusában beszámolt az Alapítványok
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:35
Brit vezérkari főnök: Oroszország nagyobb fenyegetés, mint az iszlám szélsőség
helyzetben nincs helye az elbizakodottságnak, és az orosz fenyegetést nem szabad ellenállás nélkül szemlélni. Az Oroszországgal szembeni legfontosabb hagyományos katonai válaszmechanizmus a NATO képességeinek és összetartásának megőrzése - fogalmazott a brit vezérkari főnök.

A tábornok, aki korábban a brit hadsereg különleges feladatokra kiképzett kommandós egységeinek műveleti igazgatója volt, kijelentette: az iszlamista terrorfenyegetés fizikai megnyilvánulásának lehetőségeit mára leszűkítette az Iszlám Állam dzsihadista terrorcsoport "úgynevezett kalifátusának" földrajzi értelemben vett teljes felszámolása. Nagy-Britanniának és szövetségeseinek ezután Oroszországra kell összpontosítaniuk figyelmüket, különösen az angliai Salisbury városában Novicsok idegméreg-hatóanyaggal elkövetett merényletkísérlet után.

E támadás célpontja Szergej Szkripal, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese volt, aki a brit külső hírszerzésnek (MI6) is dolgozott. A volt kettős ügynököt és lányát, Julija Szkripalt,
velemenyezd, 2018. november 24. szombat, 12:41
Terrorizmus - Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetnek be a 2016-ban megtámadott berlini karácsonyi vásár
tömegrendezvényeken is alkalmazzák majd őket - számolt be a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság.

Hozzátették, hogy a karácsonyi piacok biztosítása továbbra is a rendezők feladata, és a költségeket is nekik kell viselniük. A Breitscheid tér védelmi hálózatának kiépítését a városvezetés kivételesen vállalta át, hogy kipróbálják az új módszereket.

A vásáron 2016. december 19-én történt merénylet, az elkövető egy elutasított tunéziai menedékkérő, Anis Amri volt. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet nevében gyilkoló szélsőséges iszlamista egy elrabolt kamionnal behajtott a téren szórakozó tömegbe. A támadásban 12 ember meghalt, több mint 70 ember megsebesült. Anis Amri a merénylet után elmenekült az országból, és néhány nappal később meghalt az olaszországi Milánó egyik elővárosában rendőrökkel folytatott tűzharcban.

Ez volt az utóbbi évek legsúlyosabb németországi terrortámadása. Az ügyben folytatott vizsgálatok kimutatták, hogy a hatóságok megakadályozhatták
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 15:02
Képek, videók
Az iszlám állam bevezeti
megyerimihaly
2015. szeptember 02. szerda, 21:09
Orosz_agár_2..jpg
charlotteani
2018. december 10. hétfő, 22:32
0 egy oroszlán 9d519cd5.g
lovaszmarika
2018. október 18. csütörtök, 18:22
orosz lopakodóT-50.jpg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:27
OROSZLÁN, CUKI,PNG.png
rochlitzne
2018. augusztus 14. kedd, 12:51
egy oroszlán.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:39
Bodnár Orosz Éva :Szülőfö
maria_kadar_148
2018. május 12. szombat, 22:41
Oroszlán
eva6
2018. április 22. vasárnap, 21:37
Oroszlán portré.jpg
pacsakute
2018. március 25. vasárnap, 20:49
Oroszlán.jpg
pacsakute
2018. március 25. vasárnap, 20:40
Egy orosz leányhoz 01.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:31
Egy orosz leányhoz 02.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:30
Akciós tejcsokoládé
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:44
Akcióra kész fasz
derma
2018. január 01. hétfő, 13:54
Kávéfőző akció
sanci81
2017. július 17. hétfő, 16:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.