Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:29 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kertEgyre jobban terjed a kiskertekben, balkonokon a függőleges kertészkedés. Ezek a praktikák tökéletes megoldások a helykihasználásra, Ahogy mondani szokták, ha nincs hely vízszintesen, akkor haladjunk felfelé.
Az otthoni függőleges kert egyik kedvence a piramis forma, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen magasságban tervezzünk. A szabadalmaztatott formaterv lehetővé teszi, hogy a növények gyökere megfelelő mennyiségű tápanyagot vehessen fel, ezáltal biztosítja a maximális növekedést. Plusz előny, hogy ha a növénypiramis egyik sarkát észak felé fordítjuk, akkor biztosítjuk, hogy minden oldal napfényhez jusson. A piramis formájú függőleges kert igen praktikus a városi kertekben, ahol kevés a megművelhető terület. Fűszernövényeket, zöldségeket vagy díszvirágokat szinte bárhol termeszthetünk ezekben a “ládákban". Elkészítése némi hozzáértést igényel, de a barkácsolóknak biztos, hogy nem jelent problémát a megvalósítás.

Link
faciendum, 2018. március 17. szombat, 19:27
Címkék: függőleges kertészkedés, praktikák tökéletes, otthoni függőleges, piramis forma, szabadalmaztatott formaterv, növények gyökere,
Kommentek
Robbanás egy észak-írországi városban, a rendőrség pokolgépre gyanakszik
Az incidensben senki nem sérült meg.

Az észak-írországi rendőrségi szolgálat (PSNI) szombat éjjel Twitter-bejegyzésben közölte, hogy áll a közelben egy másik autó is, amely gyanús az esetet vizsgáló nyomozóknak.

A PSNI közölte, hogy a készülő robbantásról előzetes értesítést kapott, és éppen hozzákezdett a környéken több épület - köztük szórakozóhelyek és szállodák - kiürítéséhez, amikor a detonáció bekövetkezett.

Az észak-írországi felekezeti konfliktus évtizedeiben a brit fennhatóság ellen küzdő katolikus milíciák - elsősorban a legnagyobb ilyen csoport, az egykori Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) - rendre kódolt figyelmeztetéseket küldtek a hatóságoknak a merényletek előtt.

A PSNI nem közölte, hogy a szombat esti figyelmeztetés hasonlatos volt-e azokhoz, amelyeket az 1998-as nagypénteki rendezési megállapodással lezárult konfliktus idején az IRA használt.

A robbantást a legnagyobb észak-írországi katolikus párt, a Sinn Féin és a legnagyobb britpárti protestáns erő, a
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 23:37
Női kézilabda EHF Kupa - Harmadszor is nyert a Siófok
A siófokiak korábban a dán Herning-Ikast és a német Metzingen együttese ellen is nyertek, vagyis százszázalékos teljesítménnyel vezetik csoportjukat.

Női EHF Kupa, csoportkör, 3. forduló, B csoport:Siófok KC-IK Sävehof (svéd) 34-21 (19-11)-----------------------------------------a Siófok gólszerzői: Böhme, Aoustin 7-7, Nze Minko 5, González Álvarez, Geiger 3-3, Jezic, Drabik, Perianu, Hmirova 2-2, Kobetic 1

A vendégcsapat már a nyolcadik percben időt kért, mert nem tudott a hálóba találni, ám később sikerült egyenlítenie. A világbajnok francia Estelle Nze Minko irányításával azonban ismét elléptek a siófokiak, akik tulajdonképpen már a szünet előtt eldöntötték a mérkőzést (17-9).

A második félidőben a francia Camille Aoustin volt a hazaiak legjobbja, az ő találataival vált fölényessé csapata sikere.
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 19:57
Velencei karneválozók Alattunk lagúna locsog, Szent Márk
Velencei karneválozók

Alattunk lagúna locsog,
Szent Márk téren vár hódolónk!
Karnevál hercege mienk,
Nem veszi tőlünk senki el!

Szép gondolás igyekezzél
Lapátoddal ügyeskedjél,
Ne a maskaránkat nézzed
Hídhoz evezz, ott zenélnek,

ordibálnak, telet űznek,
áldoznak álarcos szüzek,
lángolnak boszorkány-tüzek,
kövön részegek hevülnek.

Tér közepén aranyruhás
Hercegünk visel koronát.
Mindenhol hullámzó tömeg,
Lába körül virágszőnyeg.

Selyemfátylak járják körbe,
Báltáncot ropnak körötte.
Babér nekünk itt nem terem,
Beállunk hát udvarhölgynek!

Kertész Nóra
koszegimarika, 2019. január 19. szombat, 18:10
A francia sárgamellényesek tizedszer is utcára vonultak a megkezdett nemzeti vita ellenére
A sárgamellényes tiltakozók egy része továbbra is úgy érzi, hogy a kormány nem veszi figyelembe követeléseiket és korlátozza a meghirdetett vita témáit, ezért a két hónapja kezdődött mozgalom immár a tizedik egymást követő szombaton hirdetett tüntetéseket.

Párizsban a menet délben indult az Invalidusok terétől délkeleti irányba. A 14 kilométeres útszakaszon meghirdetett oda-visszamenetelést a Szajna bal partján a minisztériumok és a politikai hatalmat szimbolizáló épületek közelébe szervezték, ahol a korábbi hetekben nem voltak tiltakozások. Hideg téli időben, nagy létszámú rendőri biztosítás mellett vonuló néhány ezer tüntető Macron elnök lemondását követelte, és többször elénekelte a francia himnuszt, a La Marseillaise-t. A bejelentett megmozdulás a korábbiaknál szervezettebben és nyugodtabban zajlott, rendbontások délutánig nem történtek. A fővárosban délutánig húsz embert állítottak elő, ami töredéke a korábbi alkalmakkor őrizetbe vett randalírozóknak.

A menet élén vonuló sárgamellényesek
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 16:47
Ferenc pápa az ökumenikus imán:
Súlyos bűn lekicsinyelni más keresztények ajándékait!
2019. január 18. péntek, 22:15
Január 18-án a Szentatya esti dicséretet vezetett a Szent Pál-bazilikában. A közös liturgián a Rómában élő többi keresztény felekezet képviselői is jelen voltak. A vesperás végén Ferenc pápa két másik egyházi vezetővel közösen áldotta meg a hívőket. Ma kezdődik a keresztény egységért folytatott ima hete, amikor mindannyiunknak az a feladata, hogy kérjük Istentől ezt a nagy ajándékot. A keresztények egysége Isten kegyelmének a gyümölcse, nekünk pedig késznek kell lennünk arra, hogy nagylelkűen és nyitott szívvel fogadjuk.
Ferenc pápa homíliájának teljes fordítását közöljük

Magyarországon idén január 20. és 27. között rendezik meg az imahetet a Krisztus-hívők egységéért. Az országos nyitó istentisztelet január 20-án, vasárnap 18 órakor lesz a Deák téri evangélikus
maroka, 2019. január 19. szombat, 14:07
Ha penészes a virágföld
Ne dobd ki a szobanövényedet, ha penészes a földje! A megoldás kézenfekvőbb, mint gondolnád
Szabadulj meg a penészes virágföldtől három lépésben!

Egy növényekkel teli lakás csupa boldogság: friss levegővel látnak el, esztétikusak, virágzásuk pedig mérhetetlen büszkeséggel tölti el gondozójukat még akkor is, ha mindez egy erkélyre vagy akár csak egy ablakpárkánnyi területre korlátozódik. De szinte minden kezdő kertész életében eljön a pillanat, amikor hiábavalónak látszik minden törődés, a virágföldet látszólag minden igyekezet ellenére ellepi a penész, ő maga pedig értetlenül áll a cserepek előtt.

Abban biztos lehetsz, hogy a földben hemzsegő penész sem a virágaidnak nem tesz jót, sem az egészségednek nem kedvez, hiszen nap mint nap ezt a levegőt vagy kénytelen szívni, és, amikor aztán a szép növények is látványosan szenvedni kezdenek, a legjobb döntésnek új virágok beszerzése és a régiek szemétbe hajítása látszik. Pedig a probléma továbbra is fennállhat.

Mik
pacsakute, 2019. január 19. szombat, 12:05
Donald Trump indián őslakosok egészségügyi ellátását könnyítő rendelkezést írt alá
A rendelkezés értelmében az őslakosoknak nem kell 80 órát ledolgozniuk, hogy igénybe vehessék a szerény jövedelműek egészségügyi ellátását biztosító állami Medicaid-programot. Az amerikai kormányzat korábban a Medicaid-ellátást havi nyolcvan óra munkavégzéshez kötötte.

Arizonában az indián őslakosok az amerikai alkotmányban is rögzített törzsi szuverenitásra hivatkozva kifogásolták ezt, és az Egyesült Államok valamennyi indián törzse számára felmentést kértek a kötelezettség alól.

Seema Verma, a Medicaid és Medicare Központ (CMS) főigazgatója egy lapinterjúban azt mondta: nagyon összetett jogi problémákat kellett megoldani, de szerinte sikerült középutas megoldást találni. Az arizonai törzsi vezetőknek küldött levelében a CMS leszögezte: "Úgy gondoljuk, hogy ez a mentesítés összhangban áll a törzsi kormányok különleges státuszával".

A törzsi vezetők elégedettséggel fogadták a döntést.

A rendelkezés csak azokat az indián őslakosokat érinti, akiknek a törzseit a szövetségi kormányzat
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 07:04
Árpád-házi Szent Margit szűz 01.18
Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Eljegyeztelek benneteket egy férfival, hogy mint tiszta szüzeket vezesselek el Krisztushoz.
Testvéreim!
Aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjék. Mert nem az a megbízható, aki önmagát ajánlja, hanem akit az Isten ajánl.
Bárcsak eltűrnétek részemről egy kis oktalanságot. Sőt viseljetek el engem is. Én ugyanis Isten szeretetének féltékenységével féltelek titeket, mert eljegyeztelek benneteket egy férfival, hogy mint tiszta szüzeket vezesselek el Krisztushoz benneteket.
Ez az Isten igéje. 2Kor 10,17-11,2

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje!
.........
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig
maroka, 2019. január 18. péntek, 17:19
Képek, videók
kert-r.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 27. hétfő, 11:15
Ilona Kert..-töl
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 23:06
Kertem virágai Anna napon
veronika76
2018. augusztus 12. vasárnap, 22:52
Pihenés a kertben
eva6
2018. augusztus 06. hétfő, 16:46
Nem kértem valóban.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:18
0 ez yucca, Ibolya kertjé
lovaszmarika
2018. július 01. vasárnap, 18:19
Nők a kertben
eva6
2018. június 21. csütörtök, 12:25
kertben olvasó nő
eva6
2018. június 19. kedd, 16:14
Kislány a kertben
eva6
2018. június 18. hétfő, 11:19
Aranyosi-Ervin-A-kert- őre
eva6
2018. június 16. szombat, 08:14
kert1.jpg
durcimarcika
2018. június 02. szombat, 17:01
kerteszkedes05.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:54
kertészkedés
nyersannaerzsebet
2008. május 13. kedd, 13:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.