Belépés
2020. február 22. szombat | 8. hét | 53. nap | 08:13 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Héraklész Gála - Késely Ajna és Milák Kristóf 2018 legjobb utánpótláskorú sportolója
A díjakat csütörtök délután adták át a hagyományos Héraklész Gálán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkárságának az Uránia filmszínházban rendezett ünnepségén a 2018-as év korosztályos és felnőtt kontinens- és világbajnokságain, illetve a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú versenyzőket és edzőiket jutalmazták. A gálán 11 sportág 54 sportolója és 25 edzője részesült elismerésben.

"A sport folyamatosan változik, de vannak állandó elemek: a tehetség és a szorgalom utat tör magának" - mondta köszöntőjében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. - "A sport az a terület, ahol még a szerencse is azok pártjára áll, akik a legtöbbet tették a sikerért. Nagy öröm számomra, hogy a magyar utánpótlássport felívelő pályára állt, ezért köszönet illeti az edzőket és a szülőket is" - tette hozzá, majd úgy fogalmazott: azzal, hogy a magyar kormány a sportot kiemelt stratégiai ágazattá nyilvánította, a fiatalok sportjára is több pénz jut, s a létesítményhelyzet és az edzéslehetőségek is napról napra javulnak.

"Ti már sok versenyen bizonyítottatok, tudjátok, hogy megtiszteltetés és felelősség a magyar sport elitjéhez tartozni" - zárta beszédét Szabó Tünde.

A férfiaknál Milák Kristóf azzal érdemelte ki az elsőséget, hogy az ifjúsági olimpián három arany- és egy ezüstérmet nyert, továbbá a felnőtt Európa-bajnokságon 200 méter pillangón győzött, emellett a junior Eb-n négy aranyat szerzett.

A nőknél Késely Ajna ugyancsak három számot nyert meg az ifjúsági olimpián, emellett a felnőtt Eb-n két ezüstöt és egy bronzot, a junior Eb-n pedig öt aranyat gyűjtött.

Az egyéni sportágak csapat kategóriájában a férfiaknál a Nagy Dávid, Koch Máté, Andrásfi Tibor és Debnár Gergely alkotta junior világ- és Európa-bajnok párbajtőrcsapat, a nőknél az ifjúsági világbajnokságon 500 méteren első, Szellák Szabina, Biben Karina, Gazsó Dorka, Kőhalmi Emese összeállítású kajaknégyes bizonyult a legjobbnak.

A klasszikus csapatsport kategória győztese a junior világbajnok női kézilabda-válogatott lett.

A díjakat Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Vékássy Bálint, a MOB főtitkára, valamint Fazekas Attila Erik sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár adta át. Az ünnepségen a Nemzet Sportolói közül megjelent Magyar Zoltán és Varga János.

A Héraklész Bajnokprogram 2001-ben indult útjára az új utánpótlás-nevelési stratégia első részeként, akkor még 13, mára viszont már 22 sportágat menedzsel, és közel 1500 sportoló vesz részt benne. A londoni olimpián indult magyar sportolók 64, míg a Rióban résztvettek 74 százaléka volt részese korábban a programnak.

Az összetett legjobbak 2018:

férfiak:1. Milák Kristóf (úszó)2. Rabb Krisztián (kardvívó)3. Kós Benedek (kajakos)

nők: 1. Késely Ajna (úszó)2. Pusztai Liza (kardvívó)3. Rendessy Eszter (kajakos)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 18:03
Címkék: Héraklész Gála, Késely Ajna, Milák Kristóf, Héraklész Gálán, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Buenos Aires-i,
Kommentek
Héraklész Gála - Késely Ajna és Milák Kristóf 2017 legjobb utánpótláskorú sportolói
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának ünnepségén a tavalyi esztendő korosztályos és felnőtt kontinens- és világbajnokságain, valamint a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú versenyzőket és edzőiket részesítették elismerésben.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a Héraklész Bajnokprogram 2001-ben indult útjára az új utánpótlás-nevelési stratégia első részeként. Hozzátette: a program akkor még 13, mára viszont már 21 sportágat menedzsel, és véleménye szerint egyértelműen beváltotta a hozzá kapcsolódó pozitív igényeket.

"Öröm látni és tapasztalni, hogy a programoknak köszönhetően évről évre nő azon fiatal sportolók száma, akik fantasztikus sikereket érnek el a korosztályos világversenyeken, arra pedig még inkább büszkék lehetünk, hogy akadnak olyanok, akik már a felnőttek között is bontogatják szárnyaikat, sőt komoly eredményeket érnek el" - fogalmazott Szabó Tünde a
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 18:14
Héraklész Gála - Kopasz Bálint és Gercsák Szabina 2015 legjobb utánpótlás sportolója
70-en, addig Londonban már 150 versenyzőből több mint százan vettek részt korábban valamelyik utánpótlás-nevelő programban. Az elnök egyúttal megköszönte azoknak az edzőknek, sportvezetőknek és kluboknak a munkáját, akik, illetve amelyek a fiatalokat hozzásegítették a sikerekhez.

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár beszédében arra emlékeztetett, hogy a londoni olimpiai bajnokok közül Kozák Danuta, Gyurta Dániel, Berki Krisztián, Szabó Gabriella, Szilágyi Áron és Dombi Rudolf is héraklészes volt egykor.

A férfiaknál Kopasz Bálint (Algyő SK) azzal végzett az élen, hogy aranyérmes lett egyesben 1000 méteren az ifjúsági világbajnokságon, illetve tagja volt az ugyanott 1000 méteren bronzérmes négyesnek.

A nőknél a cselgáncsozó Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club versenyzője annak köszönheti összetett elsőségét, hogy 2015-ben megnyerte a junior Európa- és a világbajnokságot, valamint az U23-as Eb-t, a felnőtt kontinensviadalt pedig ötödikként zárta.

A legfeljebb
velemenyezd, 2016. február 05. péntek, 20:33
Héraklész Gála: Tóth Krisztián és Kárász Anna 2014 legjobb utánpótlás sportolója
50-50 arany- és bronzérem, valamint a sok tíz ezüstérem. Emlékeztetett arra, hogy a MOB közgyűlése a múlt héten a szervezet életének legfontosabb döntését hozta meg, amikor a 2024-es olimpia megrendezését javasolta Budapestnek és Magyarországnak.

"Minden versenyző álma kijutni egy olimpiára, főleg olyanra, amelyet hazájában rendeznek. Ezek a fiatal sportolók 2024-ben is ott lehetnek" - hangsúlyozta az elnök.

Nébald György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) főosztályvezetője a Héraklész Programot a magyar sport egyik sikersorozatának nevezte, és megjegyezte: biztos abban, hogy ez a sorozat folytatódni fog.

A fiúknál Tóth Krisztián, a KSI cselgáncsozója junior világbajnoki címe mellett a felnőtt vb-n második, az Eb-n pedig harmadik lett. A lányoknálKárász Anna, az EDF Démász Szeged kajakosa - aki betegsége miatt nem vett részt a gálán - a felnőtt és az U23-as vb-n is két-két aranyérmet nyert, emellett a felnőtt Eb-n is begyűjtött egy-egy első és második helyezést. Az ifjúsági
velemenyezd, 2015. február 12. csütörtök, 19:44
Az aranygyapjú legendája
saru, és, hogy rokona kezétől fog meghalni. Ő ezen csak nevetett, mert ki az az őrült, aki egy saruban jár?

Egyszercsak azonban megjelent egy erős, izmos, hosszúfürtű férfi, aki Jaszon, Peliász ? a trónbitorló ? unokaöccse volt. Peliász mindenét neki ígérte, de a trón, és a jogar az övé lesz. Előtte azonban meg kell szerezni a halott kos Aranygyapját, hogy a szelleme visszatérhessen az otthonába.

Jaszonnak megtetszett a kaland, és a legjobb képességű ifjak csatlakoztak hozzá; Héraklész, Orpheusz, Kasztór , és fivére Pollux , Péleusz , Akhilleusz apja. Héra táplálta a kaland utáni vágyat az ifjakban, ezért hamarosan fel is szálltak az Argó nevű hajóra, és elindultak. Jaszon italáldozatot mutatott be. eusznak. Ezzel elkezdődött kalandos útjuk.

Először egy olyan szigeten kötöttek ki, ahol a nők megölték az összes férfit, a király kivételével, mert azt a lánya elbújtatta és így megmentette. A Lérunosziak megvendégelték őket, és ismét útra keltek.

Ezután Héraklész
cologne53, 2014. november 30. vasárnap, 17:46
Minek - kinek tartod Istent, Jézust az emberrel szemben?
Pásztornak, Ácsnak, Bűnök hordozójának, Mesternek, Világ Fényességének, Megváltónak is nevezték.

Dionüszosz:
* Szűz anya szülte, december 25-én.
* Jászolba helyezték.
* Utazó tanító volt és számos csodát tett.
* Vizet borrá változtatott.
* Követői szentelt eledele az isten testévé változott.
* Március 25-én feltámadt.
* Királyok királyának, Egyetlen Fiúnak, Megváltónak, Bűnök hordozójának, Felkentnek is nevezték.

Héraklész:
* A téli napéjegyenlőség idején született, szűz anyától, aki mindaddig tartózkodott a szextől, amíg fiát meg nem szülte.
* A tavaszi napéjegyenlőség idején feláldozták.
* Megváltónak, Egyetlen Fiúnak, a Béke Hercegének, az Igazság Fiának nevezték.

Krisna:
* Szűz anya szülte egy barlangban, amit a szüléskor megvilágított egy csillag.
* Egy király megparancsolta, hogy végezzenek ki minden fiúgyermeket, aki aznap született.
* Sokat
kicsoda57, 2014. augusztus 26. kedd, 16:13
Földházi Zsófia és Hajdú Jonatán 2013 legjobb utánpótlás sportolója
A X. Héraklész Díjátadó Gálán, pénteken az elmúlt esztendő korosztályos Európa- és világbajnokságain legeredményesebben szerepelt utánpótlás korú versenyzőket, valamint edzőiket jutalmazták. A gálára másodszor került sor az egész hazai sportélet irányításért felelős Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szervezésében.

A fiúknál a kenus Hajdú Jonatán azzal végzett az élen, hogy a Dunaferr SE versenyzőjeként az ifjúsági világ- és Európa-bajnokságon is aranyérmet nyert. A lányoknál győztes Földházi Zsófia annak köszönheti elsőségét, hogy nemcsak a junior öttusa vb-n, hanem a felnőtt Eb-n is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A KSI sportolója jelenleg Mexikóban versenyez, ezért nem tudott megjelenni a gálán.

A kettő-négyfős, úgynevezett kiscsapatok versenyében a lányoknál a Piller Szabina, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes összeállítású, 500 méteren ifjúsági világbajnok kajaknégyes, míg a fiúknál a 1000 méteren ifjúsági világ- és Európa-bajnoki első Noé Zsombor, Vass Péter kajakkettes
velemenyezd, 2014. február 28. péntek, 19:55
Egy kis mitológia
őt Khirón gondjaira bízta.

Apollónnak férfi szerelmei is voltak. Az egyik a spártai herceg, Hüakinthosz volt, aki lángra gyújtotta az isten szívét. Ám a hercegbe Zephürosz, a szelek istene is beleszeretett. Egy nap, amikor Apollón és Hüakinthosz diszkoszvetést gyakorolt, Zephürosz irigysége miatt rossz szelet küldött az Apollón által eldobott diszkoszra, és az szétroncsolta Hüakinthosz koponyáját. Apollón hiába rendelkezett rendkívüli gyógyerővel, már nem tudta megmenteni kedvese életét. Héraklész leszármazottjába, Küparisszoszba is beleszeretett. Szerelme zálogául Apollón egy őzet ajándékozott Küparisszosznak, amelyet megszelídített az ajándékozott. Ám egyszer gerelyével véletlenül megsebezte a bozót alatt pihenő őzet, amely meghalt. Bánatában kérte Apollónt, hogy örökké könnyezhessen. Apollón megértette szerelme bánatát, és ciprusfává változtatta, amelynek törzséből könnycseppszerű nedv folyik, és ez a fa lett a bánat jelképe.

Ám az isten élete nem csupán a szerelemből állt, és igen
piroska0101, 2013. június 20. csütörtök, 10:03
Képek, videók
Herakles.jpg
chillik
2015. augusztus 12. szerda, 12:20
keselyü.png
chillik
2017. november 22. szerda, 14:29
A KESELYŰ
sanci81
2016. július 08. péntek, 16:37
Keselyű - Afrika Szafari
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:14
Keselyű - Afrika Szafari
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:13
Keselyűs2-Gemenc-Zrt.- web
margoboszi
2016. március 05. szombat, 12:53
Keselyű fészek 2016-02-2
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:57
keselyűk
duplabrumm
2016. február 11. csütörtök, 17:39
Keselyű
cipello
2015. augusztus 22. szombat, 10:39
milák kristóf0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 22:59
milák kristóf0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 22:56
2 csütörtökre cdn.jpg
lovaszmarika
2019. szeptember 30. hétfő, 14:57
Torkos csütörtök
eva6
2019. február 14. csütörtök, 20:19
véres csütörtök áldozatok
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:31
veres-csutortok.jpg
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.