Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 01:55 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NGM: a digitális átalakulás erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét
Az NGM csütörtöki közleménye szerint Lepsényi István az ülésen hangsúlyozta, hogy a fejlődő vállalkozások a foglalkoztatottság növelésével és jelentős húzóerejükkel Magyarország versenyképességét erősítik. Az Ipar 4.0 stratégia keretében már az év elején elindulnak a kkv-kat támogató programok, amelyek a vállalkozásokat a digitális gyártástechnológiák befogadására és technológiai befektetésekre ösztönzik - tette hozzá.

Az államtitkár szorgalmazta a hosszú távú, egységes európai iparstratégia kialakítását is, amelyben Magyarország aktív szerepet vállal.

Lepsényi István Magyarország előnyének nevezte a gyors alkalmazkodást a jó minőségű, tartós fogyasztási cikkek termelési trendjeihez. Az államtitkárúgy véli, hogy a magyar gazdaság eredményesen vehet részt a negyedik ipari forradalomban - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 14:52
Címkék: Lepsényi István, Lepsényi István Magyarország, digitális átalakulás, magyar vállalkozások, ülésen hangsúlyozta, fejlődő vállalkozások,
Kommentek
Nyolc filmes hiányszakma képzése indulhat ősszel NFI támogatással
A hiányszakmák gyakorlatorientált képzéseit a Lumiere Filmiskola, a Mystic Academy és a Werk Akadémia indítja októberben elismert szakemberek közreműködésével és kedvező tandíjakkal - közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-vel.

Az NFI célja a hazai filmgyártásban mutatkozó szakemberhiány hatékony és gyors pótlása. A magas szakmai színvonalú, intenzív, fél vagy egyéves képzési programok támogatása biztosítja a szakember-utánpótlást és ezáltal a hazai filmipar versenyképességét.

Az idén már ötödik alkalommal meghirdetett hiányszakmai képzéseket támogató pályázati lehetőségnek köszönhetően az elmúlt években 34 képzés valósulhatott meg az oktatási intézményekben. A képzéseket mintegy 292 fiatal pályakezdő és pályamódosító végezte el, sokuk ma már a filmszakmában dolgozik, jelenleg is 51 fő jár támogatott képzésekre.

A Nemzeti Filmintézet a képzések támogatásával párhuzamosan elindította a Filmesgyakornok.hu-t. Az online platform és adatbázis elsődleges célja, hogy összekösse a
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 12:11
Nagy István: 25 milliárdos válságkezelő támogatásra készül az agrártárca
keretet 2 milliárd forintra emelik, mert bebizonyosodott hogy egy optimális, az állatjóléti és az ökológiai igényeknek is megfelelő üzem megvalósításához ez a nagyságrend szükséges - mondta Nagy István.

A miniszter örvendetesnek nevezte, hogy az elmúlt években a piaci válságok és járványok ellenére sikerült stabilizálni az állattenyésztést, így a baromfi ágazat helyzetét is. Az újhartyáni Bro-Ker-Bét Kft. most átadott új telepe is egy igazi sikertörténet amely megmutatja a magyar gazdák versenyképességét a nemzetközi piacon.

A cég stratégiai igazgatója, Temesi István az MTI-nek elmondta, a mostani 2,3 milliárd forintból - ebből 395 millió forint állami támogatással - megvalósult beruházással öt új épületben 14 500 négyzetméternyi területen rendezkedtek be baromfitartásra. Tevékenységük kiterjed a naposcsibe neveléstől a tenyészbaromfi tartáson és a tenyésztojás termelésen át, a keltetésig.

Ismertetése szerint a társaság 100 millió forintos alaptőkével három család összefogásával 1989-ben
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 14:12
Adóügyi államtitkár: a kata csak a visszaélésék visszaszorításával tarthatja meg versenyképességét
A kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) visszaélésszerű alkalmazása nemcsak az államkassza bevételét csökkenti, hanem a piaci versenyt is torzítja - emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy ezt már tavaly óta jelzik a Pénzügyminisztériumnak az ágazati szereplők.

Az állításokat alátámasztja a Pénzügyminisztérium elemzése is, mely szerint míg 2013-ban az adónem bevezetésekor a katát választóknak mindössze 3 százaléka volt foglalkoztatott korábban, addig ez az arány 2019 végére jelentősen megnőtt: az akkor mintegy 377 ezer nyilvántartott katás közel 40 százaléka a vállalkozás megkezdése előtt alkalmazott volt, jellemzően munkaviszony keretei között foglalkoztatták - részletezte.

Amennyiben az Országgyűlés megszavazza a kata versenyképességének megőrzését biztosító szabályokat, lesz idő bőven a felkészülésre, hiszen az új rendelkezések csak 2021. január 1-jén lépnek hatályba - hangsúlyozta Izer Norbert.

Kiemelte, hogy a katásokjelentős többsége, a tárca előzetes számításai szerint,
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 13:31
Átadták a Syngenta kukorica és napraforgó vetőmag-kutatóbázisát Mezőtúron
Nagy István a magyar mezőgazdaság "koronaékszerének" nevezte a vetőmag-előállítást, vetőmagtermesztést. Hozzátette: Magyarország vetőmagágazata évente csaknem 190 milliárd forint értékű árut állít elő, amelynek fele exportra kerül. A miniszter azt mondta, hogy csak a folyamatos megújulás képes erősíteni a versenyképességet és biztosítani a jövedelmezőséget.

Rendkívül fontos ezért, hogy a nagy nemzetközi cégcsoportok, így a Syngenta is, Magyarországra hozták a kutatás-fejlesztési tevékenységük egy részét, ami a termelésen túl az ország tudományos előrehaladását is segíti - közölte.

Gaël Hili, a Syngenta európai vetőmagüzletágának igazgatója elmondta: a mintegy 1,5 milliárd forintból felépített, modern eszközökkel felszerelt kutatóállomás fő profilja a kukoricanemesítés, valamint az ahhoz kapcsolódó vetőmag előállítása és tesztelése lesz.

A világ 90 országában tevékenykedő vállalatuk az elmúlt években több stratégiai beruházást hajtott végre Magyarországon, ezek közül az egyik
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 11:41
Koronavírus - A német húsiparban dolgozó honfitársai jobb védelmi követeli a berlini román nagykövet
közszolgálati médiatársaságnak. Hozzátette, hogy a fertőzésgóc feltárása előtt a munkások sok emberrel kapcsolatba kerültek, például szállítókkal és irodai dolgozókkal, így meglehet, hogy tovább is adták a vírust sok embernek.

Az esetek miatt a szövetségi kormány eldöntötte, hogy 2021-től megtiltják a vállalkozói szerződés (Werkvertrag) alkalmazását a német húsipar azon társaságainak, amelyek fő üzletága az élőállatvágás és a húsfeldolgozás. Az ágazatban nagyjából 200 ezren dolgoznak, az ágazat versenyképességét jórészt a vállalkozói szerződésekkel szerzett olcsó munkaerő biztosítja. Becslések szerint a mészárosok és a hentesek nagyjából 90 százaléka alvállalkozóknál alkalmazott közép- vagy kelet-európai vendégmunkás. A konstrukció lehetővé teszi, hogy a húsipari cég megkerülje a többi között a bérre és a társadalombiztosításra vonatkozó hazai előírásokat. Visszaélésekről több mint húsz éve jelennek meg beszámolók a német és a külföldi sajtóban.

Kisebb-nagyobb fertőzésgócok az ország más pontjain
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:51
ITM: a gazdaság sikeréhez szükséges az exportkereslet és a versenyképes kínálat
A MKIK és az ITM a területi kamarák együttműködésével országos szakmai fórumot szervez a 2021-2027. évi európai uniós forrásokról annak érdekében, hogy a kkv-szektor képviselőivel egyeztessenek, a szakpolitika első kézből ismerje meg a vállalati igényeket.

György László elmondta, hogy a magyar iparban magas a high-tech aránya, Dánia után a második legmagasabb nemzetközi szinten, a kormány gazdaságvédelmi akciótervének intézkedései pedig segítik a vállalkozásokat a koronavírus kedvezőtlen gazdasági hatásainak mérséklésében.

Az akcióterv részleteit ismertetve egyebek közt rámutatott arra, hogy a tőke- és hiteltörlesztési moratórium jelentős összeget hagy a vállalkozásoknál. Segítséget jelentenek az adó- és járulékkedvezmények, a munkahelyvédelmi bértámogatások, a kutatás-fejlesztési-innovációs (K+F+I) területen bevezetett bértámogatás, a munkahelyteremtő bértámogatás, a képzési programok, a beruházásösztönzések, az államilag támogatott kedvezményes tőke- és hitelprogramok, az ellenséges külföldi
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:41
Szijjártó: a versenyképességi program állami támogatása 169 milliárd forintra emelkedett
számolhat. Az Orha Művek Kft. 629,89 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 287,27 millió forinttal járul hozzá.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a gumiabroncsok gyártásával foglalkozó vállalat 2008-ban kezdte meg működését, termékeinek 98 százalékát a külpiacokra szállítja. A mostani támogatásnak köszönhetően nagy teljesítményű gumiabroncsok gyártására alkalmas gyártósort épít ki, ezáltal bővíteni tudja termelési kapacitásait és javítja versenyképességét is.

Droblyen Csaba, az EMIKA Kft. vezérigazgatója arról számolt be, hogy a teljes egészében magyar tulajdonú vállalatot 1967-ben alapították. A társaság az egyik legnagyobb tradicionális magyarországi bel- és kültérilámpatest-gyártó, a másik fontos üzletáguk 1992 óta a fémmegmunkálás. A mostani beruházás segítségével az elérhető legmodernebb felületkezelési technológiát telepítik, továbbá egy teljesen automata festőrendszert is kiépítenek.

Orha József, az Orha Művek Kft. ügyvezetője
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 13:02
ITM: 5G hivatalos tájékoztató honlap indult
Az 5G a mobilhálózatok legújabb generációja, de általános célú technológia is, amely a teljes gazdaság átalakulásához vezet, korszakalkotó termékeket és szolgáltatásokat előállító, új üzleti modellek alapján működő iparágakat hoz létre - írta közleményében a szaktárca. A távközlési szolgáltatások képességeinek radikális bővítése mellett számos további területen eredményez változásokat. Új távlatokat nyit, nagyobb biztonságot és innovatív megoldásokat nyújt a többi között a gyógyászatban, a közlekedésben, a városok működtetésében, az iparban, a mezőgazdaságban, a sportban és a szórakoztatóiparban is - tették hozzá.

A fejlesztések első fázisában az emelt szintű mobil szélessávú szolgáltatások valósulnak meg. A felhasználók először a jelentősen gyorsabb internet-hozzáférést észlelik majd, egy 2 órás film letöltési ideje 6 percről 3,6 másodpercre csökken. A becslések szerint 2025-re 5G-n zajlik az európai adatforgalom 29 százaléka, az eddigi sávszélesség sokszorosával, alacsony
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 16:13
Képek, videók
vállalkozás
jns
2010. augusztus 24. kedd, 20:47
családi vállalkozásban.jp
agica2004
2010. február 08. hétfő, 14:52
Kockázatos vállalkozás
zsim
2009. október 25. vasárnap, 19:19
Vállalkozás1500.jpg
hollygergo
2009. március 16. hétfő, 20:09
lepsenyi_udv.jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 17:51
Lepsényi Pergel Géza +.jp
farkas1945
2011. március 23. szerda, 14:54
Lepsényi osztállyal
dnemethk
2008. július 23. szerda, 19:17
magyarország-trianon.p ng
koszegimarika
2020. június 10. szerda, 08:05
vérző magyarország0604.pn
maroka
2020. június 02. kedd, 13:49
magyarország karácsonya12
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:12
Magyarország az én hazám.
menusgabor
2019. november 21. csütörtök, 19:49
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.