Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:38 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vb-2018 - A szabadnaposok könnyíthetnek a moszkvai közlekedésen
Szergej Szobjanyin polgármester már a múlt héten arra kérte a munkáltatókat, ahol erre lehetőség nyílik, ott tekintsenek el az alkalmazottak csütörtöki munkavégzésétől, hogy ezzel is könnyítsék a fővárosi közlekedést. Azokat pedig, akik mégis munkába mennek, a tömegközlekedés használatára ösztönözte a városvezető a vb-rajt közeledtével.

Általános együttműködésről ugyan nem lehet beszélni, de azért lett foganatja a kérésnek, sokan otthonról dolgozhatnak a vb első napján, mások pedig ténylegesen szabadnapot vehettek ki.

Ezzel együtt így is nehézkes volt a közlekedés már csütörtök délelőtt is Moszkvában, különösen azért, mert az Oroszország - Szaúd-Arábia mérkőzésnek otthont adó Luzsnyiki Stadion tág környezetét elzárták a közúti közlekedés elől. Emiatt távolabb is torlódások alakultak ki, és esetenként a hivatalos járművek is jókora kerülővel, még GPS-támogatással is csak körülményesen juthattak el a céljukhoz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 13:01
Címkék: Szergej Szobjanyin, Luzsnyiki Stadion, szabadnaposok könnyíthetnek, moszkvai közlekedésen, múlt héten, alkalmazottak csütörtöki,
Kommentek
okos órák
érintettek előnyként említik a még gyorsabb, még egyszerűbb információcserét, hiszen az új, hajlékony kijelzővel ellátott órákon figyelemmel kísérhetjük az azonnali üzeneteket és elektronikus leveleket, beszélgetéseket is folytathatunk rajtuk keresztül, de az internetes barangolás sem jelent majd problémát. Fontosabb egészségügyi mutatóink és a különböző állapotjelzők monitorozása is hasznos lehet, az egyes fejlesztések várhatóan a víz alatt is működnek majd, de az utazások során, az eligazodásban is könnyíthetnek gondjainkon.

Érdemes megemlíteni, hogy már létezik ilyen termék, hiszen a Pebble idejekorán elkészítette saját megoldását, amelyet működés közben is szemügyre vehetünk. Ők a Kickstarter portálra támaszkodva indították útnak a projektet, az érdeklődés szintjét pedig jól jelzi, hogy az eredetileg tervezett 100 ezer dollár helyett több mint tízmillió jött össze, a mintegy 68 ezer támogató jóvoltából. Némi problémát jelent azonban, hogy az Android és az iOS szerepel csak a támogatott mobil
faciendum, 2013. április 28. vasárnap, 02:13
Kitalálja korod
Néhány kattintásból kitalálja a korotokat az a gyorsteszt, amit a Harvard Egyetem egyik kutatója állított össze. Kattintsatok a piros pontokra, és nézzétek meg, mennyire pontos a teszt!
A Harvard Egyetem "Lab in the Wild" projektje alapvetően azt vizsgálja, hogyan könnyíthetnék meg az idősebb felhasználóknak a számítógép használatát. A teszthez nem szükséges nyelvtudás, ha az első pár képernyőn túl vagytok (ezzel elfogadjátok a feltételeket), elindul a program.

Ekkor nincs más dolgotok, mint a különböző helyeken felbukkanó piros pontra kattingatni. Az egész csupán néhány perc, tényleg gyorsan megvan. A végén még van pár egyszerű kérdés következik (pl. a korotok, nemetek, és hogy milyen eszközt - egeret, vagy tapipadot - használtatok).
anyu65, 2013. április 27. szombat, 21:14
szeretettel
TÜNŐDÉSEK.
II.

(november 28. 1854.)

Fejemet fölváltva vagy az egymást űző eszmék forrongása, vagy ellenben minden gondolkozásra képtelen tompultság foglalja el. Háborgó tenger hullámaiként hány-vet e két ellenkező lelkiállapot s legyek bár mennyire kifáradva ez örökös hánykodásban, nem tudok támpontot találni, nem tudok egyik vagy másik helyzetben nyugalmat találni. Néha lehetlen ellentállnom, lehetlen legyőznöm azon lelki szükséget, mely leírni késztet gondolatimat, mit aztán a másik kedélyhangulatban, mikor kimerültség, majdnem állati eltompultság fog el, mikor ugy szólván, undorral nézem mindazt, mi előbbi lelkesültségemben egész valómat átható eszmék tolmácsolása, kifolyása volt, többnyire eltépek, s ezen megsemmisítéstől csak a feledés menti meg egyes soraimat, nem pedig mintha egyik több értékkel bírna előttem, vagy a megmaradásra méltóbbnak tetszenék. Igy lesz ez örökké? nem fogok-e végre egyik vagy másik állapotban végképen megmaradhatni? mindegy bár melyikben, csak ne ez
sayuri, 2012. június 29. péntek, 08:28
Hőség - Vitaminokat kapnak a hulladékszállítók Pécsen
Lóczi Szidónia, a cég pr-menedzsere szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a társaság hőség idején lehetővé teszi, hogy a sofőrök és a rakodók a szokásos munkaidőtől eltérve már hajnalban végezhessék a szemetesedények ürítését és a napi feladataikat délre befejezzék.

Szólt arról is, hogy munkatársaikat pamutpólókkal és az elvesztett ásványi anyagok pótlására vitaminokkal látják el. Dolgozóik korlátlanul fogyaszthatnak hűtött ásványvizet, a munkavédelmi előírások betartása mellett könnyíthetnek ruházatukon. A vállalat ezen kívül műszak előtt és után a telephelyeken légkondicionált helyiségekben biztosítja a pihenésüket.

Lóczi Szidónia megjegyezte: a Biokom rakodói személyenként naponta 7-8 kilométert gyalogolnak és 10-12 tonna hulladék begyűjtéséről gondoskodnak, ami nagyon komoly fizikai munkát jelent.
velemenyezd, 2011. augusztus 24. szerda, 16:58
Könnyíthetnek a Közszolgálati Testület tagjaira vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokon
L. Simon László csütörtökön zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be a hírközlési tárgyú törvények - így a médiatörvény - megváltoztatását célzó, eredetileg párttársa, Rogán Antal jegyezte előterjesztéshez. L. Simon László módosító indítványa szerint a Közszolgálati Testület elnökére és tagjaira nem vonatkozna az a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetőire alkalmazott szabály, hogy nem állhatnak munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban hírközlési vagy médiaszolgáltatóval, műsorforgalmazóval, műsorterjesztővel, reklámügynökséggel, sajtótermék kiadójával, illetve lapterjesztővel.

A fideszes politikus szerint ez a korlátozás "életszerűtlen", hiszen kizárja, hogy a testület tagjai bármilyen, a médiával összefüggő foglalkoztatási jogviszonyban álljanak.

A tizennégy tagú Közszolgálati Testület júniusban alakult meg. A köztestületek, egyházak és civil szervezetek képviselőinek részvételével működő testület feladata a közmédia működésének alapelvet rögzítő
velemenyezd, 2011. július 07. csütörtök, 16:32
Megvágott csuklók, gyermekkori
sokszor öncsonkítássá fajuló betegséget. A leggyakoribbak: alacsony önértékelés (önbizalomhiány és bizonytalanság), valamint a depresszió.

Titok és terápia

Egyelőre különböző műhelyekben folynak a kutatások, hogyan lehetne segíteni, hatékonyan kezelni az önmagukban szándékosan kárt tevő embereket. A mai helyzet: a pszichoterápia valamint az orvosi és lelki tanácsadás együttesen képes segíteni. ,,Az emberek meggyógyulnak, leginkább azzal, hogy megtanulják: másféleképpen is könnyíthetnek lelki terheiken, mint az önmaguknak okozott sérülésekkel, fájdalmakkal.

A legfontosabb, hogy minél hamarabb, minél fiatalabb korban szakértő kezekbe kerüljenek a gyerekek. Ne legyen ez a család számára szégyenletes titok, hanem egy probléma, egy betegség, amelyet meg lehet és meg kell gyógyítani."

Önvagdosók öncsonkítók
Mi ez?
Amikor valaki szándékosan fizikai sérülést okoz saját magán; vágással, égetéssel, ütéssel, hajhúzgálással, tépkedéssel.

Miért
horvathnemagdi, 2011. március 17. csütörtök, 16:59
Ártatlan köhögéssel kezdődik
sérülésével és folyamatos összeolvadásával járó pusztulása a tüdőtágulás. Ez teszi a krónikus bronchitist COPD-vé. A COPD legfőbb tünetei az idővel súlyosbodó nehézlégzés, a köhögés és a köpetürítés.
A betegség súlyosbodásával a nehézlégzés már nem csak erőteljesebb mozgáskor, hanem kis megerőltetésre vagy nyugalomban is jelentkezik, a tüdő működése egyre veszít hatékonyságából, és a szervezet a szükségesnél kevesebb oxigénhez jut. A fokozódó légszomj halálfélelemmel párosul. Gyógyszerek, spray könnyíthetnek a betegen, mérsékelhetik a rosszabbodást, de lényegét tekintve egyelőre nincs rá gyógyír. Az első és legfontosabb teendő a dohányzásról való haladéktalan leszokás és a folyamatot lassító kezelés minél előbbi elkezdése.

Kattintson ide, és egy oldalon elolvashat mindent, ami fontos a CO­PD-vel kapcsolatban! Mióta létezik?
A COPD a látszat ellenére nem újkeletű betegség, pusztán arról van szó, hogy meghatározó két tünetegyüttesét a közelmúltig külön-külön kezelték, olykor pedig -
tinka1951, 2011. március 11. péntek, 08:36
Képek, videók
szabadnapos mikulás
borcsamama
2010. november 28. vasárnap, 07:52
Szabadnapos mikulás
borcsamama
2010. november 28. vasárnap, 07:47
Szabadnapos bébi
barkaszjudit
2009. június 26. péntek, 00:31
Szabadnapos Baba.hu.jpg
rambobby
2007. május 30. szerda, 07:44
Szabadnapos Baba.hu.jpg
finike
2007. április 22. vasárnap, 11:43
Szabadnapos Baba.en.jpg
finike
2007. április 22. vasárnap, 11:43
Árpád hid közlekedése
maroka
2007. július 23. hétfő, 20:09
Szergej Vasziljevics Lukj
sanci81
2018. április 12. csütörtök, 18:32
SZERGEJ A BOSZORKA.gif
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:41
Szergej A BOSZORKA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:40
SZERGEJ A BOSZor-KA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:34
SZERGEJ NEM SIRATLAK-.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:58
SZERGEJ NEM SIRATLAK.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:55
SZERGEJ NEM SIR.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:52
SZerGEJ JESZENYIN NEM S
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.