Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:00 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Növelni kívánja nemzetközi súlyát a MEFS
Az egyeztetésen ott volt Kiss Ádám, a MEFS elnöke és Székely Mózes főtitkár mellett Eric Saintrond, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) főtitkára is.

A MEFS közleménye szerint a tárgyalás során a felek egyeztetéseket folytattak Európa szerepéről és lehetőségeiről az egyetemi sport és egészség fejlesztésében. Elhangzott, hogy a MEFS a nemzetközi súlyának növelése érdekében fokozza aktivitását az Európai Egyetemi Sportszövetségben (EUSA), a Nemzetközi Sport és Kulturális Szervezetben (ISCA) és a szabadidősport egyik legjelentősebb nemzetközi szervezetében, a TAFISA-ban (The Association for International Sport for All). Emellett Székely Mózes pályázik a FISU végrehajtó bizottsági tagságára.

Szóba került az egyetemi sport 2013-2020-as időszakra vonatkozó szakmai programja, a Hajós Alfréd Terv is. Ennek kapcsán elhangzott: a magyar egyetemi sport példamutató modelleket fejleszt ki és vezet be az élsportolók tanulását és a hallgatók sportolását illetően, s a MEFS Európa első egyetemi sportszövetségeként jelenleg is a megújítás egyik zászlóshajója. Célja a sportos életmód elterjesztése az egyetemisták körében, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megfelelőnek tartott, legalább heti 3x45 perc mozgás elérése, illetve ezt erősítendő a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által is elfogadott EU szintű program kezdeményezése.

Kiss Ádám a magyar szerepvállalásról beszélt a nemzetközi egyetemi sportban. Mint emlékeztetett rá, Universiadét, világjátékokat és mostanáig 12 világbajnokságot rendezett a magyar egyetemi sportszövetség, amely jövőre a harmadik Európa-bajnokságára készül. Székely Mózes az egyetemista sportolók tanulását segítő magyar modellt mutatta be és jelezte, hogy új elemként egészségfejlesztő intézményhálózat épül, amely ösztönzi a hallgatókat a sportolásra.

A FISU főtitkára ismertette a nemzetközi egyetemi sportmozgalom legnagyobb eseményének, az Universiadék szervezésének megújított folyamatát, melynek révén immár kisebb európai városoknak is lehetőségük nyílik az olimpia után a legtöbb sportolót megmozgató multisport játékok megrendezésére. A MEFS főtitkára emlékeztette a résztvevőket arra, hogy Budapest szakmailag kiváló pályázatot adott be a 2019-es nyári Universiadéra és az Agenda 2020 elveihez igazodva reális a lehetőség kisebb országoknak is bekapcsolódni a szervezésbe.

Navracsics Tibor - a MEFS beszámolója szerint - örömét fejezte ki, hogy a magyarországi sportszervezők eredményes munkát végeznek, és különösen pozitívan értékelte, hogy a FISU is megnyitja világeseményeinek rendezési lehetőségét a kisebb európai pályázók előtt is. Hangsúlyozta, Európának kiemelten fontos az emberek egészsége, amihez a sportos életmód az egyik kulcselem. Az általa megnyitott Európai Sporthét is ezt a célt szolgálta, amelynek sikeréből a kontinens egyetemei és főiskolái is kivették részüket. Navracsics Tibor támogatja a fejlesztési törekvéseket és maga is népszerűsíti a sportolást a jövő generációk vezetőit és véleményformáló értelmiségét adó hallgatók körében. Mint mondta, ennek egyik eszköze lehetne egy ismét Európában sorra kerülő Universiade.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. november 02. hétfő, 18:59
Címkék: Kiss Ádám, Székely Mózes, Eric Saintrond, Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség, Európai Egyetemi Sportszövetségben, Nemzetközi Sport,
Kommentek
Universiade - A magyarok tizenkét sportágban indulnak
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szerdai beszámolója szerint atlétikában, íjászatban, cselgáncsban, női kosárlabdában, ritmikus gimnasztikában, női röplabdában, tekvondóban, teniszben, tornában, úszásban, vívásban, továbbá női és férfi vízilabdában vesznek részt a magyarok az olaszországi eseményen.

Az előző Universiadét két évvel ezelőtt Tajvanon rendezték, ahol az elmúlt ötven év egyik legkiemelkedőbb szereplésével - öt arany-, öt ezüst- és négy bronzéremmel - zárt a magyar csapat, ez az országok közötti ranglistán a 14. helyet jelentette.
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 18:19
Letette esküjét a téli Universiadéra utazó magyar csapat
A Testnevelési Egyetem épületében kedd délután megtartott ünnepélyes eseményen Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Szövetség elnöke kiemelte, hogy az egyetemisták olimpiájának nevezett versenyen közel hatvan ország 3000 sportolója vesz részt, Magyarország pedig minden eddiginél nagyobb delegációval képviselteti magát.

A sportvezető emlékeztetett arra, hogy az eddigi téli Universiadékon Magyarország 11 érmet nyert, a legsikeresebb a 2013-as viadal volt, melyen a váltóval később olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor és Burján Csaba a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel két másik társával együtt a férfi staféta diadalát követően.

A Szibéria harmadik legnagyobb városát bemutató rövidfilm levetítése után Vlagyimir Szergejev, Oroszország budapesti nagykövete arról beszélt, hogy Krasznojarszk egyetemi és sportközpont, 19 olimpiai és három paralimpiai bajnokot adott.

"A március 2. és 12. közötti eseményen először szerepel magyar jégkorongcsapat, ez és a nagy létszámú
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:52
Együttműködési megállapodás a Honvédelmi Sportszövetség és a MEFS között
A dokumentumot Simicskó István, a HS elnöke, és Székely Mózes, a MEFS főtitkára írta alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), és a megállapodás értelmében a két szervezet közösen támogat minden olyan kezdeményezést a felsőoktatási szabadidősport honvédelmi neveléssel összefüggő területeivel kapcsolatban, amelyek elősegítik az egyetemi és főiskolai sport fejlődését, az egészségfejlesztést és a hallgatók fizikai aktivitásának növelését.

"A Honvédelmi Sportszövetség köztestületként végzi a munkáját, s a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel megtaláltuk a közös célt, amellyel segíthetjük a magyar fiatalok honvédelemhez, a hazához való erősebb kötődését, az egészséges nemzettudat kialakulását" - mondta Simicskó István. Hozzátette, hogy a most aláírt együttműködés "jövőnk biztonságát szellemi és fizikai értelemben is szolgálja, mert a fiatalok jelentik a jövőt, az egyetemisták, főiskolások pedig a közeljövőt."

Székely Mózes szerint a HS-sel kötött megállapodás által a
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 15:11
Egyetemi sportfesztivál az Orczy-kertben
Az ünnepélyes budapesti megnyitón az Orczy-kertben megjelentek néma felállással emlékeztek meg a szerda este elhunyt négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző Kulcsár Győzőről, az egyetemi sport támogatójáról, akinek halálhíréről percekkel a csütörtöki esemény kezdete előtt szereztek tudomást a résztvevők.

A rendezvényen elhangzott, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) együttműködésével idén már harmadik alkalommal szervezte meg az egyik legnagyobb egyetemi szabadidősport rendezvényt, a budapesti egyetemi sportfesztivált, ami a központi eseménye az egyetemi sport nemzetközi napja alkalmából országszerte zajló sportprogramoknak.

Kiss Ádám, a MEFS elnöke hangsúlyozta, azt várják, hogy több tízezer egyetemista mozog majd a mai napon a fővárosban és országszerte. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy a szervezet 2015-ben nyilvánította szeptember 20-át az egyetemi sport
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:32
Szeptember 20-án lesz az egyetemi sport nemzetközi napja
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az esemény központi helyszíne az Orczy-park lesz, ahol a magyar hallgatók a világ több mint 100 millió egyetemistájához csatlakoznak.

Az egyetemi sport nemzetközi napjának célja a többi közt, hogy világszerte ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. A MEFS és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kezdeményezésére minden magyar felsőoktatási intézmény csatlakozott a rendezvényhez, így mindenhol egyetemi sportnapot tartanak majd.

A központi rendezvény házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz, ahol a sportnap keretében megrendezik a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált is.
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:57
Tíz magyar érem az Európai Egyetemi Játékokon
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hétfői sajtóközleménye szerint a csapat két arany-, egy ezüst és hét bronzéremmel zárt, így harminc ország közül tizedik lett a rangsorban. A portugáliai eseményen 291 egyetem 3293 hallgatója - köztük nyolc magyar intézmény 78 sportolója - versengett 13 sportágban.

A magyar egyetemisták 3x3-as kosárlabdában, kosárlabdában, evezésben, kajak-kenuban, cselgáncsban és teniszben képviseltették magukat. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) által szervezett események jellegzetessége, hogy nemzeti válogatottak helyett intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt rajtuk.

A magyar delegáció az Európai Egyetemi Játékokon is népszerűsítette a 2024-ben Miskolcon és Debrecenben sorra kerülő EEJ-t, amelynek rendezését idén nyerte el a két város.

A magyar csapat dobogósai:

Aranyérem:

---------Juhász Adrián, Simon Béla (Széchenyi István Egyetem), evezés, kormányos nélküli kettesKrémer Eszter, Polivka Dóra (Budapesti Műszaki és
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 13:08
Hallgatói világfórumot rendez a sportról a Testnevelési Egyetem
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hétfői tájékoztatása szerint a MEFS és Testnevelési Egyetem a MozduljRá! program keretében közösen nyerte el a rendezési jogot.

A kétévente sorra kerülő esemény a 174 tagországot tömörítő FISU második legnagyobb rendezvénye az Universiade mögött. A megújuló Testnevelési Egyetemen a fiataloknak és fiatalokról szóló találkozón a FISU 70-80 tagországából érkező mintegy 400 résztvevő egyezteti elképzeléseit az egyetemi sport jövőjéről, a felmerülő problémákról. A résztvevők a tapasztalatcserék során követendő példákat és jó gyakorlatokat is megismernek majd, köztük a magyar "Diákváros Koncepciót" is.

"A Testnevelési Egyetem szakmailag a világ élvonalába tartozik, így nagy öröm számunkra, hogy megrendezhetjük a világ egyik legnagyobb sportszakmai konferenciáját - mondta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora. - Külön megjegyzem, hogy a FISU Fórumon fontos cél a fiatal szakemberek közötti kapcsolatok erősítése, szakmai tudásuk fejlesztése,
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 13:22
Baji Balázs és Szatmári András is megkapta az Év egyetemi sportolója díjat
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) csütörtöki díjátadóján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportolóinak járó érmeket azok vehették át, akik 2017-ben a wroclawi Világjátékokon és felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek, a nyári Universiadéról és a samsuni Siketlimpiáról éremmel tértek haza, illetve az Európai Egyetemek Bajnokságán az első három hely valamelyikén végeztek.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: az ünnepeltek nemcsak a sportban sikeresek, hanem olyan fiatalok, akik a felsőoktatásban is élen járnak, így mindamellett, hogy nap mint nap edzik fizikumukat, fontosnak tartják, hogy a szellemükkel is ugyanezt tegyék.

"Nagy öröm számomra, hogy a tavalyi évhez képest nőtt a díjazottak száma. Mindez azt is jelenti, hogy egyre több fiatal gondolja úgy, hogy nem kell az egyetemi tanulmányait háttérbe szorítania akkor, ha élsportoló. És igaz ez fordítva is: szerencsére sokan vélik úgy,
velemenyezd, 2017. november 23. csütörtök, 22:36
Képek, videók
Mikor az ember szembe néz
liliana01
2019. augusztus 12. hétfő, 15:49
0 a szep_idezetek_Ha az e
lovaszmarika
2019. július 31. szerda, 16:05
Nő az esőben
eva6
2019. július 29. hétfő, 10:01
DAFKE-Az én Világom.jpg
menusgabor
2019. július 27. szombat, 21:08
Cica az ablakban
eva6
2019. július 18. csütörtök, 10:53
Az ipari iskola hősi halo
azenujsagom
2019. július 14. vasárnap, 05:47
Az Akadémia hősi halottai
azenujsagom
2019. július 14. vasárnap, 05:46
Amikor-az-élet-meggyöt ör-
menusgabor
2019. július 12. péntek, 19:56
0 a az Osztálytalálkozü
lovaszmarika
2019. július 07. vasárnap, 19:08
0 a az igazi férfi 507.j
lovaszmarika
2019. július 02. kedd, 16:58
Kiss Ádám-Showder Klub
vickykecycca
2009. december 25. péntek, 17:24
Kiss Ádám
csakobea
2009. május 17. vasárnap, 08:53
Székely Mózes 1553-1603.j
farkas1945
2011. február 19. szombat, 14:09
Székely_Mózes.jpg
farkas1945
2010. március 25. csütörtök, 11:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.