Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 23:37 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kavart almás
Hozzávalók a tésztához:

35x25 cm-es tepsihez
45 dkg liszt
4 tojás
20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg
- főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1,5 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez,
mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés
szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal
(esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig,
míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint)
és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor,
a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük.
Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük
a tésztát.
A tészta egyik felét vajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral
bélelt tepsibe) kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a
reszelt almát, majd a tészta másik felét. (Érdemes egy evő
kanállal kanalazgatni a tésztamasszát a tepsibe, mert ekkor
még sűrű a tészta, evőkanállal könnyebb egyenletesen
eloszlatni a tepsiben.)
A sütőt előmelegítjük 60 fokra, majd amikor betettük a tésztát,
160 fokos légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük. (inkább
végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több
időbe is telhet a sütés)
Amikor kihűlt, porcukrozva, szeletelve tálaljuk.


klarika47, 2019. november 05. kedd, 05:51
Címkék: pici cukrot, almákat megmossuk, puha vajat, vaníliás cukor, sütőporral elkevert, tészta egyik,
Kommentek
Grízes, almás kavart süti
Hozzávalók az alma megpárolásához:
3 db alma,
50 g vaj,
1/4 bögre cukor.
A tésztához
200 g gríz,
150 g cukor,
2 db tojás,
250 g kefir,
1 teáskanál szódabikarbóna,
20 g kakaó.
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.

Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 - 10 szeletre. Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával.
koszegimarika, 2018. szeptember 12. szerda, 22:07
Tallóztam
Kavart almás

Van egy nagyon jól bevált almás sütemény receptem 'finom almás lepény' néven Anyukám egy nagyon régi süteményes könyvéből, évek óta csak azt sütöm - a családom semmilyen más almás süteményt nem eszik meg szívesen, mert az a kedvenc, emiatt nem kísérleteztem soha más recepttel. Viszont ugyanebben a könyvben rátaláltam erre a kavart almás receptre, mely felkeltette a kíváncsiságomat. Éreztem, hogy el kell készítenem ezt a süteményt, mert nem fogok mellényúlni vele. Valóban nem csalódtam: pihe-puha a tésztája, az első harapás után annyira eteti magát, hogy az ember azt érzi közben, hogy még, még, még! 😋 Egyszerű kevert tészta, és ami nagyon tetszik benne, hogy az almát sem kell előre megpárolni, csak lereszelni és már mehet is a tészta közé tölteléknek. Egyszóval semmi macera nincs ezzel a süteménnyel. Viszont most már ha almás süteményről lesz szó itthon, nem fogom tudni eldönteni, hogy melyiket süssem, mert egyformán finom mind a kettő - most már két kedvencünk lett.
horvathnemagdi, 2018. április 08. vasárnap, 18:05
Van, amikor nem a legbonyolultabb süti a legfinomabb, de....
tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 ek lekvár
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Mákos kevert süti
makos

Hozzávalók:

1 bögre = 3,5 dl

1,5 bögre finomliszt
1 bögre darált mák
1 csomag sütőpor
1 bögre cukor
1 bögre tej
15 dkg olvasztott vaj
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Lekváros-kakaós kavart süti
lekvaroskakaos

Hozzávalók:

1 tojás
6 dkg zsír
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2-3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek baracklekvár
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Kakaós kevert
kakaoskevert

Hozzávalók:

2 ek kakaópor
12 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 ek
tinka1951, 2018. március 18. vasárnap, 08:41
A világ legfinomabb főtt vaníliakrémje
, ettől különlegesen finomak lesznek a sütemények! -

Ma egy olyan desszert receptjét mutatjuk be nektek, amely nagyon finom, édes és habos. Bármilyen sütit is készítesz, ettől a krémtől sokkal finomabb lesz!

Hozzávalók:
200 g vaj,
2 db tojás,
4 evőkanál cukor,
100 ml tej
vanília.
Elkészítés:
Törjük fel a tojásokat és tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük jól össze és öntsük hozzá a tejet, még egyszer keverjük össze, majd tegyük oda főni. Lassú tűzön főzzük, közben folyton kavargassuk amíg besűrűsödik. Amikor elkészült vegyük le a tűzhelyről, tetszés szerint ízesítsük vaníliával és hagyjuk hűlni. A szoba hőmérsékletű vajat kavarjuk habosra robotgéppel, kanalanként adagolva adjuk hozzá a főtt krémet.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Képbeküldés iconElkészítetted? Oszd meg a fotót!
Favorite Kedvenceimhez adom
Print FriendlyNyomtatás


Ezeket olvastad
tinka1951, 2017. október 03. kedd, 07:49
Bögrés kavart almás meggyes
Bögrés kavart almás meggyes

így szoktam félóra alatt ínycsiklandó süteményt készíteni!

Az alma és a meggy olyan gyümölcs amelyeket legtöbbször használunk sütemények készítéséhez, most egy olyan receptet mutatunk, ami garantáltan hatalmas sikert arat! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

4-5 db közepes nagyságú alma,
180 g cukor,
1 bögre joghurt,
0,5 kiskanál szódabikarbóna,
2 db tojás,
1,5 bögre liszt,
meggy ízlés szerint,
egy késhegynyi vanília.

Elkészítés:

Verjük fel a tojásokat a cukorral, a joghurthoz adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a vaníliát és keverjük össze a felvert tojással. Egy tejfölhöz hasonló sűrűségű tésztát kapunk. Öntsük a kikavart tészta felét egy kivajazott tepsibe, vagy tortaformába. Tegyünk rá a lecsöpögtetett meggyet és a vékony alma szeleteket, a tetejére rakjunk néhány szem meggyet és szórjuk meg egy kis cukorral,
horvathnemagdi, 2017. április 27. csütörtök, 13:23
Almás kavart!
Puha tészta, jó vastag almás töltelék, hát kell ennél finomabb?
Hozzávalók:

2 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál olaj
9 evőkanál tej
12 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

50 dkg alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük. Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjt hozzákavarjuk. A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc
baratnu, 2016. április 17. vasárnap, 10:46
Almás kavart tészta
Puha tészta, jó vastag almás töltelék, hát kell ennél finomabb?
Hozzávalók:

2 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál olaj
9 evőkanál tej
12 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

50 dkg alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük. Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjt hozzákavarjuk. A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral megszórva
klarika47, 2016. január 17. vasárnap, 12:19
Képek, videók
Browse kavart süti
irmus
2017. március 31. péntek, 09:12
kavart
tnemarika
2016. február 23. kedd, 10:37
KOMÁROMI SZÉL KAVARTA N
feviroza
2015. február 06. péntek, 11:54
kavart-turos.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 22:36
én is kavartam a kaját
magdaseppa
2007. szeptember 11. kedd, 12:16
Kavart diós
ilse
2006. december 17. vasárnap, 18:50
4 Adjunk hozzá cukrot az
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:39
cica adja a cukrot a kávé
jpiros
2012. október 14. vasárnap, 11:14
Cukrot csenõ gyerek
gyuzi
2011. december 15. csütörtök, 04:32
-Cukrot csenö gyermek.jpg
farkas1945
2011. február 25. péntek, 22:19
Hozom a cukrot
zsoka1953
2011. február 01. kedd, 06:52
Cukrot csenő gyermek.jpg
margoboszi
2010. május 07. péntek, 11:11
hoztam a kávédba a cukrot
evamama0108
2010. március 12. péntek, 18:14
cukrot.jpg
morzsimama
2010. január 16. szombat, 14:10
Cukrot eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.