Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 12:10 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ökölvívó ob - Döntőben az esélyesek
A négynapos ob a szerdai negyeddöntőket követően a "végjátékra" átköltözött a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokba, ahol kilenc női és kilenc férfi súlycsoportban rendeztek elődöntőket, mivel a női 81 kilóban egy, férfi 49-ben két nevező volt.

A nap során a felnőtt válogatott legjobbjai könnyedén teljesítették a csütörtöki feladatukat. A legsimább útja a döntőbe az olimpiai ötödik, többszörös Európa-bajnoki dobogós Harcsa Zoltánnak (75 kg) volt, miután Szőnyi Martin nem állt ki ellene.

A nyíregyházi Kovács Richárd (64 kg) a szerdai negyeddöntőjéhez hasonlóan ezúttal sem töltött két menetnél többet a ringben. A tavalyi világbajnokságon a második körig jutott bokszoló ezúttal Joó László győzte le gyorsan.

A tavalyi vb harmadik magyarja, az idén főiskolai világbajnoki címet szerzett Hámori Ádám (91 kg) egészen csütörtökig várt, hogy bemutatkozzon az idei ob-n. A debütálás jól sikerült, mivel egyhangú, 5-0-s pontozással nyert a Rácz József ellen.

A pénteki zárónapon 15 órakor kezdődnek a finálék a Nemzeti Sportcsarnokban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 22:47
Címkék: Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokba, Harcsa Zoltánnak, Szőnyi Martin, Kovács Richárd, Hámori Ádám, Rácz József,
Kommentek
Vívó ob - Két címvédés egyéniben
Férfi kardban Szilágyi Áron, férfi párbajtőrben Nagy Dávid, női párbajtőrben Muhari Eszter, női tőrben Kreiss Fanni nyert.

A csütörtökön kezdődött ob-n pénteken az egyéni versenyek 32-es tábláinak küzdelmei zajlottak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A hazai bajnokságon először fordult elő, hogy vitatott helyzeteknél videovisszajátszást alkalmaztak.

Dósa a tőrözők döntőjében egyértelmű esélyesnek számított, mert jelenleg ő a legjobb magyar ebben a fegyvernemben, ráadásul ellenfele a mindössze 15 éves Szemes Gergő volt. Ilyen fiatalon még senki nem vívott férfi döntőt magyar bajnokságon. Az aranyéremért rendezett asszóban Dósa öt tus különbséggel nyert.

Női kardban a két legjobb hazai versenyző, a világbajnoki bronz- és Eb-ezüstérmes Márton Anna vívott az Eb-harmadik Pusztai Lizával. Jó darabig inkább előbbinél volt az előny, 11-11 után viszont Pusztai irányított.

Férfi kardban a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi a negyeddöntőben került össze a tavaly világbajnok Szatmári
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:20
Ökölvívó ob - Élvezetes, színvonalas döntőkkel zárult a bajnokság
világbajnokságon Harcsa mellett szerepelt másik magyart is, a nehézsúlyú (91 kg) Hámori Ádámot. A nap talán legnagyobb meglepetését a 64 kilósok döntője hozta, amelyben kiváló csata végén Fodor Milán 3-2-es pontozással legyőzte a tavaly a világbajnokságon második körös Kovács Richárdot. Balzsay hozzátette, emellett az 52 kilósok között a Virbán-Szaka és a 69 kilogrammos Kozák-Vadász mérkőzés emelkedett ki, vagy hozott kiélezett, szoros csatát.

Az idei ob-n az első két napon a Halassy Olivér Sportcsarnokban zajlottak a küzdelmek, csütörtökön és pénteken viszont már a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mérkőztek egymással a versenyzők.

Eredmények, döntők:

férfiak:

--------49 kg: Bernáth Attila (DVSC)-Szabó Erik (Kőbánya SE) 5-052 kg: Virbán Martin (UTE)-Szaka István (FTC) 3-256 kg: Csóka Nándor (M1 Fitness)-Bundovics István (Győri Gladiátor) 1. menetes leléptetés60 kg: Gálos Roland (Baja)-Danyi Dániel (Egris Sportiskola) 5-064 kg: Fodor Milán (Vasas SC)-Kovács Richárd (NYVSC) 3-269 kg:
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 22:22
Ökölvívó ob - A válogatott erősségei biztosan győztek
A verseny eredményjegyzéke szerint a szerdán még az újpesti Halassy Olivér Sportcsarnokban rendezett mérkőzéseken az olimpiai ötödik, többszörös Európa-bajnoki érmes Harcsa a Brunet Victor ellen egyhangú, 5-0-s pontozással győzött. A tavalyi világbajnokságon második körig jutott Kovács még simább sikerrel biztosította helyét a négy között, mivel Gábor Bátort már a második menetben feladásra késztette.

A 2015-ös Eb-n harmadik Csóka Nándor is elődöntős lett, ő Szabó Krisztiánt verte pontozással.

A csütörtöki elődöntőket és a pénteki finálékat már a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik az ob-n, amelyre 46 női és 84 férfi versenyző nevezett.
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 22:22
Ökölvívó ob - Nem volt meglepetés az első nap
A nyitónapon a férfiaknál két címvédő, a 60 kilogrammos Gálos Roland és a +91 kg-ban szereplő Berki Károly lépett ringbe, s mindketten könnyedén nyerték meccsüket. Előbbi már az első menetben eldöntötte a Botos Dávid elleni mérkőzését.

Az országos bajnokság első két napján a Halassy Olivér Sportcsarnokban zajlanak a mérkőzések, a csütörtöki elődöntőket és a pénteki finálékat viszont már a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik meg.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 22:12
Shaun Murphy két maximális brékkel szórakoztatta a sznúker magyar rajongóit
A 2005-ben világbajnok játékos pályafutása során versenyen ötször volt képes hasonló bravúrra, míg most a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban kétszer is sikerült neki, hogy megszakítás nélkül mind a 15 piros golyó után a színesek közül a legértékesebb feketét süllyessze el valamelyik lyukba, majd utána a hat színest is megfelelő sorrendben - növekvő értékük szerint - letakarítsa az asztalról.

A 35 éves sztár este is megpróbálkozott ezzel, de akkor a 15-15 piros és fekete golyó után a sárgát már nem tudta célba juttatni, mivel az utolsó piros golyónál pozíción kívül került. Bár azt egyfalas mandinerrel lyukba tette, majd a feketét is bravúrosan eltüntette, végül a sárgára megkísérelt újabb egyfalas mandiner már nem jött össze. A majdnem teltházas közönség így is vastapssal jutalmazta a produkcióját.

Az esemény magyar fellépői sem vallottak szégyent, ugyanis a Colour Clearence-ben, amikor a színes golyókat kell minél gyorsabban a zsebekbe helyezni, a rekorderként kilencszeres magyar bajnok
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:11
Márton Anna: a formaidőzítés lesz a legfontosabb feladat
tudja oldani.

"A mostani szezonnak az lesz a legfontosabb célja, hogy megtanuljam, hogyan tudom a legfontosabb versenyeken kihozni magamból a maximumot, amellett, hogy folyamatosan jól teljesítek az év során." - fogalmazott.

Márton Anna a hétvégi országos bajnokság egyéni versenyét kihagyta, mert a nemzetközi szövetség (FIE) dubaji kongresszusán járt, ahol átvette a vk-elsőségért járó elismerést, a vasárnapi csapatverseny döntőjére viszont már visszaérkezett a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokba, így végül aranyérmes lett az MTK-val.

"Hihetetlenül örülök, hogy a csapatom meg tudta nyerni az ob-t, mert ilyen már régen volt, és büszke vagyok a társaimra, hogy nélkülem is elküzdötték magukat a döntőig. Ez fontos volt ahhoz, hogy én is be tudjak segíteni" - emlékezett vissza.

Az idén Universiade-győztes kardozó az év legszebb emlékei közül éppen ezt az utolsó hétvégét emelte ki, amikor megkapta a FIE díját és végül az ob-n is szerephez jutott.A jövőt illetően azt mondta: "a
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 11:12
Vívó ob - Szatmári és Szilágyi együtt győzött, Szász Emese érem nélkül maradt
A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a női kardozók éremmeccseire került először sor. A döntőt az egyéni bajnok Pusztai Liza vezette BVSC I-es csapata és az MTK vívta. Utóbbiban már pástra lépett a világranglista-vezető Márton Anna, aki az egyéni versenyen még nem vett részt, mert a nemzetközi szövetség dubaji kongresszusán vette át az összetett világkupa megnyeréséért járó elismerést. Hazaérkezése után első útja tulajdonképpen az ob-ra vezetett, melyen vezérletével a kék-fehérek aranyérmesként zárták a napot, a finálét magabiztos, kilenc tusos előnnyel megnyerve.

Következetek a férfi tőrözők. A fegyvernem aranycsatájában sporttörténelmi összecsapásnak lehettek tanúi a nézők, a labdarúgásban megszokott FTC-UTE rangadó ugyanis először jött létre ebben a szakágban. Az összecsapás bajnoki döntőhöz méltó volt, kezdetben a lila-fehérek voltak előnyben, ám a Szabados-testvérek, Gábor és Kristóf vezette zöld-fehérek fordítottak és kéttusos győzelmet aratva szerezték meg a klub első felnőtt bajnoki
velemenyezd, 2017. november 26. vasárnap, 21:43
Képek, videók
SportcsarnokbanT.Mures 20
wob
2015. augusztus 04. kedd, 14:21
Zoltánnak!❤
sargarozsa15
2016. március 30. szerda, 01:14
Lev. Pokorni Zoltánnak
wallenberg
2010. július 27. kedd, 09:55
2009 02 .21 Zoltánnak 30.
muro55
2010. május 18. kedd, 21:04
Zoltánnak.bmp
potyimari
2009. március 07. szombat, 20:54
Szönyi István- Kerti pad
maria_kadar_148
2015. augusztus 16. vasárnap, 23:02
Szőnyi Bartalos Mária 3
taltos1
2014. január 13. hétfő, 12:19
Szőnyi Bartalos Mária 2
taltos1
2014. január 13. hétfő, 12:18
Szőnyi Bartalos Mária 1
taltos1
2014. január 13. hétfő, 12:18
Szőnyi István, Öregek.jpg
ircsike36
2014. január 01. szerda, 21:11
0 Szőnyiné és Szlabonyiné
lovaszmarika
2013. február 26. kedd, 12:28
szőnyi zebegényi temetés
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:18
zebegény szőnyi múzeum
lacipecsenye
2012. augusztus 19. vasárnap, 10:08
zebegény szőnyi park
lacipecsenye
2012. július 29. vasárnap, 16:36
látogatóban szőnyi istván
lacipecsenye
2012. március 26. hétfő, 20:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.