Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 09:51 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ökölvívó ob - Döntőben az esélyesek
A négynapos ob a szerdai negyeddöntőket követően a "végjátékra" átköltözött a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokba, ahol kilenc női és kilenc férfi súlycsoportban rendeztek elődöntőket, mivel a női 81 kilóban egy, férfi 49-ben két nevező volt.

A nap során a felnőtt válogatott legjobbjai könnyedén teljesítették a csütörtöki feladatukat. A legsimább útja a döntőbe az olimpiai ötödik, többszörös Európa-bajnoki dobogós Harcsa Zoltánnak (75 kg) volt, miután Szőnyi Martin nem állt ki ellene.

A nyíregyházi Kovács Richárd (64 kg) a szerdai negyeddöntőjéhez hasonlóan ezúttal sem töltött két menetnél többet a ringben. A tavalyi világbajnokságon a második körig jutott bokszoló ezúttal Joó László győzte le gyorsan.

A tavalyi vb harmadik magyarja, az idén főiskolai világbajnoki címet szerzett Hámori Ádám (91 kg) egészen csütörtökig várt, hogy bemutatkozzon az idei ob-n. A debütálás jól sikerült, mivel egyhangú, 5-0-s pontozással nyert a Rácz József ellen.

A pénteki zárónapon 15 órakor kezdődnek a finálék a Nemzeti Sportcsarnokban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 22:47
Címkék: Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokba, Harcsa Zoltánnak, Szőnyi Martin, Kovács Richárd, Hámori Ádám, Rácz József,
Kommentek
Ökölvívó ob - A válogatott erősségei biztosan győztek
A verseny eredményjegyzéke szerint a szerdán még az újpesti Halassy Olivér Sportcsarnokban rendezett mérkőzéseken az olimpiai ötödik, többszörös Európa-bajnoki érmes Harcsa a Brunet Victor ellen egyhangú, 5-0-s pontozással győzött. A tavalyi világbajnokságon második körig jutott Kovács még simább sikerrel biztosította helyét a négy között, mivel Gábor Bátort már a második menetben feladásra késztette.

A 2015-ös Eb-n harmadik Csóka Nándor is elődöntős lett, ő Szabó Krisztiánt verte pontozással.

A csütörtöki elődöntőket és a pénteki finálékat már a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik az ob-n, amelyre 46 női és 84 férfi versenyző nevezett.
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 22:22
Ökölvívó ob - Nem volt meglepetés az első nap
A nyitónapon a férfiaknál két címvédő, a 60 kilogrammos Gálos Roland és a +91 kg-ban szereplő Berki Károly lépett ringbe, s mindketten könnyedén nyerték meccsüket. Előbbi már az első menetben eldöntötte a Botos Dávid elleni mérkőzését.

Az országos bajnokság első két napján a Halassy Olivér Sportcsarnokban zajlanak a mérkőzések, a csütörtöki elődöntőket és a pénteki finálékat viszont már a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik meg.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 22:12
Shaun Murphy két maximális brékkel szórakoztatta a sznúker magyar rajongóit
A 2005-ben világbajnok játékos pályafutása során versenyen ötször volt képes hasonló bravúrra, míg most a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban kétszer is sikerült neki, hogy megszakítás nélkül mind a 15 piros golyó után a színesek közül a legértékesebb feketét süllyessze el valamelyik lyukba, majd utána a hat színest is megfelelő sorrendben - növekvő értékük szerint - letakarítsa az asztalról.

A 35 éves sztár este is megpróbálkozott ezzel, de akkor a 15-15 piros és fekete golyó után a sárgát már nem tudta célba juttatni, mivel az utolsó piros golyónál pozíción kívül került. Bár azt egyfalas mandinerrel lyukba tette, majd a feketét is bravúrosan eltüntette, végül a sárgára megkísérelt újabb egyfalas mandiner már nem jött össze. A majdnem teltházas közönség így is vastapssal jutalmazta a produkcióját.

Az esemény magyar fellépői sem vallottak szégyent, ugyanis a Colour Clearence-ben, amikor a színes golyókat kell minél gyorsabban a zsebekbe helyezni, a rekorderként kilencszeres magyar bajnok
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:11
Márton Anna: a formaidőzítés lesz a legfontosabb feladat
tudja oldani.

"A mostani szezonnak az lesz a legfontosabb célja, hogy megtanuljam, hogyan tudom a legfontosabb versenyeken kihozni magamból a maximumot, amellett, hogy folyamatosan jól teljesítek az év során." - fogalmazott.

Márton Anna a hétvégi országos bajnokság egyéni versenyét kihagyta, mert a nemzetközi szövetség (FIE) dubaji kongresszusán járt, ahol átvette a vk-elsőségért járó elismerést, a vasárnapi csapatverseny döntőjére viszont már visszaérkezett a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokba, így végül aranyérmes lett az MTK-val.

"Hihetetlenül örülök, hogy a csapatom meg tudta nyerni az ob-t, mert ilyen már régen volt, és büszke vagyok a társaimra, hogy nélkülem is elküzdötték magukat a döntőig. Ez fontos volt ahhoz, hogy én is be tudjak segíteni" - emlékezett vissza.

Az idén Universiade-győztes kardozó az év legszebb emlékei közül éppen ezt az utolsó hétvégét emelte ki, amikor megkapta a FIE díját és végül az ob-n is szerephez jutott.A jövőt illetően azt mondta: "a
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 11:12
Vívó ob - Szatmári és Szilágyi együtt győzött, Szász Emese érem nélkül maradt
A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a női kardozók éremmeccseire került először sor. A döntőt az egyéni bajnok Pusztai Liza vezette BVSC I-es csapata és az MTK vívta. Utóbbiban már pástra lépett a világranglista-vezető Márton Anna, aki az egyéni versenyen még nem vett részt, mert a nemzetközi szövetség dubaji kongresszusán vette át az összetett világkupa megnyeréséért járó elismerést. Hazaérkezése után első útja tulajdonképpen az ob-ra vezetett, melyen vezérletével a kék-fehérek aranyérmesként zárták a napot, a finálét magabiztos, kilenc tusos előnnyel megnyerve.

Következetek a férfi tőrözők. A fegyvernem aranycsatájában sporttörténelmi összecsapásnak lehettek tanúi a nézők, a labdarúgásban megszokott FTC-UTE rangadó ugyanis először jött létre ebben a szakágban. Az összecsapás bajnoki döntőhöz méltó volt, kezdetben a lila-fehérek voltak előnyben, ám a Szabados-testvérek, Gábor és Kristóf vezette zöld-fehérek fordítottak és kéttusos győzelmet aratva szerezték meg a klub első felnőtt bajnoki
velemenyezd, 2017. november 26. vasárnap, 21:43
Vívó ob - Egy címvédés egyéniben
Női kardban Pusztai Liza, férfi párbajtőrben Bányai Zsombor, női párbajtőrben Dékány Kinga, férfi tőrben Dósa Dániel, női tőrben Pásztor Flóra győzött.

A pénteken kezdődött ob-n szombaton az egyéni versenyek 32-es tábláinak küzdelmei zajlottak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Menet közben több meglepetés is született, közülük a legnagyobb az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese negyeddöntős búcsúja volt.

"Van ilyen, már pénteken a selejtező napján sem éreztem magam csúcsformában" - nyilatkozott az MTI-nek azután, hogy kikapott a 15 éves Büki Lilitől. "Van, amikor kedvező, ha később kapcsolódsz be a vívásba, ma viszont nem jött jól, hogy az első fordulós mérkőzésem visszalépés miatt elmaradt. Enervált voltam, míg negyeddöntős ellenfelem két erős asszóval be tudott melegedni. Taktikusan, okos vívással nyert ellenem."

Ugyanebben a szakaszban kapott ki a női tőrözőknél címvédő Mohamed Aida, míg egy fordulóval korábban a férfi tőr tavalyi bajnoka, Szabados Kristóf. A férfi párbajtőr
velemenyezd, 2017. november 25. szombat, 20:13
Vívó ob - Három aranyat nyert a Vasas a csapatversenyekben
nyert ebben a fegyvernemben, míg a harmadik aranyat a férfi párbajtőrözők hozták össze Bányai Zsombor remek hajrájának köszönhetően.

Férfi tőrben az Építők, női tőrben a BHSE, női párbajtőrben pedig az MTK végzett az élen.

A szombaton véget ért egyéni versenyekkel együtt a győzelmek számát tekintve a Vasas szerepelt a legeredményesebben öt elsőséggel. Az MTK-nak és az Építőknek két-két, az UTE-nak, a Balaton VK-nak és a BHSE-nek pedig egy-egy aranyérem jutott a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett ob-n.

Ob, csapateredmények:

férfi kard:

-----------

elődöntő:Vasas-UTE 45-19GEAC-MTK 45-40

a 3. helyért:MTK-UTE 45-37

döntő:Vasas-GEAC 45-30

A végeredmény: 1. Vasas (Szatmári András, Iliász Nikolász, Ravasz Etele, Nagy Pál), 2. GEAC (Gémesi Csanád, Gémesi Huba, Gémesi Bence, Morvai Ákos), 3. MTK (Singer Martin, Péch Miklós, Puy Kristóf, Kovács István)

női kard:

---------

elődöntő:BVSC I.-BVSC II. 45-29Vasas-MTK 45-44

a 3.
velemenyezd, 2016. november 27. vasárnap, 20:03
Képek, videók
SportcsarnokbanT.Mures 20
wob
2015. augusztus 04. kedd, 14:21
Zoltánnak!❤
sargarozsa15
2016. március 30. szerda, 01:14
Lev. Pokorni Zoltánnak
wallenberg
2010. július 27. kedd, 09:55
2009 02 .21 Zoltánnak 30.
muro55
2010. május 18. kedd, 21:04
Zoltánnak.bmp
potyimari
2009. március 07. szombat, 20:54
Szönyi István- Kerti pad
maria_kadar_148
2015. augusztus 16. vasárnap, 23:02
Szőnyi Bartalos Mária 3
taltos1
2014. január 13. hétfő, 12:19
Szőnyi Bartalos Mária 2
taltos1
2014. január 13. hétfő, 12:18
Szőnyi Bartalos Mária 1
taltos1
2014. január 13. hétfő, 12:18
Szőnyi István, Öregek.jpg
ircsike36
2014. január 01. szerda, 21:11
0 Szőnyiné és Szlabonyiné
lovaszmarika
2013. február 26. kedd, 12:28
szőnyi zebegényi temetés
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:18
zebegény szőnyi múzeum
lacipecsenye
2012. augusztus 19. vasárnap, 10:08
zebegény szőnyi park
lacipecsenye
2012. július 29. vasárnap, 16:36
látogatóban szőnyi istván
lacipecsenye
2012. március 26. hétfő, 20:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.