Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 18:39 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az amerikai elnök szorgalmazná a szigorítások enyhítését, a visszatérést a munkába
A műsort a Fox televízió munkatársa készítette a Fehér Ház kertjében.Jelen volt Mike Pence alelnök és Deborah Birx, a vírus megfékezésén dolgozó kormányzati munkacsoport egyik tagja is.

Trump úgy vélekedett, hogy depresszióhoz, akár öngyilkosságokhoz is vezethet, hogy szerte az országban bezártak a gyárak, az üzletek és általában a munkahelyek.

"Több embert fogunk elveszíteni azzal, ha mély recesszióba vagy depresszióba süllyed az ország" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ezrek lehetnek öngyilkosok. Állításának igazolására azonban nem idézett sem adatokat, sem szakértői véleményeket.

"Az országot vissza kell állítani a munkába, és az országunk ismét munkába akar állni" - hangoztatta. Majd kijelentette: "ez a gyógymód rosszabb, mint maga a probléma", és a teljes leállással "tönkre lehet tenni az országot". Szerinte április közepéig újra minden beindulhatna.

Deborah Birx azt hangsúlyozta: meglehet, hogy a közegészségügyi szakemberek majd a szigorú intézkedések általános enyhítését javasolják, de egyes államokban vagy vidékeken a szigorú korlátozásoknak érvényben kell maradniuk.

Trump elnök kiemelte, hogy a szövetségi kormánynak is megvan a maga felelőssége, de a tagállamok kormányzóinak maguknak is önállóan kell cselekedniük.

Válaszolt Andrew Cuomo New York-i kormányzó korábban elhangzott véleményére, miszerint a szövetségi katasztrófaelhárítási ügynökségtől nem érkezik a megígért segítség, és lélegeztetőgépekből is több kellene. Trump erre azt fejtegette, hogy a kormányzónak "korábban kellett volna lélegeztetőgépeket rendelnie".

Elmondta azt is, hogy a szövetségi kormány mobilkórházakat állít fel New York államban és más lépésekkel is segíti a bajba jutottakat.

Mike Pence alelnök elmondta, hogy a szövetségi katasztrófaelhárítási ügynökség eddig kétezer lélegeztetőgépet küldött New York államba, és még további kétezret indít útnak.

Trump kedden a Twitteren azt írta, hogy az embereknek minél előbb vissza kellene térniük a munkába, mert "a munkahelyeken is távol lehetnek egymástól, és védelmezően és szeretettel figyelhetnek az idősebbekre".

Az elnök már a hétfői sajtókonferenciáján is felvetette, hogy az amerikai gazdaságnak néhány héten belül újra kell indulnia. Álláspontját elemzők azzal magyarázzák, hogy a múlt héten nyilvánosságra hozott adatok szerint a második negyedévben a munkanélküliség a 20 százalékot, a nemzeti össztermék (GDP) csökkenése pedig a 24 százalékot is elérheti.

Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági bizottságának vezetője egy másik televíziós interjúban kedden azt hangoztatta, hogy "a közegészségügy magában foglalja a gazdaság egészségét is".

"Ez kulcsfontosságú, és nem vagy-vagy kérdés" - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 22:14
Címkék: Fehér Ház, Mike Pence, Deborah Birx, Válaszolt Andrew Cuomo New York-i, Larry Kudlow, amerikai elnök,
Kommentek
Koronavírus - Szijjártó: Németország hamarosan dönthet a védőfelszerelések Magyarországra szállításáról
mainstream. 2015-ben durva vádak hangzottak el Magyarországgal szemben, amiért megvédte a külső határt és nem tolerálta az illegális határlépést - emlékeztetett.

Szijjártó Péter kitért rá: a jövő félévtől Németország veszi át az EU soros elnöki posztját, így tájékoztatást hallhattak a német elnökségi prioritásokról is. Magyarország és Lengyelország világossá tette, hogy a hetes cikkellyel kapcsolatos eljárást politikai típusúnak tekintik, már minden létező kérdés és válasz elhangzott, ezért azt szorgalmaznák, hogy zárják le az eljárásokat - jelentette ki.

Az unió bővítését illetően elmondta: pozitív reményeink lehetnek az Általános Ügyek Tanácsának március 24-i ülésével kapcsolatban, ha sor kerül rá. Az Albánia és Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalásainak megkezdést ellenző országok álláspontja ugyanis rugalmasabbá válhat, de jó lenne, ha ez nem vonná el a figyelmet a már folyamatban lévő tárgyalásokról - vélekedett.

Kérdésre közölte: a török elnök és a V4-es országok tervezett
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 13:22
Dzurinda-Orbán levélváltás: az erős Európa, a szubszidiaritás, a decentralizáció "zene a magyarok füleinek"
Mikulás Dzurinda pénteken megjelent levelében úgy fogalmazott: "Viktor, tudom, aggódsz amiatt, hogy a politikai családunk - az Európai Néppárt (EPP) - nem karolja fel maradéktalanul a hagyományos, keresztény értékeit. Bár én nem osztom ezt a felfogást, elfogadom, hogy te így érzel. Én is aggódom amiatt, hogy mennyire megosztóvá vált a pénzügyi zavarok, a váratlan migráció, a terrorizmus és a klímaváltozás kihívásaira való közös európai válaszok meghatározása és valóra váltása. De, Viktor, te alábecsülöd a vitát, ami jelenleg folyik az EPP-ben ezekről az alapvető kérdésekről".

A volt szlovák kormányfő hozzátette: a Wilfried Martens Központban, az "EPP politikai agytrösztjében", 2016 óta egy más típusú Európát ajánló kezdeményezést szorgalmaznak, céljuk egy erős, globális Európa, amely nem a mélyebb integráció minduntalan hangoztatásán, hanem inkább a szubszidiaritás elvén alapul, amely "a katolikus szociális doktrína egyik alapvető politikai, jogi és társadalmi elve". Ez az "Új európaiság" a
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 13:01
Együttérzését fejezte ki a Fővárosi Állatkert a tűzvészt szenvedett németországi állatkertnek
Az összegzés szerint a Fővárosi Állat- és Növénykert megrendülten értesült a németországi Krefeld állatkertjében január elsejére virradó éjjel pusztító tűzről. A tűzben a krefeldi állatkert majomháza égett le teljes egészében. A lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla, de az elpusztult állatok között repülő kutyák és madarak is voltak.

A hatóságok első feltételezése szerint a majomházi tűzvészt az okozta, hogy egy vagy több égi lámpás vagy repülő kívánságlámpás néven is ismert mini hőlégballon beleütközött az épületbe, és lángba borította azt.

A Fővárosi Állat- és Növénykert közleménye szerint a szilveszter éjjel használt pirotechnikai eszközök a fokozott tűzveszélyen túl jelentős problémákat okoznak. Az általuk keltett hang- és fényhatások sok állatot rémisztenek meg, az otthon tartott állatokat, az állatkertek lakóit vagy a városok területén vadon élő állatokat.

Mint írják, az állatvédő és állatmentő civil szervezetek idén
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 10:50
Rugalmasabb felnőttképzést szeretnének a cégek az érdekképviseletek szerint
A szövetség hétfői közleménye szerint a vállalkozók a versenyképesség és a versenyelőny fokozása, a hatékonyság javítása és a technológiai változások miatt, illetve a munkavállalók megtartása érdekében költenének felnőttképzésre.

A megkérdezettek fele tudatos, tervezett folyamatnak értékelte a saját képzési gyakorlatát. Erre utal, hogy meghatározó hányaduk kötött képzési együttműködést oktatási intézményekkel, képzési szakértő szolgáltatókkal, akkreditált oktatási-képzési vállalkozással, és sokuknak van saját tananyaga és mentori rendszere - írták.

Hozzátették: a vállalkozók ugyanakkor rövidítenék a képzési időt, és jobban támaszkodnának a digitális tanulási lehetőségekre.

A munkaadók a visszajelzések alapján a fizikai munkát végzőknél leginkább a pontosságot, precizitást, a terhelhetőséget és az önálló munkavégzés képességét értékelik a legtöbbre. Az idegennyelvű kommunikációt, illetve a digitális tartalmak létrehozását kevésbé tartják fontosnak.

Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 18:11
KKM: Kazahsztán idén csaknem 300 ezer élőállatot vásárolt Magyarországról
A KKM hétfői közleménye szerint Budai Gyula közölte, hogy a magyar kivitel 294 490 naposcsibéből, 340 kecskéből és 53 szarvasmarhából áll. A vásárlásra a kazahsztáni gazdálkodók többször is kérték az ottani mezőgazdasági tárcát, mivel a magyar élőállatok kiváló minőségűek - tette hozzá.

A miniszteri biztos beszámolt arról, hogy a kazah agrárminisztérium vezetői szorosabb együttműködést és közös fejlesztési projekteket szorgalmaznak. Az erről szóló megállapodást várhatóan novemberben írhatják alá.

Budai Gyula hangsúlyozta, hogy Kazahsztán 2018 és 2027 között egymillió szarvasmarha importját tervezi, mezőgazdaságát pedig 800 millió dollárból fejleszti, a magyar agrárium előtt tehát jó üzleti lehetőségek állnak a 18 milliós közép-ázsiai országban.
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 09:41
Az RMDSZ törvénnyel juttatná vissza a kommunizmus idején államosított egyházi ingatlanokat
Erről a szövetség parlamenti frakciói döntöttek keddi ülésükön, amelyen az őszi parlamenti időszak prioritásait rögzítették. Amint az RMDSZ hírlevele közölte: a frakciók megengedhetetlennek tartották, hogy 30 évvel a kommunizmus bukását követően a restitúciós bizottság még mindig nem hozott érdemi döntéseket a visszaigénylési ügyekben, ezért törvény által köteleznék az államot arra, hogy a jogos tulajdonosok mielőbb a javak birtokába kerüljenek.

A képviselőházi és a szenátusi frakció közölte: a parlamenti vita során megpróbálják úgy módosítani a közigazgatási törvénykönyvet, hogy abba visszakerüljenek a magyar közösség számára fontos kitételek. A jogszabályt sürgősségi kormányrendelettel fogadta el a kabinet, és kiiktatta a tervezetből az anyanyelv-használati jogok nagyobbik hányadát.

Az RMDSZ bejelentette: képviselői törvénycsomagot dolgoznak ki a családok állami támogatására. A törvénycsomag révén családi adókedvezmények, valamint kedvezményes lakás- és autóvásárlás bevezetésére tesznek
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 17:32
The New York Times: viták vannak az amerikai kormányzatban a CIA jövőbeni afganisztáni szerepéről
A lap információi szerint a Fehér Ház azt javasolja, hogy titokban erősítsék meg és terjesszék ki a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) jelenlétét Afganisztánban, miután megkezdődik a nemzetköz koalíció katonáinak kivonása. A CIA és a Pentagon tisztségviselői azonban fenntartásaikat hangoztatják a tervvel kapcsolatban. A The New York Times szerint a vita megnehezítheti a tálibokkal folytatott tárgyalásokat.

A kormányzat egyes tisztségviselői - a lap szerint - azt szeretnék, ha a CIA által támogatott afgán milíciák az amerikai kivonulás után a terrorellenes küzdelemben résztvevő afgán erőkhöz csatlakoznának. Az elképzeléssel sokan nem értenek egyet, részben mert ezeket a milíciákat gyakran vádolják brutalitással, részben pedig mert az amerikai kormányzatban sok döntéshozó megbízhatatlanoknak ítéli őket, ráadásul az amerikai katonák jelenléte nélkül úgysem alkalmasak a terrorellenes küzdelemre. Fenntartásait hangoztatja állítólag Gina Haspel, a CIA igazgatója is. Haspel elsősorban azért szkeptikus,
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 20:52
Képek, videók
A kis szorgalmas
sanci81
2016. február 04. csütörtök, 17:09
a bátor és szorgalmas.jpg
relisisi
2015. május 20. szerda, 14:31
szorgalmas_kezek_13148 05_
pergerne
2014. augusztus 13. szerda, 16:51
ha szorgalmas vagy.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 24. kedd, 16:35
Ildikó szorgalmasan bökög
nagyi67
2011. július 07. csütörtök, 12:46
Szorgalmas macika Anikótó
csalogany13
2011. január 24. hétfő, 09:24
Gizus szorgalmas
csalogany13
2010. december 05. vasárnap, 01:45
Gizus szorgalmasan jelent
csalogany13
2010. június 15. kedd, 18:34
humor szorgalmasan.jpg
1maszatka
2009. október 26. hétfő, 16:56
A kis szorgalmas
ftanko
2009. október 12. hétfő, 16:45
Szorgalmas
dandej
2009. október 07. szerda, 09:27
visszateres.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 14. csütörtök, 11:22
Tékozló fiú visszatérése
sacimama
2016. március 06. vasárnap, 13:30
Visszatérés 002.jpg
chillik
2015. szeptember 09. szerda, 18:19
Visszatérés 001.jpg
chillik
2015. szeptember 09. szerda, 18:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.