Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 17:34 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Trump újraválasztási kampánycsapata nem akkreditálja a Bloomberg hírügynökség munkatársait
A kampánymenedzser leszögezte: "a Trump-kampány többé nem ad ki akkreditációt a Bloomberg News munkatársainak nagygyűlésekre és más kampányrendezvényekre, miután nyíltan bejelentették elfogultságukat".

Parscale ugyanakkor nem tagadott meg minden akkreditációs lehetőséget, hanem azt hangsúlyozta, hogy egyenként mérlegeli az egyes riporterek akkreditálását és a Bloomberg hírügynökségtől érkező további riportkéréseket is.

A döntés előzménye: amikor november végén Michael Bloomberg milliárdos - aki a többi között a hírügynökségnek is a tulajdonosa - hivatalosan is bejelentette, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, a Bloomberg News közölte, hogy felfüggeszti a Bloomberg véleményét megfogalmazó névtelen szerkesztőségi állásfoglalások publikálását, továbbá nem jelentet meg oknyomozó riportokat Bloombergről és többi demokrata párti elnökjelölt-aspiránsról. John Micklethwait, a Bloomberg News főszerkesztője azonban azt is közölte: Donald Trump elnökről változatlanul közölnek oknyomozó riportokat.

Donald Trump a hírügynökség döntését az elfogultság bizonyítékának minősítette, s lényegében ezzel érvelt a kampánymenedzsere is.

Amikor Michael Bloomberg 2016 elején fontolgatta, hogy jelöltként beszáll az elnökválasztási kampányba, hírügynöksége washingtoni irodájának vezetője, Kathy Kiely benyújtotta a lemondását. Arra hivatkozott, hogy nem tud tovább dolgozni anélkül, hogy ne követhetné agresszívan Bloomberg kampányát.

Micklethwait főszerkesztő november végi közleménye után Kiely újságíróknak úgy nyilatkozott: "a hírügynökség új szabályzata a politikai újságírókat gyorsírókká minősíti le". Az újságírónő sürgette Bloomberget, hogy teljes mértékben váljon meg a hírügynökségtől, mert ellenkező esetben szerinte aláássa a fáradságos munkával és rengeteg pénzzel felépített hírgyár hitelességét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 20:32
Címkék: Bloomberg News, Michael Bloomberg, Demokrata Párt, John Micklethwait, Donald Trump, Amikor Michael Bloomberg,
Kommentek
Rekord összegű adományt gyűjtött az amerikai demokraták elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders
álló kampányösszeg így összesen 96 millió dollárra nőtt, s ezzel kiemelkedik pártbeli vetélytársai közül.A közvélemény-kutatások szerint jelenleg a legesélyesebb elnökjelölt, Joe Biden,valamint a nézeteiben Sandershez legközelebb álló Elizabeth Warren massachusettsi szenátor ugyanakkor még nem hozta nyilvánosságra a 2019 utolsó negyedévében összegyűlt kampányadományok összegét.

Csütörtökön Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere és Tulsi Gabbard, hawaii képviselőnő kampánycsapata hozta nyilvánosságra az utolsó negyedévben felajánlott összegek nagyságát. Buttigieg kampányára 24.7 millió, Gabbard választási hadjáratára pedig 3.4 millió dollár érkezett a tavalyi év utolsó három hónapjában.

Bernie Sanders munkatársai a rekord összegű felajánlások után azzal érvelnek, hogy a nagy támogatottságot élvező szenátor a legalkalmasabb arra, hogy sikeres vetélytársa legyen Donald Trump elnöknek.

Faiz Shakir, a Sanders-kampány menedzsere csütörtökön közleményt adott ki, amelyben
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 20:32
Kamala Harris demokrata szenátor kiszáll az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből
A politikus e-mail üzenetben hozta nyilvánosságra a döntését. "Elnökségért folytatott kampányomnak nincsenek meg a folytatáshoz szükséges anyagi forrásai" - írta az 55 éves Harris.

"Tizenegy hónappal ezelőtt, amikor Oaklandben elindítottam a kampányunkat, mindenkinek azt mondtam: nem vagyok tökéletes. De mindig tisztességesen és erkölcsi tisztasággal szólok majd, az igazságot mondom. És ma ez az igazság"- írta híveinek Harris. Hozzáfűzte: minden nap folytatni fogja a harcot mindazért, amit a kampányában is fontosnak tartott.

A kaliforniai szenátor lépését az amerikai sajtó első reagálásaibandrámainak és váratlannak minősítette.A The New York Times című napilap például a demokraták választási kampányának "leghirtelenebb" eseményeként jellemezte az elhatározást.

Kampánya kezdetén Kamala Harris az egyik legígéretesebb jelöltnek látszott, és hosszú ideig a legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsok között tartották számon, indulását egyes elemzők egyenesen az amerikai történelem első afroamerikai
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 20:22
Gordon Sondland: Giuliani kérte, hogy a katonai segély fejében Kijev indítson vizsgálatot Joe Biden volt alelnö
A meghallgatást - szokás szerint - Adam Schiff, a hírszerzési bizottság demokrata párti vezetője és Devin Nunes, a bizottság republikánus tagja nyitotta meg.

Bevezető nyilatkozatában Schiff azt hangsúlyozta, hogy Donald Trump "megpróbált kihasználni egy sérülékeny szövetségest", amikor arra ösztökélte az ukrajnai vezetőket, hogy indítsanak vizsgálatot Joe Biden volt alelnök és a demokraták jelenlegi elnökjelölt-aspiránsa és fia, Hunter Biden ukrajnai ügyeiben. Sürgette mind Donald Trumpot, mind Mike Pompeo külügyminisztert, hogy működjenek együtt a törvényhozókkal, mert a külügyminisztérium például eddig egyetlen, az ügyre vonatkozó dokumentumot sem adott át a meghallgatásokat együttesen folytató három képviselőházi bizottságnak.

Schiff emlékeztetett arra is, hogy Richard Nixon elnök 1974-ben azért is mondott le, mert az alkotmányos elmozdítás folyamata (impeachment) közben azzal is megvádolták, hogy akadályozza az igazságszolgáltatást.

Devin Nunes kifejtette: a demokraták a 2016-os
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:33
A Twitter bejelentette, hogy a továbbiakban nem fogad el politikai hirdetéseket
Jack Dorsey egy sor Twitter-bejegyzésben fejtette ki döntése indoklását. Mint írta: a politikai üzeneteket "kiérdemelni kell, és nem megvásárolni".

"Ez nem a szabad véleménynyilvánításról szól, ez azt jelenti, hogy fizetsz, hogy elérj emberekhez" - fogalmazott a személyes Twitter-oldalán közzétett egyik bejegyzésében az elnök-vezérigazgató. Leszögezte azt is, hogy ennek a módszernek olyan "jelentős következményei vannak, amelyeket a mai demokratikus infrastruktúra képtelen kezelni".

"Úgy döntöttünk, hogy világszerte minden politikai hirdetést leállítunk a Twitteren" - közölte Dorsey. Hangsúlyozta azt is, hogy "a politikai üzenetek akkor érik el az embereket, ha elolvassák vagy újra-tweetelik őket. Fizetni az elérésért azt jelenti, hogy megspóroljuk ezt a döntést, és túlzóan optimalizált és célzott politikai üzeneteket erőltetünk az emberekre. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy döntésüket nem szabad pénzzel kompromittálni".

A bejelentés után megjelent első kommentárok megjegyezték: a döntés
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 23:02
Politico: a demokratákat aggasztja, hogy Donald Trump elnök és pártja rekordösszegű pénzt gyűjtött az újraválas
A lap információi szerint Trump és a párt vezető szerve, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) az év első kilenc hónapjában 300 millió dollár adományt gyűjtött az újraválasztási kampányban. Ez az összeg jóval nagyobb, mint bármely hivatalban lévő amerikai elnöknek valaha is az amerikai történelemben a kampány hasonló időszakában az újraválasztásra rendelkezésre álló összeg.

Donald Trumpnak és kampánycsapatának jelenleg kétszer annyi pénz áll rendelkezésére, mint Barack Obamának és a Demokrata Országos Bizottságnak (DNC) az újraválasztási kampány hasonló időszakában.

A Trump-kampány az idén eddig mintegy 23 millió dollárt költött televíziós és internetes hirdetésekre, tízszer többet, mint a legnagyobb demokrata párti akcióbizottság (PAC) az ellene mozgósító reklámokra.

A Politico úgy tudja: a demokraták egyre jobban aggódnak a Trumpék rendelkezésére álló óriási összeg és ennek a várhatóan a választásra gyakorolt hatása miatt. "A demokraták soha nem tudják utolérni őt, egyszerűen mert
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 17:21
Az amerikai igazságügyi minisztérium a 2016-os elnökválasztási kampány orosz összejátszási elméletének eredetét
John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) még Barack Obama elnök által kinevezett volt igazgatója az NBC-nek elmondta: a minisztérium vizsgálatait irányító John Durham ügyész már jelezte neki, hogy meg kívánja hallgatni őt és a hírszerzésnek azt a több volt és jelenlegi munkatársát, aki részt vett a Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampányának munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszásának nyomozásában.

Brennan szerint az igazságügyi tárca meghallgatja James Clappert, az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) volt vezetőjét is.

A 2016-os amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kezdte vizsgálni. Majd James Comey FBI-igazgató távozása után az igazságügyi minisztérium által kinevezett Robert Mueller és bizottsága vizsgálta az orosz beavatkozást, illetve azt, vajon Trump kampánycsapatának munkatársai összejátszottak-e oroszokkal a győzelem érdekében.

A Mueller-bizottság
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 18:32
Önkormányzat 2019 - Péterfalvi: folytatja az eljárást a józsefvárosi adatkezelési ügyben a NAIH
A rendőrség korábban azért indított eljárást, mert Pikó Andrással, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltjével és kampánycsapatával kapcsolatban felmerült, hogy törvénytelen adatkezelést folytattak.

A műsorban elhangzott: sajtóértesülések szerint a megjelent bizonyítékok egyértelműen felvetik a jogsértés gyanúját, ezért a NAIH folytatja az eljárást; ha bűncselekményre utaló tények vetődnek fel, a hatóság azonnal megteszi a szükséges lépéseket.

Péterfalvi Attila emlékeztetett, az adatvédelmi hatóság a helyi választási bizottság megkeresésére indított ellenőrzést az ügyben. A tényfeltárást, tényállást megállapító szakasz után döntenek az eljárás lezárásáról vagy annak hatósági vizsgálatként történő folytatásáról - fűzte hozzá, jelezve: utóbbi eljárás végén a NAIH akár pénzbírságot is kiszabhat vagy kötelezheti az adatkezelőt az adatok törlésére.

Úgy vélekedett: a médiában megjelent felvételek alapján a történtek egyértelműen "megteremtik" a jogellenes adatkezelés valószínűségét.
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 11:11
Képek, videók
munkatársaim
orban47
2011. július 20. szerda, 16:57
Munkatársaim, kiket soha
szeva953
2010. január 30. szombat, 18:46
Műszakis munkatársaink, A
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink2.JPG
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink.JPG
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
Munkatarsaink
cipello
2008. július 09. szerda, 11:37
Független hírügynökség...
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:31
Michael Bloomberg new-yor
farkas1945
2013. február 01. péntek, 10:43
Templomos szoci.demokratá
furaila
2016. november 08. kedd, 14:09
Demokrata információ.jpg
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:18
MTV demokrata szempont
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:30
Richar S. Johnson.jpg
durcimarcika
2019. július 11. csütörtök, 10:32
John Allen Chau -
dandej
2018. november 23. péntek, 18:12
632x833_5536_Alexz_Joh nso
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:27
johnson-floor-tile-500 x50
kathyvp
2018. június 24. vasárnap, 11:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.