Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:21 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A jelen embere és a pedagógia
TANÉVNYITÓRA HAJAZVA

“"A JELEN EMBERE (minden idők embere) nemcsak természeti lény, nemcsak külső-belső fizikai-biológiai tulajdonságaival egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, hanem lelki alkatával is.
Katalin olyan napirendet igyekezett összeállítani napközisei számára, hogy lehetőleg senki ne menjen készületlenül haza. Megpróbálta a legújabb oktatástechnológiákat használni a tanulásirányításban.

Eleinte nehéz volt őket együttműködésre bírni, mert leginkább a "szabad foglalkozást" szerették, de Katalinnak volt egy olyan eszköze amivel kevesek rendelkeznek manapság és ez a szeretet megtartó ereje.
Ezzel a szeretettel ment nap, mint nap közéjük.
Katalin, a felfedező izgalmával próbálta kitalálni, hogy melyik gyereknek mi a titka.
Titoknak nevezte azokat a képességeket amelyek révén kiteljesedhet az ember személyisége, mint egyéniség.
Mindenkiben az egyénit kereste, azt amivel csakis ő, az embergyerek rendelkezik.
Szeretett közöttük lenni, mert tudott gyönyörködni a Teremtő sokféleség kifogyhatatlanságában.
Élvezte, hogy nincs két egyforma gyerek, hogy az egyiknek eláll a füle és ettől olyan szeretni-valóan egyedi; a másiknak olyan szőke a haja, mint az aranyló, érett búzakalász; hogy a harmadiknak olyan fekete a haja, mint a "fekete gyémánt"; hogy a negyediknek olyan kék a szeme, mint a búzavirág, vagy olyan zöldes, mint a tiszta hegyi-patak az algás köveken; vagy édesen szeplős a kis pofija; vagy olyan a bőre, mint a barna bársony; vagy pici, törékeny; vagy erős dundi; vagy nyakigláb langaléta, vagy... Szóval olyannak szerette amilyennek a Teremtő megteremtette őket.
Úgy érezte, hogy neki csak az a dolga, hogy megtanítsa őket élni- és tanulni tudni; barátságban lenni mindazzal ami az életet szolgálja és felismerni, kizárni minden pusztító (önpusztító) erőt és szándékot...

Meggyőződése volt, hogy korunk embere csak akkor rendelkezhet a felismerés képességével, ha gyermekkorában kielégítheti a megismerési vágyát.

Katalin munkája során egyre inkább tapasztalta, hogy mennyire kihalt ez a megismerési vágy az embergyerekből!
Rájött, hogy mennyire meg kell(lene) dolgozni, küzdeni korunk pedagógusainak azért, hogy - ezt a szunnyadó, ősidőktől fogva emberi törekvést - a megismerés vágyát újraélesszék tanítványaikban!
Előszeretettel vitte tanítványait - előzetes bejelentkezés után - a kerületük könyvtáraiba.
*
Az olvasás, mint a megismerés egyik lehetősége minden olvasni tudó embernek rendelkezésére áll.
A ma embergyerekének nincs más dolga csak meg kell tanulnia, hogy milyen ismeret, információ hol található. Katalin ezeket a "lelőhelyeket" akarta feltárni kis tanítványai és saját három gyereke számára...
Miért csak akarta? Azért, mert hamarosan állás nélkül maradt.""
*
(Részlet a TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL c. könyvből.)

Bóna Mária Ilona
furaila, 2017. szeptember 01. péntek, 15:22
Címkék: Bóna Mária Ilona, jelen embere, olyan eszköze, szeretet megtartó, szeretettel ment, felfedező izgalmával,
Kommentek
Titkosszolgálati elszigeteltségben élek 1956 óta
TITKOSSZOLGÁLATI ELSZIGETELTSÉGBEN ÉLEK 1956- TÍZ ÉVES KOROM ÓTA
Mindazt a KARANTÉNOS elszigeteltséget, amit a vírus-járvány miatt mindenkinek meg kellett tapasztalnia - azt én már évtizedek óta megélem a saját életemben!

A legfájóbb, hogy 1990-et követően és: még mindig MEGFIGYELT CÉLSZEMÉLY VAGYOK! MIÉRT? Tettem és teszem fel a kérdés még most is: 2020-ban?
Aztán szép lassan, nagyon lassan - sajnos - rájöttem arra a tragikus tényre, hogy Bóna I. nagybátyám pont Hegedüs Etelkát vette feleségül, aki annak a HEGEDÜS ANDRÁSNAK volt a (fél)testvére, aki 1956-ban BEHÍVTA A SZOVJET CSAPATOK ÚJABB EGYSÉGEIT!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

,,1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba
furaila, 2020. július 03. péntek, 01:44
A tábornok lánya és én
Elisabeth Campbell századost holtan találják a laktanya-udvaron. A nyomozás során kiderül, hogy Elisabeth kéjgyilkosság áldozata lett.
http://s13.images.www.tvn.hu/2020/06/30/13/15/www.tvn.hu_
0a2e245596ba67110fe5ed1fcd92635d.jpg
A szálak a múltbeli történésekhez vezetnek, amikor a csinos és rendkívül okos, tehetséges katonalányt csoporttársai félholtra ERŐSZAKOLTÁK egy éjszakai katonai gyakorlat során. A politikai pályára készülő, híres Campbell tábornok mindent elkövetett azért, hogy ki ne derüljön lányának - csoportos- brutális MEGERŐSZAKOLÁSA. Meglátogatta a kórházban és arra kérte, hogy ne gondoljon a történtekre! Felejtse el! Tette ezt annak ellenére, hogy a lányt fizikai sérülésein kívül még sokáig (nemi betegség miatt is) kezelni kellett, valamint terhesség-megszakításra is sor került. LELKI SÉRÜLÉSEI AZONBAN SOHA NEM TUDTAK BEGYÓGYULNI.
Brenner (John Travolta) a Bűnügyi Főosztály nyomozója, a film végén kimondja a végső igazságot a TÁBORNOK APÁT VÁDOLVA saját lányának
furaila, 2020. június 30. kedd, 13:21
A megtorló hatalom 1990-ben átmentve hatalmát
A MEGTORLÓ HATALOM - 1990-ben átmentve hatalmát - MÉG MAI NAPSÁG IS KÍMÉLETLENÜL KEGYETLEN AZ 1956-OS KÖLYÖKHARCOSOKKAL és a MÉG ÉLŐ SZEMTANÚKKAL SZEMBEN.
MAGAMRA HAGYTAK engem is 1956 után 10- de legfőképpen 17 éves koromban azok, akiket szüleimnek hittem...
Sőt, az játszott a titkosszolgálatokra, akit ANYÁMNAK ANYAKÖNYVEZTEK! Közben, el kellett (volna) felejtenem, hogy csak egy szörnyű nemi ERŐSZAKKAL tudtak eltávolítani szerelmem közeléből. Aki elhitte, hogy nem volt türelmem megvárni őt és ezért odaadtam magamat másnak.
Soha többé nem volt alkalmam beszélni vele, hogy elmondhattam volna az igazságot. Azt, hogy házasságra kényszerítettek - kiskorúságomat kihasználva - SZÜLŐI "ENGEDÉLLYEL" az ERŐSZAKOLÓHOZ, elevenen eltemetve ezzel egy olyan házasságba, amelyikben törvényesen is joga volt 5 éven keresztül MINDENFÉLE TESTI ERŐSZAKRA, a férjnek álcázottnak!
A lelkemet azonban soha nem tudta megérinteni... Szerelmes LELKEM valahol fölöttem lebegett láthatatlanul és talán
furaila, 2020. június 30. kedd, 13:17
A trianoni békediktátum üzenete a mának
TRIANON ÜZENETE A MÁNAK
Vissza kell utasítani a - "KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"- elve alapján - a TRIANONBAN hozott "BÉKE"-DIKTÁTUMOT!!!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1022833&aid=278217

A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM ÜZENETE A MÁNAK:
Történelmi tény, hogy a szocialistának sulykolt államot valójában a saját magyar vezetői vitték csődbe, ami törvényszerűen következett be. De nem (csak) azért, mert ,,nemzetközileg előkészítették", hanem azért, mert az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátus nem csak
- a vállalatok élén, hanem
- a járási-
- megyei-
- városi-
- fővárosi (minden kerületében lévő: össz. 22 kerületi)
- települési
szervezetei, irodaházai: infrastrukturáli s- fenntartási költségeivel; irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi...
FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a dolgozó nép által megtermelt nyereséget, bevételt...
Ez volt a valódi OK!
furaila, 2020. június 07. vasárnap, 01:05
A kollektív bűnösség visszautasítása
A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG ELVÉNEK ÉRVÉNYESÍTÉSÉT VISSZA KELL UTASÍTANI, DE NEM CSAK A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM MIATT, HANEM AZ UN. RENDSZER-VÁLTOZTATÁS MIATT IS

Ez a nemzetcsonkítás több szempontból is igazságtalan!

1. A SZARAJEVÓI MERÉNYLETNEK, mint PROVOKÁCIÓNAK, HÁBORÚ volt a célja, ami ÜRÜGYÜL szolgált a hatalmas közép-európai birodalomnak, a Monarchia - és ezen belül a Magyar Királyságnak a LEGYŐZETÉS UTÁNI FELSZABDALÁSÁRA ÉS SZÉTOSZTÁSÁRA.

2. KÖTELEZŐ hadrafoghatósági korhatár az egész Monarchiában 18-55 év volt!!!!. Ez azt jelentette, hogy aki nem teljesítette a behívó parancsot, azt statáriálisan (azonnal) kivégezték!

3. Ennek ellenére, mégis egyedül Magyarországot, (vagyis, nem a Magyar királyságot) büntették a háborúban való részvétele miatt. A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG-elvére hivatkozással!

4. 1918. október 16-án az osztrák császár kiáltványában kijelenti, hogy Ausztria szövetséges állammá alakul át és minden nép saját területén
furaila, 2020. június 07. vasárnap, 01:03
Aki nem dolgozik, ne is egyék
"AKI NEM DOLGOZIK, NE IS EGYÉK!" - szólt a rákosista szlogen az 1945 utáni években. Az alábbi linken látható fotóról ELHALLGATOTT TRAGIKUS TÖRTÉNELMI TÖRTÉNÉSEK jutnak eszembe, amiről nem tud az utókor!
http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=278479
A II. világháborúban megözvegyült matrónákat neveztek a kommunisták ,,ingyenélőknek", mert ,,nem dolgoztak"!
- A háború előtt, többnyire férjeik vállalkozásába besegítve, ellátták a háztartást, elvégezték a ház körüli munkákat, gyermekeket neveltek, idős- beteg szülőket gondoztak, stb...
- A háború után, ezeket az özvegyeket is megfosztották minden vagyonuktól, majd az így kisemmizett asszonyok egészségügyi és minden ellátás nélkül maradtak.
- Ha a háborúból hazatérő fiaik, vagy vejeik magukhoz vették őket és miután kiállítottak számukra ,,NINCSTELENSÉGI BIZONYÍTVÁNY"-t, akkor járt nekik a fiúk, vagy vejük munkahelye utáni TB-ellátás. De még ekkor is, mint háztartásbelinek, htb-nek
furaila, 2020. június 06. szombat, 01:22
Elsikkasztott országrészek I. világháború ürügyén (Trianon)
ELSIKKASZTOTT ORSZÁGRÉSZEK az I. VILÁGHÁBORÚ és a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG" ÜRÜGYÉN
1867 és 1918 között fennállt különleges, kettős (dualista) állam, pontosabban államszövetség, reálunió volt Közép-Európában. Két fele a MAGYAR KIRÁLYSÁG és az OSZTRÁK CSÁSZÁRSÁG volt, melyek a közös uralkodó és a közös ügyként igazgatott külügy, hadügy és az ezekkel kapcsolatos pénzügyek által összekapcsolt önálló államok voltak. HATALMAS KÖZÉP-EURÓPAI BIRODALMAT alkotott a Monarchia!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278217&kid=1051086&sort=

Ma már tudjuk, hogy mennyire érdeksérelmére volt ez más birodalmaknak. Nem véletlen a HÁBORÚS PROVOKÁCIÓ sem 1914-ben SZARAJEVÓBAN!

A MONARCHIA belépett a háborúba és ezzel egy-időben, beléptetve a MAGYAR KIRÁLYSÁGOT! Elgondolkodtató, hogy ezt a háborút a MONARCHIA veszítette el, akkor miért csak a MAGYARSÁGOT büntették a "KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"-elve alapján?
A vétlen magyarság KÖTELEZŐ hadrafoghatósági korhatára 18-55 év közötti
furaila, 2020. június 05. péntek, 01:24
Az őszödi beszéd üzenete "...nem csináltunk semmit..."
AZ ŐSZÖDI BESZÉD és az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE A MÁNAK

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

*
5. Kiemelés a beszédből:

,,És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig." (Gyurcsány Ferenc)

Komment, 5.1.-től 5.5-ig:
Nem derült ki semmi újdonság, hiszen ebben az országban 1945- de legfőképpen 1956- és sajnos 1989 óta is HAZUDNAK - a mindenkori felelősök - a tényeken alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁVAL!

5.1. Megtehették, hiszen megkötötték egymással a PAKTUMOT, ami leginkább a mindenkori politikailag felelős bűnösöket védi a vétlen áldozatok helyett.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

5.2. Például.: az 1956 óta eltelt 64 évben szóba sem jöhet, az a történelmi tény, az akkori miniszterelnökről: HEGEDÜS ANDRÁSRÓL és BATA ISTVÁN honvédelmi miniszterről, hogy a szovjet hadsereg újabb alakulatait magyar vezetői hívták be 1956-ban!!!!
furaila, 2020. május 28. csütörtök, 01:15
Képek, videók
mária és erzyébet 0702.jp
maroka
2020. július 02. csütörtök, 10:46
mária ünnepek0624.jpg
maroka
2020. június 24. szerda, 22:23
Gátfalvi Dani Mária.jpg
foldinefehereva
2020. június 12. péntek, 19:49
Hercegszántói Mária szobo
pacsakute
2020. június 06. szombat, 14:29
mária kápolna0526.png
maroka
2020. május 26. kedd, 19:07
mária köszöntése0404.png
maroka
2020. április 04. szombat, 18:49
bp_mária kápolna0331_3.pn
maroka
2020. március 31. kedd, 11:15
bp_mária kápolna0331_2.pn
maroka
2020. március 31. kedd, 11:15
bp_mária kápolna0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 11:12
szűz mária0325.png
maroka
2020. március 25. szerda, 15:55
Szepes Mária- A valóságot
pacsakute
2020. február 17. hétfő, 21:38
Szepes Mária- Ne kivülről
pacsakute
2020. február 17. hétfő, 21:32
Mi az emberek.jpg
liliana01
2020. március 25. szerda, 22:41
Éberek legyünk emberek
dandej
2019. december 25. szerda, 21:03
Az év embere.jpg
menusgabor
2019. augusztus 30. péntek, 19:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.