Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 21:02 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bemutatták a Családi Bibliát Budapesten
A Szentírás vezesse a keresztény család életét - Bemutatták a Családi Bibliát Budapesten
2019. április 8., hétfő | 19:58
Megjelentette a Családi Biblia díszkiadását a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat. A Borsos Miklós grafikáival illusztrált, reprezentatív kötetet április 8-án, hétfőn délelőtt Tarjányi Béla egyetemi tanár, a Bibliatársulat ügyvezető elnöke mutatta be a kiadó budapesti, Teréz körúti központjában.
..............


A rendezvény háziasszonya Juhász Judit, a Magyar Művészeti Akadémia szóvivője volt. Bevezetőjében kiemelte: az idén harmincéves magyar bibliatársulat az egyetlen olyan katolikus kiadó Európában, amely csak Szentírás-kiadással foglalkozik. A Tarjányi Béla professzor vezette társulat legfőbb feladatának tartja, hogy Magyarországon és minden magyarok lakta területen legyen elérhető a Biblia a legkülönbözőbb méretekben és időnként díszkiadásokban, hiszen 2008-ban, a Biblia éve alkalmából a különlegesen szép Arany Bibliának örvendhettünk. A Szentírás-olvasás népszerűsítése érdekében a társulat százhatvan szemináriumot tartott az anyaországban és a határon túli magyarok lakta területeken. A Bibliatársulatnál valódi műhelymunka zajlik - emelte ki Juhász Judit, aki Tarjányi Béla igazgató méltatása mellett kiemelte Vágvölgyi Éva főtitkár és Gellei Anna irodaigazgató lelkiismeretes munkáját is.
...............Bővebben Link
maroka, 2019. április 09. kedd, 11:28
Címkék: Családi Bibliát Budapesten, Családi Biblia, Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat, Borsos Miklós, Tarjányi Béla, Juhász Judit,
Kommentek
Életünk értelme
vágják, összetörik. Az erkölcstelenség járma alatt nyögnek, " lassú méreg, lassú halál " emészti őket.
Berzsenyei Dániel " A magyarokhoz " c. versében kiált fel :
" Igy minden ország támasza, talpköve
A tiszta erkölcs, mely ha megvész :
Róma ledűl, s rabigába görbed."
Rabok vagyunk. Bilincsek vesznek körül.
Nincs erőnk összetörni a bilincseket.
Tisztelet a kivételnek.
Az Édesapa keveset beszél, de az élete, cselekedete nagyon formálja a gyermek lelkét. Ha a keresztény Édesapa nem káromolja az istent, hanem rendszeresen imádkozik, akkor az mélyen bevésődik a gyermeke lelkébe. Ő is igy fog cselekedni majd.
Kedves Nagymamák és Nagypapák ! Ti is szülők vagytok. Most már nagyszülők. Az élet iskoláját kijárva most már bölcsebbek lettetek....Drága unokáitoknak ne csak testi, hanem lelki fejlődéséért is aggodjatok ! Tegyetek meg mindent, hogy unokáitok legyenek boldogok. Tanitsátok meg őket arra, hogy olyan kincseket is kell gyűjteni, a földi életben, amit a rozsda nem
wob, 2019. július 19. péntek, 15:14
A nándorfehérvári diadalra emlékeznek Szegeden
A nándorfehérvári diadal 550. évfordulóján, 2006-ban a szegedi ferences rendház alsóvárosi kultúrházának munkatársai azzal a szándékkal hívták életre a Hunyadi János török fölött aratott győzelmére emlékező rendezvényt, hogy a nemzeti gyásznapok mellett a világraszóló győzelmek előtt is méltóképpen tisztelegjenek.

1456 nyarán a Kapisztrán Szent János vezetésével dél felé vonuló keresztesek megálltak a szegedi ferences rendház mellett, a mai Mátyás téren, így a Nándorfehérvári Emléknapok helyszíne révén közvetlen kapcsolata is van a történelmi eseménnyel.

A programok sora pénteken este a Katolikus Házban kezdődik, ott Bán Jánossal, írói nevén Bán Mórral, a Hunyadi Jánosról írt regényfolyam szerzőjével találkozhatnak az érdeklődők.

Szombaton délelőtt az ünneplők Szeged belvárosában, a Klauzál téren gyülekeznek, majd a menet zenészekkel, dobosokkal, zászlóforgatókkal az alsóvárosi ferences templomhoz és kolostorhoz vonul, ahol hadi táborok, kézművesvásár és foglalkozások várják őket. A
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 08:00
Illegális bevándorlás - Szijjártó: nem a problémát kell Európába hozni
A tárcavezető szerint a nemzetközi sajtó és a külföldi politikusok felettébb méltánytalan módon beszélnek Magyarországról ezen a téren.

"A migrációs vitában soha senki nem beszélt arról, hogy eddig 34 milliót eurót fordítottunk arra, hogy lehetővé tegyük, hogy a közel-keleti és afrikai keresztények a hazáikban maradhassanak. Iskolákat építünk, templomokat, lerombolt házakat építünk újjá, kórházakat finanszírozunk. Mindezt azért, hogy az ott élők biztonságban legyenek otthon. Emberi jog, hogy senkinek se kelljen elvándorolnia, hanem saját hazájában élhessen biztonságban, fenyegetés nélkül" - fejtette ki a miniszter a lapnak.

Szijjártó Péter a kormány vitatott plakátkampányával kapcsolatos kérdésre elmondta, hogy tájékoztatni kellett a lakosságot arról, mi történik Brüsszelben.

"Számunkra elfogadhatatlan, hogy illegális migránsok Európába jöjjenek. Elfogadhatatlan, hogy kötelező kvóták alapján osszák szét őket" - szögezte le a miniszter, hangsúlyozva, hogy Magyarország számára a schengeni
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 11:21
Lengyelország nem adja ki Svédországnak a hozzá menekült orosz családot
A Svédországban letelepedett Gyenyisz Liszov április elején érkezett Lengyelországba a svéd hatóságok által kijelölt nevelőszülőktől általa önkényesen elvitt gyerekeivel együtt. A svéd gyermekvédelmi hivatal azután helyezte el a keresztény hitben nevelt lányokat egy, az apjuk lakóhelyétől távol élő muzulmán családnál, hogy a gyermekek anyja skizofréniában megbetegedett.

A svéd hatósági kérésre Lengyelországban kiadatási őrizetbe vett férfi azonnal menedékjogot kért. Az illetékes lengyel bíróság még áprilisban úgy döntött, hogy Liszov három lánya Lengyelországban maradhat, amíg a hatóságok el nem bírálják apjuk menedékjogi kérelmét. Svédország ezt követően európai elfogatóparancsot adott ki Liszov ellen.

A szerdai lengyel bírósági döntés szerint Liszov nemzetközi körözése sérti a férfi emberi jogait és konkrétan az Európai Emberi Jogi Egyezmény 8. cikkét. A bíróság szerint a svéd hatóságok teljesíthetetlen követelményeket támasztottak a férfival szemben szülői jogainak visszaadása
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 16:52
Orbán: Magyarország és az Egyesült Államok ma ugyanazokat az értékeket támogatja és védi
Magyarország az első.

Kölcsönös a tisztelet egymás hazafias álláspontja iránt, mindkét ország állami kötelességnek tekinti polgárai biztonságának garantálását, vallja a férfi és a nő közötti egyenlőség értékének védelmét, "nemzeteink alapját" pedig a családok adják, amelyek apából, anyából és gyermekekből állnak, rájuk alapozható a jövő - sorolta a közös pontokat Orbán Viktor.

Arról is beszélt, nem hajlandók elfogadni azt a modern politikai képmutatást, amely nem törődik azzal a ténnyel, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

Magyarország és az Egyesült Államok eltökélten dolgozik együtt, hogy segítsen azoknak a keresztény közösségeknek, amelyeknek szükségük van rá - emelte ki.

Szólt arról, hogy Magyarország közép-európai országként megértette a történelem tanulságait: amikor a Kelet és a Nyugat konfliktusban volt, a közép-európaiak mindig veszítettek.

Ez az amiért Magyarország békében és stabilitásban érdekelt a régióban, és nagyon jól tudja, hogy ennek
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 21:52
Jelet kért, pap legyen-e?
dönteni, hogy pap legyen-e. Jelet kért Istentől, s kapott: egy repülőgépen Teréz anya mellé szólt a jegye, és beszélgethetett vele dilemmájáról. Hamarosan csatlakozott a jezsuita rendhez, s 1995-ben ő lett az első bhutáni születésű katolikus pap.
..............
maroka, 2019. július 08. hétfő, 19:53
Kránitz Mihály: Minden forrás belőled fakad
...........

- Elmélkedések az év minden hetére, a legnagyobb csodára . -könyv

- Kránitz Mihály: Az Úr közel van

- Kránitz Mihály: Maga az Isten jön el

- Kránitz Mihály: A keresztény hit kialakulása és védelme

- P. Kránitz Mihály: Ferenc pápa 82 éves! Videó
Ferenc pápa december 17-én ünnepli 82. születésnapját. Ez alkalomból Kránitz Mihály atyával beszélgettünk a Délelőttben az Egyházfő elmúlt esztendejéről. Visszatekintettünk apostoli utazásaira és útjaira, így például a genfi Egyházak Világtanácsánál tett látogatására, a dublini Családok Világtalálkozójára és a Baltikumi eseményekre
maroka, 2019. július 08. hétfő, 19:01
Krónika 2. rész (napirend előtt: EU, családok, mandátumigazolás, napirend)
óriási sikert aratott, világossá vált, hogy megkerülhetetlenné lett az EU-ban, és vége annak a korszaknak, amikor a régi nagy tagállamok utasításokat adnak a később csatlakozóknak. A V4 elérte a legfőbb célját: sem Frans Timmermans, sem Manfred Weber nem lett az Európai Bizottság elnöke - közölte. Hozzáfűzte: az új vezetők új esélyt jelentenek Európának, és ezzel az eséllyel élni kell.

Kocsis Máté azt mondta, nem számíthatott a magyarok támogatására az a jelölt, aki nem tiszteli a nemzeteket, a keresztény értékeket és nem akarja megállítani a migrációt.

Dömötör Csaba államtitkár kiemelte: a V4 egységesen lépett fel, nem lehetett megosztani, pedig a V4 vezetői különböző pártcsaládokhoz tartoznak. Véget ért az a korszak, amikor az új tagállamokat másodrangúnak tartották - vélekedett.

Közölte: sikerült megakadályozni, hogy olyan vezetők kerüljenek a bizottság élére, akik a minimális tiszteletet sem mutatják a tagállamok felé. Nem kioktatni, hanem kompromisszumokat kovácsolni kell a bizottság
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 13:31
Képek, videók
Budapesten
agica2004
2018. február 28. szerda, 23:54
Egy tél Budapesten 01.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
Egy tél Budapesten 02.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
1983Budapesten24.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:59
1983Budapesten23.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten22.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten21.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten20.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten19.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten17.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten16.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Keresztény Himnusz
dandej
2017. március 30. csütörtök, 20:09
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.