Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:41 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Életünk
Életünk is múlhat a vércukorszinten. A krónikus magas vércukor például a szerveket és véredényeket pusztítja, hatására könnyebben alakul ki 2-es típusú cukorbetegség, stroke, idegkárosodás, merevedési zavar vagy vakság is. Szerencsére számos étel segít szabályozni a vércukorszintet.

A cukorbetegség lényege, hogy rendellenesen megemelkedik a vér cukorszintje, mert az ennek fenntartásáért felelős hormont, az inzulint a szervezet nem termeli kellő mennyiségben vagy nem használja megfelelő módon

Áfonya

A Journal of Nutrition szaklap 2010-ben publikált egy tanulmányt, amely szerint az áfonyahatására növekszik az inzulinérzékenység, emellett csökken a cukorbetegség kialakulásának esélye az arra érzékeny emberekben. Ez fontos, mert a túl sok szénhidrát hatására túl sok inzulin termelődhet, ami inzulinrezisztenciához és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet.

Avokádó

Az avokádó tele van telítetlen zsírsavakkal, amelyek hatására a véráramba lassabban kerül be a cukor, így kevesebb inzulinra van szüksége a szervezetnek. Emellett tartalmaz még egy béta-szitoszterol nevű hatóanyagot, amelynek hatására gyorsabban csökken a gyulladás egy kemény edzés után.
Chia-magvak

Nemcsak gluténmentesek, de stabilizálják a vércukor-szintet, fokozzák az inzulinérzékenységet, csökkentik a vérnyomást és az étkezések utáni vércukorkilengéseket is enyhítik. Mindezek mellett a rost, a magnézium,a kálium, a folsav, a vas és a kálcium remek forrásai is egyben.

Fahéj

A Diabetes Care szaklap 2003-ban publikált tanulmánya szerint a fahéj hatására az izom- és májsejtek jobban reagálnak az inzulinra. Ez segíti a fogyást és kevésbé ingadozik a vércukorszint. Ezen kívül csökkenti az LDL (“rossz") koleszterin, valamint a triglicerid szintjét is.

fahej

A fahéj segít a fogyásban és beállítja az ingadozó vércukorszintet

Mangó

Lehet, hogy túl édesnek érezzük a mangót, de a Nutrition and Metabolic Insights szaklap egyik tanulmánya például azt állítja, hogy leviszi a vércukrunkat. A kutatók szerint napi 10 grammnyi fagyasztva szárított vagy egy negyed friss mangó csökkenti a túlsúlyos emberek vércukorszintjét. Mindemellett gazdag C- és A-vitaminban, folsavban és rostokban.

Olívaolaj

Az olívaolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, amelyek megakadályozák a hasi zsír lerakódását és csökkentik az inzulinrezisztencia veszélyét. Ráadásul segíti az étvágycsökkentő leptinek termelődését.

Ecet

Az ecet nemcsak csökkenti a vércukor- és inzulinszint ingadozásait, hanem a szénhidrátban gazdagabb étkezés utáni teltségérzetet is csökkenti, derült ki mindez az Arizona State University egyik kutatásából.
Tojás

Az International Journal of Obesity-ben megjelent tanulmány szerint, ha az elhízott emberek reggelije tartalmaz két tojást, akkor65 százalékkal többet fogytak, mint a tojást nem evők. A kutatók szerint tojásfogyasztás szabályozhatja az étkezés utáni inzulinválaszt.

Cseresznye

A cseresznyében található antocianinok hatására csökken a cukorbetegek vércukorszintje. A Journal of Agricultural and Food Chemistry szaklap egyik tanulmány szerint az antocianinok hatására az inzulintermelődés akár 50 százalékkal is csökkenhet!

Forrás: hazipatika.com Forrás2: Prevention.com,
horvathnemagdi, 2017. október 02. hétfő, 15:04
Címkék: Diabetes Care, Metabolic Insights, Arizona State University, International Journal, Food Chemistry, krónikus magas,
Kommentek
Szép napot mindenkinek!
A kutatások egyik érdekes eredménye, hogy a mai idősek átlagosan intelligensebbek, mint a régiek voltak, ami valószínűleg a komplexebb és nagyobb mentális kihívást jelentő életviszonyokból ered. Egy másik képesség, amiben az 50+ korosztály jobbnak bizonyul, az érzelmek felismerésének képessége. Arra is fény derült, hogy ez a képesség idősebb korban is hosszú időn keresztül magas szinten állandósul, azaz évtizedeken keresztül csúcson marad.

A mentális készségeink és képességeink az életünk során váltakozva hol jobbak, hol rosszabbak, van, ami korábbi életkorban jobb, és van, ami idősebb korban. Ha belegondolunk, ennek a tudományosan (is) megalapozott ismeretnek pozitív hatása lehet a munkaerőpiacra is: vannak olyan tevékenységek, például döntéshozatali feladatok vagy tartósabb figyelmet igénylő munkák, amikre kifejezetten
előnyösebb idősebb munkavállalókat felvenni, mert kognitív képességeik alkalmasabbá teszik őket. A tartósabb figyelem képessége olyan további szellemi folyamatok
kirscha, 2019. szeptember 15. vasárnap, 09:51
Évközi 24. vasárnap 09.15
számára minden ember fontos, mindenkit magáénak, hozzá tartozónak tekint. Tévedés volt azt hinnünk, hogy a pénzét kereső háziasszonyt kapzsiság vagy fösvénység vezeti, amikor az utolsó pénze megtalálása érdekében felforgatja egész házát. Itt is valójában az ő felelőssége kap hangsúlyt, számon tartja minden pénzét, ami persze nem nagy vagyon, de számára az utolsó pénzdarab is ugyanolyan fontos, mint a többi. Isten irgalmából egyetlen ember sincs kizárva, ő mindannyiunkat számon tart, ismer bennünket, figyel életünkre, s ha elvesznénk bűneink miatt, akkor keresésünkre indul, segítségünkre siet.
E két rövid hasonlat után következik a tékozló fiúról szóló példázat, amely már egy részletesebben bemutatott történet. Személyesebbnek, minket érintőnek érezzük ezt a történetet, hiszen itt már nem egy állatról vagy egy tárgyról, hanem egy emberről van szó. Egy fiúról, aki bármelyikünk lehetne. Egy fiúról, aki kiköveteli apjától örökségét, majd elhagyja apját és családját. Önálló életet kezd, amely valójában
maroka, 2019. szeptember 15. vasárnap, 08:41
Elindították a NEK visszaszámláló óráját
,,Magyarországnak szerepe, feladata van Európa újraevangelizálásában. Tanúságot kell tennünk a keresztény szeretet és az Eucharisztia bensőséges kapcsolatáról" - zárta köszöntőjét Michael August Blume.
- Mohos Gábor püspök, a NEK Titkárság vezetője felszólalásában arra emlékeztetett, hogy az eucharisztikus kongresszus egy olyan ünnepsorozat lesz, melyen tulajdonképpen magát a életet ünnepeljük, azt az életet, melyet Istentől kaptunk. Ezen az ünnepen azt a Jézust is ünnepeljük, aki megújítja életünket, és aki az Eucharisztiában táplálja ezt a megújulást.
- Erdő Péter bíboros köszöntőjében azt emelte ki, hogy a kongresszus szót ebben az esetben eredeti, összejövetel értelmében kell felfognunk. Az eucharisztikus kongresszuson sokan összejövünk azért, hogy ,,kifejezzük hitünket, örömünket és szeretetünket". Jézus Krisztus azt mondta, hogy aki ,,megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt, aki a mennyekben van" (Mt 10,32). Az Oltáriszentségben Isten
maroka, 2019. szeptember 14. szombat, 13:09
A Szent Kereszt felmagasztalása
szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ.
............
Ezek az evangélium igéi. Jn 3,13-17

Imádság
Megfeszített és föltámadt Urunk! Taníts meg minket arra, hogyan küzdjük meg a mindennapi élet harcait, és így teljesebbé váljon életünk. Te türelmesen és alázatosan viseled az emberi élet terheit, miként kereszthalálod és szenvedésed kínjait. Segíts, hogy napi fájdalmainkat és konfliktusainkat, mint növekedésre kapott lehetőségeket fogadjuk, és így egyre hasonlóbbá váljunk hozzád. Add, hogy türelmesen és bátran viseljük a szenvedéseket, bízva abban, hogy te támogatsz.

Elmélkedés
A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, lélekben felkapaszkodunk a Golgota hegyére, amelyen egykor Krisztust keresztre feszítették. Ezen a
maroka, 2019. szeptember 14. szombat, 12:07
György Viktória Klára /Taygeta/
KARÁCSONY KÖZELEG

Gyertyafény, csengő,
ünnepel a lélek,
gondos kezek
parányi kincse ad
tengernyi szépet.
A szeretet virága
szirmait bontja,
békesség költözik
az otthonokba.
A világ sebei
begyógyulnak,
s teli reménnyel
ébred az új nap!
Fényszárnyain suhan
egy érzés,
mely gyengéden simogat,
és mosoly szövi át,
a bántó, fájdalmas szavakat.
Életünk vásznát
tisztára mossa,
s örömet hint
a megfáradt napokba.
Karácsony közeleg !
Nyissátok ki a szívetek!
Mosolyt, jó szót adjatok!
A lélek tisztasága,
a hangulat meghitt
varázsa, széppé teszi
a várva várt holnapot!
A
menusgabor, 2019. szeptember 13. péntek, 20:00
23. évközi hét péntek 09.13
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt első leveléből
Pál megvallja, hogy valamikor üldözte Jézus egyházát, de Isten megkönyörült rajta.
Szeretett Fiam!
Pál, üdvözítő Istenünknek és reménységünknek, Jézus Krisztusnak rendelkezéséből Jézus Krisztus apostola (üdvözletét küldi) Timóteusnak, szeretett fiának a hitben.
Kegyelem, irgalom és békesség Istentől az Atyától és Jézus Krisztustól, a mi Urunktól.
Hálát adok Urunknak, Jézus Krisztusnak, aki erőt adott nekem, megbízhatónak tartott és meghívott a szolgálatára - engem, aki azelőtt káromoltam, üldöztem őt, és erőszakos ember voltam. De megkönyörült rajtam, mivel hitetlenségemben tudatlanul cselekedtem. Sőt valósággal elárasztott az Úr kegyelme a Krisztus Jézusban való hittel és az iránta való szeretettel.
Ez az Isten igéje. 1Tim 1,1-2.12-14

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus figyelmezteti tanítványait:
Csak akkor tudnak megjavítani másokat, ha előbb a maguk hibáit szüntetik meg.
Jézus a
maroka, 2019. szeptember 13. péntek, 15:48
Boldogság
"Urunk, Jézus Krisztus kijelenti, hogy csak akkor követhetjük őt, és akkor tartozhatunk övéi közé, ha vállaljuk saját terhünk hordozását. Mit jelent ez a teher? Bizony nem valami kellemességet, hanem ellenkezőleg: azt jelenti, hogy mi elítélt emberek vagyunk, a halál fenyegetése vesz körül bennünket minden oldalról, s életünk állandó elernyedés. Röviden: a világ szemével nézve nyomorultak vagyunk! Tehát ez Urunk, Jézus Krisztus iskolájának ábécéje, amit meg kell tanulnunk."

- Kálvin János -
kalmanpiroska, 2019. szeptember 12. csütörtök, 21:40
2. Vastagbőr, Woodstock, Prágai Tavasz leverése, magyar 1968
kénytelen volt elengedni hívei kezét, mert a kommunista hatalom - a "gonosz mostoha", mindent magának akaró erőszakosságával - elszakította híveit az egyháztól. "Ekkor monda az az asszony, akié vala az élő gyermek, a királynak, mert megindult szíve gyermekén: Kérlek, uram., adjátok néki az élő gyermeket, és ne öljétek meg őt." (Kir.k.,3/26.)
MAGYARORSZÁGON, napjainkban - a rendszerváltozás nevezetű folyamattal - sem szűntek meg a kompetenciájukat megtartott politikai erők képviselői úgy irányítani életünk folyását, hogy még véletlenül se lehessen "visszarendeződni" "Isten, Haza, Család" hármas-eszményéhez!
Ezért aztán nem lehet azon csodálkozni, hogy a jelenlegi kormány - családokat támogató intézkedései - ellen lázítanak minden létező módon és eszközzel lejáratva a CSALÁD ,,intézményét"!
Teszik ezt azért, mert nagyon jól tudják, hogy a CSALÁDI MINŐSÉG TÁRSADALMI MINŐSÉGET IS JELENT! Ők azonban, nem akarják ezt a minőséget!
Ők még a térképről is el akarják törölni
furaila, 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:19
Képek, videók
Életünk+legnagyobb+rés ze+
menusgabor
2018. július 13. péntek, 22:19
szinte+egész+életünk+p edi
menusgabor
2018. július 13. péntek, 22:11
Életünk egy lassú tánc
anna4459
2018. július 02. hétfő, 20:11
az életünkben.jpg
sz719eszter
2018. május 24. csütörtök, 14:56
életünk értelme.jpg
maroka
2018. március 20. kedd, 11:20
életünk.jpg
bbbarbara
2017. december 08. péntek, 21:15
Egy életünk egy halálunk
chillik
2017. október 12. csütörtök, 07:28
Életünk minden...
sanci81
2017. május 07. vasárnap, 09:25
Olyan az életünk 01.jpg
chillik
2017. április 25. kedd, 07:23
Diabetes elleni tea
pacsakute
2012. november 15. csütörtök, 18:32
fahej_diabetesz.png
sarkadykati
2011. december 02. péntek, 06:01
Honda Civic Insight (2012
farkas1945
2012. május 30. szerda, 17:44
Honda Insight.jpg
evamama0108
2010. október 27. szerda, 10:21
vr6insight.jpg
volkswagenfun
2006. szeptember 23. szombat, 12:02
vr6_insight.jpg
dili-house
2006. augusztus 23. szerda, 02:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.