Belépés
2020. június 01. hétfő | 23. hét | 153. nap | 20:21 | Tünde
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A közegészségügyi hivatal szerint az óvintézkedésekkel megfékezték a vírus terjedését Olaszország
Silvio Brusaferro az Iss elnöke közölte, az R0-érték már csak egyedül az északi Valle d'Aostában mutat egynél magasabb értéket. "A vírus azonban továbbra is közöttünk van" - hangsúlyozta Brusaferro megjegyezve, hogy a fertőzésterjedés megfékezéséhez mindenekelőtt az óvintézkedések több hetes betartása vezetett.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter hangoztatta, hogy a járványgörbe május 29-i adatai alapján határoznak a tartományok közötti mozgás engedélyezéséről. Elmondta, hogy a tervek szerint június 3-tól csak a "hasonló fertőzési szintet mutató" tartományok között lehet majd közlekedni, vagyis bizonyos korlátozások továbbra is érvényben maradhatnak. Az egészségügyi tárca bejelentette, hogy ősztől az influenza-elleni oltást 60 évtől akarják tanácsolni, valamint a hat év alatti gyerekek esetében is javasolják.

A polgári védelmi hatóság péntek este nyilvánosságra hozott adatai szerint 130-cal emelkedett a halottak száma egy nap alatt, amely így elérte a 32 616-t. A halottak száma ismét enyhén csökkent az egy nappal ezelőtti 156-hoz képest.

Az aktív fertőzöttek száma több mint ezerhatszázzal csökkent, jelenleg 59 322.595 beteget kezelnek intenzív osztályon.

A gyógyultak száma túllépte a 136 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 228 658-t.

A gócpont Lombardiában 57-tel emelkedett a halottak száma a korábbi 56-hoz képest. A diagnosztizált fertőzöttek száma 293-mal emelkedett az egy napja mért 316 után. Egész Olaszországban - a halottakat is beszámítva - 652 fertőzöttet szűrtek. Attilio Fontana lombardiai kormányzó úgy vélte, Lombardiában "rohamosan" csökkennek a számok, a "fertőzési kockázat mérsékeltről alacsonyra" módosult.

A milánói Pio Albergo Trivulzio idősotthonnál az ott megfertőzödött és elhunyt személyek rokonai tüntettek: az ügyészségi vizsgálat szerint a majdnem ezer időst ellátó intézetben több mint kétszázan haltak meg a fertőzés szövődményeiben a hiányos óvintézkedések miatt.

A munkahelyi balesetbiztosító intézet (Inail) adatai szerint az utóbbi három hónapban több mint 43 ezer személy fertőzödött meg munkahelyén. A társadalombiztosítási intézet (Inps) számításai szerint a polgári védelmi hatóság halálozási adatai "kevéssé megalapozottak", mivel az Inps szerint nem több mint 32 ezer, hanem több mint 47 ezer beteg halt meg Covid-19 fertőzésben. Az intézet a különbséget azzal magyarázza, hogy nem minden elhunyt esetében végeztek vírusztesztet. A halottak életkor átlagát 81 év fölé teszik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 19:03
Címkék: Silvio Brusaferro, Roberto Speranza, Egész Olaszországban, Attilio Fontana, Albergo Trivulzio, közegészségügyi hivatal,
Kommentek
Koronavírus - Online rendszert indít el Kína a koronavírus terjedésének előrejelzésére
Az északnyugat-kínai Kanszu tartomány székhelyén található Lancsou Egyetem innovációs központjának kutatói által kidolgozott rendszer hétfőtől kezdve 30 napon át jelzi előre, hogy a világ 180 országában naponta hány újabb fertőzéses eset bukkanhat fel. Az előrejelzéshez olyan tényezőket is figyelembe vesznek, mint az éghajlati és környezeti körülmények, a népsűrűség, valamint a helyi kormányzatok által alkalmazott járványügyi óvintézkedések - mondta Huang Csien-ping, a központ igazgatója.

A rendszert három hónap alatt fejlesztették ki a meglévő, regionális járvány-előrejelzési modell alapján. A kutatók megfigyelései szerint az új koronavírus a leghatékonyabban 5 és 15 Celsius-fok között terjed, a világszerte észlelt fertőzéses eseteknek ugyanis mintegy 60 százalékát regisztrálták ebben a hőmérsékleti tartományban.

A rendszer a műholdak által jelzett nitrogén-dioxid-szintet is számításba veszi, az ugyanis a járványügyi óvintézkedések hatásait tükrözi a kutatók szerint. "A nitrogén-dioxid a
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:13
Koronavírus - Tartósan ezer alá süllyedt a napi új fertőzések száma Németországban
A Robert Koch országos közegészségügyi intézethez (RKI) hétfőről keddre 513 új fertőzésről érkezett jelentés a járási és városi egészségügyi hivataloktól.

A 16 tartomány közül 8-ban 20-nál kevesebb ember szervezetében mutatták az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) az utóbbi 24 órában, ezek közül két tartományban (Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Elő-Pomeránia) egy új fertőzést sem regisztráltak.

Az új esetekkel együtt a járvány kezdete óta 175 210 SARS-CoV-2-fertőzést mutattak ki Németországban.

A gyógyultnak minősülő, vagyis a fertőzésen már átesett igazolt fertőzöttek becsült száma 1100-zal 152 600-ra emelkedett.

A vírus okozta betegségben (Covid-19) 8007 regisztrált fertőzött halt meg, ez 72-vel több az egy nappal korábbinál.

Mindennek alapján az úgynevezett aktív esetek, vagyis a vírussal még küzdő regisztrált fertőzöttek becsült száma a 12 ezer körüli szinten van a 83 milliós országban.

Az RKI szerint akkor lehet biztonságosan ellenőrzés alatt tartani a járványt, ha
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 12:01
Koronavírus - A francia kormány 18 milliárd eurós mentőcsomaggal támogatja a turizmust
járványhelyzet függvényében.

A vendéglátóhelyek megnyitásáról május utolsó hetében dönt a kormány. A miniszterelnök elmondta, hogy a vírus által kevésbé veszélyeztetett - zöld színnel jelölt - övezetbe tartozó megyékben feltehetően június 2-án megnyithatnak az éttermek, kávézók és bárok, amennyiben a járványhelyzet nem romlik.

A tájékoztatón Edouard Philippe nem szólt a külföldi turistákról, jóllehet az Európai Bizottság szerdán azt ajánlotta a tagállamoknak, hogy a szükséges egészségügyi óvintézkedésekkel tegyék lehetővé az idegenforgalmi vállalkozások számára, hogy a hónapokig tartó lezárások után tevékenységük újraindulhasson.

A francia kormány egy héttel ezelőtt jelezte, hogy a jelenleg érvényben lévő belépési korlátozásokat a határokon legalább június 15-ig meghosszabbítja, de a schengeni övezetből érkezőknek nem vezet be kötelező karantént.

A turizmus a francia GDP 7 százalékát teszi ki, és mintegy 2 millió munkahelyet biztosít.

Az idegenforgalom a március 17-én életbe
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 15:34
Koronavírus - Az Európai Bizottság iránymutatást tett közzé az idegenforgalmi ágazat támogatására
lehetőségének helyreállítására a határátlépést korlátozó intézkedések fokozatos és összehangolt feloldásával. Keretet tartalmaz az unión belüli közlekedés fokozatos engedélyezésére az utasok és az utazásszervezők biztonságának garantálása mellett, továbbá protokollt vázol fel a turisztikai tevékenységek, a vendéglátóhelyek és a szállodák fokozatos és veszélytelen megnyitását lehetővé tevő egészségügyi kritériumokra.

Az uniós bizottság azt ajánlja a tagállamoknak, hogy a szükséges egészségügyi óvintézkedésekkel tegyék lehetővé az idegenforgalmi vállalkozások számára, hogy a hónapokig tartó lezárások után tevékenységük újraindulhasson - mondta a biztos.

Az ajánlások lehetővé teszik a nyaralni vágyók számára, hogy egészségük veszélyeztetése nélkül tartózkodjanak szállodákban, kempingben, panziókban vagy más szálláshelyekben, illetve éttermekben, bárokban, valamint strandra menjenek és más szabadtéri szabadidős tevékenységet végezzenek - tette hozzá.

A bizottsági útmutató szerint miután a
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:37
Hongkongi tüntetések - Több mint 250 embert vettek őrizetbe a vasárnapi megmozdulásokkal összefüggésben
embert Molotov-koktél készítésére alkalmas anyagok birtoklása miatt vettek őrizetbe.

A maszkot viselő tiltakozók vasárnap azt követően vonultak a plázákba, hogy a rendőrség megakadályozott egy interneten szervezett, Hongkongi Függetlenség Menetének nevezett akciót. A hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy az új koronavírus-járvány miatti társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírás értelmében legfeljebb nyolcan gyülekezhetnek köztereken. A tüntetők szerint azonban a hatóságok az óvintézkedésekkel visszaélve próbálják korlátozni a polgári szabadságjogokat a Kínához tartozó, ám különleges közigazgatási státusszal bíró területen.

A SCMP tudósítása szerint a bevásárlóközpontokban százak gyűltek össze, többen Hongkong függetlenségét követelő feliratokat tartottak fel, és közösen énekelték a tiltakozások himnuszává vált Dicsőség Hongkongnak című dalt.

Tüntetők egy kisebb csoportja megkísérelt szemetes kukákból és hulladékból úttorlaszt felállítani a város forgalmas bevásárló negyedében, de
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 11:51
Koronavírus - Origo: a "baloldali hisztéria" ellenére jó döntés volt megtartani az érettségit
hangsúlyozta, jó döntésnek nevezve a vizsgák megtartását. A kollégák nem bojkottálták a vizsgákat, a diákok nem mondták vissza tömegesen a részvételt, a kormány teljeskörűen biztosította a védekezéshez szükséges felszereléseket, az érintettek pedig szemmel láthatóan, az államtitkár személyes tapasztalata szerint is betartották a biztonsági intézkedéseket.

Maruzsa Zoltán kitért arra is, hogy a Pedagógusok Szakszervezete elsősorban az érettségi biztonságos lebonyolítását kérte tőlük, a bevezetett óvintézkedésekkel azonban tudtak azonosulni, és korrektnek nevezte az együttműködésüket. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azonban kezdetben bojkottot hirdetett, arra kérte a tanárokat, hogy vegyenek ki szabadságot. Mint mondta, el akarták lehetetleníteni az érettségit, és ezt Maruzsa Zoltán akkor kifejezetten nehezményezte is. Aztán augusztusra halasztást javasoltak, amit rajtuk kívül senki nem akart, viszont az utolsó egy hétben már ők sem álltak elő újabb akciókkal, így az érettségi szervezésére, és
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 13:02
Ukrán válság - Lavrov: csak egy teljesült a normandiai négyek kilenc párizsi döntése közül
Lavrov azt követően nyilatkozott erről, hogy részt vett a normandiai négyek - Oroszország-Ukrajna, Németország és Franciaország - külügyminisztereinek csütörtöki videokonferenciáján. Az orosz diplomácia vezetője hangsúlyozta a minszki megállapodások maradéktalan teljesítése és a konfliktusban értintett felek - az ő értelmezése szerint Kijev és a Moszkva pártfogolta délkelet-ukrajnai szakadárok - közötti párbeszéd fontosságát.

Rámutatott, hogy a Párizsban elfogadott listából végrehajtott egyetlen pont a fogolycseréről szólt, amelynek keretében Kijev és a szakadár köztársaságok összesen 230 embert cseréltek ki.

Lavrov kifogásolta, hogy nem történt haladás az úgynevezett Steinmeier-formulának az ukrán törvényekben való alkalmazásában. Mint mondta, az orosz fél emlékeztette a többi felet, hogy a Donyec-medence Ukrajnán belüli különleges státusának biztosítása a minszki megállapodások kulcseleme.

"Ez a konfliktus rendezésének célja és alapja is"- hangsúlyozta Lavrov, hozzátéve, hogy a
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:10
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Velence Olaszország.jpg
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:37
Olaszországban . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:17
szentkép_olaszország02 17.
maroka
2018. február 19. hétfő, 08:51
híd-Olaszország.jpg
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:34
Sirmione vár, Olaszország
pacsakute
2017. március 26. vasárnap, 20:16
Az olaszországi buszbales
irmus
2017. január 22. vasárnap, 15:50
Olaszországi nyaralás ! 0
eva0817
2016. október 05. szerda, 07:52
Olaszországi nyaralás ! 1
eva0817
2016. október 05. szerda, 07:50
In20speranta20ca20o20s a20
steve215
2007. október 25. csütörtök, 16:37
Étterem Olaszországban.jp
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 19:06
Manarola -Olaszországban.
pacsakute
2013. november 11. hétfő, 17:53
Dolomitok Olaszországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 21:40
olaszországban
andreakalman
2009. október 14. szerda, 13:50
Nyaralás Olaszországban 0
odika7115
2009. március 06. péntek, 14:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.