Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 06:49 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Corsi csapattársa lehet Amerikában a gyorsaságimotoros Győrfi Alen
A 29 éves magyar versenyző menedzsmentje arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Győrfi - aki a Daytona 200 elnevezésű, 322 kilométer versenytávú legendás viadalon idén márciusban 13. lett - több ajánlatot is kapott a tengerentúli sorozatban induló csapatoktól, de a Yamahákat üzemeltető Squid Hunter Racing érdeklődése a legkomolyabb. Ebben az istállóban szerepel Corsi, aki 2002 óta versenyez a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, és 2008-ban a 125 köbcentiméteres kategóriában második volt.

Győrfi október végén Daytonában rajthoz állt az észak-amerikai bajnokság futamain, és - a mezőny végéről rajtolva - kétszer is dobogós helyen végzett.

"Megtisztelő számomra, hogy egy olyan világklasszis, mint Corsi csapattársaként számítanak rám" - mondta Győrfi Alen, hozzátéve, hogy már csak néhány részletkérdésben kell megegyeznie a csapattal. "Ha minden a helyére kerül, akkor lehetséges, hogy még az idén kiutazom Amerikába tesztelni, egy jó felkészüléssel pedig jövőre sikerülhet a legjobb ötben zárnom a Daytona 200-on".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:31
Címkék: Győrfi Alen, Squid Hunter Racing, gyorsaságimotoros Győrfi, tengerentúli sorozatban, istállóban szerepel, észak-amerikai bajnokság,
Kommentek
Moto GP - Utánpótlás-sorozatot indított a Dorna, magyarok a mezőnyben
A Northern Talent Cup névre keresztelt versenysorozat egyes hétvégéi közül kettőt a Moto GP, egyet a Superbike-világbajnokság, hármat pedig a nyílt nemzetközi német bajnokság (IDM) egy-egy fordulójának betétfutamaként rendeznek meg. A fiatal motorosok így többek között a hollandiai Assenben, az ausztriai Red Bull Ringen, a csehországi Brnoban és a németországi Hockenheimringen is versenyezhetnek majd.

A Dorna azonos technikai feltételeket biztosít az általa meghívott, 12 és 17 év közötti pilótáknak, ugyanis a 24 fős mezőny minden tagja ugyanazzal a KTM típusú motorral küzdhet majd. A kiválasztottak 14 országból érkeznek, Magyarországot Görbe Soma és Varga Tibor képviseli majd a sorozatban. Utóbbi motorost a korábbi Európa-bajnok Györfi Alen, és csapata, a Forty Racing készíti fel a versenyekre.

"Igyekszünk minden támogatást megadni a számára, mert ha itt jó eredményeket ér el, az döntően befolyásolhatja a jövőbeli szereplését" - mondta az MTI-nek Györfi, hozzátéve: Vargának minden hétvégén a
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 12:22
Dobogóra állt a gyorsaságimotoros Győrfi Alen Daytonában
A 29 éves magyar pilóta a tengerentúli sorozat legutóbbi hétvégéjén a hosszabb távú, 40 körös versenyen, majd az ezután rendezett két sprintfutam egyikén harmadik lett, míg a másik ötkörös viadalon negyedikként intették le. Az eredmények értékét növeli, hogy egy adminisztrációs hiba miatt Győrfi versenymotorja késve érkezett meg a helyszínre, és bár a szervezők engedélyével rajthoz állhatott, mindkét versenyt a mezőny végéről kellett elkezdenie.

Győrfi az idén márciusban 13. lett a világ egyik leghíresebb hosszú távú gyorsaságimotoros viadalán, a Daytona 200-on, amelyen csaknem 322 kilométer volt a versenytáv.

"A mostani hosszabb távú futamon a márciusi beállításainkat finomítottuk, ez pedig meghozta az eredményt, a sprintversenyek előtt pedig maximálisan kihasználtuk az edzés adta lehetőségeket, így tovább gyorsultam, ennek is volt köszönhető az újabb harmadik, illetve a negyedik helyezés" - mondta az MTI-nek a Forty Racing motorosa, akinek a csaknem 30 fős mezőnyben a helyi pilóták mellett
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 09:41
Magyar sikerek és bukások a gyorsaságimotoros Alpok-Adria bajnokságban
A szervezők közleménye szerint az Alpok-Adria 125 GP kategóriájában Laczkó Máté az egyik futamon második, a másikon harmadik volt, míg 125 SP-ben Kovács Bálint egy második, Aszalós Zoltán egy harmadik helyezést ért el.

Superstock 600-ban Gyutai Adrián szombaton és vasárnap is pályarekordot futva másodikként ért célba, ezzel az összetettben feljött a harmadik pozícióba, ami már Európa-bajnoki részvételt ér. Ugyanebben a kategóriában Chrobák János szombaton negyedikként ért célba, vasárnap elesett, ahogyan az első napon Magda Attila is, akit csigolyatöréssel szállítottak kórházba. Bódis Richárd mindkét napon bukott.

Az IMRC-ben a 125-ösök mezőnyében Kovács Bálint győzött, Aszalós Zoltán második lett, Supersportban Oldal Imre legjobb magyarként második volt, Superstock 600-ban mindkét futamon Gyutai Adrián győzött, Chrobák János egy második, Győrfi Alen két harmadik helyezést csípett el. A csúcskategóriában, Superbike-ban Juhász Dávid mindkét versenyen diadalmaskodott.
velemenyezd, 2014. május 26. hétfő, 13:13
A hétvégén a Pannóniaringen versenyeznek a legjobb motorosok
A Vas megyei Ostffyasszonyfán található pályán a legjobb magyar motorosok állnak rajthoz, így a Superstock 600 kategóriában Talmácsi Gábor csapatának pilótái, illetve a bajnoki aranyért harcoló Győrfi Alen, Chrobák János, Magda Attila és a címvédő Gyutai Adrián, valamint a mezőny egyetlen női motorosa, Kis Viktória.

Az 1000 köbcentiméteresek között indul a Superbike-világbajnokság Superstock 1000 kategóriájában a legutóbbi versenyen hatodik Németh Balázs, Superbike-ban pedig a tavalyi bajnok Sárkány Dezső, illetve Bezzegh István és Juhász Dávid között várható nagy küzdelem.

A nézők pénteken szabadedzéseket, szombaton és vasárnap edzéseket, időmérőket és versenyeket láthatnak, ráadásul a tavaly elindított utánpótlás-bajnokság mezőnye a Magyar Motorsport Szövetség története során először versenyez a felnőttekkel egy időben és azonos helyszínen.
velemenyezd, 2014. május 21. szerda, 17:54
A szakágvezető szerint sikeres évet zártak a hazai gyorsaságimotorosok
cseh, szlovák, román és lengyel motorosok indultak.

"Ebben az évben hatfordulós nemzeti bajnokságot rendeztünk hétvégenként két-két futammal hazai, cseh és szlovák pályákon" - összegzett Fekete János, aki hozzátette, nagy öröm volt a számukra, hogy a versenyzők két év után visszatérhettek a Hungaroringre. "Sokat jelentett ez a hazai motorosok számára, Mogyoródon szinte minden magyar versenyző rajthoz is állt, köztük a sportág egyetlen világbajnoka, Talmácsi Gábor, valamint egyetlen Európa-bajnoka, Győrfi Alen".

A szakágvezető megemlékezett a tragikus körülmények között elhunyt Rosivall Ágostonról is, aki a Superstock 1000-es kategóriában posztumusz bajnoki címet nyert. A versenyző egy moszkvai tesztelés során technikai hiba miatt súlyos balesetet szenvedett, két héttel később pedig belehalt sérüléseibe.

"Szomorú, ugyanakkor felemelő érzés volt látni, ahogy a motorosok megemlékeztek róla a következő bajnoki futamon, a Slovakiaringen".

Fekete János kiemelte Gyutai Adrián szereplését, aki az
velemenyezd, 2013. október 25. péntek, 18:26
Gyorsaságimotoros ob - Sikeresen tért vissza a szakág a Hungaroringre
Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) szakágvezetője azt mondta az MTI-nek kedden: a hétvégén a nézők leginkább a boxba való belépésre is feljogosító jegyeket vásárolták, hogy testközelből láthassák a versenyzőket.

"A Slovakiaringen rendezett futamhoz hasonlóan ezúttal is 98 motoros állt rajthoz, köztük Talmácsi Gábor, Győrfi Alen, Bódis Richárd, Chrobák János és Gyutai Adrián" - mondta az MTI-nek a szakágvezető, aki hozzátette, külön köszönettel tartoznak a Hungaroring menedzsmentjének, amiért megnyitotta a célegyenesben található úgynevezett gold tribünt.

A kétnapos ob szombati napján a több mint 10 év után újra Magyarországon versenyző Talmácsi Gábor új pályarekordot (1:52.458 perc) ért el a Superstock 600-as kategóriában, amelynek világbajnoki sorozatában szerepel.

Fekete János azt mondta, az eseményen minden kategória futamai élvezetes versenyeket és nagy csatákat hoztak, amelynek köszönhetően remélhetőleg sikerült népszerűsíteniük a hazai motorsportot.
velemenyezd, 2013. május 21. kedd, 16:13
Talmácsi Gábor több mint 10 év után újra Magyarországon versenyez
Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) gyorsasági szakágának vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Supersport-vb-n versenyző Talmácsi mellett a magyar motorsport jelenlegi legjobbjai, így a Superbike-vb betétfutamain rendszeresen részt vevő Németh Balázs, Győrfi Alen, Bódis Richárd, a tavalyi Alpok-Adria-sorozat két bajnoka, Chrobák János és Gyutai Adrián, továbbá a többszörös magyar bajnok Rizmayer Gábor és Juhász Dávid is elindul a hétvégi ob-futamon. Az eredeti tervek szerint a korábban szintén a Superbike-vb-ben érdekelt Kurucz Ferenc is rajthoz állt volna, ő azonban a versenyre készülve kedden súlyos balesetet szenvedett a Hungaroringen, eltört a combcsontja, és meg kellett operálni.

"Talmácsit, Chrobákot, Némethet, Gyutait és Bódist a 600 kcm-esek mezőnyében, míg Rizmayert, Győrfit és Juhászt az ezresek viadalán láthatják a kilátogató nézők" - mondta Fekete János, aki hozzátette, a verseny nyílt nemzetközi, s kategóriánként az első 10 helyezett pénzdíjban is
velemenyezd, 2013. május 15. szerda, 16:12
Képek, videók
győrfi pál és arany jános
maroka
2020. április 16. csütörtök, 16:43
Györfi Lehel
sztojkaeszter
2009. március 06. péntek, 18:03
Szülinap-Győrfi.bmp
zsokanita
2008. szeptember 28. vasárnap, 19:25
Győrfi Irénke+Virág Magd
takacsjozsefne
2008. szeptember 18. csütörtök, 14:55
Györfi Norbert
kissb_8a
2007. július 21. szombat, 14:30
Győrfi András Festőművész
rambobby
2007. április 11. szerda, 07:55
Dorina és csapattársai
korosigaborne
2011. február 28. hétfő, 15:33
Jó csapattársak :)
manobaby24
2010. június 16. szerda, 22:43
lelkes csapattársak_5
urbandi
2009. április 17. péntek, 19:50
lelkes csapattársak_4
urbandi
2009. április 17. péntek, 19:48
lelkes csapattársak_3
urbandi
2009. április 17. péntek, 19:46
lelkes csapattársak_2
urbandi
2009. április 17. péntek, 19:44
lelkes csapattársak_1
urbandi
2009. április 17. péntek, 19:43
A csapattársaim
rustu19
2006. szeptember 21. csütörtök, 15:30
Csapattársaim
anita06
2006. szeptember 02. szombat, 17:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.