Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 20:05 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Román miniszter: a Máltánál veszteglő mentőhajókon tartózkodó migránsok ügye lendíthet a migrációs tárgyalásoko
A brüsszeli uniós tudósítóknak szervezett eseményen George Ciamba kijelentette, az Európai Uniót érintő egyik legnehezebb kérdés a migráció, amelyet tekintve komoly ellentétek osztják meg az unió tagországait. Mivel a májusban esedékes európai parlamenti választások egyik központi kérdése is a migráció lesz, a román elnökség ezen a téren előremutató tárgyalásokat akar folytatni és pozitív eredményt akar elérni.

Mint mondta, a migráció okozta problémák megoldása túlmutat az Európai Unió Tanácsának januárban kezdődött, fél éves román elnöksége munkáján, ugyanis közös európai problémáról van szó, amely közös európai megoldást igényel. A román elnökség az igen eltérő álláspontok közelítésén fog dolgozni, hogy az unió meg tudja őrizni egységét - közölte.

Felszólalásában hangoztatta, a kohéziós politikának az unió egységét kell erősítenie, a felzárkózást kell szolgálnia, amely alapvető fontosságú minden újonnan csatlakozott országnak, beleértve Romániát is.

"Ha ezek az országok sikeresek, az siker az Európai Unió számára is, ugyanis a különbség több területet érintően jelenleg is igen jelentős" - fogalmazott.

A román elnökség a 2021-től érvényes hosszú távú uniós költségvetést érintően fontos tárgyalásokra számít, Románia szerint ugyanis a kohéziónak szociális diszkriminációmentességet kell biztosítania az egész unióban. A kohéziónak az unió alapvető pillérének kell lennie a gazdaság fejlődése érdekében az alapértékek védelme mellett - hangoztatta.

Kiemelte, a román uniós elnökség fontos területként kezeli majd a terrorizmus elleni küzdelmet, amelynek hangsúlyosabb részének kell lennie az unión kívüli országokkal való együttműködés, valamint a kirekesztés, az idegengyűlölet, a hamis hírek, az internetes visszaélések elleni küzdelem, amelyek veszélyeztetik a demokráciát. Ennek érdekében szigorúbb intézkedések előkésztésére és elfogadására van szükség - tette hozzá európai ügyekért felelős román tárca nélküli miniszter.

Teodor Melescanu külügyminiszter a sajtóbeszélgetésen kijelentette, a román kormány elkötelezett és érdekelt egy eredményes uniós tanácsi elnökség mellett.

Újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, az uniós politika nem lehet nemzeti ügyek vagy belpolitikai csatározások színhelye. Noha vannak belső, politikai nézetkülönbségek, szoros együttműködésre van szükség a kormány, valamennyi nemzeti intézmény és Klaus Iohannis román államelnök között. A román elnökség sikere ugyanis uniós siker is, amely minden román politikai erő céljának kell lennie.

Mint mondta, az Európai Uniónak erősítenie kell a partnerországokkal ápolt kapcsolatokat, különös tekintettel a nyugat-balkáni országokra, a kapcsolatok erősítésébe pedig a bővítés kérdésének is bele kell tartoznia.

"A román elnökség prioritása a térség uniós közeledésének előmozdítása, amely a számos területen előnyt és biztonságot jelent az Európai Uniónak" - mondta.

Mint közölte, fel kell frissíteni a Törökországgal mint uniós tagtagjelölt országgal folytatott párbeszédet is.

Románia nem tervezi az Európai Unió Tanácsának napirendjére venni a jogállamisággal kapcsolatos uniós vitákat egyik tagállam esetében sem, véleménye szerint uniós tagországoknak többségi alapon kell dönteniük arról, hogy milyen módon kívánják tárgyalni az ilyen, több országot érintő kérdéseket - tette hozzá újságírói kérdésre válaszolva a román külügyminiszter.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 12:31
Címkék: George Ciamba, Európai Uniót, Európai Unió Tanácsának, Európai Unió, Teodor Melescanu, Klaus Iohannis,
Kommentek
Villongás tört ki Izrael és a Gázai övezetet uraló Hamász között
figyelmeztetésre.

Az izraeli hadsereg válaszul három ágyúlövedéket indított gázai Hamász-állásokra, de ezek sem okoztak sem anyagi kárt, sem sebesülést. Legutóbb március végén zajlott hasonló összetűzés a határvidéken.

Az incidens a sikerrel kecsegtető intenzív fogolycsere-tárgyalások idején történt, amelyek két német hírszerzési tisztségviselő, egy svájci diplomata és egy egyiptomi tábornok közvetítésével folynak Izrael és a Hamász között.

Izrael két állampolgárát próbálja kiszabadítani a titkos tárgyalásokon a Hamász fogságából: Hisam a-Szajídot és Avra Mengisztut, akik mindketten mentális betegek, és önként léptek be a kerítésen átmászva az övezetbe. Mellettük a 2015-ös, erős szikla hadművelet idején elrabolt két katona holttestét is megpróbálják visszaszerezni, hogy hazai földben nyugodjanak.

A tárgyalásokon közvetítő egyiptomi tábornok részt vett a Gilád Salit tizedesért folytatott fogolycsere tárgyalásokon is, amely 2011 októberében, öt év fogva tartás után Salit szabadulását
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 11:42
Harminc éve szabadon - Online kiállítás nyílt a rendszerváltás utáni első szabad választásról
visszaemlékezéseivel, az akkori választási plakátok bemutatásával, interjúkkal és korabeli kampányfilmekkel idézi fel az eseményeket.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az 1990 után születetteknek, több mint négymillió magyar állampolgárnak semmilyen személyes emléke nincs a harminc évvel ezelőtti első szabad választásról; akik viszont átélték, örökké emlékeznek rá.

Az első szabad választással a magyar választópolgárok visszamenőlegesen jóváhagyták mindazt, amit a korabeli ellenzék a megelőző évben a tárgyalásokon véghezvitt, új mederbe terelve az elkövetkező évek társadalmi, gazdasági és politikai folyamatait. Mindez azonban nem jöhetett volna létre, ha a társadalom nem követeli évek óta állhatatosan a szabadságot, amelynek szimbolikus viszonyítási pontja mindvégig 1956 volt - emelték ki.

Az Országgyűlés 1989. október 20-án fogadta el a választási feltételeket, Szűrös Mátyás ideiglenes köztársasági elnök pedig a következő év március 25-ére és április 8-ára tűzte ki a választásokat. A 30 éve
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 09:11
Brexit - Downing Street: az elégtelen EU-javaslatok miatt alig van haladás
London és az EU viszonyában.

A brit kormány mindenekelőtt átfogó szabadkereskedelmi megállapodást kíván elérni az EU-val.

Az új koronavírus okozta járvány miatt videókapcsolaton tartott, pénteken befejeződött forduló után a Downing Street közölte: ígéretes közeledés volt érzékelhető a szabadkereskedelmi egyezmény egyes központi elemeiben, ám az EU által az áruforgalom szabályozására letett javaslat messze esik mindattól, amit az unió az általa másokkal kötött korábbi szabadkereskedelmi tárgyalásokon felajánlott.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője nem részletezte, hogy a brit kormány pontosan mit hiányol az uniós javaslatokból, de úgy fogalmazott: az EU indítványai jelentősen csökkentenék a mindkét fél által célként kitűzött, zéró vámterhekre és kvótamentességre törekvő megoldás gyakorlati értékét.

A szóvivő szerint ezért az e héten tartott tárgyalási fordulón csak korlátozott haladást sikerült elérni a nézetkülönbségek áthidalásában.

A Downing Street illetékesének
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 18:53
Brexit - Barnier: sajnálatos, hogy a tárgyalások során nem történt előrelépés
tárgyalók korábban jelezték, hogy nem számolnak az időszak meghosszabbításával, nem tagadhatják meg ezt, ha lassítják az előrehaladást a fontos területekről folytatott tárgyalások során - tette hozzá.

Ha nem körvonalazódna megállapodás, Londonnak júniusig van ideje, hogy kérje a decemberben lejáró átmeneti időszak meghosszabbítását - emlékeztetett Barnier. Azt közölte, még ha van is igyekezet a brit és az uniós tárgyalók részéről a továbblépés szándékát illetően, a március elején folytatott tárgyalásokon körvonalazott érdekellentétek továbbra is fennállnak. Tájékoztatása szerint az új kapcsolat részleteit illetően, mint például a kereskedelem vagy a halászat, a britek több megállapodást képzelnek el, amíg az unió egyetlen, átfogó megállapodást kíván kötni, különös tekintettel arra, hogy valamennyi téma egyidőben lezárható legyen.

Nem alakítható ki jó partneri viszony úgy, ha például a halászat kényes problémáját, amely több tagállam, köztük Franciaország és Dánia számára kulcsfontosságú, nem
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 15:42
Netanjahu és Ganz megállapodott az egységkormányról Izraelben
jelenti, hogyhárom parlamenti választás után kormánya lesz Izraelnek. Az egyezmény szerint a következő három évben előbb másfél évig Netanjahu, majd a következő másfél évben Ganz lesz Izrael miniszterelnöke, éspártjaik a miniszteri tárcákat is fele-fele arányban birtokolják.

Ganz a koronavírus okozta rendkívüli helyzetre hivatkozva szegte meg legfőbb választási ígéretét, miszerint nem lép közös kormányra a korrupcióval,csalással és a közhivatallal való visszaéléssel vádolt Netanjahuval. A tárgyalásokon a televízió szakértői szerint nem esett szó a koronavírus fenyegetéséről, hanem a bírák, illetve a legfelsőbb bíróság bírói kinevezésének kérdése okozta a legtöbb vitát a miniszterelnök májusban három ügyben megkezdődő korrupciós pere előtt.

Az első másfél éves időszakban Beni Ganz védelmi miniszter és miniszterelnökhelyettes lesz, Gabi Askenázi, a Kék-fehér párt másik vezetője pedig külügyminiszter. Ganz miniszterelnöksége idején Askenázi átveszi a védelmi tárcát.Több mint harminc miniszteri széket
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 19:32
8. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
TEMETTETTE EL A FELESÉGÉT? Vagy, ha te tudtál róla, akkor miért nem érezted szükségét annak, hogy abból a pénzből eltemettesd az édesanyádat?
Ezeket valóban F-kal kellene megbeszélned! Mert nekem nem kellett semmi olyan emberektől, akik engem nem tekintettek többnek, mint egy ,,kakukk-fióka"! Éppen ezért, APA HALÁLA UTÁN LE AKARTAM MONDANI AZ ÖRÖKRÉSZEMRŐL. Csakhogy, akkor F. olyan lelki gyötrés alá vett, hogy elhatároztam, írok egy MEGHATALMAZÁST, hogy járjon el helyettem a hagyatéki tárgyalásokon! Magyarul, összeeresztettelek benneteket: hogy intézzétek el egymás-közt az egészet, de ENGEM HAGYJATOK KI BELŐLE!
FÖLFOGOD VÉGRE: rossz helyen reklamálsz!?!
*
Amit fölvettem a postán apának nyugdíjat, azt azonnal vittem neki és átadtam a saját kezébe, még, amikor élt!!! A halálát követően nem foglalkoztam semmivel, ami veled/veletek volt kapcsolatos!
Megpróbáltam évtizedeken át MÉLTÓSÁGGAL megoldani és viselni az egész - mindannyiunkhoz MÉLTATLAN - mesterségesen
furaila, 2020. április 20. hétfő, 01:47
Megállapodott a kormány és a főváros a színházak működési feltételeiről
kérdésekben.

A közlemény felidézi, hogy ma, a színházak és előadóművészek, a színházi dolgozók és a közönség számára is nehéz, a színházakat, zenekarokat, társulatokat, az egész előadóművészeti szakmát leállásra kényszerítő járványhelyzet idején a főváros és a kormány különösen fontosnak tartja, hogy közösen biztosítsák a színházi alkotóközösségek művészi szabadságon alapuló, anyagilag is biztonságos, kiszámítható működését.

Az összegzés szerint a feleket három közösen vallott alapelv vezette a tárgyalásokon. A kormány és a budapesti önkormányzat is a nemzeti kultúra különösen értékes részének tartja a sokszínű, a nézőket magas művészi színvonalon kiszolgáló budapesti színházi életet, közös cél e sokszínűség és magas művészi színvonal megőrzése.

Ugyancsak nagy értéke a budapesti színházi életnek a művészi szabadság teljes érvényesülése. A főváros és a kormány is elkötelezett az alkotói szabadság maradéktalan tiszteletben tartása iránt - írták.

"Végül alapvető célként vezette a
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 16:43
Késik a koalíciós megállapodás Netanjahu és Ganz között
A tizenhármas kereskedelmi televízió szakértőinek értesülései szerint három kérdésben nem tud megegyezni Netanjahu és Ganz az egyre inkább elhúzódó tárgyalásokon, miközben egyre többen bírálják őket az eddigi kompromisszumokért a jobb- és a baloldalon egyaránt.

A három legvitásabb kérdés az igazságügyi miniszter, valamint a kneszet elnökének személye, és a Donad Trump amerikai elnök béketervében szereplő ciszjordániai annektálások végrehajtása.

Beni Ganz igazságügyi miniszternek a Kék-fehérhez tartozó Avi Nisszenkornt, a szakszervezeti szövetség volt elnökét szeretné, de a jobboldal, főként a Jobbra (Jamina) párt elutasítja jelölését.

Az izraeli parlament, a kneszet elnökének Netanjahu az ugyanerről a tisztségről korábban lemondó Juli Edelsteint szeretné, de ezt Ganz nem engedi, ugyanis lemondása előtt Edelstein elutasította a legfelsőbb bíróság határozatának végrehajtását. Netanjahu kész helyette Jarív Levin volt turisztikai minisztert kinevezni, de mivel ő is a bírósági döntés
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 10:11
Képek, videók
tárgyaláson
sanci81
2017. szeptember 02. szombat, 15:18
Tárgyaláson
tnemarika
2012. szeptember 28. péntek, 14:08
Stoh a tárgyaláson
tinka1951
2011. június 21. kedd, 10:21
Tárgyaláson - a súgó
barkaszjudit
2009. október 24. szombat, 07:06
Űzleti Tárgyaláson Partne
ildike46
2008. augusztus 07. csütörtök, 18:34
tárgyalásom
majdnemherceg
2006. december 13. szerda, 15:01
George and Amal Clooneys
durcimarcika
2020. május 03. vasárnap, 14:45
George Orwell - Reménytel
sanci81
2018. február 04. vasárnap, 18:43
George Orwell idézet
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:05
orwell_george_orwell_i dez
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 19:34
Georges Seurat
sanci81
2017. február 11. szombat, 21:54
george michael
anitazs
2017. február 05. vasárnap, 11:04
0 Money St-George-And-The
lovaszmarika
2016. augusztus 01. hétfő, 17:51
george-gordon-noel-byr on-
fiducika
2016. január 31. vasárnap, 22:08
George W. Bush
sanci81
2015. november 16. hétfő, 16:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.