Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 19:59 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Román miniszter: a Máltánál veszteglő mentőhajókon tartózkodó migránsok ügye lendíthet a migrációs tárgyalásoko
A brüsszeli uniós tudósítóknak szervezett eseményen George Ciamba kijelentette, az Európai Uniót érintő egyik legnehezebb kérdés a migráció, amelyet tekintve komoly ellentétek osztják meg az unió tagországait. Mivel a májusban esedékes európai parlamenti választások egyik központi kérdése is a migráció lesz, a román elnökség ezen a téren előremutató tárgyalásokat akar folytatni és pozitív eredményt akar elérni.

Mint mondta, a migráció okozta problémák megoldása túlmutat az Európai Unió Tanácsának januárban kezdődött, fél éves román elnöksége munkáján, ugyanis közös európai problémáról van szó, amely közös európai megoldást igényel. A román elnökség az igen eltérő álláspontok közelítésén fog dolgozni, hogy az unió meg tudja őrizni egységét - közölte.

Felszólalásában hangoztatta, a kohéziós politikának az unió egységét kell erősítenie, a felzárkózást kell szolgálnia, amely alapvető fontosságú minden újonnan csatlakozott országnak, beleértve Romániát is.

"Ha ezek az országok sikeresek, az siker az Európai Unió számára is, ugyanis a különbség több területet érintően jelenleg is igen jelentős" - fogalmazott.

A román elnökség a 2021-től érvényes hosszú távú uniós költségvetést érintően fontos tárgyalásokra számít, Románia szerint ugyanis a kohéziónak szociális diszkriminációmentességet kell biztosítania az egész unióban. A kohéziónak az unió alapvető pillérének kell lennie a gazdaság fejlődése érdekében az alapértékek védelme mellett - hangoztatta.

Kiemelte, a román uniós elnökség fontos területként kezeli majd a terrorizmus elleni küzdelmet, amelynek hangsúlyosabb részének kell lennie az unión kívüli országokkal való együttműködés, valamint a kirekesztés, az idegengyűlölet, a hamis hírek, az internetes visszaélések elleni küzdelem, amelyek veszélyeztetik a demokráciát. Ennek érdekében szigorúbb intézkedések előkésztésére és elfogadására van szükség - tette hozzá európai ügyekért felelős román tárca nélküli miniszter.

Teodor Melescanu külügyminiszter a sajtóbeszélgetésen kijelentette, a román kormány elkötelezett és érdekelt egy eredményes uniós tanácsi elnökség mellett.

Újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, az uniós politika nem lehet nemzeti ügyek vagy belpolitikai csatározások színhelye. Noha vannak belső, politikai nézetkülönbségek, szoros együttműködésre van szükség a kormány, valamennyi nemzeti intézmény és Klaus Iohannis román államelnök között. A román elnökség sikere ugyanis uniós siker is, amely minden román politikai erő céljának kell lennie.

Mint mondta, az Európai Uniónak erősítenie kell a partnerországokkal ápolt kapcsolatokat, különös tekintettel a nyugat-balkáni országokra, a kapcsolatok erősítésébe pedig a bővítés kérdésének is bele kell tartoznia.

"A román elnökség prioritása a térség uniós közeledésének előmozdítása, amely a számos területen előnyt és biztonságot jelent az Európai Uniónak" - mondta.

Mint közölte, fel kell frissíteni a Törökországgal mint uniós tagtagjelölt országgal folytatott párbeszédet is.

Románia nem tervezi az Európai Unió Tanácsának napirendjére venni a jogállamisággal kapcsolatos uniós vitákat egyik tagállam esetében sem, véleménye szerint uniós tagországoknak többségi alapon kell dönteniük arról, hogy milyen módon kívánják tárgyalni az ilyen, több országot érintő kérdéseket - tette hozzá újságírói kérdésre válaszolva a román külügyminiszter.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 12:31
Címkék: George Ciamba, Európai Uniót, Európai Unió Tanácsának, Európai Unió, Teodor Melescanu, Klaus Iohannis,
Kommentek
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 29 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 57 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 33 ponttal eshet a nyitásban.

Csütörtökön javította a hangulatot, hogy a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője közölte, az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon elért eredmények függvényében szakaszosan megszüntetik az egymás termékeire korábban bevezetett pótvámokat. A Fehér Ház egyik szóvivője pedig a Fox News hírtelevíziónak kijelentette, hogy "nagyon derűlátó", bízik abban, hogy hamarosan megkötnek egy kereskedelmi megállapodást. A pénz- és tőkepiacokon kialakult optimizmust azonban lehűtötte a Reuters hírügynökség azon értesülése, miszerint a pótvámok kivezetésének terve a Fehér Ház és a külső tanácsadók heves ellenkezésébe ütközött.

Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin túlnyomórészt csökkentek az indexek pénteken.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,26 százalékos pluszban, míg az ausztráliai
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 08:20
Erdogan Budapesten - Török elnök: továbbra is ilyen jó kapcsolatokra van szükség Magyarországgal
elérésére - mondta.

A török elnök közölte: nagyra értékelik, hogy Magyarország mindig támogatta Törökország EU-csatlakozását. Az unió az elmúlt időben nagyon elutasítóan kezelte Törökországot, és saját magának is sokat árt ezzel, hiszen Törökország tagságával az EU is nyerhetne - vélekedett. Hozzátette: a visegrádi csoporttal is jó Törökország kapcsolata, és ezt erősíteni szeretnék.

Kifejtette: a magyar-török felső szintű stratégiai tanács negyedik ülését rendezték meg most Budapesten, és a tárgyalásokon sok témát érintettek, amelyek a jövőre nagy hatással lehetnek. A témák között említette a politikai, biztonságpolitikai kérdéseket, a migrációt, a kereskedelmi, kulturális, az oktatási kapcsolatokat, valamint a közúti fuvarozást.

Megemlítette: 15 török üzletember is érkezett most ide, hogy megbeszéléseket folytassanak, az ankarai kormány minden támogatást megad az üzleti kapcsolatok építéséhez, és ugyanezt várják el Magyarországtól is.

Köszönetet mondott a támogatásért, hogy 2020
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 17:42
Olasz belügyminiszter: Líbia beleegyezett a kétoldalú migrációs szerződés módosításába
erről szóló megállapodásra - mondta a tárcavezető.

Annak a megállapodásnak a módosításáról van szó, amelyet a balközép Gentiloni-kormány 2017 februárjában kötött a nemzetközileg elismert, Tripoliban székelő líbiai egységkormánnyal a Földközi-tengeren keresztül Európába irányuló migrációs hullám feltartóztatásának céljából. A jelenlegi római kormány szombaton jelentette be, hogy egyeztetést kezdeményezett Líbia kormányával a nyolc pontos megállapodás felülvizsgálására. Erre februárig kétoldalú tárgyalásokon kerülhet sor.

Luciana Lamorgese a parlamentben tartott felszólalásában elmondta, hogy Olaszország fenntartja a megállapodást, amelynek segítségével az utóbbi három év alatt 97 százalékkal csökkent az indulások aránya, és csökkent a veszélyes földközi-tengeri átkelés áldozatainak száma is.Hangsúlyozta, hogy ezzel egy időben Róma a megállapodást "humanitárius operatív tervvé" akarja átalakítani.

Az olasz fél négy ponton kívánja módosítani a megállapodást: a líbiai migránstáborokban uralkodó
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 22:52
A néppárt és a Zöldek a hét végén dönthetnek Ausztriában arról, hogy koalíciós tárgyalásokat kezdenek-e
A hetedik egyeztetés kedd este öt órán át tartott, a két párt ezt követően a tervek szerint már csak egyszer ül tárgyalóasztalhoz előzetes konzultációkra. Az öt legfontosabb programpont ezúttal is az illegális migráció, a gazdaság megtorpanása, az oktatás, az átláthatóság és a klímavédelem volt. A megbeszélést követően egyetértettek abban, hogy az egyeztetések jó hangulatban zajlanak, ugyanakkor vannak még eltérő álláspontok.

A Zöldek listavezetője, Werner Kogler szerint "egyre inkább sikerül kialakítani egymásról egy képet".

A kormányalakítással megbízott Sebastian Kurz (ÖVP) "kielégítőnek és konstruktívnak" nevezte az egyeztetést. Továbbra is kitérő választ adott azonban arra a kérdésre, megkezdik-e a Zöldekkel a tényleges koalíciós tárgyalásokat. Nem válaszolt arra a kérdésre sem, mely párt, illetve pártok jöhetnek még szóba koalíciós partnerként: csak a Zöldek és az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) között dönt majd, vagy megkérné az Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) is, gondolja át
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 11:21
Kohézió barátai - Folytatni kell az EU kohéziós politikáját
Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök képviselte a csúcstalálkozón.

A kohéziós politika "az EU kulcsfontosságú eszköze, amely jelentősen és láthatóan hozzájárul a régiók és a tagállamok fejlettségének reális kiegyenlítéséhez" - olvasható a dokumentumban.

A csúcstalálkozó résztvevői ezért úgy vélik, hogy kohéziós kiadások finanszírozását a 2021-2027-es időszakban is "meg kell tartani a 2014-2020-as időszak kiadásainak megfelelő szinten".

A nyilatkozat aláírói szerint a 2021-2027-es költségvetési időszakban nem szabad csökkenteni a Kohéziós Alapba szánt összeget, mert az veszélyeztetheti az Európai Unió belső piacának stabilitását. A Kohéziós Alapból fizetett támogatások elsődleges célja az EU nyugati és keleti tagállamai életszínvonalának fokozatos kiegyenlítése.

Az Európai Bizottság javaslata szerint az erre a célra fordított összegek 2021-2027-ben az előző költségvetési időszakhoz viszonyítva a GDP 1,11 százalékáról 1 százalékra csökkennének. A kiadáscsökkenés legfőbb oka
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 15:48
Folytatódtak a koalíciós tárgyalásokat megelőző egyeztetések a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Zöldek de
tehet a kormány annak érdekében, hogy a pártok mellett az állam és a közélet is átlátható legyen - tette hozzá.

Az államfő által megbízott Sebastian Kurz a választásokat követően parlamenti súlyuk sorrendjében kezdte meg a koalíciós tárgyalásokat megelőző egyeztetéseket a pártokkal. A második helyezett Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) listavezetője, Pamela Rendi- Wagner azonban két hete bejelentette, hogy az előzetes egyeztetéseket befejezettnek tekinti, és a jövőben már csak a koalíciós tárgyalásokon kíván részt venni. A harmadik helyezett Szabadságpárt (FPÖ) azt jelezte, hogy ellenzéki szerepre készül, ezért a továbbiakban nem folytatja a tárgyalásokat a Néppárttal.

A szeptemberi előrehozott parlamenti választásokon negyedik helyezett Zöldekkel több fordulóra lesz szükség, mivel ők korábban még nem vettek részt kormányzati munkában. A Néppárt és a Zöldek közötti egyeztetések jövő hét végéig folytatódnak; az ÖVP azt követően dönt majd arról, melyik párttal kezdi meg a koalíciós
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 17:51
Putyin Budapesten - Gyurcsány: Orbán Európa gyengítéséhez nyit utat Putyinnak
Gyurcsány Ferenc a DK által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben azt írta: olyan egyszerű, mint az egyszer egy, sem Putyinnak, sem Orbánnak nem érdeke az erős Európai Unió.

Ezért találkozik Orbán többet az orosz elnökkel kétoldalú tárgyalásokon, mint bármely európai kollégájával - tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, hogy Oroszország "egy alig kiszámítható nagyhatalom", tele ezer problémával. Ezek elfedéséhez pedig - mint fogalmazott - "ha kell, újságírókat ölnek, ellenzékieket börtönöznek be, szomszédos területeket foglalnak el, és támogatnak szakadár mozgalmakat, újraélesztik a nagyorosz nacionalizmust".

Gyurcsány Ferenc véleménye szerint ebben a helyzetben Magyarország nem partnere, hanem kiszolgáltatott csatlósa lesz Oroszországnak.
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 20:12
Ismét egyeztetni fognak a kínai és az amerikai kereskedelmi tárgyalók
Post című hongkongi lap egy keddi cikkében bennfentes forrásra hivatkozva azt írta: a felek november 17-ére tűzték ki a részmegállapodás aláírását arra az esetre, ha "minden rendben alakul". Az előkészített dokumentumot az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) november 16-17-én esedékes chilei csúcstalálkozóján írhatná alá Hszi Csin-ping kínai, és Donald Trump amerikai elnök.

Amerikai részről szintén derűlátóan nyilatkoztak a részmegállapodás előkészítéséről. Trump elnök, és a tárgyalásokon a kezdetek óta részt vevő Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerint jól haladnak az egyeztetések, azt is megjegyezték azonban, hogy a dokumentum véglegesítését nem kapcsolják szigorúan az APEC csúcshoz, vagyis az aláírás dátuma még módosulhat.

Trump elnök október 11-én a kereskedelmi tárgyalások Washingtonban zajló, legutóbbi fordulóját követően jelentette be, hogy sikerült előrelépéseket tenni egy részmegállapodás felé, mely az első számottevő lépés lehet a két ország között 16 hónapja
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 13:11
Képek, videók
tárgyaláson
sanci81
2017. szeptember 02. szombat, 15:18
Tárgyaláson
tnemarika
2012. szeptember 28. péntek, 14:08
Stoh a tárgyaláson
tinka1951
2011. június 21. kedd, 10:21
Tárgyaláson - a súgó
barkaszjudit
2009. október 24. szombat, 07:06
Űzleti Tárgyaláson Partne
ildike46
2008. augusztus 07. csütörtök, 18:34
tárgyalásom
majdnemherceg
2006. december 13. szerda, 15:01
George Orwell - Reménytel
sanci81
2018. február 04. vasárnap, 18:43
George Orwell idézet
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:05
orwell_george_orwell_i dez
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 19:34
Georges Seurat
sanci81
2017. február 11. szombat, 21:54
george michael
anitazs
2017. február 05. vasárnap, 11:04
0 Money St-George-And-The
lovaszmarika
2016. augusztus 01. hétfő, 17:51
george-gordon-noel-byr on-
fiducika
2016. január 31. vasárnap, 22:08
George W. Bush
sanci81
2015. november 16. hétfő, 16:05
George Eads
kazikanyuszi
2015. július 25. szombat, 07:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.