Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:01 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindennapi mérgeink 14.
Szeretnék még három óriási tévhitet eloszlatni a kozmetikai iparról:

1)A kollagén bőrön keresztül nem szívódik fel! Nincs olyan molekulaszerkezete, hogy fel tudjon szívódni. Tehát, ha valaki kollagénes krémre költ, akkor megveszi a nagy semmit, mert nem fog felszívódni. Még két ilyen van, ami nem szívódik fel a bőrön keresztül: az elasztin, és a Q10. A Q10 quenzim lehetetlen, hogy felszívódjon bőrön keresztül, azt a szervezetnek kell felépítenie. A Q10 quenzim előanyagát kell bejuttatni a szervezetbe szájon keresztül, vagy táplálékkal, ahhoz, hogy abból a szervezetünk a Q10-et fel tudja építeni. Ezek bizonyított tények! Nem szívódik fel! A molekulaszerkezete nagy, tehát nem fog bejutni. Az elhalt felhámba bejut és lehet, hogy egy kicsit megnedvesíti azt a felhámot, ami már egyébként is halott. Oda, ahol lennie kéne, oda nem szívódik fel soha. Ez ugyanolyan, mintha vérátömlesztést bőrön át akarnánk csinálni. Teljesen ugyanaz.
A bőrön keresztül vizet sem lehet bejuttatni a bőrbe! Nem lehet, csak belülről!

Most tisztázzunk néhány kérdést, amiket az előadásaimon szoktak nekem feltenni: Kozmetikus be tudja-e vinni valamilyen módszerrel a kollagént?

Nem. Sem a kollagént, sem a vizet. A kollagént injekcióval tudja bevinni, de akkor sem ott fog hatni a kötőszöveti állományban, ahol a kollagénrostok vannak, hanem beáll egy tokba és kinyomja a ráncokat. Láttam már nagyon csúnya kollagénes arcokat, mert a beinjekciózott kollagén egy kicsit máshol landolt. Nem egyet, nem kettőt. Mert olyankor mindig megtalálnak a kozmetikában.

Lézerrel stimulálható-e a bőr azon rétege, amely a kollagént termeli? Hiába stimulálják. Lehet lézerrel stimulálni a bőr azon rétegét, amely kollagént termel, de ha a kollagénhez szükséges tápanyagok, ásványi anyagok, vitaminok, egyebek nincsenek bent a szervezetben, akkor stimulálhatjuk akár meddig, ott nem fog kollagén képződni. Ezért nagyon fontos, hogy mit eszünk, mit iszunk, hogy méregtelenítsünk. (Az egy következő előadás témája, hogy egyáltalán mit tudunk csinálni ez ellen a sok szemét ellen - Mérgek helyett és mérgek nélkül - A valóban hatékony méregtelenítés szabályai! címmel)

Sokan kérdezik tőlem, hogy ha tisztában vagyok ezzel a sok méreganyaggal, akkor én mivel fürdök, mit használok. Hát vízzel fürdök. A szappanok és a tusfürdők között is vannak méregmentesek, amelyekkel nem ártunk a bőrünknek.

Egyébként van egy vendégem, ők már 5 vagy 6 éve csak vízzel fürdenek. És nem mossa a gyerek haját, jön hozzám fodrászhoz és nem engedi, hogy megmossam a haját, mégsem zsíros és nem koszos.
Az én hajamtól el van ájulva a fodrászom. Elárulom nektek, hogy én kb. 12 éve egyáltalán nem mosok samponnal hajat. Mosok hajat, de nem a hagyományos samponokkal. Amíg nem volt méregmentes sampon, addig csak tojássárgájával mostam hajat kéthavonta egyszer. Természetes festékkel, hennával festem a hajamat és annyira gyönyörű, hogy egyáltalán nem törik, tehát 10 éve egy darab törés nincs a hajamba és azt képzeljétek el, hogy heti egy cm-t nő. Úgy nő, mint a bolondgomba, állandóan vágni kell és rugalmas a fogása és gyönyörű és egészséges és nem hullik. Pedig nekem is volt előtte problémám, míg festettem.Mivel lehet ruhát mosni?

Van méregmentes mosópor, mosószer, ami úgy működik, hogy élő enzim van benne ami megbontja a szintetikus anyagokat, tehát ki tudja szedni a ruhából a szennyeződést, de van egy titka, hogy 30 C fölött nem lehet vele mosni. Lehet kapni ilyen mosóport, sőt lehet kapni mosódiót. Ez utóbbi egy növény, de lehet kapni szappangyökeret, amivel gyönyörűen lehet mosni. Ha megveszel egy adag mosódiót 2 hónapig ugyanazzal a mosódióval moshatsz. És gyönyörű fehér ruháid lesznek. Én otthon nem mosódiót használok, mert nekem macerás. Van egy zseniális enzimes mosószer, 30 C-on, energiatakarékos és valami csoda. Öblítőt sem használok, tehát illóolaj és ecet, vagy lehet kapni illatmentes, szintén enzimes öblítőt, ami természetes illóolajjal illatosított.

Nagyon nehéz elkezdeni a méregmentes életet. Mert aki már 25-30 éve használ kozmetikumot, annak 25-30 éve gyűlik a szervezetében az a soha le nem bomló méreg. Ha hirtelen megvonod a szervezetedtől azt, amire ő megpróbál túlélésben ráállni és hirtelen nem kap mérgező kozmetikumot, akkor az első reakció az lesz, hogy elkezd méregteleníteni. Ez azt jelenti, hogy a méreganyag-mentes kozmetikum használata az első időszakban olyanokat fog kihozni a bőrödön, hogy kiütés, ekcéma, pattanás, büdös izzadás. Az első hónap ezzel jár.

Ha például leveszed a boltban a méregmentes dezodort a polcról, amiben nincs alumínium és bekened vele magad, akkor az lesz a reakció, hogy jobban izzadsz tőle, ráadásul büdöset ...

Fontos tudni, hogy aki váltani akar, az készüljön fel, hogy mindent váltani kell. Tehát nem lehet az, hogy csak dezodort, mert ha csak dezodort váltunk, akkor csak azon az egy területen ad szabad utat a szervezetednek és minden ott próbál majd kijönni. Tehát, ha le akarjuk rövidíteni a folyamatot, akkor az úgy indul, hogy méregtelenítő program: személyre szabottan ebben nagyon szívesen segítek, mert most már ez a fő szakterületem , és utána egész fürdőszoba szett. Tehát tusfürdő, testápoló, kézmosószer, sampon, balzsam, smink szett, tehát mindent le kell váltani mindent egy csomagban és úgy kell nekiállni. Tehát nem úgy, hogy egy kicsit ebből, egy kicsit abból, akkor egyik sem fog beválni.

Gondoljunk csak bele, hogy mi történik, hogyha megveszel egy méregmentes dezodort és egy tusfürdőt, de ugyanúgy kened magadra a sminket. Egyik helyen kinyitod a pórusaidat hogy végre tudjon működni a szervezeted, nincs az a kőolajos védőréteg és napközben meg rárakod a nehézfémekkel teli sminket, tehát azonnal vissza is mérgezed magad. Ennek nincs értelme!

Én azt mondom, hogy olyankor a legjobb a váltás, ha az ember szabadságra megy és magában tud lenni, úgy könnyebb elviselni az esetleges kellemetlenségeket.
orsi1, 2012. június 09. szombat, 16:02
Címkék: kozmetikai iparról, kollagén bőrön, nagy semmit, bőrön keresztül, szervezetnek kell, szervezetbe szájon,
Kommentek
Mindennapi mérgeink.
Mindennapi mérgeink 1. rész

Feltettem az életemet valamire, méghozzá a saját példámon keresztül.
Nekem van egy nagyon érdekes születési betegségem: szintetikum
allergiával születtem. Ami azt jelenti, hogy semmiféle szintetikus
anyag nem juthat be a szervezetembe, mert az végzetes lenne számomra.
Azt, hogy ez valójában szintetikum allergia, csak 18 éves koromban
derült ki, egészen addig gyógyszerallergiákat állapítottak meg nálam.
Gyakorlatilag minden gyógyszerre allergiás vagyok. Nyilvánvalóvá akkor
vált ez számomra, amikor a kozmetikus pályát választottam és könyékig
ekcémás lettem. Ekkor elvégeztek egy allergiatesztet és kiderült, hogy
a szintetikumokra vagyok allergiás, egészen pontosan "kőolaj
intoleranciám" van. Nagyon kevesen tudják, hogy a létező összes
szintetikus anyag kőolajból van. Még a "szívbarát" margarin is
kőolajból van, egy az egyben kőolaj hulladékból. Amikor ezzel
szembesültem, elkezdtem ennek utána tanulni. A
mbond047, 2012. november 07. szerda, 10:20
Mindennapi mérgeink 6.
2005-öt írunk, még mindig nincs vége. A WWF (zöld szervezet), Brüsszelben, Belgiumban elvégezte Európa egyik legszélesebb körű felmérését. A következőt találta ki: Ha nem tudnak nagy embereknél elindulni, és nem tudják a kormányokkal elfogadtatni a rendeletet, akkor megcsinálják azt, hogy több ezer kisember vérét megvizsgálják, tehát kérnek önkéntes mintaadóktól vérmintát. Amennyiben több ezer ember véréből ki tudják mutatni, hogy bent vannak ezek az anyagok abban az esetben lehet, hogy egy kicsit felfigyelnek rá, így alulról kezdik el a kezdeményezést és nem felülről. Mert ha több ezer, több tízezer ember véréből kiderült, hogy agyon van mérgezve, akkor azt azért már egy Európa Parlamentnek nem szabad figyelmen kívül hagyni. (Ezek a mérgek mindenki vérében ott keringenek, ezért nem mindegy a méregtelenítés!)

Kiválasztottak ebből a háromezerből 103 mérgező vegyi anyagot és csak azokra élezték ki a vizsgálatot, tehát azt a 103-at megnézték, hogy benne van-e a mintaadók vérében vagy sem. A következő
orsi1, 2012. június 09. szombat, 15:53
Képek, videók
mindennapi.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:52
Mindennapi útkereszteződé
sanci81
2016. december 19. hétfő, 16:39
Mindennapi rózsáinkat.jpg
chillik
2016. november 19. szombat, 03:52
Mindennapi kenyér 01.jpg
chillik
2016. október 22. szombat, 05:37
Mindennapi kenyér 02.jpg
chillik
2016. október 22. szombat, 05:37
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
Mindennapi kenyerünk
tombika
2016. február 12. péntek, 12:47
Mindennapi kenyér remény
sacimama
2015. november 29. vasárnap, 00:38
Mindennapi kenyerünk.jpg
chillik
2015. augusztus 20. csütörtök, 17:38
Mindennapi kenyerünk
cipello
2015. augusztus 20. csütörtök, 12:24
Mindennapi imádság.jpg
kkm
2015. június 10. szerda, 23:27
Mindennapi kenyerük.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 16:04
Iromix kozmetikai-nagyker
pacsakute
2015. december 18. péntek, 20:16
kozmetikai kendő doboza
stefania51
2011. október 02. vasárnap, 21:28
Kozmétikai tárgyakkal.jpg
csalogany13
2010. október 14. csütörtök, 10:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.