Belépés
2020. február 16. vasárnap | 7. hét | 47. nap | 19:33 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Korosztályos karate Eb - Rekordlétszámú magyar csapat Budapesten
Magyarország először rendez korosztályos Eb-t és éppen abban az évben, amelyben a sportág bemutatkozik az olimpián.

A Magyar Karate Szövetség tájékoztatása szerint több érem megszerzése várható a hazai versenyzőktől. A BOK Csarnokban rekordot jelentő 36 fiatal képviseli a magyar színeket. A kadet (14-15 évesek), a junior (16-17) és az U21-es (18-20) korosztály valamennyi súlycsoportjában tatamira lép küzdelemben (kumitében) magyar résztvevő, és formagyakorlatban (katában) is minden egyéni és csapat kategóriában lesz hazai induló.

A válogatottban ott van az egy éve, Dániában Európa-bajnoki címet nyert Ilankovic Aleksandra, akárcsak az aalborgi Eb-n második helyen végzett Bárdos Ádám. Az esélyesek közé tartozik a sportág első magyar olimpikonja, a 2018-as ifjúsági olimpiára kijutott Baranyi Zsófia és a korábbi korosztályos Eb-ken négyszer is dobogós Czagány Dóra.

A szövetség közleménye idézi Büchler Zsolt szövetségi kapitányt, aki kiemeli, hogy ez a korosztályos Eb nagyon fontos verseny a magyar karate számára, mivel az olimpiai debütálás miatt nagyobb figyelem irányul a sportágra, és egy jól sikerült Eb lökést adhat a magyar karate további előretöréséhez. A szakvezető úgy véli, egy sikeres rendezés sok tekintetben elősegítheti a 2022-ben szintén Budapesten sorra kerülő felnőtt világbajnokság sikerét.

"Sőt, hogyha a nemzetközi karateélet különböző tagjai jó szájízzel mennek innen haza, abból még valamiféle plusz is származhat a májusi, párizsi olimpiai kvalifikációs tornán, ahol az utolsó tokiói kvótákat lehet megszerezni" - vélekedett.A magyar válogatott névsora:

kadetek:

fiúk:kata: Bárdos Ádám (Sportingbudo)52 kg: Sebők Áron (Bp. Honvéd)57 kg: Csató Roland (Ganz-Kesjár)63 kg: Szilágyi Bence (Bp. Honvéd)70 kg: Vaskó Samu (KSI)+70 kg: Varga Dániel (Ganz-Kesjár)

lányok:kata: Kovács Dominika (MTK)47 kg: Lintz Alexandra (UTE)54 kg: Bene Bianka (KSI)+54 kg: Fleischer Dóra (Kono)

juniorok:

fiúk:kata: Mérő Bálint (Vasas)55 kg: Baranyi Barnabás (MTK)61 kg: Szabó Marcell (KSI)68 kg: Deme Bálint (MTK)76 kg: Schreiber Ádám (Sportingbudo)+76 kg: Dvorák Ádám (Ganz-Kesjár)

lányok:kata: Kiss Zsófia (MTK)48 kg: Jakubovics Dalma (UTE)53 kg: Ilankovic Aleksandra (MTK)59 kg: Bihary Boglárka (UTE)+59 kg: Benkő Zsófia (MTK)

U21-esek:

férfiak:kata: Forgács Tamás (Vasas)60 kg: Fehér Péter (MTK)67 kg: Nichols Dávid (UTE)75 kg: Botos Botond (MTK)84 kg: Tálas Bendegúz (Szarvas)+84 kg: Gyovai Roland (MTK)

nők:kata: Fábián Csenge (MTK)50 kg: Rónai Lili (UTE)55 kg: Baranyi Zsófia (MTK)61 kg: Takács Virág Vivien (Toriki)68 kg: Czagány Dóra (MTK)+68 kg: Pap Dorottya (UTE)fiú csapat kata: Bán Dominik (Vasas), Csicsay Gergely (Vasas), Mérő Bálint (Vasas)lány csapat kata: Kiss Zsófia (MTK), Kovács Dominika (MTK), Tóth Vanda (Justitia)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 11:31
Címkék: Magyar Karate Szövetség, Dániában Európa-bajnoki, Ilankovic Aleksandra, Bárdos Ádám, Baranyi Zsófia, Czagány Dóra,
Kommentek
Mocsai: rekordnagyságú testépítő és fitnesz junior vb lesz a TE-n
A világverseny fővédnöke közölte: az egyetem a rendezésből is kiveszi a részét, a TE hagyományt szeretne teremteni a 16 és 23 év közötti korosztály világbajnokságának megrendezéséből.

"Az egyetem testépítéssel és fitnesszel kapcsolatos szakmai munkát is folytat a mindennapokban. Fiataljaink emellett kiemelten részt vesznek a rendezésben és a lebonyolításban is, így a sportmenedzser képzés hallgatói az önkéntesekkel együtt aktív gyakorlatot is szerezhetnek a vb-n" - mondta.

A rektor arról is beszámolt, hogy óriási az érdeklődés a budapesti esemény iránt: a sportolói létszám jelentősen meghaladja a sportág eddigi hasonló világversenyein tapasztaltakat, jóval többen indulnak például, mint a legutóbbi, quitói vb-n.

"A magyarok is minden korábbinál nagyobb csapattal mutatják meg magukat a vb-n. A TE filozófiája, hogy a testkultúrát támogassa, így azt is feladatul vállaltuk, hogy a rendezéssel segítsük a rekordlétszámú magyar részvételt, egyúttal népszerűsítsük a sportágat" - mondta a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 12:31
Az eddigi legsikeresebb magyar szereplés a 20. Maccabi Világjátékokon
A rekordlétszámú, százfős magyar küldöttség 25 érmet szerzett, három arany, 10 ezüstés 12 bronz megoszlásban. A dobogó legfelső fokára állhatott a tekvondós Murinai G. Dániel, továbbá a karatés Kunos Zsuzsa és Sterck Laura - tájékoztatta a Maccabi VAC Hungary szerdán az MTI-t.

"Az eddigi legnépesebb delegációval érkeztünk, és a legjobb eredménnyel távozunk, gratulálok minden résztvevőnek" - jelentette ki a delegációt vezető Knopp András.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC zsidó sportegyesület vezetője közölte, a következő nagy kihívás számukra már nemcsak a versenyzők oldaláról lesz, mivel 2019-ben Budapest ad otthont az Európai Maccabi Játékoknak.

"Legalább ilyen eredményes szereplést várok, ugyanakkor hatalmas kihívás is a közel 3000 sportoló és kísérőik igényeinek megfelelni és világszínvonalú eseményt rendezni" - tette hozzá.

A zsidó közösség négyévente megrendezett multisport-eseményén amatőr és profi sportolók is indulhatnak. Idén több mint nyolcvan ország mintegy tízezer sportolója
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 14:23
Vizes vb - Szabó Tünde: régi és új generációk küzdenek a magyar sikerekért
módszereknek, a napi hat óra edzésnek és a szakmai stábnak köszönhető, s a tervek szerint a csapatnak sikerül majd a 80 pont körüli eredményt elérni hazai medencében. Iker Bernadett megjegyezte, a válogatott mind zenében, mind ruhában magyaros elemekkel készül majd a Városligetben sorra kerülő versenyekre.Kelemen Ildikó, a Magyar Műugró Szövetség alelnöke kijelentette, a Duna Aréna felépülésével új fejezet kezdődött a műugrók életében, hiszen otthonra talált a sportág. Megjegyezte, a közönség rekordlétszámú versenyzővel, 262 sportolóval találkozhat majd a műugróversenyeken.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke ezúttal is kijelentette, hogy mind a férfi, mind a női csapat éremesélyes, azonban az első helyre Szerbia férfi és az Egyesült Államok női válogatottja a toronymagas favorit. Bíró Attila együttesével kapcsolatban megjegyezte, önbizalommal telve kezdheti a tornát, hiszen a múlt heti Vodafone Kupán az amerikaiak ellen a harmadik negyedben még döntetlenre áll. Kemény Dénes
velemenyezd, 2017. július 12. szerda, 15:27
Tizenegy csapat indul a jégkorong MOL Ligában
Ez azt jelenti, hogy a 2008-ban létrehozott regionális bajnokságban rekordlétszámú mezőny szerepel. Magyarországról a DVTK Jegesmedvék, a MAC Budapest, a Fehérvár AV19, a Debrecen, az Újpest, a Ferencváros és a Dunaújvárosi Acélbikák, Romániából a Csíkszereda és a brassói Corona, valamint a Dunarea Galati, Szerbiából pedig a belgrádi Partizan indul.

Az MJSZ keddi közleményében jelezte, hogy a magyarországi csapatok esetleges utazási költségtérítéséről az elnökség a Liga pontos menetrendjének és költségvetésének áttekintése után fogja kialakítani az álláspontját.
velemenyezd, 2016. július 05. kedd, 20:33
Magyar sikerek a téli Spartan Race-viadalokon
A szervezők közleménye szerint idén először rendeznek téli viadalokat Csehországban, Szlovákiában, valamint Lengyelországban. A terepet az ilyenkor jellemző hideg, havas, jeges környezetben kellett leküzdeniük a versenyzőknek.

A január 16-i, az észak-csehországi Liberec Winter Sprinten 16 ország 2069 versenyzője rajtolt el, köztük 35 magyar, s a 7 kilométeres pályán a nők mezőnyében született az első idei magyar érem: Gyurcsó Andrea 55.09 perces idővel harmadik lett.

Egy héttel később a szlovákiai Szvitben került sor szintén sprint távú, 7,7 kilométeres versenyre, amelyen 15 nemzet közel 2000 indulója rajtolt el. Ezen 540 versenyző képviselte a magyar színeket. Az első futamok csaknem mínusz 20 fokos hidegben kezdődtek. Az elit férfi csapatok mezőnyében a Tóth Ádám, Czindrity Attila, Balhási Ákos, Nikolics Zorán négyes diadalmaskodott.

A nyílt versenyben is születtek magyar sikerek, a férfiaknál Börcsök Balázs megnyerte kategóriáját, a nőknél Seff Nikoletta ért el második, valamint
velemenyezd, 2016. január 26. kedd, 11:41
Kajak-kenu válogató - Kammerer és Szalai nyert 1000 méteren
A hazai szövetség tájékoztatása alapján a válogatón négy előfutamot kellett rendezni, mert rekordlétszámú mezőny vágott neki a küzdelemnek. Köszönhető ez annak is, hogy minden versenyzőnek, aki később négyesben szeretne indulni, kötelező volt ebben a számban is rajthoz állnia.

"Az utolsó száz méteren nagyon jöttek a fiatalok, de 30 méterrel a cél előtt megtorpantak és úgy éreztem, hogy akkor újra kezdtünk elhúzni. Edzéseken mindig az utolsó 200 métert hajtottuk meg, most viszont már 750-nél megindultunk, így törvényszerű volt, hogy lesznek gondjaink a cél előtt. Van még mit csiszolnunk, de jó lehetőségek vannak ebben a párosban" - mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán.

"Nagyon örülünk neki, hogy egy valódi példaképpel, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakjával versenyezhetünk és partiban tudtunk lenni a sokkal rutinosabb párossal szemben. Álmunk volt, hogy kijussunk Duisburgba, ahol próbáljuk majd a legjobbat kihozni magunkból a jövő héten" - mondta Noé Zsombor, aki júliusban
velemenyezd, 2015. május 16. szombat, 20:13
Tovább nőtt a munkanélküliség Franciaországban
A csökkentett tevékenységet végző munkanélküliekkel együtt rekordlétszámú, összesen 4,92 millió álláskeresőt tartanak nyilván a francia hatóságok.

Francois Hollande államfő korábban 2013 végére ígérte a munkanélküliség emelkedő tendenciájának megállítását. Michel Sapin munkaügyi miniszter szerdán ezt a határidőt kitolta 2014 végére, azt remélve, hogy akkor indulhat meg a munkanélküliek számának csökkenése.

"A teljes kormánypolitikát egy egyszerű és mindenki számára érthető cél határozza meg: az év végére el kell érni, hogy kevesebb munkanélküli legyen" - fogalmazott a tárcavezető.

Sapin elmondta, hogy jelenleg kevesebb a fiatal munkanélküli a tavalyinál, a fiatalok munkavállalását támogató kormányprogramnak köszönhetően. "Ugyanakkor az kell, hogy a munkahelyteremtés másik motorja, a vállalkozások gazdasági növekedése is beinduljon, mégpedig a felelősségi paktummal" - tette hozzá.

Francois Hollande január 14-én mutatta be új gazdaságpolitikáját, amelynek lényege a vállalati
velemenyezd, 2014. február 26. szerda, 19:30
Képek, videók
korosztály hét.jpg
kicsoda57
2015. október 29. csütörtök, 20:21
98-99-es korosztály.JPG
kezikormend
2010. január 14. csütörtök, 08:03
97-es korosztály
kezikormend
2009. október 29. csütörtök, 13:48
96-os korosztály
kezikormend
2009. október 29. csütörtök, 13:47
Négy korosztály
majusfa
2008. október 09. csütörtök, 21:27
Minden korosztálynak :)
bluessteel
2006. október 10. kedd, 15:49
magyarország karácsonya12
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:12
Magyarország az én hazám.
menusgabor
2019. november 21. csütörtök, 19:49
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.