Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 13:59 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Esett a vezető részvények többsége
A részvénypiac forgalma 8 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült a keddi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, az európai piacok alapvetően gyengélkedést mutatnak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntését követően az amerikai piacok is "lefordultak". A piac figyelme a monetáris politikai akciókról a vállalati jelentések, illetve egyéb gazdasági adatok felé fordult. Európából délelőtt gyenge feldolgozóipari adatok érkeztek, ami ugyancsak visszafogta a hangulatot. Hozzátette, a hazai parkett sem mutat érdemi erőt, a BUX mérsékelt mínuszban zárt. Valamennyi nagy papír ára csökkent, a Magyar Telekomot kivéve. Az amerikai piacokon nincs egyértelmű kép, iránykeresést látni, a technológiai papírok relatív erőt mutatnak.

A Mol árfolyama 20 forinttal, 0,60 százalékkal, 3296 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,62 százalékkal, 12 720 forintra esett, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,88 százalékkal, 459 forintra erősödött, forgalma 205,3 millió forint volt.

A Richter-papírok 5 forinttal, 0,09 százalékkal, 5710 forintra gyengültek, forgalmuk 1,5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4365,66 ponton zárt csütörtökön, ez 14,47 pontos, 0,33 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 17:43
Címkék: Kocsis Márió, Concorde Értékpapír Zrt, Magyar Telekomot, Magyar Telekom, vezető részvények, részvénypiac forgalma,
Kommentek
BÉT - Csökkent a BUX, leggyengébben a Mol teljesített
A részvénypiac forgalma 12,5 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kiemelte, hogy a hét utolsó napját komoly eladói nyomás jellemezte, az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos félelmek domináltak mind az európai, mind az amerikai kereskedésben. Ezzel párhuzamosan mérsékeltebb formában a magyar piac is szenvedett, egyik nagy papír sem mutatott érdemi erőt, még a Mol sem, amelyik alapvetően jó vállalati jelentést tett közzé a nyitás előtt.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén azt emelte ki, hogy mínuszban zárt a magyar tőzsde, a BUX index közel 0,5 százalékot csökkent, ugyanakkor az európai tőzsdékhez képest felülteljesítő volt. A negatív hangulat hátterében az állt, hogy Donald Trump amerikai elnök Twitter üzenetben vádolta meg a kínaiakat azzal, hogy nem tárgyalnak, és nem vásárolnak elég agrárterméket az Egyesült Államokból.

A vezető részvények közül a
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 17:52
BÉT - Emelkedéssel indulhat a kereskedés
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy kedden az amerikai piacot profitrealizálás jellemezte, hasonló kép rajzolódik ki az ázsiai tőzsdéken is. A keddi gyengeséget követően a határidős indexek kisebb visszapattanást jeleznek előre, így enyhe pluszban indulhat a nap.

Hozzátette, hogy a piacok az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kamatdöntő ülésére várnak, amely szerda este lesz. Emellett óvatosságra intik a piacokat az amerikai-kínai kereskedelmi vita újabb fejleményei is.

Donald Trump amerikai elnök ráijesztett a piacokra a Twitteren kedden közzétett üzeneteivel, amelyekben élesen bírálta Kínát. Az időhúzás mellett azzal is megvádolta Kínát, hogy nem teljesítette azt az ígéretet, miszerint több mezőgazdasági terméket vásárol az Egyesült Államoktól. Arra figyelmeztette a pekingi vezetést, hogy rosszul teszi, ha a 2020-as amerikai elnökválasztásig akarja halogatni a megállapodást a demokrata párti jelölt győzelmének reményében, mert ha ő nyer,
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 08:51
BÉT - Iránykeresés, kis emelkedés várható a nyitáskor
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy nem mutatnak biztos irányt a határidős indexek.

Kifejtette, az amerikai piacon a technológiai papírok vezetésével kisebb profitrealizálás rajzolódik ki, az ázsiai részvények többsége emelkedik, ahol a kedden kezdődött amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások vannak fókuszban.

Kiemelte, a magyar piacon hétfőn nyári hangulat volt, lényegi forgalom és elmozdulás nélkül. Az OTP hétfőn a korábbi lokális csúcsoktól visszaaraszolva a száz napos mozgóátlag alatt is volt, innen kisebb emelkedés lehet kedden a bankpapír árfolyamában.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött kommentárja szerint minimális emelkedéssel indulhat kedden a kereskedés, de szerinte továbbra sincs átütő erő a hazai piacon.

Az elemző szerint az OTP árfolyamában a 12 400 forintos támaszra érdemes koncentrálni, mivel letörése esetén további csökkenés jöhet. A Mol továbbra is a 3000-3100 forintos tartományban
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 11:00
BÉT - A Mol húzta le a BUX-ot
forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az amerikai részvényindexek emelkednek, a hangulat pozitív volt az európai részvénypiacokon annak ellenére, hogy csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) üzenetei némi csalódást okoztak a befektetőknek. Ezzel szemben a magyar tőzsdén a forgalom alacsony volt, a BUX-ot a Mol gyenge teljesítménye húzta le.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén azt emelte ki, hogy Mario Draghi EKB-elnök csütörtöki sajtótájékoztatójának "sokkja" után az európai indexek emelkedtek, a mediterrán piacok jelentenek kivételt, azokat a bankpapírok húzzák le, több spanyol bank is csökkenő árbevétel-várakozást fogalmazott meg.

Mindebből a lendületből a BÉT nem tudta kivenni a részét, a BUX mínuszban zárt, a kereskedési napot profitrealizálás jellemezte. A vezető részvények közül egyedül a Magyar Telekom zárt
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 17:51
BÉT - A régiós tőzsdékkel emelkedett a BUX is
A részvénypiac forgalma 10,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy pénteken az európai piacok erős kezdését a nap folyamán alapvetően az olasz politikai feszültségek fogták vissza, emiatt a nyugat-európai tőzsdéken nem volt nagy lendület.

Hozzátette: az amerikai részvénypiacok továbbra is mérsékelt emelkedést mutatnak, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatvágásával kapcsolatos várakozások támogatják az emelkedést.

A kelet-európai régiós tőzsdék, ezen belül a Budapesti Értéktőzsde is szépen emelkedett pénteken, elsősorban az OTP és a Mol nyújtott kiemelkedő teljesítményt - mondta Kocsis Márió

A Mol 56 forinttal, 1,85 százalékkal 3086 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,42 százalékkal 12 830 forintra nőtt, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 17:42
BÉT - Enyhén pozitív hangulatban indulhat a kereskedés
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy miután pénteken az amerikai piacok történelmi csúcsokon zártak, Ázsiában is mérsékelt emelkedés rajzolódik ki. Emellett a határidős indexek is kisebb emelkedést mutatnak a nap elejére, ezzel párhuzamosan az elemző a magyar tőzsdén is erre számít.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjének kommentárja szerint enyhén pozitív hangulatban indulhat a kereskedés hétfőn a BÉT-en, az index esetében a 41 000 pontos ellenállási szintre érdemes figyelni, amelynek áttörése esetén várható csak érdemi emelkedés.

Kiemelte, hogy a vezető részvények közül az OTP árfolyama meghatározó ellenállási szinthez ért, amely 12 400 forintnál akadályozhatja a további emelkedést, de amennyiben sikerül áttörni, a 12 700 forintos szint is elérhető lehet hamarosan. A Mol árfolyama továbbra sem tud érdemben korrigálni, miután fontos támasz tört le 3050 forintnál, a következő meghatározó támasz 2930 forint közelében található. A Magyar Telekom
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 08:41
BÉT - Kivárás és iránykeresés várható a tőzsdéken
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, az ázsiai piacok összességében vegyes képet mutatnak, a piacok az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének délutáni kongresszusi meghallgatására várnak. Éppen ezért a szerdai nyitáskor kivárásra, minimális csökkenésre lehet számítani.

Hozzátette: a Fed-elnök beszéde határozhatja meg a szerdai tőzsdei mozgásokat, a nemzetközi folyamatok hathatnak majd a magyar tőzsdére.

Tóth Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője az MTI-nek küldött kommentárja szerint iránykereséssel kezdheti a kereskedést a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a vegyes nemzetközi hangulat árnyékában.

Felidézi, hogy az OTP-nek továbbra sem sikerült áttörnie a csökkenő trendcsatorna felső szárát, így a trendfordulós jelzésre egyelőre várni kell. Szerdán folytatódhat a negatív korrekció a banki papírnál, a csökkenést a 11 984 forintos szinten húzódó 30 napos mozgóátlag állíthatja meg, melyet már kedden is tesztelt az árfolyam.

A
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 08:41
BÉT - Szakértő: ellenállt a BUX a kedvezőtlen nemzetközi hangulatnak
A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: kora délután a várakozásoknál jobb amerikai munkaerőpiaci adat érkezett, ami ugyanakkor megkérdőjelezte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed piac által várt kamatvágását. Ez kivette a lendületet a nemzetközi piacokból.

A magyar tőzsde a nemzetközi hangulatnak ellenállva mérsékelt pluszban zárt. A vezető papírok közül az OTP tudott erősödni, a leggyengébb szereplő pedig a Richter volt - tette hozzá a szakértő.

A Mol 4 forinttal, 0,13 százalékkal 3060 forintra gyengült, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,67 százalékkal 12 080 forintra erősödött, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal 423 forintra csökkent, forgalma 45,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 17:52
Képek, videók
SZKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:44
SzKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:36
Kocsisné Tóth Irke Jucik
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:38
Kocsisné Tóth Irke.jpg
jucinenadov
2016. augusztus 23. kedd, 16:59
SzKT.H.Ilona- Kocsisné Ka
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:20
fergezsuzsa_kocsis zoltan
megyerimihaly
2016. március 18. péntek, 22:38
Kocsisné Zsuzsótól
pommerevi54
2016. február 15. hétfő, 20:30
O.V. Értékpapír.jpg
agica2004
2014. május 09. péntek, 14:54
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
reszveny.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:49
Szegedi részvény.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:40
1920_Reszveny_szalami. jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:24
részvény.jpg
agica2004
2010. március 19. péntek, 13:58
egy részvény.jpg
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 16:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.