Belépés
2019. július 17. szerda | 29. hét | 198. nap | 02:41 | Endre, Elek
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zenei-gasztronómiai fesztivált rendeznek a hétvégén Keszthelyen
A történelmi belvárosban kiépített négy színpadon több mint húsz fellépő zenés produkcióját láthatja a közönség - mondta el Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese az MTI-nek.

A Fő téri nagyszínpadon neves művészek, lírai dallamokat, swinget és dixiet játszó együttesek lépnek fel. A sétálóutca két kisebb színpadán akusztikus duók és triók, valamint a dzsessz könnyedebb stílusát művelő zenekarok koncerteznek. Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán felállított színpadon a fiatalabb korosztály körében népszerű együttesek adnak koncertet - ismertette a részleteket.

Az Amazon Ház udvarán különleges fajátszóteret alakítanak ki és a legkisebbekhez szólnak a kora esti órákban rendezett gyermekkoncertek, gyermekműsorok is.

A fesztivál kiemelt programja lesz a Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű boros rendezvény, melynek keretében a történelmi borvidékeket reprezentáló borházak mutatkoznak be. A borházak között utcazenészek is feltűnnek majd, gitárral, hegedűvel vagy éppen tangóharmonikával szólaltatják meg a kedvelt dallamokat. A pincészetek kiváló borai mellett jellegzetes zalai finomságokat és hagyományos vásári csemegéket is kóstolhatnak majd a fesztiválozók - hangsúlyozta Oswald Bálint.

Szólt arról is, hogy az elmúlt években a keszthelyiek és a környékbeliek mellett a városban nyaraló turisták is nagyszámban vettek részt a rendezvényeken.

Hozzáfűzte: idén valamennyi program díjmentes lesz. A 125 éves Helga nosztalgiahajó fedélzetén kedvezményes sétahajózáson vehetnek részt a vendégek, a múzeumok, éttermek, kávézók és a belvárosi üzletek pedig a fesztivál napjain meghosszabbítják a nyitva tartást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. június 27. hétfő, 15:06
Címkék: Osvald Bálint, Goldmark Károly Művelődési Központ, Amazon Ház Látogatóközpont, Amazon Ház, Összehoz Keszthelyen, Oswald Bálint,
Kommentek
Múzeumok éjszakája - Tárlatvezetések, mesterségbemutató, fegyversimogató Szolnokon
szerepel, zongorán játszik majd Verebes György festőművész.

A Tabáni Tájházban egyebek mellett mesterségbemutatóval, mesedélutánnal, vetélkedőkkel várják az érdeklődőket. A Tabán P(anno) című tárlat egy már eltűnt városrészt idéz meg a Szolnoki Galériában.

A Jubileum téri MÁV óvóhelyen folyamatos tárlatvezetés lesz, bemutatják a mobil labor műszereit, tevékenységét és megtekinthető a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola kiállítása is.

A Tisza partján levő Hotel Tisza Étterem saját gasztronómiai gyűjteményéből rendez kiállítást, a látogatók régi ízeket kóstolhatnak.

A KREatív 1ház program játékos formában enged betekintést a belvárosi római katolikus, a református és az evangélikus templomba, a keresztény közösségek életébe.

A Mártírok Templomában a legismertebb izraelita személyiségeket mutatják be.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjteményben a sorkatonai emlékkiállítás mellett bemutatókat tartanak, valamint a "fegyversimogatón"
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 14:42
Kaposfest tizedszer, különleges kínálattal
tehetséggondozást is egyre inkább a fesztivál részévé tesszük" - jegyezte meg Baráti Kristóf. A Kamara Akadémia Egyesület és a Kaposfest szervezésében megvalósuló mesterkurzus kapcsán arról beszélt a művészeti vezető, hogy a fesztivál egyfajta kapu a fiatal tehetségek számára a professzionális zenei világba.

A kamarazene mellett számos kísérőprogram kapcsolódik a Kaposfesthez. A közönség a Kapos Hotelben minden koncert előtt meghallgathatja Tóth Endre zenetörténész ismertetőjét az adott műről. A gasztronómiai kínálat részeként immár harmadszor tartják meg a Kaposvári Kézműves Sörünnepet, Segal Viktor, a fesztivál séfje ismét zenei vonatkozású ételt készít a közönségnek, lesz kávékóstoló, birkapörkölt és Kaposfest-macaron. Az érdeklődők kirándulhatnak a Zselici Csillagparkba, de Kaposfest-túra is lesz, amelynek végén a Cimbiózis Trió koncertjét lehet meghallgatni.

Augusztus 17-én könnyűzenei estet rendeznek Boney M feat. Sheyla Bonnick koncerttel, valamint Bebével.

A Kaposfest fő helyszíne
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 13:41
Sokszínű zenei kínálat az Egerszeg Fesztiválon
tematikus programokat szerveznek. Június 7-én orgonakoncert hangzik el, majd a Zala Szimfonikus Zenekar játszik klasszikus zenét, szombaton a folklór kerül a középpontba: a Kikerics Táncegyüttes, a Kökényes Néptáncegyüttes és a Zala Táncegyüttes közös produkcióval lép színpadra.

Pünkösdvasárnap gyermeknapi programokkal - gyermekzenekarok műsorával, bábelőadással - várják a legkisebbeket, akik Mukla cica legújabb kalandjait is figyelemmel kísérhetik - ismertette Tompa Gábor.

A nagysátorban gasztronómiai versenyt rendeznek: több mint húsz csapat készíti majd el a tájegység egyik legnépszerűbb ételét, a krumpliprószát.

Pünkösdhétfőn utcabállal folytatódik a programsorozat: a nagyszínpadon a Szép nyári nap című Neoton-musical dalai csendülnek fel, míg a Zobori színpad vendégei a helyi tehetségkutató, a Zegasztár fellépői lesznek.

A négynapos fesztivál ideje alatt a városháza előtti téren helyi termelői piac nyílik. A város fő utcáját (a Kossuth utcát) lezárják a forgalom elő a kézműves
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 06:44
GPDNet - A Hagyományok Háza vette át a Balassi Intézet helyét a szervezetben
Fashion Show divatbemutatójának díszvendége volt, komoly érdeklődés kísérte a European Day of Languages magyar kurzusát, a Dés András Trió pedig a European Jazz Fest keretében adott koncertet.

Mint hozzátette, a Katari Nemzeti Filharmonikusok legnagyobb előadói közössége a magyar zenészek csoportja mintegy 30 fővel.A nagykövetség jövőbeni terveiről szólva elmondta, hogy 2019-ben a svájci nagykövetséggel együttműködésben Émile Gerbaud svájci származású magyar cukrász tiszteletére kiállítást és gasztronómiai bemutatót készítenek elő és több más magyar fesztiválszereplés mellett tervbe vették Ránki Dezső és Klukon Edit fellépését is a Katarában.

A Herendi Porcelánmanufaktúra történetét katari magánggyűjtők bevonásával tervezik kiállításon bemutatni, ennek kapcsán festészeti bemutatóra és művészeti workshopra is sor kerülhet majd. Katar legnagyobb és legújabb, az emíri család tulajdonában álló bevásárlóközpontjában 2019 áprilisára magyar hetet készítenek elő. Az eseményen magyar zenei csoport tartana
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 14:38
Schönberg, Mozart és Schubert műveit tűzi műsorra szombaton a Pannon Filharmonikusok zenekar
Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a PFZ Pannonicum-sorozatának bérletnyitó hangversenyén szólistaként a bécsi születésű Benjamin Schmid hegedűművész és Alexander Zemcov orosz brácsaművész működik közre az osztrák főváros egyik "legvarázslatosabb időszakát" felelevenítve.

A hangversenyt a zenekar legújabb programsoroztának első klubestje követi, "ahol exkluzív gasztronómiai és zenei csemegékkel" várják a klubtagokat - tették hozzá.

A koncert előtt Kircsi László vezetésével Schönberg-beavatóval hangolódhatnak a koncertlátogatók. Az előadás szünetében Benjamin Schmid dedikálja a PFZ-vel közös, nemrég megjelent lemezeit. A felvételeken Bartók, Csajkovszkij és Dvorák művei hallhatók.

A hangverseny után kezdődik az első PannoniClub, amelynek témája mindig az adott esthez igazodik - ismertette a zenekar.

Az eseményen mások Benjamin Schmid, a Bécsben élő Bogányi Tibor karmester és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója osztja meg gondolatait
velemenyezd, 2018. szeptember 25. kedd, 07:04
Harminc pincészet és ötven program várja a villányi vörösborfesztivál résztvevőit
A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó eseményre ellátogatókat a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel is várják.

A fesztivált csütörtök este a Punnany Massif koncertje indítja a dél-baranyai város Rendezvényterén. "Pénteken jön a REDy és a Franc, azaz a villányi borvidék két közösségi márkájának első nagyszabású bemutatkozása" - tudatták a szervezők.

Azt írták: a már ismert Villányi Franc mellett az idén kiállítás, kerekasztal-beszélgetés és borkóstolás főszereplője is lesz "a könnyed és mosolygós bulibor", a villányi REDy.

Péntek este a nagyszínpadra a Lóci játszik zenekar, majd a Karthago érkezik. Szombaton szervezett pincelátogatások, borkóstolók, traktoros Ördögárok-túra, fúvószene és kóruskoncert, térzenék és táncházak sokasága várja városszerte a közönséget.

Mint ismertették, a villányi pincesortól az idén is szombaton 14 órakor indul "az ország leglátványosabb és
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:20
Kulturális, zenei és gasztronómiai programok a 27. Zempléni Fesztiválon
Turjányi Miklós, a hatvan programot, köztük komolyzenei és dzsesszkoncerteket, tárlatokat, kirándulásokat és táncelőadásokat is kínáló fesztivál igazgatója kiemelte: a hármas jubileumot ünneplő nyitókoncerten a 25 éves Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) a 75 éves Szakcsi Lakatos Bélával és Szakcsi Lakatos Róberttel emlékezik a 100 éve született Leonard Bernsteinre a sárospataki vár udvarán.

Hozzáfűzte: a sárospataki főtéren minden este dzsessz- és népzenei koncerteket hallhat a közönség, de számos programmal várják az érdeklődőket Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett további zempléni települések, többek között Tarcal, Mád, Hollóháza és Komlóska szabadtéri helyszínei és műemlékei is.

A programokról részletes információ a fesztivál internetes oldalán (www.zemplenifesztival.hu) olvasható.
velemenyezd, 2018. augusztus 02. csütörtök, 11:52
Kelis Rogers amerikai énekesnő adja a nyárzáró koncertet Győrben
hogy elnyerje 2023-ra az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Kelis Rogers első albuma 1999-ben jelent meg Kaleidoscope címmel, de az igazi sikert a 2003-as, Tasty című lemezen szereplő dal, a Milkshake hozta meg számára.

A győri nyárzáró koncerteken fellépett korábban mások mellett a The Straits, Lou Bega, a Kool and the Gang és Tom Jones is.

A zenei előadást követően tűzijáték lesz, rossz idő esetén pedig másnap tartják meg a koncertet.

A Győri Bornapok - Bor, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztiválon ezúttal is a kultúrát és a minőségi borfogyasztást népszerűsítik augusztus 23. és 26. között két helyszínen, a Dunakapu téren és a Széchenyi téren, ahol 16 hazai borvidék 61 pincészete kínálja borait - mondta a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója.

Tóthné Kardos Krisztina hozzátette, hogy a program a borlovagrendek felvonulásával kezdődik csütörtök kora este, a megnyitó pedig a Dunakapu téren lesz. Ezt követően négy napon át egymást váltják a zenekarok a két helyszínen
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 12:41
Képek, videók
Indiai_gasztronomiai_n ap-
cady89
2015. szeptember 28. hétfő, 09:31
Gasztronómiai kalandozáso
jancsiba1
2008. március 26. szerda, 09:11
Gasztronómiai Kalandozáso
rambobby
2007. április 07. szombat, 10:20
Országos Gasztronómiai ki
lyza50
2007. március 17. szombat, 16:49
hattyúk Keszthelyen
erzsikepuskas
2013. október 25. péntek, 08:46
Keszthelyen
edkor
2008. február 01. péntek, 19:43
Nővérkémmel Keszthelyen
editbereczki
2007. november 27. kedd, 13:14
Keszthelyen
nenagothic
2007. október 27. szombat, 15:42
Cicám és én Keszthelyen
s-men
2006. október 01. vasárnap, 21:50
KESZTHELYEN
lazanyja
2006. szeptember 24. vasárnap, 08:56
aranyhalak Keszthelyen
surprise
2006. szeptember 24. vasárnap, 03:21
aranyhalak Keszthelyen
lazanyja
2006. szeptember 24. vasárnap, 02:47
Keszthelyen, a Festetics
niki_cicca
2006. augusztus 28. hétfő, 15:51
Keszthelyen
niki_cicca
2006. augusztus 28. hétfő, 15:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.