Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 09:49 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
500 fős gyerekkórus a Bazilika előtt
500 gyermek
,,A határidő a legjobb múzsa" - 500 fős gyerekkórus a Bazilika előtt, 500 nap múlva Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
Gyermekek 500 fős kórusa töltötte be a Szent István-bazilika előtti teret május 2-án, hogy világgá énekeljék: még 500 nap és kezdetét veszi az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK). S hogy mit énekeltek? Nem csak Kodályt, de egy külön erre az alkalomra írt dalt is, amelyet a zeneszerző pillanatok alatt jegyzett le. ,,Autóban utazva, fülhallgatóval a fejemen, menet közben szereztem a zenét. Amikor jött az ötlet, megálltam egy parkolóban, és egy óra alatt felénekeltem a szólamokat. Húsvéthétfőn történt." - számolt be a dal születéséről Derzsi György. Ide kattintva bővebb hátteret és képgalériát is talál az eseményről, amelyeken Erdő Péter bíboros, prímás a NEK főszervezője is tiszteletét tette.
maroka, 2019. május 04. szombat, 09:41
Címkék: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Szent István-bazilika, Derzsi György, Erdő Péter, külön erre, zeneszerző pillanatok,
Kommentek
Böjte Csaba kérése Ferenc pápához:
Június elseje legyen a Gyermek Jézus ünnepe
2019. május 8., szerda | 21:00
A május 8-i általános kihallgatáson részt vett Böjte Csaba OFM a gyerekkórussal együtt, amelyben az otthonaiban élő gyerekek énekelnek.
............
A katekézis után Ferenc pápa köszöntötte a különféle zarándokcsoportokat. Megemlékezett a múlt szombaton Mexikóvárosban boldoggá avatott Beta Conchita új boldogról. Köszöntötte a Krisztus Légiója közösség újmisés papjait és az Apostolok Királynője római egyetem tanárait és diákjait, az intézmény alapításának negyedszázados évfordulója alkalmából. Üdvözölte a Pompeji Segítő Szűzanya-kegyhely zarándokcsoportját, majd mindenki imádságát kérte hazájáért, Argentínáért, mert ma tartják ott a Lujáni Miasszonyunk ünnepét.
Ferenc pápa ezután a kihallgatáson részt vevő bíborosok és püspökök személyes köszöntését fogadta, majd a kiemelt vendégek csoportjában találkozott Böjte Csaba testvérrel és
maroka, 2019. május 09. csütörtök, 10:26
Gyermekek 500 fős kórusa töltötte be.....
pólójukon a NEK mottójával: ,,Minden forrásom belőled fakad". A flashmob keretében felcsendült a Tantum ergo, majd A szeretet összeköt, a szeretet éltet kezdetű kórusmű kongadobkísérettel, tapssal. A gyerekek piros, fehér és zöld zászlókat lengettek, majd közös fotók készültek az eseményen megjelent Erdő Péter bíborossal, aki ezután rövid sétát tett a téren; érdeklődőkkel, turistákkal beszélgetett.
A bazilika lépcsőjénél tartott sajtótájékoztatón a bíboros elmondta: az ötszáz fős gyerekkórus gyönyörű meghívó dalt énekelt, amelynek refrénje (,,A szeretet összeköt, a szeretet éltet") jól kifejezi a NEK-re való előkészület szellemiségét. Erdő Péter arról is beszélt, hogy e nagy nemzetközi találkozó mottója - ,,Minden forrásom belőled fakad" - a 87. zsoltár utolsó sora.
Előtte Jeruzsálemről van szó a zsoltárban. Arról, hogy minden nép ott született. Egyiptomiak, babiloniak - mindenki, akit akkor idegennek tartottak, és akik egyszer együtt fogják járni
maroka, 2019. május 02. csütörtök, 21:01
Franciaországban vendégszerepelt a Mindenki című filmből ismert gyerekkórus
"Öröm volt látni, hogy Molnár Mónika vezényletével az együttes milyen hamar meghódította az alapítvány rendezvényeinek helyet adó Saint-Frambourg-kápolna közönségét" - mondta Havasi János.

A kórus magyar, francia, német és angol szerzők műveit adta elő szombat esti koncertjén, műsorukat hangszerszólóval és -trióval színesítették. Az est második felében közösen énekeltek a helyi iskola kórusával.

Mint Molnár Mónika elmondta, a film Oscar-díjának kihirdetése óta nyolcvan hazai és külföldi szereplésük volt. A filmvásznon látható kórusból már csak egy kislány tagja az együttesnek, de júniusban ő is ballagni fog.

A magyar diákok öt napot töltenek a vendéglátó családoknál a Párizshoz közeli Senlisban. Házigazdáik gazdag programmal, sok kirándulással teszik emlékezetessé franciaországi napjaikat.
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 14:01
A hétvégén rendezik Martonvásáron a népdal napját
a magyar népdal napját. A kétnapos esemény szombaton és vasárnap lesz, a második napon a visegrádi országok közös kulturális öröksége áll a középpontban.

A fesztivált 2014-ben indították útjára a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ megnyitásával egyidejűleg - idézte fel a műsorban Pfiffer Zsuzsanna, a központ igazgatója. Hozzátette: a programok kiválasztásánál minden évben a magas minőségre, sokszínűségre, változatosságra törekszenek.

Idén a legnagyobb szabású program egy ötszáz fős gyerekkórus fellépése lesz - emelte ki. A rendezvénye emellett lesznek gyerekprogramok, kézműves vásár, utcazenei és utcaszínházi látványosságok, hungarikum udvar, gasztronómiai újdonságok, népzenés kortárs divatbemutató is. Mint mondta, a Rendhagyó Prímástalálkozó ezúttal Berecz András és Harcsa Veronika közreműködésével különleges műsorral áll színpadra. A rendezvényen mások mellett fellép még Palya Bea, a Góbé zenekar, a Kolompos együttes és a Tükrös Zenekar.

A V4-programban vasárnap az egyik legnépszerűbb
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 11:01
A magyar népdal napja ötödször Martonvásáron
A magyar népdal napja az elmúlt években a térség legnagyobb népzenei fesztiváljává, országos hírű családbarát eseménnyé vált - közölték a szervezők az MTI-vel.

A nyitónapon, szeptember 15-én szombaton a Kolompos együttes táncos-zenés mulatságával indul a program, majd fellép a Tükrös zenekar és a Dűvő. Délután az erdélyi Szászcsávási Zenekar ad koncertet, utána Palya Bea és a debreceni Pendely Énekegyüttes is a fesztivál vendége lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esti tűzijáték előtt Lakatos Róbert vezetésével a Rendhagyó Prímástalálkozó ezúttal Berecz András és Harcsa Veronika közreműködésével különleges műsorral áll színpadra.

Szeptember 16-án vasárnap a visegrádi országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország kultúrájának közös öröksége áll a rendezvény középpontjában. A Vasárnapi VendégVáró Vigasság programjában a Kolibri Színház a Moha és Páfrány című cseh mesejáték történetével várja a legkisebbeket, délben Szőke András és Badár Sándor, a stand-up comedy
velemenyezd, 2018. augusztus 25. szombat, 14:11
Este lesz a Csíksomlyói passió bemutatója
többek között Berecz András, Berettyán Nándor, Tóth Auguszta, Barta Ágnes, Rátóti Zoltán, Rácz József, Schnell Ádám és Farkas Dénes játszik. A produkció társrendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője. A Nemzeti Színház társulata és a táncegyüttes táncosai és zenészei mellett erdélyi vendégművészek, néptáncosok, énekesek és Molnár Levente operaénekes is fellép az előadásban. A produkcióban mintegy 120 táncos, továbbá Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gyerekkórusa is színpadra áll.

Vidnyánszky Attila korábban elmondta: a csíksomlyói hegynyeregben kedden kezdődtek a próbák. A produkció három színpadon lesz látható, emellett a jobb- és baloldalon két hatalmas vásznon vetítik ki a Duna Televízió élő közvetítésének képeit.

A Csíksomlyói passiót 2017 tavaszán mutatták be a budapesti Nemzeti Színházban, a mostani előadás ennek a produkciónak rövidebb, de nagyobb szereplőgárdával megvalósított változata. A produkciót eredetileg is úgy tervezték, hogy a
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:41
Csíksomlyói passió - Szombaton mutatják be a nagyszabású produkciót a csíksomlyói hegynyeregben
magyarságnak. "Hogy ott lejátszhatjuk legfontosabb történetünket, végiggondolhatjuk, végigélhetjük ott egy tízezres tömeggel együtt, ennél fontosabb dolog nincsen" - mondta, hangsúlyozva, hogy ez a legfontosabb turnéja a Nemzeti Színháznak, amióta a teátrumot vezeti.

Mint mondta, az ötlet lényege, hogy nem egyszerűen vendégjátékot tartanak, hanem az ott élők is beállnak a produkcióba, amelyet így sajátjuknak érezhetnek. Az előadásban mintegy 120 táncos, továbbá Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gyerekkórusa is fellép - tette hozzá.

A Jézus szenvedéstörténetét elbeszélő produkcióról elmondta, hogy 18. századi csíksomlyói passiójátékok szövegei alapján született, és fontos részét adják Szőcs Géza 1990-es években írt passiószövegei is, mivel tetten érhető bennük a mai ember gondolkodásmódja. Emellett megjelennek benne Berecz András gyűjtéseiből archaikus népdalok, mesék és eredeti újszövetségi szövegek is helyet kaptak a darabban. Mindez bonyolult konstrukciót alkot, ezek a síkok mind benne vannak
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 13:02
Képek, videók
gyerekkorunk jelei
jakabgasparne
2008. november 07. péntek, 05:38
eucharisztikus ima.jpg
maroka
2018. május 21. hétfő, 10:58
2020 Eucharisztikus kongr
maroka
2017. június 22. csütörtök, 19:35
szent istván bazilika0120
maroka
2020. január 21. kedd, 13:53
A Szent István-bazilika
sanci81
2016. május 21. szombat, 14:48
SZENT-ISTVÁN-BAZILIKA- 02.
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:15
SZENT-ISTVÁN-BAZILIKA- 01.
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:15
Szent István-bazilika.jpg
gigi55
2013. február 06. szerda, 18:05
Szent István-bazilika, Bu
irmus
2011. május 11. szerda, 07:13
Derzsi György.jpg
farkas1945
2011. március 19. szombat, 10:43
erdő péter0517_2.png
maroka
2020. május 17. vasárnap, 12:03
erdő péter0517.png
maroka
2020. május 17. vasárnap, 12:00
erdő péter0412_2.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 21:04
erdő péter0412.jpg
maroka
2020. április 12. vasárnap, 21:04
erdő péter0411_2.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 14:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.