Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 15:32 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Baloldali ellenzék: az SNI-s gyermekek neveléséhez több forrásra és több szakpedagógusra van szükség
Hétfőn budapesti sajtótájékoztatón a DK-s Arató Gergely azt mondta, hogy a közoktatás nem képes biztosítani a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlődéséhez szükséges feltételeket. Az oktatási intézményekben sokkal több fejlesztőpedagógust és pedagógiai asszisztenst kell alkalmazni, az iskolák számára pedig biztosítani kell az anyagi lehetőségeket a fejlesztéshez - jelentette ki. Szerinte az ország jelentős részén nincs megfelelő fejlesztés és ellátás, más részein pedig az intézmények csak formálisan látják el a feladataikat, a gyerekek a valóságban nem kapják meg a szükséges fejlesztéseket.

Bősz Anett (Liberálisok), független képviselő azt hangsúlyozta, hogy nő az SNI-s gyermekek száma, a bürokratikus oktatási rendszerben azonban nem lehet segíteni ezeken a diákokon. Már az a korábbi felmentés sem létezik, hogy az érintett tanulók időlegesen ne kapjanak jegyet olyan tárgyakból, amelyekből hátrányuk van - tette hozzá, és úgy fogalmazott: a rendszerbe fontos beépíteni a szabadságot és az empátiát.

Az LMP-s Ungár Péter hangsúlyozta, hogy a magyar megyék jelentős részében nincsen gyermekpszichiáter és nem képes felállni olyan bizottság, ami meg tudja állapítani, hogy egy gyermek SNI-snek számít-e. A képviselő szerint sok iskola csak papíron képes foglalkozni ezekkel a diákokkal, a gyakorlatban nem, a "megalázóan alacsony" bérek miatt ugyanis kevés a gyógypedagógus és pedagógusi szakasszisztens.

A szocialista Kunhalmi Ágnes úgy értékelt, hogy a közoktatás rendszere nem gyermekbarát. Gyógypedagógusokból óriási a hiány, ugyanis nagyon magas a pályaelhagyók száma - mondta, hozzátéve: a szakma számára kiemelt béreket és kiemelt figyelmet kell biztosítani.

A képviselő azt is javasolta, hogy minden pedagógust készítsenek fel a halmozottan hátrányos és a problémával küzdő gyermekek képzésére. A politikus hozzátette, hogy minden óvodában gyógypedagógusokat kellene alkalmazni.

Hazai András, a Demokratikus Koalíció III. kerületi szervezetének elnöke arról beszélt, hogy ha egy iskola integráltnak számít, akkor biztosítani kell számára az ehhez szükséges feltételrendszert is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:25
Címkék: DK-s Arató Gergely, Bősz Anett, LMP-s Ungár Péter, Kunhalmi Ágnes, Hazai András, Demokratikus Koalíció III,
Kommentek
Zenepedagógia kutatás indul az Észak-Alföld régióban
Kocsis Miklós, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének igazgatója hangsúlyozta: az egyetemen nagy hagyománya van a neveléstudománnyal kapcsolatos kutatásoknak, a felmérés január végén, február elején kezdődik. Hozzátette: az egyetemmel hosszú távú együttműködést terveznek, a kutatást a későbbiekben szeretnék más régiókban is elvégezni.

Váradi Judit kutatásvezető, a DE Zeneművészeti Karának docense elmondta: nemcsak a zenei nevelés helyzetére kíváncsiak, hanem általánosságban vizsgálják majd a diákok tanórán kívüli művészeti lehetőségeit, azok élménypedagógiai hatásait.

Kiemelte: Magyarországon ilyen jellegű, átfogó kutatás még nem készült. A kérdőíves felmérés összeállításához, értékeléséhez a különböző zenei ágazatok képviselőiből, pszichológusokból, andragógusokból és statisztikusokból álló kutatócsoport alakult, amelyben helyet kaptak a zeneművészeti kar, a Jövő Művészetéért Alapítvány, a Humán Tudományok Doktori Iskola és az MMA szakemberei. A felmérés során egyebek
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 14:22
Román centenárium - Dancila: a Gyulafehérvári Nyilatkozat garantálta a nemzeti kisebbségek alapvető jogait
A miniszterelnök maga idézte a történelmi dokumentum harmadik - az együtt lakó népek számára teljes nemzeti szabadságot előirányzó - pontját, amelyet az erdélyi magyarság képviselői a száz éve beváltatlan autonómiaígéretként szoktak számon kérni a bukaresti vezetőkön.

"Minden népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. Minden nép az őt alkotó egyének számának arányában kap képviseleti jogot a törvényhozó testületekben és a kormányzati szervekben" - emlékeztetett a gyulafehérvári nyilatkozat nemzeti közösségekről szóló részére a román miniszterelnök.

Dancila szerint a "ma is érvényes elv" arra a jogra vonatkozik, hogy a kisebbségek használhassák anyanyelvüket az oktatásban, közigazgatásban és igazságszolgáltatásban. Úgy értékelte: a gyulafehérvári elvek teljesülését igazolja az a tény is, hogy a bukaresti parlamentben 18 nemzeti kisebbség képviselői, és az RMDSZ törvényhozói is jelen vannak.

"Az
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 16:03
Célba értek az Egy vérből vagyunk! jótékonysági futás résztvevői Kárpátalján
bejelentette, 3,2 millió forintot folyósítanak a Köztársasági Elnöki Hivatal keretéből a ráti gyermekotthon rehabilitációs központjának eszközökkel történő felszerelésére.

Marina Porosenko elmondta, nagyon fontos esemény a korszerű gyermek-rehabilitációs központ megépülése, s megköszönte Herczegh Anitának, hogy hasonló humanitárius projektekkel törődik. Elismerését fejezte ki a gyermekotthon működtetőinek, hogy családi légkört és kiváló feltételeket biztosítanak az árva és hátrányos helyzetű gyermekek neveléséhez. Ugyancsak megköszönte a jótékonysági futás résztvevőinek a teljesítményüket és a gyűjtést a gyermekotthon lakói számára, valamint a budapesti gyermekkórházak orvosainak, hogy gyógyítják az otthon lakóit. Találónak nevezte a jótékonysági futás Egy vérből vagyunk! szlogenjét, emlékeztetve, hogy az ukrán és magyar népet sok évszázados kapcsolatok kötik össze. Köszönetet mondott a magyar népnek a "támogatásért és megértésért", hangsúlyozva, hogy "a határok ellenére egy európai család tagjai
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 18:17
Munkások ünnepe 05.01 - Szent József
Ámen.
......................................

- Ima Szent Józsefhez, munkanélküliekért
Szent József, azokért imádkozunk hozzád, akik munkát keresnek,megélhetést a maguk vagy a családjuk számára.
Te, aki a munkások védőszentje vagy, járj közben azért, hogy mindazok, akiknek munkalehetőségre van szükségük, tisztességes, méltó fizetség ellenében használhassák erejüket, tehetségüket embertársaik szolgálatára!
Te, aki a családok védőszentje vagy, ne hagyd, hogy a szülők nélkülözzék a gyermekeke táplálásához és neveléséhez szükséges forrásokat!
Tekints, kérünk, együttérzőn azokra a testvéreinkre, akik a tehetetlenség és szegénység fogságába estek betegségük miatt vagy társadalmi zavarok miatt!
Járj közben azért, hogy a kormányok, a vállalatok vezetői, és minden felelős személy találjon olyan igazságos megoldásokat, amelyek által
mindenki átérezheti annak az örömét, hogy tisztességes megélhetésre szert
maroka, 2018. május 01. kedd, 08:24
Hoppál Péter: a hit és a tudás jövőnk két legfontosabb alapköve
Kollégium 1 milliárd 320 millió forintból felépülő, több mint 3000 négyzetméteres alapterületű általános iskolai épületének alapkövét.

Az idén 500 éves reformáció vívmányait méltatva a politikus arról beszélt, hogy a tudás, az iskolázottság a reformációnak köszönhetően elért "a hétköznapi emberek szintjére", és széles körben elterjedhettek a hitélet tanai, a műveltség alapjai.

A közoktatásra térve azt hangsúlyozta: "a kormány számos módon járul hozzá a gyermekek hatékonyabb oktatásához, neveléséhez Magyarországon, európai és világszinten is egyedülálló módon támogatva a családokat".

Megjegyezte azt is, hogy a Pécsi Református Kollégium nyerte el a legnagyobb támogatási összeget az egyházi fenntartók számára kiírt mintegy 15 milliárdos iskolafejlesztési keretből.

Kádár Péter, a Pécsi Református Kollégium főigazgatója az ünnepségeket megelőző, a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón azt mondta: református egyház és kollégium közösséget épít a 21. század Magyarországa és ifjúsága
velemenyezd, 2017. augusztus 31. csütörtök, 19:53
Radnóti Zsuzsa kapja a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját
A színikritikusok céhe hetedik alkalommal ad át életműdíjat, amelyet olyan, a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művésznek ítél oda, aki sokat tett a magyar nyelvű színház fejlődéséért, eredményeiért, színvonalának emeléséért, és hozzájárult a magyar színházművészet jövőjének alakításához, a fiatalabb színházi generációk neveléséhez, formálásához.

A Színikritikusok Díja életműdíjról a szakmai szervezet tagsága titkos szavazással dönt - olvasható a Színházi Kritikusok Céhének az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Az életműdíjat először 2011-ben adták át a kritikusok, Törőcsik Marinak. Az idei díjazott, Radnóti Zsuzsa a szeptember 21-i ünnepségen veszi át az elismerést a Budapest Bábszínházban, ahol a Színházi Kritikusok Céhe 38. alkalommal honorálja az elmúlt évad legjobb teljesítményeit, a Színházi Dramaturgok Céhe pedig a szintén nagy múltú, 32 éve alapított díját adja át az évad legjobb magyar drámájáért.

A Színikritikusok Díja gálaestjét -
velemenyezd, 2017. június 30. péntek, 20:39
Lerakták a PVSK új pécsi csarnokának alapkövét
kivitelezése csütörtökön kezdődik és tervek szerint jövőre be is fejeződik. Az eseményen egyúttal felavatták a PVSK két új B3x3-pályáját is, amelyekhez 130 fős lelátó is tartozik.

Czerpán István, az 1919-ben alapított PVSK elnöke köszöntőjében az összefogás fontosságát hangoztatva és a klub eredményeit, sikereit is felidézve úgy fogalmazott: "mintegy százéves egyesületünk megszolgálta az új csarnokot".

Közölte: a csarnok délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára méltatta az utánpótlássportolók számának radikális növelését célzó szövetségi programokat. Ezek - folytatta - akkor tudnak valódi eredményt biztosítani, ha a fiatal kosárlabdázó számára megfelelő eszközöket, szakembereket, és létesítményeket tudnak biztosítani. A
velemenyezd, 2017. június 14. szerda, 13:13
Képek, videók
Palánták nevelése
furaila
2018. szeptember 10. hétfő, 14:06
Kismajom nevelése.jpg
pacsakute
2016. március 31. csütörtök, 22:05
Édesanyám nevelése
cserhat3
2014. szeptember 17. szerda, 18:26
Kismajom nevelése
pacsakute
2014. január 04. szombat, 10:16
Saját magunk nevelése.jpg
pacsakute
2012. november 10. szombat, 18:13
58_59 A kutya nevelése.jp
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 21:51
saját nevelésem
cuccmo
2007. június 02. szombat, 12:31
gergely öröme.jpg
maroka
2019. július 19. péntek, 20:52
Levél Pongrátz Gergelynek
furaila
2019. július 16. kedd, 09:33
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
honfoglaló rajnai gergely
maroka
2018. december 05. szerda, 23:46
honfoglaló_rajnai gergely
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:30
honfoglaló_áfra gergely.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:23
gergely névvs.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:43
gergely névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.