Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 02:01 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Te mit teszel azért, hogy széppé varázsold arcbőrödet?
Van bevált módszered rugalmasságának megőrzésére? A témában rengeteg tippel és ötlettel találkozhatsz, amelyek mind bőröd fiatalítását ígérik. Vannak azonban olyan összetevőjű arckrémek, amelyeknek természetes hatóanyagai már önmagukban garantálják a megfelelő hatást! Ilyen a ligetszépe, a hibiszkusz vagy éppen a gránátalma!

Ez a csodálatos gyümölcs az elmúlt években nagy figyelemre tett szert, szuper élelmiszerként tartják számon. Használják a gyógyászatban és a szépségiparban, de már az ókorban is tudták hogyan kamatoztathatják a pozitív hatásait. Magas a vitamin és az antioxidáns tartalma. Ez utóbbi háromszor annyi biológiailag aktív értéket jelent, mint a vörösbor vagy a zöld tea esetében.

Gránátalma hatása az arcbőrre
A nagy mennyiségű antioxidáns, továbbá az antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatóanyagok miatt ragyogóan fiatalosan vitális bőrt eredményez, így nem csoda, hogy a szépségipar is előszeretettel használja. Mivel a bőrünk sejtjei is úgy működnek, mint egy kis szervezet, így őket is táplálnunk kell. Különösen akkor, ha a táplálékainkból nem jut el elég vitamin, strukturális felépítő alkotóelem és antioxidáns a bőrünkbe. Erre kiváló választás lehet egy gránátalma tartalmú arckrém, amely segíti a bőr regenerálódását.

,,Az őszi, hűvösebb időben érdemes olyan arckrémeket választanunk, amelynek magas az antioxidáns tartalma, így ezekkel a pakolásokkal és regeneráló krémekkel egyrészt segíthetjük a környezeti ártalmak, pl. napsugárzás miatt kialakult vízhiányos bőr regenerálódását és megújulását, másrészt megőrizhetjük a nyári egészségesen szép bőr ragyogást. Ezek vitalizáló tulajdonságáról ismert hatóanyagokban gazdag hidratálók. A bioaktív bőrtápláló olajok, valamint a jojoba olaj támogatják a bőrhám lipid anyagcseréjét. Ezáltal a bársonyos bőrérzet kialakulását segítik. A bőr újrastruktúrálódását, tónusát támogató antioxidáns bioaktív komponensek, a hidratáló aloe és lenmagkivonatokkal az üde és feszes bőrérzet kialakulását segíti elő"- árulta el Dr. Gyovai Viola, a BIOLA termékek alapítója, aki több mint 30 éve foglalkozik természetes kozmetikumok és hatóanyag kompozíciók fejlesztésével.

Tudtad-e? A gránátalma megvédi a felhámot (külső bőrréteg), és segíti a sejtek regenerálódását mélyebb szinteken is (epidermisz, irha)

Az apróbb ráncokat érdemes megelőznünk!
A gránátalma csökkenti a korai bőröregedés kialakulásának esélyét, valamint a hiperpigmentációt, az un. öregségi foltok kialakulásának kockázatát is. Támogatja a kollagén és az elasztin termelést, amelyek a tónusosan feszesebb bőr kialakulásáért felelős anyagok. Nem szabad azonban elfeledkeznünk az egyik legfeltűnőbb és legérzékenyebb területről sem, a szemkörnyékről. Mivel ezen a részen a legvékonyabb a bőrünk, ezért ez a terület egy kicsit még több törődést igényel. Ráadásul a mimikai ráncok is ezen a területen jelennek meg először, de szerencsére némi megelőzéssel sokat tehetünk azért, hogy jó darabig ne kelljen a szemkörnyéki ráncokkal túl sokat foglalkoznunk! A BIOLA erre a problémára is kifejlesztett egy Bio gránátalma timedefence szemkörnyékápoló krémet, amely jó választás az érzékeny szemkörnyékre és a smink alá is kiválóan alkalmas. Különlegesen hatékonyan hidratáló és tápláló hatással rendelkezik. A gránátalma magolaj, a hyaluronsav és az értékes hibiszkusz, ligetszépe bioaktív gyógynövényi kivonatok támogatják a kisimult szemkörnyék állapot kialakulását. Használata kissé különbözik az arckrémtől, ugyanúgy alaposan megtisztított bőrfelületen alkalmazható. Vékony rétegben, a szemgödörtől kezdve körkörös finom mozdulatokkal tudjuk a leghatékonyabban felvinni. Gyorsan felszívódik, így a reggeli készülődés során is időt tudunk szakítani a használatára. Ezt követően a teljes arc és dekoltázs területére, így a szemkörnyékápoló fölé is felkenjük a nappali hidratáló krémet.
Forrás: Napidoktor.hu
lenke1964, 2015. október 16. péntek, 16:07
Címkék: Gyovai Viola, témában rengeteg, megfelelő hatást, hibiszkusz vagy, csodálatos gyümölcs, elmúlt években,
Kommentek
EP-választás - Párbeszéd: vissza lehet szorítani a Fideszt
befolyásolja a Néppártot és azt a szélsőjobboldal irányába húzza el - jelentette ki. A Fidesz gyakorlatilag pária lett a saját pártcsaládján belül, ezzel elveszítette annak lehetőségét, hogy érdemben hatást gyakoroljon az európai döntéshozatalra - érvelt a politikus.

Jávor Benedek úgy fogalmazott: az is fontos, hogy az ellenzéki érzelmű szavazókat minél nagyobb számban elvigyék az urnákhoz és meggyőzzék őket, hogy "tulajdonképpen bármelyik ellenzéki pártra" érdemes szavazni.

A májusi választás után rengeteg feladat vár az európai intézményekre - hangsúlyozta. A Brexit várhatóan lezajlik, ezért rendezni kell a sorokat, meg kell rajzolni az új Európa körvonalait. Rá kell nyomni a végső pecsétet a 2020-2027. közötti uniós költségvetési javaslatra - folytatta a várható teendők felsorolását. Magyarországnak egyfelől az az érdeke, hogy az uniós források álljanak rendelkezésre, másfelől pedig az, hogy azok valóban az országot, az állampolgárokat, az önkormányzatokat és a vállalkozásokat szolgálják -
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:12
A DK is részt vesz a Magyar Tudományos Akadémia melletti demonstráción
A párt budapesti sajtótájékoztatóján a DK frakcióvezető-helyettese indoklásként azt mondta, hogy a kormányzati műhelyekben olyan döntések születnek, amelyek semmibe veszik a Magyar Tudományos Akadémiát és az akadémiai dolgozókat.

Tudomány nélkül nincs sikeres ország, a tudomány az alapja a korszerű társadalomnak és az innovációnak - jelentette ki Arató Gergely. A politikus szerint az MTA tervezett kormányzati átalakítása egy "háborús csapással ér fel". Az MTA az elmúlt években rengeteget tett annak érdekében, hogy visszacsábítsa a fiatal kutatókat, de a tudósok most ezrével fogják elhagyni az országot - tette hozzá.

Arató Gergely azt is nyilvánvalónak nevezte, hogy a kormány nem szakmai, hanem politikai okok miatt "haragszik" az MTA-ra és a tudományos életre.

A sajtótájékoztatón részt vett Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője is, aki azt mondta, hogy a tudományos életet és műhelyeket nemcsak "nyílt uszítással" lehet tönkretenni, hanem pénzelvonásokkal is. A DK ezért arra kéri a
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 13:02
Megnyitották a Várkert Bazár teljes első világháborús kiállítását
Magyarország ezen kérdésekre adott válaszaival irányt mutat Európa többi nemzetének.

"Nekünk, magyaroknak volt erőnk túlélni az első világháborút és a 20. századot, és az előttünk álló időkben lesz erőnk a magunk részéről végleg lezárni az első világháborúban született új világot" - jelentette ki Kövér László.

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a XX. Század Intézet közös kiállítása látványos installációkon, interaktív kiállítási elemeken, érintőképernyős eszközökön böngészhető rengeteg információn és kisfilmeken keresztül mutatja be az első világháborút és következményeit.

A tárlat három szinten, több mint kétezer négyzetméteren terül el a Várkert Bazár Déli palotájában. Első szakasza 2015-ben nyílt meg az Európai testvérháború címmel, ezt követte a második, 2016-ban bemutatott része, A háború urai. A kiállítást záró, most megnyílt harmadik szakasz a háború utáni új világ születését mutatja be 1922-ig követve a világ és Magyarország történelmi változásait.

Az Ybl Budai
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 13:33
Sargentini-jelentés - DK: határozati javaslatként tárgyalnák a dokumentumot
Az ellenzéki politikus ismertette, hogy az ősz folyamán milyen további indítványokat készítenek. Ezek között van egy, a szociális biztonságról szóló csomag, ami az otthonápolási díj, a minimálbér és a családi pótlék emelését is javasolja. Indítványozzák, hogy a kisgyermekes családokat ne lehessen kitenni a lakásukból, ha nem gondoskodnak a megfelelő elhelyezésükről - közölte.

A DK olyan módosító javaslatot is készít, ami visszaállítaná az Alkotmánybíróság korábbi jogköreit - folytatta a képviselő. Emellett a választási rendszert is át szeretnék alakítani, hogy az "biztosítsa a szabad és tisztességes választások lebonyolítását".

A felsőoktatási törvény megváltoztatásával garantálni akarják az oktatás és a kutatás szabadságát - hangsúlyozta Arató Gergely. A DK egy másik indítvánnyal az összes titkos hatósági megfigyelést bírói engedélyhez kötné - tette hozzá.

A párt a menekültügyi törvényt is megváltoztatná, hogy ne lehessen menedékkérőket éheztetni a tranzitzónákban, ne lehessen kiskorú
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:18
Illegális bevándorlás - LMP: a kormány tegyen az uniós költségvetés mielőbbi elfogadásáért!
A politikus szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette: az európai közösség büdzséjének tervezete olyan forrásokat tartalmaz a migránsokat kibocsátó országok segítésére, amelyekkel elejét lehetne venni a folyamatnak. Emellett a költségvetés a többi között megerősítené a külső határokat, a határvédelmi ügynökséget, és új regisztrációs rendszert vezetne be.

Mindez a magyar emberek biztonsága szempontjából is fontos - vélekedett Demeter Márta, aki szerint a kabinet csupán "kívülről zsűrizik", közben pedig "ellazsálja" az illegális migráció és az embercsempészet megfékezését célzó munkát. Emlékeztetett: a magyar miniszterelnök több, a témában tartott uniós egyeztetéstől is távol maradt.

Demeter Márta leszögezte: nem tartja elfogadhatónak az országnak juttatandó támogatások indokolatlan és aránytalan csökkentését, megjegyezte ugyanakkor, hogy azok eddigi felhasználása joggal vált ki kritikát.

Megismételte a pártja által szükségesnek ítélt lépéseket, ezek között említve például a nemzetközi
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 12:53
Az orvoselit mindent megtesz, hogy megmaradjon a hálapénz
ki, milyen feltételekkel honosíttathatja a diplomáját, ki gyógyíthat Magyarországon. Ki kellene vetniük a szakmából az egészség vámszedőit, akik visszaélnek a helyzetükkel és zsarolnak, emberi életekkel játszanak. Koncepciót kellene kidolgozniuk a hálapénzes rendszer azonnali felszámolásáról.

Ehelyett?

Ehelyett ott tartunk, hogy Éger István, a MOK elnöke szerint itt az ideje beleírni a hálapénz tilalmát az etikai kódexbe. Mintha egy ilyen komplex, évtizedek alatt megszilárdult, rengeteg érdek és emberi-szervezeti tehetetlenség alkotta szövedéket fel lehetne fejteni az etikai kódex egy új bejegyzésével. A MOK feladata egy olyan egészségügyi rendszer felvázolása lenne, amiben kiküszöbölhető és szankcionálható a hálapénz. A sorrend nagyon fontos: először újra kell strukturálni a rendszert, amiben az orvosok reális fizetésért reális elvárásokat teljesítenek.

Azt nem tehetjük meg, hogy kivesszük a 250 ezerért dolgozó orvos zsebéből a hálapénzt, mert akkor nem lesz, aki gyógyítson
tinka1951, 2018. július 18. szerda, 17:22
Beindult a fogyás :-)
tenyerünkbe az fér el kényelmesen a pocakunkban is....hihihi...ennek én sem tudtam hinni, de aztán sokadjára végre eljutottam a megoldáshoz. Találtam egy étrendírót, akiben 100%ig bízok és hiszek. Hónapok óta elkezdtem követni. Különböző problémáimra keresve a megoldást már szafi fitt termékeken éltem. Na most nem teljesen csak azon már,mert az sem volt teljesen jó, hiszen egyoldalúvá vált az étkezésem és egy idő után megállt. Most mindig eszem zöldséget is, és húst is, csirkét és olykor marhát is. Rengeteg cukkinit eszem és zöld zöldségeket és innom kell, amihez meg kell erőszakolnom az akaratomat, mert ez a legnehezebb a 3 liter víz, csak víz, Megyek is iszom egyet.
Nos elkezdtem enni helyesen, naponta 5x6x, de figyelve , hogy betartsam az étrendet kisebb nagyobb hibákkal. Nehéz! Főleg ha útra-kelek, ami nálam elég sűrűn van. Elindult valami. Alakul a testem, de az arcomon látszik, hogy több vízre van szüksége, még többre. Így most ez a feladat, bár már 60%-os víz-háztartásomat feltornáztam 90%-ra,ami
dundulino, 2018. június 25. hétfő, 13:34
"Alulnézetből" vizsgálja Trianont és hatásait egy új forrásgyűjtemény
először az alapkutatásokat kellett elvégezniük, ezért a témában írt történeti munkák többnyire a politika- és diplomáciatörténetre koncentrálnak. Emellett viszont háttérbe szorult a társadalom reagálásának kutatása, az, hogy miként élték meg a határok megváltoztatását és hárommillió magyar kisebbségi sorba kerülését az egyszerű emberek.

"Ezt próbáltuk ezzel a kötettel legalább részben pótolni" - fűzte hozzá L. Balogh Béni, aki szerint rendkívül hosszadalmas történészi munkára van még szükség, hiszen rengeteg elemzésre, feldolgozásra és publikálásra váró személyes és félhivatalos dokumentum maradt az utókorra. A kötet három szerkesztője - L. Balogh Béni mellett Kunt Gergely és Schmidt Anikó - célja az volt, hogy minél több forrást ismertessen meg az olvasókkal, ezért szinte kizárólag szemelvényeket közöltek az eredeti forrásokból.

A kötetben olvasható források közül a történész-levéltáros Ferencz József kolozsvári unitárius püspök évtizedekig vezetett naplófolyamának beválogatott részletét emelte
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 16:02
Képek, videók
00gyöngy.jpg
durcimarcika
2020. május 13. szerda, 15:10
győrfi pál és arany jános
maroka
2020. április 16. csütörtök, 16:43
Aczél György felfegyverzi
furaila
2020. március 06. péntek, 13:22
udvardi györgy0226.jpg
maroka
2020. február 27. csütörtök, 09:44
jakubinyi györgy.jpg
maroka
2020. február 23. vasárnap, 08:49
bronzérem_john Henrry gyo
maroka
2020. február 09. vasárnap, 15:49
gyötrő gondolatok.jpg
menusgabor
2020. február 04. kedd, 18:29
mezei györgy0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:57
mezei györgy0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:56
Petri György.jpg
liliana01
2019. november 26. kedd, 22:19
Sárközi György idézet.jpg
liliana01
2019. július 14. vasárnap, 19:23
000gyöngy.jpg
durcimarcika
2019. május 23. csütörtök, 16:29
Csepp rengeteg
sanci81
2018. január 30. kedd, 17:02
1 Rengeteg fűszer közül
jozsef_olah_9843
2015. június 02. kedd, 13:59
Zöld rengeteg a kertből
mandala1946
2013. május 01. szerda, 23:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.