Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 13:29 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: hatékony és egységes eljárási rend segíti a kiemelt jelentőségű vasúti beruházást
Közleményükben hozzáteszik: az Ázsiából Európába tartó teherforgalomból tranzitországként Magyarország is profitál, kedvező adottságaival élve a régió logisztikai központjává válhat.

A szaktárca felidézi: a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának kapacitásbővítése magyar-kínai együttműködésben valósul meg. A fejlesztés tervezési, engedélyezési és kivitelezési szerződését tavaly írták alá a felek, amely a finanszírozást biztosító hitelszerződés áprilisi véglegesítésével lépett hatályba.

A munka a tervek szerint két évig tartó tervezéssel és engedélyeztetéssel megkezdődött. A projekt eredményeként a vonalszakasz a jelenlegi egy helyett két vágányon, 160 kilométer/órás engedélyezési és 200 kilométer/órás tervezési sebességgel, korszerű kommunikációs és vonatbefolyásolási rendszerekkel, felújított és akadálymentesített állomásokkal szolgálja majd ki az utasokat és fuvaroztatókat.

Az ITM javaslata alapján elfogadott törvényi szabályozás az európai TEN-T közlekedési törzshálózat részét képező vasútvonal fejlesztését, annak ütemterv szerinti megvalósulását segíti elő. Az új előírásoknak köszönhetően csökkennek az uniós átjárhatósági műszaki előírások szerinti tervezés és kivitelezés kapcsán felmerülő kockázatok, nő a munka hatékonysága. A rendelkezések a felelős szervek kijelölésével támogatják és egyszerűsítik a hatósági eljárási folyamatokat. A törvény határozott elvárásként rögzíti a környezet és a védett természeti területek védettségét a projekt kivitelezése során - ismerteti a tárca.

Schanda Tamás miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár a javaslat országgyűlési vitája során a közlemény szerint elmondta: a beruházás nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a Távol-Keletről Nyugat-Európába tartó áruk a görögországi Pireusz megötszöröződött forgalmú kikötőjének érintésével a leggyorsabban Magyarországon keresztül érjék el úti céljukat. Emellett hangsúlyozta, hogy a vasútvonal nemcsak a nemzetközi teherforgalomban tölt be központi szerepet, hanem a régió belső közlekedési kapcsolatainak színvonalát is emeli. A fejlesztéssel a menetidő több mint 8 óráról kevesebb mint a felére csökken a magyar és szerb főváros között.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 16:13
Címkék: Ázsiából Európába, Schanda Tamás, Távol-Keletről Nyugat-Európába, kiemelt jelentőségű, régió logisztikai, szaktárca felidézi,
Kommentek
ITM: meg kell védeni a vállalatokat az ellenséges külföldi felvásárlástól
Kifejtette, a koronavírus-járvány egész Európában komoly gazdasági károkat okozott, ezt a helyzetet használják ki a nemzetközi spekulánsok, akik ilyenkor stratégiai jelentőségű vállalatokat akarnak áron alul megszerezni, ez a veszély Magyarországot is fenyegeti.

Hozzátette, a magyar gazdaság eddig is azért tudott megerősödni, mert a kormány gazdaságpolitikájában következetesen érvényesítette a nemzeti érdekeket, visszaszerezte a gazdasági szuverenitást, így a baloldal által elherdált, a külföldiek kezére játszott stratégiai vállalatokat, és megvédte a magyar vállalatok érdekeit.

Schanda Tamás elmondta, hogy a baloldali kormányzás ezzel ellentétes politikát folytatott, a nemzetstratégiailag kiemelt vállalatok több mint kétharmadát külföldiek kézére játszották, az energiaszektort, a nagy állami cégeket, bankokat, közművállalatokat. Például emiatt is emelhették az egekbe a rezsit, így a magyar emberek által befizetett rezsi nagy része külföldre került extraprofitként - mondta.

Az ITM
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 11:21
Von der Leyen: Szerbia uniós közeledéséhez kulcsfontosságú a párbeszéd folytatása Koszovóval
Von der Leyen Twitter-üzenetében a pénteki tanácskozást jó és előremutató megbeszélésnek nevezte, ugyanakkor aláhúzta, hogy a Szerbiában tartott parlamenti választásokat követően széles körű párbeszédre van szükség minden politikai erő bevonásával az ország Európai Unióhoz való közeledéséhez szükséges reformok folytatása és sikere érdekében.

Aleksandar Vucic szerb elnök a szerb sajtónak nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy derűlátó Szerbia uniós csatlakozását illetően. Kijelentette, biztos abban, hogy országa 2026-ra az Európai Unió teljes jogú tagja lesz.

"Részletekbe nem bocsátkoznék, de minden megvitatott témakör optimizmusra ad okot. Meg vagyok győződve arról, hogy Szerbia és az Európai Unió kapcsolatainak új szakaszába léphetünk" - fogalmazott.

Az uniós bizottság elnöke pénteken délután Avdullah Hoti koszovói miniszterelnökkel is találkozott, akinek a közösségi oldalra feltöltött üzenetében mondott köszönetet, hogy első külföldi útja Brüsszelbe vezetett. Kijelentette, az unió támogatja
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 18:32
Zenei virágok 1 -2 rész
mögött volt a koncert meg tartva.
- 2020.05.03 Szilágyi Gyula orgona estje volt.

Közreműködtek:
Bódiss Tamás - basszus
Kecskés Mónika - alt
Szilágyi Gyula - tenor, orgona
Telek Zita - szoprán
Varga Anna - szoprán

1. rész Videó

*
2. rész videó
Kereken 400 éve, 1620-ban jelent meg Lisszabonban nyomtatásban az Ibériai félsziget egyik legnagyobb jelentőségű billentyűs gyűjteménye, Padre Manuel Rodrigues COELHO (c.1555 - c.1647) tollából, Flores de Musica (Zenei virágok) címmel, melynek gericét képező, a korabeli hangnemek (móduszok) mindegyikében írott három-három, összesen 24 Tento, polifón szerkesztésű fantázia, valamint az Ave Maris stella és a Pange lingua (hispán változat) himnuszdallamaira írt cantus firmus feldolgozású verzettók, a népszerű Susana dallamra írt négy fantázia és egyéb liturgikus hátterű művek (Kyrié-k, Magnificat-ok) hat didaktikus
maroka, 2020. június 26. péntek, 16:01
Ab: nem alkotmányellenes a KESMA nemzetstratégiaivá minősítése
Az Ab-döntésről szóló, a testület honlapján olvasható közlemény szerint a kormányrendelet azt minősítette nemzetstratégiai jelentőségűvé, hogy a KESMA megszerezte az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaságot, a Magyar Idők Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaságot, a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot, valamint az Opus Press Zártkörűen Működő Részvénytársaságot.

Az országgyűlési képviselők negyede fordult utólagos normakontroll-indítvánnyal az Ab-hoz, mert álláspontjuk szerint a kormányrendelet sérti a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvényt. Továbbá az indítványozók szerint a kormánynak a médiacégek összefonódása tekintetében a közérdek fennállására vonatkozó érvei megalapozatlanok, ezért a nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítés feltételei nem állnak fenn.

A nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítés következményeként az összefonódást nem kellett bejelenteni a
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 12:01
Csöndesülj!
,,És egy hang hangzott a fejük fölötti boltozatról felülről, mire ők megálltak és leeresztették szárnyaikat." (Ez 1,25)

Mi a jelentőségük ezeknek a szavaknak: ,,megálltak és leeresztették szárnyaikat"? Az emberek gyakran kérdezik: ,,Hogyan hallhatnám meg az Úr szavát?" Ennek titka a következő: ezek az ,,élőlények" (5.vers) akkor hallották meg a hangot, amikor ,,megálltak és leeresztették szárnyaikat".
Mindnyájan láttunk már madarat csapkodni a szárnyaival, miközben egy helyben állt. E versben azonban azt olvassuk, hogy ,,egy hang hangzott..., mire ők megálltak, és leeresztették szárnyaikat".
Ültél-e már valaha vagy esetleg térdeltél-e az Úr előtt, és mégis tudatában voltál annak, hogy lélekben csapkodtad a szárnyaidat? Ha igen akkor nem tanúsítod a valódi nyugalom állapotát, amikor az Ő jelenlétében vagy.
Egy kedves ember mondta nekem ugyanerről a témáról néhány nappal ezelőtt:
kalmanpiroska, 2020. június 20. szombat, 07:11
Koronavírus - NNK: jelentősen csökkent Budapesten a vírus mennyisége a szennyvízben
Az elmúlt hetekben újabb mintavételezések történtek három budapesti szennyvíztelepen - írták.

A mérések arról tanúskodtak, hogy Budapesten a szennyvízben majdnem egy nagyságrenddel kevesebb vírus-nukleinsav volt, mint az előtte vett mintákban.

A Budapesten végzett mérési eredmények csökkenő tendenciát mutatnak, ennek alapján a megbetegedések számában a következő 1-2 hétben jelentős emelkedés nem várható - hangsúlyozták. Jelezték: mivel a főváros szinte teljes területének szennyvize a három vizsgált szennyvíztelepre érkezik, az eredmények reprezentatívak.

Fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek jelen a szennyvízben, viszont maga az örökítő anyag igen. Ezeknek a vizsgálatoknak azért van jelentőségük, mert az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhetnek - mutatott rá az NNK.
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 10:21
Orbán: magyarok és szlovákok együtt akarnak sikeresek lenni
amely a magyarországi szlovákok által használt iskolák épületét a közösség tulajdonába adja.

A kormányfő fantasztikusnak nevezte a két ország közötti élénk kapcsolatrendszert, jelezte például, hogy Szlovákia Magyarország harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere. Kérte is a szlovák miniszterelnököt, hogy küldjön minél több szlovák befektetőt Magyarországra. Ennek érdekében Magyarország600 millió eurós hitelkeretet nyitott az Eximbanknál.

A miniszterelnök a következő hónapok történelmi jelentőségű eseményei közé sorolta az új komáromi Duna-híd átadását, a 2022-ig megépülő hat új határátkelőt - amelyből három Ipoly-híd, és amelyekkel 40-re emelkedik az átkelők száma -, továbbá azt is, hogy két ponton is összekötik a két ország villamosenergia-hálózatát ésjelentősen, mintegy háromszorosára bővítik a korábban megépített magyar-szlovák gázvezeték volumenét.

Mindezzel egész Közép-Európa stabilitásához hozzájárul Magyarország és Szlovákia - jelentette ki Orbán Viktor, aki kérte szlovák kollégáját a
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 14:42
Amerikai előválasztások - Floridában lesz a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciója
A párt elnöknője közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott: "Florida nemcsak megkülönböztetett helyet foglal el Donald Trump szívében, mivel ez a szűkebb hazája, hanem meghatározó jelentőségű is a győzelemhez vezető úton 2020-ban". McDaniel "nagyszerű ünnepet" és "gazdasági fellendülést" ígért Floridának a konvenció megrendezésével.

A republikánusok elnökjelölt-állító konvencióját eredetileg az észak-karolinai Charlotte-ban tervezték, de Roy Cooper, az állam demokrata párti kormányzója kijelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudnak minden résztvevőt fogadni, és a konferencia csak korlátozott létszámú vendéggel, szigorú óvintézkedések közepette tartható meg. A Republikánus Párt vezetősége ugyan részletes tervet adott le az óvintézkedéseket illetően, de végül nem sikerült egyezségre jutnia Cooper kormányzóval.

Georgia és Florida vetélkedett a konvenció megrendezéséért. Lenny Curry, Jacksonville polgármestere, aki korábban a Republikánus Párt floridai elnöke volt, kifejezetten
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 07:03
Képek, videók
Történelmi jelentőségű fe
vargaspace
2012. november 24. szombat, 15:53
Vilmos-Katalin Dél-Ázsiáb
agica2004
2014. június 01. vasárnap, 15:52
teaültetvény Ázsiában.jpg
asztrokrisz37
2010. augusztus 31. kedd, 13:53
Discovery - Dínók Ázsiába
finike
2007. augusztus 28. kedd, 14:22
Schania.jpg
pulos
2007. augusztus 21. kedd, 16:18
A halálsáv keletről
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:08
este keletről
mecsery
2010. február 07. vasárnap, 03:25
Kapu keletről
mecsery
2010. február 07. vasárnap, 03:22
Logisztika_03.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Logisztika_02.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Logisztika_01.jpg
zsboya
2008. május 12. hétfő, 11:24
Rába Imre, logisztika
erdosgeza
2008. február 23. szombat, 09:23
Logisztika_03
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:48
Logisztika_02
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:46
Logisztika_01
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 19:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.