Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 08:24 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Igazi farsangi fánk

Hozzávalók

Tészta
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
Egy kevés só
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Fél citrom reszelt héja
3 evőkanál rum
4 tojássárgája (közepes méretű)
80 g olvasztott Rama
250 ml langyos tej
Sütéshez
Napraforgóolaj
Díszítéshez
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
200 g sárgabarack lekvár

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.

A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, majd megfordítjuk azokat.

Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.
koszegimarika, 2018. január 15. hétfő, 17:16
Címkék: Oetker Instant Élesztő, Oetker Vanillincukor, keverőedénybe szitáljuk, instant élesztővel, többi hozzávalót, konyhai robotgép,
Kommentek
Almarózsa torta
Hozzávalók
Kelt tésztához

150 ml tej
125 g Rama Vajas íz
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
2 tojás (közepes méretű)

Töltelékhez

kb. 50 g Rama Vajas íz
2 tasak Dr. Oetker Finesse Természetes Bourbon Vanília Aroma
kb. 900 g alma

Ezenkívül

kb. 75 g sárgabarack lekvár

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45-50 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Egy kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) margarinnal kikenünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180
bkisseva, 2017. május 17. szerda, 09:16
Őszi pudingtallérok
Hozzávalók

Kelt tésztához

1 tojás (közepes méretű)
100 ml tej
50 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g Rama
125 g tehéntúró
375 g búzaliszt
Morzsatésztához

80 g Rama
125 g búzaliszt
1 csapott teáskanál fahéj
50 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Töltelékhez

300 g körte
150 g félzsíros túró
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű

125 ml tej
300 g szilva

Elkészítés

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, és a margarint megolvasztjuk benne. A körtét meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. A tepsit sütőpírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A kelt tésztához lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg
reifregina, 2016. október 21. péntek, 18:37
Pehelykönnyű túrós pite
A töltelékhez
1,5 evőkanál finomliszt
1 darab nagy citrom reszelt héja
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
30 dkg kristálycukor
1 kg tehéntúró
maréknyi mazsola
4 darab tojásfehérje

A tésztához
30 dkg finomliszt
4 darab tojássárgája
0,5 dl tej
1 kiskanál kristálycukor
3 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
15 dkg Rama

A tepsi kikenéséhez
2 dkg Rama

Elkészítés

Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és Ramával kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert
katrin56, 2015. augusztus 07. péntek, 15:09
pehelykönnyű túrós pite
A tésztához
30 dkg finomliszt
4 darab tojássárgája
0,5 dl tej
1 kiskanál kristálycukor
3 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
15 dkg Rama
A tepsi kikenéséhez2 dkg Rama

A töltelékhez
1,5 evőkanál finomliszt
1 darab nagy citrom reszelt héja
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
30 dkg kristálycukor
1 kg tehéntúró
maréknyi mazsola
4 darab tojásfehérje

Elkészítés
Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyiket 22×32 cm-esre nyújtjuk és Ramával kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A
faciendum, 2014. június 06. péntek, 21:49
Kókuszos kuglóf
kuglóf
Hozzávalók

A töltelékhez

40 dkg finomra őrölt kókuszreszelék
reszelt citromhéj
egy kevés rum
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
30 dkg kristálycukor
3 db tojássárgája
30 dkg Rama
A tésztához

egy csipet só
egy kevés rum
reszelt citromhéj
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
4 db tojássárgája
3 dl tej
10 dkg kristálycukor
3 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
60 dkg liszt
6 dkg Rama

Elkészítés

A töltelékhez a Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, rumot és végül a kókuszreszeléket. Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percig hagyjuk kelni. A megkelt élesztőt beleöntjük az átszitált lisztbe. Felolvasztjuk a Ramát, beletesszük a cukrot, a langyos tejet, rumot,
gabfe, 2014. május 20. kedd, 13:13
Mandulás, mazsolás kalács
Rama sütigyár recept
Mandulás, mazsolás kalács

Hozzávalók

A tetejére

5 evőkanál porcukor
2 kiskanál instant kávé
5 dkg világos színű mazsola
5 dkg mandula
2-3 evőkanál víz
A lekenéshez

1 db tojás
2-3 evőkanál tej
A nyújtáshoz

finomliszt
A töltelékhez

fél kiskanál őrölt fahéj
1,25 dl főzőtejszín
5-6 evőkanál kristálycukor, valódi barna cukor is lehet
20 dkg őrölt mandula
0,5 dl rum
15 dkg mazsola
A tésztához

2 dl langyos tej
1 db tojás
1 mokkáskanál só
fél citrom reszelt héja
2,5 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
4 evőkanál kristálycukor valódi barna cukor is lehet
50 dkg finomliszt, a fele rétesliszt vagy Graham-liszt is
gabfe, 2014. április 18. péntek, 20:26
Pehelykönnyű túrós pite
Rama sütigyár recept

Pehelykönnyű túrós pite

Hozzávalók

A töltelékhez

1,5 evőkanál finomliszt
1 darab nagy citrom reszelt héja
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
30 dkg kristálycukor
1 kg tehéntúró
maréknyi mazsola
4 darab tojásfehérje
A tésztához

30 dkg finomliszt
4 darab tojássárgája
0,5 dl tej
1 kiskanál kristálycukor
3 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
15 dkg Rama
A tepsi kikenéséhez

2 dkg Rama

Elkészítés

Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és Ramával kikent tepsibe fektetjük. A túrót
gabfe, 2014. április 04. péntek, 14:20
Képek, videók
instant-bloom.gif
margoboszi
2013. december 17. kedd, 16:07
Instant_de_Paix_by_Iar dac
kondacsistvanne
2012. szeptember 09. vasárnap, 19:55
574949Instant_de_Paix_ by_
katicafeher
2010. július 29. csütörtök, 19:41
INSTANT ÖNGYILKOS KÉSZLET
bferike
2010. március 15. hétfő, 12:31
Instant 1.
feri640628
2010. március 12. péntek, 23:12
Instant 2.
feri640628
2010. március 12. péntek, 23:12
instantbux.bmp
hoparduc
2010. január 12. kedd, 08:23
Instant coffee.jpg
sarkany52
2008. november 10. hétfő, 00:59
Instants.jpg
bjohnny
2008. május 08. csütörtök, 23:03
Dobozos Instant Giccs
solia
2006. szeptember 24. vasárnap, 19:45
fini levesszerű instant h
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 15:58
iltm_nov_archive_oetke r_c
jegesmedve21
2012. április 02. hétfő, 09:03
oetker4_1..jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:41
Dr. Oetker.jpg
sarkadykati
2010. március 21. vasárnap, 05:15
oetker
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 22:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.