Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 14:18 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Birkózó-vb - Kötöttfogású nagyüzem Tatán
A birkózócsarnok ajtajára már reggel ki lehetett tenni a megtelt táblát, amit jól érzékeltet, hogy a versenyzők csak két részletben férnek el a teremben. A napot az alsó öt súlycsoportban (55, 60, 63, 67, 72 kg) érdekeltek kezdték, majd őket követték a felső kategóriákban (77, 82, 87, 97, 130 kg) szereplők.

A szőnyegen többek között az olimpiai és világbajnok Davor Stefaneket (67 kg) és a vb-címvédő Nemes Viktort is a soraiban tudó szerb csapat tagjai, valamint mások mellett orosz, amerikai, üzbég, indiai és japán sportolók dolgoztak keményen. A program mindkét szakaszban ugyanaz volt, a bemelegítést követően egymást követték a kétszer háromperces meccsek.

A médianap rendhagyóvá tette a munkát, a televíziós stáboknak ugyanis a magyar válogatott legjobbjai közül a kisebbek edzés után, a nagyobbak azt megelőzően adták az interjúkat.

A szakág versenyeire a vb második felében kerül sor, az első kötöttfogású nap október 25-én lesz, így a versenyzők elmondása szerint ezen a héten még kemény edzések vannak műsoron, a könnyítés jövő héten kezdődik.

A magyar csapat tagjai közül a többség nem küzd komoly sérüléssel, mindenki tud tréningezni, melyre szükség is van a felkészülés finisében.

"Kiss Balázs térdével vannak problémák és Bácsi Péternek fáj egy kicsit az oldala, de egyébként rendben vagyunk" - adott helyzetjelentést a válogatott általános egészségi állapotáról Sike András szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy még csütörtökre tervezett százszázalékos intenzitású edzést, aztán könnyít rajta, s reményei szerint az utolsó időszakban már senkivel nem történik probléma.

A világbajnoki esélyekkel kapcsolatban a szakvezető bizakodó:

"Nincs okunk rá, hogy ne legyünk optimisták. Négy-öt emberünk odaérhet a dobogóra, s nagyon bízom benne, hogy minél többen fel is állhatnak majd rá".

A világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik a Papp László Sportarénában, ahol a szabadfogásúakkal kezdődik a vb (október 20-23.), majd a nők következnek (október 22-25.), s a kötöttfogásúakkal zárul (október 25-28.) a program.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 13:21
Címkék: Davor Stefaneket, Nemes Viktort, Kiss Balázs, Bácsi Péternek, Sike András, Papp László Sportarénában,
Kommentek
Európa Játékok - Magyar "bronzvasárnap" a zárónapon
A nap első harmadik helye a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor nevéhez fűződött, aki vigaszági győzelmét követően fél órával a helyosztón is nyert, mégpedig magabiztosan, 7-1-re a horvát Ivan Huklek ellen.

A Minszk Arénában, a tornászok szerdöntői során, valamint a Csizsovka Arénában, a karatésoknál is két-két bronzérmet ünnepelhettek a magyarok.

Előbbi helyszínen előbb Péter Sára végzett harmadikként az ugrás fináléjában, majd a nap utolsó döntője, a nyújtó után Vecsernyés Dávid állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A karatésoknál mindkét magyar induló az elődöntőig jutott súlycsoportjában, ott azonban Tadissi Martial (67 kg) és Hárspataki Gábor (75 kg) is kikapott, így mindkettejük nyakába bronzérem került.

A pályakerékpárosoknál is két magyar volt érdekelt a zárónapon: Lovassy Krisztián 12. helyen végzett omniumban, Szalontay Sándor pedig az első forduló reményfutama után búcsúzott keirinben.

A második alkalommal megrendezett Európa
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 17:32
Európa Játékok - A kötöttfogású Lőrincz Viktor bronzérmes
A BHSE Európa-bajnoka és kétszeres világbajnoki bronzérmese szombaton második meccsén az azeri Abbasov ellen bosszantó vereséget szenvedett, egy figyelmetlensége után tudott rajta akciót csinálni riválisa, ami nagyon dühítette őt és Sike András szövetségi kapitányt is. Lőrincznek egyedül az adott némi vigaszt, hogy bízott abban, Abbasov döntőbe jut és vigaszágra viszi, amit meg is tett.

Lőrincz vasárnap így a vigaszágon kezdhetett és simán, 6-3-ra nyert, majd fél órával később már a horvát Ivan Huklek elleni bronzcsatára kellett kivonulnia.

A mérkőzés elején a pihentebb Huklek ment előre, Lőrinczet egy perc után meg is intették (0-1), a lenti helyzetből viszont a magyar kiválóan védekezett, Huklek keze pedig a lábára csúszott, így állásból folytatódott a küzdelem. A folytatásban némileg borult a szokásos forgatókönyv, Lőrincz ugyanis nagyon eredményesen ment előre, és kevéssel az intése után kiléptette a horvátot (1-1), a harmadik perc közepén pedig derékra támadott és hátára billentette
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 13:41
Európa Játékok - A kötöttfogású Lőrincz Tamás bronzérmes
Karapet Csaljannal. Mint a meccs után elmondta, minden rossz összejött neki erre a versenyre, napok óta gyomorrontással küzd, a vádlija is begörcsölt, ráadásul a fogyása sem ment jól. Azt ugyanakkor gyorsan hozzátette, összeszedi magát szombatra, mert a bronzérmet mindenképpen mag akarja szerezni.

A vigaszágról az eddig komolyabb eredménnyel nem rendelkező moldovai Igor Besleaga érkezett a helyosztóra, akit a papírforma alapján vernie kellett a magyar klasszisnak.

A meccs korai szakasza a kötöttfogású mérkőzések szokott forgatókönyvét hozta, alig egy perc állóbirkózás után intés következett. A büntetett ezúttal a moldovai volt (1-0), akit lentről Lőrincz nehezen "szedett össze", hosszú másodpercekig küzdött mire a megfelelő fogásból indítani tudott, akkor viszont kétszer is pörgetett (5-1).

A folytatásban jelentős előnyének megőrzésére törekedett a magyar, aki biztosan állt a lábán, a második menet közepén pedig intése után (1-5) szépen védekezett, így összességében fölényes győzelmet
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 19:13
Európa Játékok - A kötöttfogású Torba Erik ezüstérmes
A BHSE sportolója pénteken svéd, román, majd az elődöntőben georgiai riválist győzött le, a szombati fináléban pedig az oroszok világ- és Európa-bajnoki címvédőjével, Sztyepan Marjanyannal csapott össze.

Az orosz sztár állásból is nagyon veszélyes, lentről viszont szinte ellenállhatatlan, és ezt a döntőben is bizonyította. Torbának nyilvánvalóan az volt a célja, hogy aktív birkózással elkerülje az intést. Ez ugyanakkor csak közel másfél percig sikerült neki, akkor viszont le kellett hasalnia a szőnyegre, ahonnan Marjanyan pillanatok alatt összefogta és négyszer megpörgette, amivel 9-0-ás technikai tussal lezárta a meccset.

"Jó erőben voltam ma is, tudtam pihenni, a meccs közben pedig nem éreztem, hogy sokkal erősebb lenne nálam. Lent viszont a hosszú kezeivel gyorsan összefogott, beszorított, abból pedig már nem lehetett kimozogni - nyilatkozta az MTI-nek Torba. - Most azért még nem tudok igazán örülni az ezüstéremnek, holnap majd biztosan másként látom, de minden versenyzőnek az aranyérem a
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 18:23
Európa Játékok - Lőrincz Viktor vigaszágas
Az Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes magyar délelőtt előbb simán nyert, majd a negyeddöntőben 3-0-ra kikapott az azeri Islam Abbasovtól, aki viszont az esti elődöntőjét is könnyedén nyerte, így újabb esélyt adott Lőrincznek.

A BHSE kötöttfogásúja vasárnap magyar idő szerint 12.00-kor a szerb Nikolaj Dobrevvel küzd meg, s ha győz, a bronzéremért léphet majd szőnyegre.
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 17:32
Európa Játékok - Lőrincz Viktor a negyeddöntőben kikapott, Kiss Balázs kiesett
Az Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes Lőrincz Viktor a nyolcaddöntőben a svájci Ramon Betscharttal találkozott, aki ideális riválisnak tűnt a bemutatkozáshoz.

A BHSE kötöttfogásúja lényegesen jobb birkózó a svájcinál, és ezt bizonyította is a meccsen, igaz, az első menetben kicsit ráijesztett az érte szorítókra, miután a svájci intését (1-0) követően elrontotta lentről a pörgetést, ellenfele visszafogott, és Lőrincznek tusveszélyes helyzetből kellett kimenekülnie (1-2).

A szünet után aztán gyorsan megnyugtatta a magyar edzői stábot, néhány másodperc elteltével állásból összefogott a svájci karjai alatt, és négy pontért hátára dobta riválisát (5-2). Ezután úgy tűnt, már csak arra törekedett, hogy a lehető legkisebb energiabefektetéssel védekezzen és lepörgesse az órát, és végül magabiztos győzelmet aratott.

Az elődöntőért már jóval keményebb ellenfél következett, az idei Eb-ezüstérmes azeri Iszlam Abbaszov.

A meccs elején szinte semmi sem történt, egyik fél sem
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 12:31
Újabb két magyar érem a junior birkózó Eb-n
A magyar szövetség beszámolója szerint a női válogatottöt dobogós helyezéssel (1 arannyal, 2 ezüsttel és 2 bronzzal) zárta a kontinensviadalt, ami a csapatpontversenyben a negyedik helyre volt elég.

Korábban a magyar kötöttfogású csapat három arany-, továbbá egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a junior Eb-n.
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 21:32
Újabb két magyar aranyérem a junior birkózó Eb-n
A magyar szövetség beszámolója szerint a 82 kilós Takács ukrán, míg a 97 kilogrammos Szőke német riválist győzött le a döntőben.

A magyar kötöttfogású csapat három arany-, továbbá egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárt, így a szakág pontversenyben harmadik helyen végzett az oroszok és a grúzok mögött. Kedden Lévai Tamás (77 kg) arany-, Losonczi Dávid (87) ezüst-, Vitek Máriusz (130) bronzérmes lett.

A szerdán rajtoló nők is nagyszerűen kezdtek, ugyanis Szél Anna 55 kg) három, Bognár Erika (59) és Nagy Bernadett (76) pedig két-két győzelemmel biztosította a helyét a csütörtöki fináléban.
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 21:23
Képek, videók
kötöttfogású birkózás.jpg
kissjuli
2009. június 22. hétfő, 10:30
Nyari deletott Tatan.jpg
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:59
Muromok Tatan.jpg
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:58
Halaszok Tatan.jpg
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:57
Az Eotvos gimnazium Tatan
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:54
Tatán szállásunk.jpg
gabfe
2012. július 24. kedd, 23:17
fagyi Tatán.jpg
gabfe
2012. július 24. kedd, 23:05
vadlúdak Tatán
dnemethk
2011. november 29. kedd, 19:10
Kirándulásunkon, Tatán ..
koteleslajosne
2011. március 25. péntek, 12:27
vizimalom Tatán.jpg
zsokaoldala
2010. szeptember 30. csütörtök, 16:12
a haranglab tatan 2010.jp
skorpiolilike
2010. szeptember 06. hétfő, 16:18
GIZUS TATÁN 2.jpg
gyurusne
2009. augusztus 20. csütörtök, 14:30
Tatán...
bagixx
2009. július 19. vasárnap, 23:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.