Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 02:18 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Valódi kuglóf
Ez az igazi kuglóf amolyan "békebeli"

Hozzávalók :

500 g liszt
4 g élesztő
80 g cukor
200 g olvasztott vaj
1,5 dl langyos tej
3 tojás
csipet só
50 g kandírozott citromhéj
100 g rumos mazsola
20 g rumos áfonya

50 g vágott mandula
100 g csokoládé

Elkészítése:
Az élesztőt langyos 1/2 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a vágott mandulát,sót a felfuttatott élesztőt,olvasztott vajat és tojást,maradék tejet folyamatosan adagolva dagasztani kezdjük. Amikor már felvette a tészta az összes "folyékony" elemet ( tojás,tej,vaj) a rumos mazsolát és áfonyát ( opcionális) lazán belekeverjük és hagyjuk duplájára kelni.
Kivajazott ( keksz)morzsával megszórt kuglóf formába tesszük át a tésztát hagyjuk itt is kelni még míg a sütő bemelegszik.
Egy bő órát sütjük 180 fokon,a sütő alsó részén, majd a formában hagyjuk,megfordítjuk és nedves konyharuhával letakarjuk,10 perc múlva levehetjük a sütőformát,
Miután kihűlt,vízgőzön olvasztott csokoládéval "áthúzzuk" mandula szemekkel díszítjük.

Klasszikus reggeli-, vagy uzsonna sütemény remekül illik a kávéhoz kapuccino-hoz és kakaóhoz.

Kínálhatunk mellé ízletes házi gyümölcslekvárokat is .
Link
suzymama, 2018. január 16. kedd, 15:04
Címkék: élesztőt langyos, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztőt, rumos mazsolát, tésztát hagyjuk, sütő bemelegszik,
Kommentek
Új Kenyér
jellemezték. A fent említett két elnevezés mellett újból megjelent István király neve is. Első királyunk és munkássága több formában köszönt vissza, a leggyakoribb az államalapítás kiemelése volt. A rendszerváltás után megmaradt a sokszínűség, az alkotmány ünnepe elnevezés talán a legmegkopottabb a sorban, helyette Szent István személye kapott újból jelentőséget. Azért az ezredforduló vége is tartogatott egy - ez idáig utolsó - újítást, megszületett a Szent Korona ünnepe, bár használata nem tudott valódi gyökeret verni.

A fenti rövid bevezető után a továbbiakban, a kenyér, az ,,Új Kenyér" kifejezéssel kapcsolatban szeretnék néhány gondolatot megosztani, keresztyén megvilágításban.

,,Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből,
élni fog örökké..." (János 6:51)

A kenyér nem egyszerűen az emberi fáradságos, verítékes, szorgalmas munka eredménye, hanem mindent megelőzően az Isten ajándéka.
mi-sa, 2011. augusztus 19. péntek, 21:19
x
mely így nem engedik azokat bejutni a vérbe. Mindezek mellett egyensúlyban tartja vízháztartásunkat, könnyen emészthető, hormonrendszerünk egészséges működéséért is felelős, és felgyorsítja az anyagcserét.
Szilva
A szilvát már évszázadok óta használják emésztőszervi problémák megszüntetésére, hatásosan. Ez a magyar csemege fokozza a belek működését, nagy mennyiségű rostot és magnéziumot tartalmaz. Ezek megkötik a felesleges zsírokat, felgyorsítja az anyagcserét. Gazdag B és E-vitaminokban. Valódi antioxidáns- forrás, ezzel védi a sejteket a szív- és érrendszeri megbetegedések és a daganatos betegségek ellen. Szilvaszezonon kívül egyél minél több aszalt szilvát, hiszen ezt tartják a leghatásosabb rákellenes gyümölcsnek.
Ribizli
Egyik legértékesebb bogyós gyümölcsünk. Rendkívül gazdag C- vitaminban, mangánban és magnéziumban. Vízhajtó és gyulladásgátló hatású, emellett a sejtek anyagcseréjét is fokozza. Magja és gyümölcssava miatt fokozza a bélműködést, és kiváló méregtelenítő. Piros
nagyuska, 2011. március 05. szombat, 07:26
Nők a konyhában
központjává tette a Kálmán-házat, melyben óriási szerepet játszott a kora legjobb szakácsnőjeként ismert Pervich Mária főztje. Államminiszterektől a társasági élet krémjén át a hírességekig minden vendég élvezettel fogyasztotta pompás ételeit.

Francis Edwin Hodge: The Arts Club's Woman Chef (1935) Francis Edwin Hodge: The Arts Club's Woman Chef (1935)

Az Anschlusst követően, 1938-ban Pervich Mária is Kálmánékkal tartott az emigrációba. Az Egyesült Államokban letelepedett család partijainak valódi sztárja lett. Százfős vendégseregre főzni? Tízfogásos esküvői ebédet prezentálni? Mindez nem okozott számára nehézséget. Segítséget pedig (talán hiúságból?) nem fogadott el, miként egy legendás kijelentése tanúsítja: ,,Egy Pervich maga főz!"

Greta Garbo vagy Clark Gable éppúgy rajongott főztjéért, mint a filmcézár Louis B. Mayer. Magyaros ételeivel az ujja köré csavarta a korabeli Hollywood celebritásait.

A Kálmán-családnak napi hat alkalommal tálalt:
-
horvathnemagdi, 2011. január 08. szombat, 10:00
Süteményes receptek 1920 körül
Minden háziasszonynak megvan a kis könyve, melybe kapott s jónak
talált sütemény-előiratait összegyûjti. Bármennyire is gazdag tartalmú
legyen ez a kis jegyzet, mégis szükséges ezt újabb receptekkel
bővíteni. Vessünk csak egy kis összehasonlítást a féltve őrzött
könyvecske és a süteményes könyv előiratai között. Már a legelső
pillantásra megállapíthatjuk, hogy mily gazdaságos, mily takarékos
e kis könyvecske minden egyes receptje. Meglepetésünk pedig akkor
lesz csak igazán nagy, ha egyeseket elkészítve, látni fogjuk, hogy
a hihetetlennek vélt tészta mily könnyû és omlós lesz. Nézzünk csak
körül az otthoni kis konyhajegyzeteinkben. Hogy a torta könnyû és
magas legyen, hogy kuglófunk szépen sikerüljön, hogy teasüteményeink
és sütemény szeleteink omlósak legyenek, sok tojást, élesztőt,
nagy mennyiségû vajat vagy zsírt kell felhasználnunk. Feleslegesen
tesszük pedig ezt, mert egyrészt
bubszi, 2010. október 24. vasárnap, 10:35
Süteményes receptek 1920 körül
Minden háziasszonynak megvan a kis könyve, melybe kapott s jónak talált sütemény-előiratait összegyűjti.
Bármennyire is gazdag tartalmú legyen ez a kis jegyzet, mégis szükséges ezt újabb receptekkel
bővíteni. Vessünk csak egy kis összehasonlítást a féltve őrzött könyvecske és a süteményes könyv
előiratai között. Már a legelső pillantásra megállapíthatjuk, hogy mily gazdaságos, mily takarékos e kis
könyvecske minden egyes receptje. Meglepetésünk pedig akkor lesz csak igazán nagy, ha egyeseket
elkészítve, látni fogjuk, hogy a hihetetlennek vélt tészta mily könnyű és omlós lesz. Nézzünk csak
körül az otthoni kis konyhajegyzeteinkben. Hogy a torta könnyű és magas legyen, hogy kuglófunk
szépen sikerüljön, hogy teasüteményeink és sütemény szeleteink omlósak legyenek, sok tojást, élesztőt,
nagy mennyiségű vajat vagy zsírt kell felhasználnunk. Feleslegesen tesszük pedig ezt, mert egyrészt
túlterheljük a süteményt a nehezen emészthető anyagokkal, másrészt pedig nem
aprochef, 2009. július 27. hétfő, 18:19
Kenyérsütés otthon
puffancsot és egy perecet meghintek szezámmaggal, a másik perecet napraforgóval, a molnárkát tökmaggal (innentől nem molnárka, mert ki hallott már olyan hülyeséget, hogy tökmagos molnárka?) - a többi natúr marad.
Behelyezem az előmelegített sütőbe és amikor megérzem az illatát, 150 fokra mérséklem a hőt. Nagyjából még egy negyedóra és kész.
Az egész házban friss kalácsillat terjeng, az éhes siserehad szépen megterítette az asztalt, margarin, sonka, torma, saját főzésú tavalyi sárgabaracklekvár, valódi akácméz és kakukktojásnak füstölt sajt került a kávé és a tea mellé.

Az egyik bevált recept Medwe alapreceptje szerint, csak poharak helyett grammokban:
325 ml víz,
200 g finomliszt,
200 g rétesliszt,
200 g egyéb liszt (rozs, graham, stb.),
1 nagy mérőkanál cukor,
2 kis mérőkanál só,
20 g élesztő.
Ha nem akarsz bele "egyéb" lisztet tenni, tegyél helyette még 200 g
panka2006, 2008. június 10. kedd, 22:03
Képek, videók
Ha valódi Igen !
alvaro-hopihe
2018. július 09. hétfő, 10:34
A valódi ősz.jpg
gyenala
2016. december 17. szombat, 17:46
love-valódi szeretet.jpg
menusgabor
2016. október 26. szerda, 17:57
A valódi belső örömöt....
pacsakute
2015. szeptember 18. péntek, 22:02
Minél valódibb a szeretet
suzymama43
2015. július 02. csütörtök, 18:20
A valódi belső öröm
sanci81
2015. május 25. hétfő, 13:47
Valódibőr szoknya.jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 16:24
Valódibőr szoknya (1).jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 16:18
Valódibőr szoknya (2).jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 16:17
Valódibőr szoknya (3).jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 16:11
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.