Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:28 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Influenza - Romániában meghaladta a százat a járvány halálos áldozatainak száma
Pénteken két, szombaton egy, vasárnap pedig újabb két halálesetet jelentettek, így hétfőig 101-re emelkedett azon halálesetek száma, amelynél a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták az influenzavírus jelenlétét.

Az egészségügyi hatóságok szerint nem feltétlenül súlyosabb a járvány a tavalyinál, de mindenképp korábban érkezett. Romániában jelenleg hetente 130-140 ezer beteg fordul heveny légúti megbetegedéssel orvoshoz.

A tisztiorvosi szolgálat legutóbbi, a január 28. február 3. közötti hétre vonatkozó összesítése szerint az influenzaszerű tünetekre panaszkodók száma 146 ezerhez közelít, 34 százalékkal többen vannak, mint az előző szezon azonos időszakában.

Eddig országszerte 1255 influenzás fertőzést igazoltak a laboratóriumi vizsgálatok, a legtöbbet (483-at) Bukarestben, de rohamosan terjed a fertőzés Konstanca, Olt és Prahova megyében is. A legtöbb halálesetet (17) Prahova megyében és Bukarestben (13) regisztrálták.

Az egészségügyi minisztérium által kiosztott ingyenes védőoltásokat 1 millió 300 ezer veszélyeztetett ember kapta meg.

A tavalyi szezonban 1750 influenzás fertőzést igazoltak laboratóriumi vizsgálatok Romániában, 129 halálesetet regisztráltak, a járvány 2018 hetedik-nyolcadik hétében tetőzött.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 10:51
Címkék: járvány halálos, laboratóriumi vizsgálatok, influenzavírus jelenlétét, egészségügyi hatóságok, tisztiorvosi szolgálat, influenzaszerű tünetekre,
Kommentek
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
magát!
Mi Atyánk...
Pro peccatis suæ gentis vidit Iesum in tormentis, et flagellis subditum.
[Népét hogy megmossa szennytől, látta tenger gyötrelemtől roskadozni Jézusát.]
*
- VIII. állomás: Jézus a síró asszonyokkal találkozik
Imádunk téged, Krisztus, és áldunk téged.
Mert szent kereszted által megváltottad a világot.
Jeruzsálem leányai, ne engem sirassatok. Inkább magatokat és gyermekeiteket sirassátok. (Lk 23,28)
A migránsoknak és az emberkereskedők áldozatainak társadalmi, gazdasági és politikai helyzete kérdéseket intéz hozzánk, megráz minket. Kell, hogy legyen bátorságunk - amint ezt erőteljesen hirdeti Ferenc pápánk - az emberkereskedelem elítéléséhez. Ez az emberiség elleni bűn. Mindannyiunknak, különösen a keresztényeknek, növekednünk kell annak tudatosságában, hogy mindannyian felelősek vagyunk ezért a problémáért, és mindannyian hozzájárulhatunk, hozzá is kell járulnunk a megoldáshoz. Mindannyiunktól, de különösen tőlünk, nőktől
maroka, 2019. április 20. szombat, 16:15
Tízéves az Ötvenhatos honlapunk
díjkiosztóra 2009. november 6-án, a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeumban megrendezésre kerülő VIII. Kegyeleti Konferencia keretében került sor.
Az országos pályázatra beérkezett harminckét pályázatból a Mosonmagyaróvár,1956 című pályázat az első helyezést érte el. Az emléklapot a kollégium képviseletében Simon Zsuzsanna, igazgató és Kaschik Marion kollégista, Dr. Boross Pétertől, a Kegyeleti Bizottság Elnökétől vette át.
A honlap a mosonmagyaróvári 1956. október 26-ai sortűz áldozatainak, a tragédia sebesültjeinek, túlélőinek, a megtorlások mártírjainak, valamint a községek forradalmi eseményeinek és hőseinek emlékére készült. Létrehozása a kollégium diákjai, pedagógusai, munkatársai, a helyi levéltár szakembere, a környékbeli települések polgármesterei, helytörténészei, tanárai együttes tevékenységének köszönhető. A honlap képanyagának összeállításában a Hansági Múzeum (Archívum, Gyűjtemények, "In Memoriam 1956"), az ajánlott irodalmak, a különböző újságcikkek összegyűjtésében pedig
azenujsagom, 2019. április 17. szerda, 06:07
Katolikus és ortodox püspökök is elítélik a Kuropatyi .....
Az 1930-40-es években lezajlott sztálinista népirtás áldozatainak emlékére hívő emberek kereszteket állítottak azon a helyen, ahol a szovjet titkosrendőrség a térség legnagyobb kivégzőtáborát működtette. A minszki kormányzat a tömegsírok föltárása után sem épített ki emlékhelyet az áldozatok tiszteletére, sőt Lukasenko elnök ígéretét beváltva, április első napjaiban buldózerek tarolták le a mintegy hetven keresztet.
Katolikus és ortodox püspökök is elítélik a kuropatyi keresztek ledózerolását Belaruszban
2019. április 15., hétfő | 11:27
Belarusz katolikus és ortodox püspökei egyhangúlag elítélik azt az elnöki rendeletet, melynek nyomán a Minszk határában fekvő Kuropaty erdőségben emelt kereszteket ledozerolták, noha azokat az ország hívő népe állította az ottani egykori sztálinista tömegmészárlások áldozatainak emlékére.
...........
Az 1930-40-es években lezajlott sztálinista népirtás
maroka, 2019. április 15. hétfő, 23:47
A zuglói Regnum Marianum-templomban vezetett elsőszombati ..
irgalmasság és az igazságosság ugyanannak a mindenható Istennek az alapvető tulajdonsága. Krisztus keresztjének és feltámadásának fényében szilárdan hisszük, hogy Isten mindannyiunkat személyes, örök boldogságra hív."
................
De látjuk az e világi élet szenvedéseit is. Akár a magányos öregek, a betegek, a haldoklók sorsát, akár a természeti katasztrófák áldozatainak sokaságát. Isten kimondhatatlanul nagyobb a mi fogalmainknál és elképzeléseinknél. Az ő szeretete nem emberi érzelgősség, hanem egyszerre az irgalmasság és az igazságosság teljessége. Ezért Jézus szelíd figyelmeztetése, hogy »többé ne vétkezzél«, a test és lélek örök Bírájának súlyos szava. Ebben a felismerésben járjuk tovább a nagyböjti bűnbánat útját és készüljünk az idei húsvét méltó megünneplésére" - zárta homíliáját Erdő Péter bíboros.

Forrás: Esztergom-Budapesti
maroka, 2019. április 09. kedd, 11:21
magyarpatriotak.hu
Átadtuk petíciónkat Gulyás Gergely miniszternek

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter személyesen vette át a Magyar Patrióták Közössége küldöttségétől a kommunista utcanevek elleni folyamodványt és az azt támogató több mint 6 ezer aláírást. A petíció idén február 25-én, a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján indult, és a szovjet megszállást dicsőítő egykori állami ünnepnapon, április 4-én zárult le. A miniszter támogatja a Patrióták kezdeményezését.

Csütörtök délután fogadta Kossuth téri irodájában Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter - a kommunista utcanevek eltörléséért indult folyamodvány címzettje - a Magyar Patrióták Közössége háromtagú küldöttségét. Az egyesület képviselői a találkozón átadták a petíciót és az ahhoz csatlakozó összesen 6138 személy aláírását. A kezdeményezés azért indult útjára, mert bár 2012 óta törvény tilalmazza a kommunista utcaneveket, napjainkig közel ezer közterület viseli a diktatúra megalapozásában,
azenujsagom, 2019. április 08. hétfő, 01:00
Ébresztő Magyarország
ÉBRESZTŐ MAGYARORSZÁG

NYÍLT LEVÉL DOBREV KLÁRÁNAK
2019. február 26. 11:57
Szentesi Zöldi László
888.hu

Ön lehetetlenné tette a megbocsátást, hát, viselje a következményeket.

,,Asszonyom!

Közel százötven elektrosokk-kezelést kapott Pákh Tibor a börtönben, különböző orvosoktól, éber állapotban, fájdalmat, áramot ájulásig - így kezdődik Mező Gábor írása a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján. Pákh Tibort verték, sokkolták, kínozták, csak azért, mert 1956-ban a forradalom mellé állt. Nem kímélték viselős feleségét sem, nyomkodták, préselték a hasát, így az újszülött csak pár napot élt. Aztán amikor Pákh Tibor 1971-ben szabadult, már nem lehetett gyerekük.

Önnek asszonyom, lehetett gyermeke. Most öt gyermeket nevelnek. Nem én citálom ide őket, maga emeli közüggyé
menusgabor, 2019. március 26. kedd, 20:45
Felavatta Bartók Béla emlékművét a magyar és a lengyel elnök Kielcében
A bronzból készített mellszobor a Kielce belvárosában lévő sétányra került. Ebben a fasorban eddig több mint negyven híresség emlékművét állították fel, többek között Marc Chagall és Salvador Dalí festőkét, valamint Igor Sztravinszkij zeneszerzőét.

A két államfő mécsest gyújtott a második világháborúban elesett cserkészek kielcei emlékművénél, és megkoszorúzták a 2010-es szmolenszki légi katasztrófa áldozatainak emléktábláját is.

Az elnökök délelőtt részt vettek a kielcei székesegyházban Jan Piotrowski kielcei püspök és Veres András győri megyéspüspök, a Magyar katolikus Püspöki Konferencia elnöke által bemutatott szentmisén. Veres András püspök a homíliában a barátság fogalmát magyarázta a Szentírás alapján. Kifejtette: az ezeréves lengyel-magyar barátság arra vezethető vissza, hogy a két nemzet lelkületében megtalálhatóak azok az erények, amelyekre az igazi barátság épülhet. Ezen erényeknek pedig "nem más az alapja, mint a közös krisztusi hit" - állapította meg a püspök.

Délután a két
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 16:42
Human Rights Watch: mianmari nőket vásárolnak feleségnek egyedülálló kínai férfiak
a csecsemőgyilkosságtól sem riadtak vissza. A jogvédő szervezet jelentése hangsúlyozza: a nemek egyenlőtlen eloszlása miatt a kínai férfiak közül sokan nem találnak maguknak házastársat. Az előrejelzések szerint 2030-ra a 25 százalékot is elérheti a harmincas éveikben járó nőtlen férfiak aránya.

Ez a társadalmi probléma áll tehát annak hátterében - áll a jelentésben-, hogy sok kínai család hajlandó pénzt fizetni a Mianmarból Kínába csempészett lányokért és nőkért.

Az emberkereskedelem áldozatainak pontos számát nehéz megbecsülni. A mianmari emberi jogi bizottság a bevándorlási hatóságok adataira hivatkozva azt közölte, hogy 2017-ben 226 nőt csempésztek Kínába. A mianmari népjóléti hivatal pedig évente 100-200 olyan, Kínából visszajutó nőnek nyújt segítséget, akik leánykereskedelem áldozatává váltak. A HRW jelentése azonban hozzáfűzi: az áldozatok tényleges száma ennél jóval magasabb lehet.

A megkérdezett 37 nő közül 15 barátokon, 12 pedig ismerősökön keresztül került az emberkereskedők
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 11:41
Képek, videók
Bombázások áldozatainak e
szjozsefm
2009. szeptember 20. vasárnap, 17:37
A Concorde áldozatainak e
repulestorci
2007. szeptember 26. szerda, 13:41
erdőt járva.jpg
eva_gyulai
2013. február 18. hétfő, 19:56
fellegekben járva.jpg
gosztmagdi
2011. október 28. péntek, 07:55
Kőtengeren járva
dnemethk
2008. október 29. szerda, 21:05
nő csillagokon járva.png
agnia
2008. augusztus 14. csütörtök, 06:33
Mili cipőjében járva
katoca07
2006. július 30. vasárnap, 13:53
csillagok közt járva
cs57
2006. július 01. szombat, 06:22
Vidéki laboratórium
eva6
2019. március 06. szerda, 20:04
laboratoriumban.gif
ibolya1964
2007. január 02. kedd, 18:20
Gyermekek jelenlétében me
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:20
Gyermekek jelenlétében me
suzymama43
2017. április 20. csütörtök, 13:04
Angyalok jelenléte
sanci81
2015. május 20. szerda, 17:58
Isten jelenlétében imádko
sacimama
2014. szeptember 16. kedd, 08:22
Isten jelenléte
sacimama
2014. szeptember 12. péntek, 11:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.