Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:23 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Influenza - Romániában meghaladta a százat a járvány halálos áldozatainak száma
Pénteken két, szombaton egy, vasárnap pedig újabb két halálesetet jelentettek, így hétfőig 101-re emelkedett azon halálesetek száma, amelynél a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták az influenzavírus jelenlétét.

Az egészségügyi hatóságok szerint nem feltétlenül súlyosabb a járvány a tavalyinál, de mindenképp korábban érkezett. Romániában jelenleg hetente 130-140 ezer beteg fordul heveny légúti megbetegedéssel orvoshoz.

A tisztiorvosi szolgálat legutóbbi, a január 28. február 3. közötti hétre vonatkozó összesítése szerint az influenzaszerű tünetekre panaszkodók száma 146 ezerhez közelít, 34 százalékkal többen vannak, mint az előző szezon azonos időszakában.

Eddig országszerte 1255 influenzás fertőzést igazoltak a laboratóriumi vizsgálatok, a legtöbbet (483-at) Bukarestben, de rohamosan terjed a fertőzés Konstanca, Olt és Prahova megyében is. A legtöbb halálesetet (17) Prahova megyében és Bukarestben (13) regisztrálták.

Az egészségügyi minisztérium által kiosztott ingyenes védőoltásokat 1 millió 300 ezer veszélyeztetett ember kapta meg.

A tavalyi szezonban 1750 influenzás fertőzést igazoltak laboratóriumi vizsgálatok Romániában, 129 halálesetet regisztráltak, a járvány 2018 hetedik-nyolcadik hétében tetőzött.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 10:51
Címkék: járvány halálos, laboratóriumi vizsgálatok, influenzavírus jelenlétét, egészségügyi hatóságok, tisztiorvosi szolgálat, influenzaszerű tünetekre,
Kommentek
Hende Csaba: a modern kor háborúinak célpontjai ismét a civilek lettek
Hende Csaba (Fidesz) egy, a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) által szervezett szerdai budapesti megemlékezésén azt hangoztatta: nem szabad megengedni, hogy Magyarországon bárki is a fenyegetések áldozatává váljon, mint ahogy történt 74 éve. A volt honvédelmi miniszter a Farkasréti temetőben, a második világháború budapesti polgári áldozatainak síremlékeinél tartott beszédében felidézte: Magyarország embervesztesége a becslések szerint - az 1941-1944 közötti államterületet alapul véve - 830 ezer és 950 ezer között lehetett.

Ismertetése szerint így emberveszteségünk lakosságarányosan Lengyelország, Szovjetunió és a Német Birodalom után, illetve utóbbi mellett a harmadik-negyedik a világ országai sorában.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar emberveszteség kétharmada civil áldozat volt, tehát jóval több mint félmillió ember halt meg, akiknek esélyük sem volt védekezni, és akiknek nem is volt semmilyen bűnük. A budapesti civilek nemcsak fegyvereknek estek áldozatul, hanem "számolatlanul
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 13:41
Vu Cseng-En: Nyugati utazás, avagy a majomkirály története
megsegítésére?
- Nyugodjék szíved, felség - lépett oda elébe Kuan-jin bodhiszattva, összetéve két tenyerét papi módra. -
Szerény szerzetesi személyem tud neked egy istent, aki meg tudja fogni ezt a majmot.
- Melyik volna az az isten? - kérdezte csudálkozva a Jáde Császár.
- Nem más az, mint felséged unokaöccse, a Szentségét Megnyilatkoztató Második Fiú* Megigazult Urasága.
Kuancsouban lakozik mostanság, a Kuan folyó torkolatánál, ott fogadja az alsó világ áldozatainak illatát. Ő győzte le
s irtotta ki erejével a hat csudaszörnyet hajdanában, meg aztán ott vannak vele a Mej-san fivérek, s ezerkétszáz
szalmafejű istent vezérel, egyszóval nagy az ő hatalma. Őt azonban legfeljebb csak hadba lehetne híni, ide az
udvarba eléd nem járulna, ezért hát az kellene, hogy segélyét kérné felséged, akkor bizonyos, hogy elfogná a
gonoszt.
Meg is íratta a Jáde Császár rögtön a segítségkérő levelet, s nyomban elküldte a Nagyerejű
eposz, 2019. február 09. szombat, 10:15
Rendőr ezredes: az egyházak fontos segítséget nyújthatnak az emberkereskedelem elleni harcban
Németh Ágnes kiemelte: a rendőrség elsősorban a bűnmegelőzésben, az áldozatok azonosításban, az áldozatkísérésben és reintegrálásukban számít az egyházak segítségére.

Elmondta: az emberkereskedelem lehetséges áldozatait azok ismerik, akik lakókörnyezetükben dolgoznak, így többek között a helyben szolgáló papok, illetve az egyház szolgálatában álló segítők.

A rendőr ezredes kitért arra: sokszor nehéz az áldozatok beazonosítása és együttműködésre bírása, hiszen fogva tartóik többnyire megfenyegetik őket, és azt hazudják nekik, hogy jó kapcsolatban állnak a rendőrséggel. Ráadásul az áldozatok, akik úgy gondolják, hogy a prostitúció az egyetlen kitörési lehetőségük, attól is félnek, hogy többet nem kapnak "munkát", ha segítséget kérnekhivatalos szervektől.

Az egyház ilyenkor is segíthet az áldozatkísérésben és a reintegrációban, a "biztonságos visszatérésben" a társadalomba - mondta.

Közlése szerint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a legérintettebb, onnan
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 20:12
A boszniai szerb vezetés ismét megvizsgálja a srebrenicai mészárlás körülményeit
2004-ben ugyan elfogadta a nemzetközileg elismert áldozatszámot, tavaly nyáron azonban a törvényhozás - Milorad Dodik akkori boszniai szerb elnök kezdeményezésére - arra kérte a kormányt, hogy vonja vissza ezt a lépést. Milorad Dodik azóta a boszniai háromtagú államelnökség szerb tagja lett, így nem csoda, ha a kezdeményezés újra előtérbe került. Mivel Dodik a szerbekkel egyetértve nem fogadja el népirtásként a Srebrenicában történteket, igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a mészárlás áldozatainak a száma is megkérdőjeleződjön. A politikus elismerte, hogy valóban súlyos bűncselekmények történtek Srebrenicában, de az áldozatok száma nem éri el a nyolcezret, és nem is lehet népirtásról beszélni. Azt is felvetette, hogy míg a bosnyák áldozatok számát folyamatosan felül-, addig például a Szarajevó ostroma során meggyilkolt szerbek számát mindig alábecsülik.

Anton Kasipovic, a boszniai Szerb Köztársaság igazságügyi minisztere szerint az áldozatok számát felülvizsgáló testület célja nem a
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 19:22
Jelentősen emelkedett az isztambuli házomlás halálos áldozatainak száma
A szerencsétlenségnek - amelyben egy nyolcszintes lakóépület omlott össze Isztambul ázsiai oldalán, a külvárosi Kartal kerület Orhantepe negyedében - szerdán még csak két halálos áldozatát találták meg.

A mentésben dolgozók eddig 13 sérültet mentettek ki a romok alól, köztük egy ötéves kislányt 19 órával az omlást követően. Yerlikaya arról is beszámolt, hogy három sérültet intenzív osztályon ápolnak.

A tartomány kormányzója egyúttal jelezte: az omlás miatt a szakemberek szerkezeti szempontból átvizsgálják a háztömbben található összes épületet.

Az isztambuli ügyészség vizsgálatot kezdett a szerencsétlenség okának feltárására. Annyi már ismert, hogy a ház alsó öt szintje 1992-ben hatósági jóváhagyással épült, míg a felső hármat később már engedély nélkül létesítették. Az épületben 14 lakás volt, ahová összesen 43-an voltak bejelentve.

A környezetvédelmi és városrendezési miniszter, Murat Kurum a déli órákban még azt mondta a sajtónak, hogy hangokat hallanak a romok alól. A török
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 18:51
Influenza - Horvátországban duplájára nőtt a vírus halálos áldozatainak száma
Vladimir Drazenovic, a Nemzeti Influenza Referencia Központ munkatársa a portálnak elmondta: a járvány intenzitását illetően kivételes szezonról lehet beszélni. Ez nemcsak a fertőzöttek és a kórházi ellátásra szoruló betegek számában mutatkozik meg, hanem a vírus okozta halálozások számában is - mondta. Hozzátette: Dubrovniktól Zágrábig tele vannak a kórházak.

A halálos áldozatok 60 százalékban idősebb, krónikus betegek, 40 százalékban középkorúak és gyerekek.

Kiemelte: az esetek 97 százalékában a vírus A típusát, azon belül is 95 százalékban a H1N1 vírust, azaz a sertésinfluenzát mutatták ki. Az influenza dinamikusan változik, nagy valószínűséggel azért, mert a vírustörzs mutálódik, ugyanakkor addig nem tudják pontosan meghatározni, amíg erről elemzés nem készül a londoni laboratóriumi központban - magyarázta.

Mint mondta, január 22-én küldtek mintát a brit fővárosba, hogy kiderüljön, történik-e valami rendkívüli a Horvátországban tomboló influenzavírussal.

Horvátországban a
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 17:32
'56-os életrajzi lexikon - R -
'56-os életrajzi lexikon - Mosonmagyaróvár és környéke -

R

Rácz Anna
Réhling Zoltán
Robl Ferenc
Rokop József
Rolf Gillhausen

Rolf Gillhausen 1922-2004
Fotográfus 1956-ban a Stern magazinnál. Mosonmagyaróváron több fotót készített az október 26-ai sortűz áldozatainak temetéséről és a népharagról.
azenujsagom, 2019. február 01. péntek, 03:46
Képek, videók
Bombázások áldozatainak e
szjozsefm
2009. szeptember 20. vasárnap, 17:37
A Concorde áldozatainak e
repulestorci
2007. szeptember 26. szerda, 13:41
erdőt járva.jpg
eva_gyulai
2013. február 18. hétfő, 19:56
fellegekben járva.jpg
gosztmagdi
2011. október 28. péntek, 07:55
Kőtengeren járva
dnemethk
2008. október 29. szerda, 21:05
nő csillagokon járva.png
agnia
2008. augusztus 14. csütörtök, 06:33
Mili cipőjében járva
katoca07
2006. július 30. vasárnap, 13:53
csillagok közt járva
cs57
2006. július 01. szombat, 06:22
laboratoriumban.gif
ibolya1964
2007. január 02. kedd, 18:20
Gyermekek jelenlétében me
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:20
Gyermekek jelenlétében me
suzymama43
2017. április 20. csütörtök, 13:04
Angyalok jelenléte
sanci81
2015. május 20. szerda, 17:58
Isten jelenlétében imádko
sacimama
2014. szeptember 16. kedd, 08:22
Isten jelenléte
sacimama
2014. szeptember 12. péntek, 11:59
Isten szerető jelenléte
sacimama
2014. június 29. vasárnap, 14:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.