Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 10:19 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus/A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt a parlament
A házelnök napirendi javaslata alapján a parlament egynapos ülése hétfőn 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A képviselők az első két napirendi pontban a két elfogadásra váró előterjesztéshez benyújtott módosító javaslatokat tárgyalják.

A Ház elsőként a kormány azon javaslatáról szavaz, amely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) józsefvárosi bővítését teszi lehetővé egy állami telekcserének köszönhetően.

Ezt követően döntenek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról, amely a veszélyhelyzet idejére lehetővé tenné, hogy a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozzon az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében. Az indítvány elfogadása garantálja, hogy a kabinet koronavírus elleni fellépés érdekében eddig hozott rendeletei is hatályban maradhassanak.

Mindkét előterjesztés elfogadásához a jelen lévő képviselők legalább kétharmadának támogatására van szükség.

A határozathozatalok után az azonnali kérdésekre két óra, az interpellációkra pedig egy óra áll majd rendelkezésre, míg a kérdések harminc percben hangozhatnak el.

A Ház ülése várhatóan napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 07:50
Címkék: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, rendkívüli jogrend, házelnök napirendi, parlament egynapos, kormány azon, állami telekcserének,
Kommentek
Stoltenberg: az Egyesült Államok európai katonai jelenléte fontos a kontinens számára
elkötelezett az európai biztonság mellett.

Elmondta, az elmúlt években az Egyesült Államok fokozta katonai jelenlétét Európában. A NATO többnemzeti harccsoportját vezeti Lengyelországban, állomást létesített Romániában és Norvégiában, valamint ballisztikusrakéta-védelmi rendszert állomásoztat Spanyolországban.

Rövid online tájékoztatóján Stoltenberg üdvözölte, hogy hétfőn tárgyalások kezdődtek a 2021. február 5-én lejáró nukleáris leszerelési megállapodás, az Új START szerződés esetleges meghosszabbításáról az Egyesült Államok és Oroszország között. Mint közölte, az amerikai védelmi miniszterrel egyetértett abban, hogy Kínának, mint növekvő globális hatalomnak, részt kell vennie a megállapodásban.

Beszámolt arról is, hogy a NATO-szövetségesek rendkívüli vészhelyzeti tervvel készülnek fel a koronavírus-járvány esetleges második hullámára, ami főként a tagállamok és a partnerországok ellenállóképességét fogja javítani. A terv orvosi eszközök, lélegzetőkészülékek és védőmaszkok beszerzését
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 14:41
AM: meghosszabbították az öntözésfejlesztési pályázatok beadási határidejét
A tárca az MTI-vel pénteken tudatta, hogy az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében módosította a Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázatot.

Az öntözés feltételeinek javítása, az öntözött területek növelése és az ehhez szükséges feltételrendszer javítása társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból egyaránt kulcskérdés, ezért az Agrárminisztérium a pályázati lehetőség meghosszabbításáról döntött. A gazdálkodók a maximálisan elnyerhető 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási összegre több szakaszban, akár 2021. június 4-ig is pályázhatnak. A módosított pályázati felhívás a www.szechenyi2020.hu oldalon érhető el.

A gazdálkodók 2016 óta pályázhatnak a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztési pályázatára, amelynek keretében mintegy 49,5 milliárd forint áll rendelkezésre többek között a vízvisszatartás, a vízkészletekkel való fenntartható gazdálkodás, valamint takarékos öntözési technológiák
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 11:32
Koronavírus - Román alkotmánybíróság: a parlamentnek nem kell jóváhagynia a veszélyhelyzet meghosszabbítását
törvény kimondta, hogy a kormány által elrendelt veszélyhelyzetet vagy annak meghosszabbítását a parlamentnek is jóvá kell hagynia, és amennyiben ezt nem teszi meg, a veszélyhelyzet megszűntnek tekinthető. Az alkotmánybírók egyhangúlag kimondták, hogy az alaptörvénybe ütközik a jogszabálynak ez a cikkelye, így elég, ha a kormány rendeli el a veszélyhelyzetet és annak meghosszabbítását. Romániában politikai vita alakult ki a kormány és az ellenzék között a veszélyhelyzet elrendeléséről és meghosszabbításáról, miután az ellenzéki szociáldemokraták - akik többséggel rendelkeznek a parlamentben - azzal vádolták meg a kormányt, hogy manipulált statisztikák alapján akarja meghosszabbítani a veszélyhelyzetet.

Ugyanakkor a taláros testület a kormány számára is hozott egy kedvezőtlen döntést, hiszen alkotmányellenesnek nyilvánította, hogy a járványok által sújtotta országokból Romániába utazó külföldi állampolgárok karanténba helyezését vagy kórházba utalását az egészségügyi miniszter rendelete szabályozza. A
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 17:12
NATO-főtitkár: fontos, hogy eredményes tárgyalást folytassanak a nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerz
megállapodást a nukleáris potenciál korlátozása érdekében" - fogalmazott.

Beszámolók szerint Stoltenberg támogatta azt az amerikai elképzelést, amely szerint egy ilyen megállapodásban Kínának is részt kell vennie. Az ázsiai ország megfigyelők szerint ugyanis egy évtizeden belül megkettőzheti atomfegyver-arzenálját.

Az Egyesült Államok és Oroszország között hétfőn kezdődtek tárgyalások Bécsben az utolsó nagyszabású nukleáris leszerelési megállapodás, az Új START szerződés esetleges meghosszabbításáról. Az osztrák sajtó kedden arról tájékozatott, hogy a tárgyalások több mint tíz órán át tartó első fordulójának nem volt kézzelfogható eredménye.

Az Új START szerződést 2011-ben Prágában Barack Obama, az Egyesült Államok akkori elnöke és Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök írta alá. Ez az egyetlen jelenleg érvényben lévő szerződés Washington és Moszkva között, amely korlátozza a két fél nukleáris arzenálját. A dokumentum értelmében mindkét ország egyenként legfeljebb 800 hordozórendszerrel és 1
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:08
Koronavírus - Hétfőtől nem küldik elkülönítőbe Romániában a Magyarországról és másik 16 országból érkezőket
Az Ausztriára, Bulgáriára, Csehországra, Ciprusra, Horvátországra, Svájcra, Németországra, Görögországra, Izlandra, Lettországra, Liechtensteinre, Litvániára, Máltára, Norvégiára, Szlovákiára, Szlovéniára és Magyarországra vonatkozó döntést a járványügyi operatív törzs hozta meg szombaton. A közegészségügyi hatóság ezentúl hétfőnként frissíti a listát, amelyekre azok az országok kerülnek fel, ahol az utóbbi két hétben az egymillió lakosra eső új koronavírus-fertőzések átlaga nem haladja meg a napi öt esetet.

Románia egyébként egyelőre nem teljesíti a - külföldi mintára - bevezetett kritériumot: ehhez a csaknem húszmilliós országban száz alá kellene csökkennie a napi esetszám utóbbi kétheti átlagának, márpedig az még egyszer sem csökkent százötven alá, a napi új fertőzések száma pedig az utóbbi három napon a kétszázat is meghaladta.

Szombaton arról is döntés született, hogy hétfőtől újraindulhatnak a menetrendszerű repülőjáratok Románia és Ausztria, Németország, illetve Svájc között. A "zöld
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 21:03
Brexit - Uniós biztos: London megerősítette, hogy nem kívánja meghosszabbítani az átmeneti időszakot
sajtóértekezletén azt mondta, Michael Gove, a brit kormány illetékes kabinetirodájának vezetője "nem is lehetett volna egyértelműbb" abban a tekintetben, hogy London nem kívánja meghosszabbítani a kétoldalú kapcsolatok rendezését szolgáló időszakot. A brit tárgyaló azzal magyarázta London döntését, hogy a brit kormány a tárgyalások végleges lezárására tett ígéretet állampolgárainak, valamint Boris Johnson miniszterelnöknek is kifejezetten ez volt a kérdése - mondta a biztos.

Az időszak meghosszabbításáról kizárólag a vegyes bizottság dönthet. Az erre szolgáló határidő június végén lejár. Mivel a bizottságnak a határidő lejártáig a pénteki volt az utolsó ülése, az erről szóló vita lezártnak tekinthető - közölte Sefcovic.

A brit döntést az EU tudomásul vette, azonban kérés esetén továbbra is nyitott az időszak kiterjesztésére - emelte ki.

Elmondta, hogy néhány fontos kérdést illetően sikerült eredményt elérni a pénteki ülésen, ami hozzá fog járulni a brit EU-tagság megszűnését (Brexit) biztosító
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 15:42
Megszavazta a román szenátus az önkormányzati tisztségviselők mandátumának meghosszabbítását
továbbá azt is, hogy a pártok és független jelöltek elektronikus úton juttassák el a választási bizottsághoz a választáson történő induláshoz szükséges dokumentumokat.

A tervezetet a szenátusban többségben lévő, ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a PNL politikusai közösen terjesztették be, miután az alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte azokat a korábbi jogszabályokat, amelyekkel a bukaresti kormány, illetve a parlament korábban az önkormányzati tisztségviselők mandátumának meghosszabbításáról rendelkezett.

Daniel Fenechiu, a PNL frakcióvezetője szerint a kormánypárt egyetért ugyan a törvény céljával, de azzal az előírással nem, hogy idén nem a kormány, hanem a parlament dönt az önkormányzati választások időpontjáról, ezért a párt szenátorai tartózkodtak a pénteki szenátusi voksoláson.

Cseke Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) frakcióvezetője a kormányt tette felelőssé azért, hogy Romániában joghézag keletkezett, és veszélybe került az önkormányzatok működése az
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 13:02
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
százalékos mínuszban, 39,23 dolláron, a júliusi szállítású WTI pedig 1,98 százalékos csökkenéssel, 36,55 dolláron forgott közép-európai idő szerint nyolc óra körül.

A befektetők attól tartanak, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének 14 tagállama és az olajkartellen kívüli tíz szövetséges ország, köztük Oroszország, azaz az OPEC+ néven is emlegetett csoport esetleg mégsem tud megegyezni a kitermelés napi 9,7 millió hordós csökkentéséről kötött, május-júniusra szóló egyezség hatályának meghosszabbításáról. Aggodalmat keltett az is, hogy megugrott az amerikai benzintartalékok szintje.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,28 százalékkal, 1702,24 dollárra, az augusztusi szállítású aranyé pedig 0,03 százalékkal 1705,30 dollárra emelkedett a New York-i árupiacon.

Szerdán Londonban 2,61 százalékos, Frankfurtban 3,88 százalékos, Párizsban pedig 3,36 százalékos pluszban zárt a tőzsde. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 2,54 százalékkal, az FTSE Eurofirst pedig 300
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 08:21
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Pázmány Péter Katolikus e
pacsakute
2012. október 16. kedd, 18:49
Pázmány_Péter_Katoliku s_E
margitmama
2010. április 28. szerda, 08:41
Rendkivüli dolog az.....j
pacsakute
2014. június 30. hétfő, 11:03
népszabadság rendkivüli k
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:46
Rendkívüli december
taltos1
2012. december 11. kedd, 16:25
Rendkívüli szépségek.jpg
mailona
2012. szeptember 06. csütörtök, 22:35
rendkivüli játszma800ft.j
hollyka
2011. november 24. csütörtök, 17:21
Rendkívüli
erzsebet1969
2009. április 01. szerda, 23:32
rendkivuli0129%20(15). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(1).j pg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:53
rendkivuli0129%20(25). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:52
rendkivuli0129%20(17). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(16). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
rendkivuli0129%20(14). jpg
ezerjo
2009. február 13. péntek, 10:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.