Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:30 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztény tanösvény - Böjte Csaba elmékedése
Kárpát-medencében, de egész Európában is az a nagy kérdés, hogy tudnánk figyelmünket, kíváncsiságunkat, szeretetünket teremtő Istenünkre irányítani? Úgy elmerültünk a csomagoló papír színében, mintázatában, hogy a lényegről, a csomag tartalmáról megfeledkeztünk! Mi az élet értelme, célja? Hogyan született ez a rengeteg csoda mely körül vesz, a világmindenség és benne én magam, a végtelen sok részecskéből, sejtek milliárdjaiból megkomponált emberke? Igen, ahogy sok-sok kis hangjegyből felépül a zenemű, ugyanúgy mi is, de egész világunk is az atomok, a molekulák, a sejtek milliárdjából állunk össze, hogy önálló öntudatra ébredve boldogan éljünk! Az öntudatra ébredésen túl, egyre több emberben dereng, bontakozik az Isten szeretetteljes jelenlétének felismerése.

Videó Link
maroka, 2019. szeptember 11. szerda, 20:07
Címkék: Böjte Csaba, csomagoló papír, csomag tartalmáról, élet értelme, rengeteg csoda, sejtek milliárdjából,
Kommentek
A Szent Kereszt felmagasztalása - Böjte Csaba írása
2019. szeptember 14. - Szombat, A Szent Kereszt felmagasztalása.
Böjte Csaba írása a facebook oldalon

Szeptember 14-e, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, igazából hitünk nagy misztériuma előtti leborulás, a világot legyőző szeretet végső diadala! A keresztnek titka végig kíséri az emberiség életét! A vajúdó anya szenvedéséből születünk, győzelmeink, életünk eredményei lemondásból, verejtékes munkából, kereszthordozásból születik! De nem csak a mi életünkben van ez így, hisz az emberiség minden győzelmei, létünket megújító nagy reformok mindig fájdalomból, kereszthalálból sarjadnak ki!
Nézem a komor, kiégett párizsi Notre-Dame-székesegyházat! Egyedül a kereszt ragyog a kormos sötétségben! A mai kor megannyi kríziséből hiszem, hogy egy új világ fog születni! Egy csendesebb, bölcsebb, békésebb társadalom körvonalazódik, mely a mainál jobban magán fogja hordani teremtő Istenünk szép vonásait! Ne féljünk! Krisztus megváltó halála óta tudjuk, hogy a nagypéntek nem a vég kezdete,
maroka, 2019. szeptember 17. kedd, 18:58
Vasárnap indul Böjte Csaba videósorozata
Egy hónappal ezelőtt, a szintén hagyományteremtő szándékú zöld zarándoklaton jelentette be Böjte Csaba testvér, hogy Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozatot indít szeptember 15-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. A Magyar Kurír honlapján is hétről hétre követhető sorozatról kérdeztük telefonon az erdélyi ferences szerzetest.
Ne csak védjük, ismerjük is a kereszténységet!
...............
Bővebben
maroka, 2019. szeptember 13. péntek, 00:35
Doroszló Szentkút - ünnepi szentmise
Segítő Szűz Mária búcsú 2019.09.07
Videó
Böjte Csaba testvér a fő celebráns
..........

.........
maroka, 2019. szeptember 10. kedd, 14:49
Demográfiai konferencia - A társadalmi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozták egyházak és családszervezet
Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai gyermekotthon alapítója azt mondta: "Isten, ahogy fejlődünk, újabb és újabb örömökkel ajándékoz meg, és az a bölcs ember, aki el tudja fogadni ezeket az örömöket".

Úgy fogalmazott: az az ember, aki nem vállal gyermeket, "befejezetlen" marad. Nem kell megbüntetni azt, akinek nincs gyermeke, hanem segíteni kell, hogy akár Szent József-i értelemben, gyermeket örökbe fogadva megtapasztalhassa a szülőség örömét - tette hozzá.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke ismertette: a NOE-nak jelenleg 13 ezer 300 tagcsaládja van. A szervezet feladata a közösségépítés, az érdekvédelem és az értékfelmutatás.

Azt mondta: ahhoz, hogy a gyermekek megszülessenek, nemcsak családokra, hanem támogató közegre is szükség van.

A NOE másik fontos feladata az érdekvédelem. Konferenciákat szerveznek, kutatásokat végeznek és elfogadásuk előtt véleményezik a családokat érintő szabályozásokat.

A harmadik feladat az
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 18:22
Szép napot mindenkinek!
Böjte Csaba :Gondolatok - RÓLAD

Mindannyiunkban Isten csodás kincsei, a meghallgatott imákra adott válaszai rejlenek.

Mint a vasérc vagy az arany a tárnák mélyén, az igazgyöngy a kagylóban a tenger fenekén, ott lapul benned, bennem a képlet, mely orvossággá válva, életet menthet. A tervrajz, melyből kígyózó út lesz, hogy testvéredhez vezesse lépteid.Benned van a béke terv, melyet ha alázattal megfogalmazol és kimondasz hangosan, elhallgatnak a fegyverek, és mosoly költözik a gyermekek arcára.

A titok, a csoda benned van!

Felszínes csapongások, üres lötyögések helyett, magadba kell mélyedned, hogy felfedezd a lelkedben rejlő értékeket.

Merülj alá a csendben!Csodálatos érzés ott bent meghallani a verset, meglátni a festményt, a képletet, a megoldást, és szépen vázlatokat készítve, lassan világra szülni azt.Egy gondolat - mely nem csak neked fontos - ott lent, belsődben kezd
kirscha, 2019. szeptember 05. csütörtök, 08:33
Böjte Csaba: A józan gondolkodás lángját kaptuk!
Böjte Csaba: A józan gondolkodás lángját kaptuk!
Álljunk meg és döbbenjünk rá, ha így folytatjuk, átalakulunk önző, mindent elpusztító zombi csordává! A növények, az állatok, a teremtett világ minden egyes atomja nyögi az ember végtelen arroganciáját, gyilkos, kapzsi, mindent elpusztító mohóságát!"
................
Ismét a teremtett világ védelmére szólít fel Böjte Csaba ferences szerzetes közösségi oldalán, a mai evangéliumról (Mt 25,1-13) elmélkedve.
Sokan kérdezték, hogy mennyire zöld a zöld habitusom? Úgy gondolom, hogy még nem elég haragos zöld ahhoz, hogy megtorpanjunk és rádöbbenjünk, ha tovább megyünk a jóléti fogyasztói társadalom széles, kitaposott útján, akkor átalakulunk önző, mindent elpusztító zombi csordává! A növények, az állatok, a teremtett világ minden egyes atomja nyögi az ember végtelen arroganciáját, gyilkos, kapzsi, mindent elpusztító mohóságát! Álljunk meg!
A
maroka, 2019. augusztus 31. szombat, 20:41
Partidul Popular Maghiar din Transilvania iniţiază propunerea unui candidat comun al maghiarilor, pentru aleger
Képek, videók
böjte csaba0710.jpg
maroka
2019. július 11. csütörtök, 09:53
böjte csaba0610.jpg
maroka
2019. június 10. hétfő, 17:50
böjte csaba0414.jpg
maroka
2019. április 14. vasárnap, 21:19
böjte csaba0313.jpg
maroka
2019. március 13. szerda, 08:47
Böjte Csaba 60 éves
dandej
2019. január 25. péntek, 20:35
Böjte Csaba
dandej
2019. január 09. szerda, 13:01
böjte csaba advent elsö h
maroka
2018. december 06. csütörtök, 13:12
böjte csaba1206.jpg
maroka
2018. december 06. csütörtök, 12:51
böjte csaba atya0504.jpg
maroka
2018. május 04. péntek, 22:34
böjte csaba 0324.jpg
maroka
2018. március 24. szombat, 00:47
böjte csaba_feltámadás_2.
maroka
2018. február 23. péntek, 19:32
böjte csaba_tizennegyedik
maroka
2018. február 23. péntek, 19:26
papir,virag csomagolo
ibolya26
2010. június 24. csütörtök, 18:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.