Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 13:15 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Így lehetnek hófehérek a ruhák hipó nélkül
Nem kell hipóval tönkre tenned, elvékonyítanod a ruhákat, és mosóporból sem kell több kilónyit elhasználnod, ha ezeket a praktikákat beveted.
Minden háztartásban megtalálható, egyszerű, mégis hatékony szerekkel könnyedén hófehérré varázsolhatod a beszürkült, és sárgás ruhákat is.
Ecet
Az ecettel nemcsak a színes ruhák színét frissítheted fel, hanem az elsárgult ruháidat is újra fehérré varázsolhatod. Adj 1-2 dl ecetet az áztatóvízbe, hagyd ázni egy délutánon keresztül, majd mosd ki! A gépbe is tehetsz ecetet: válassz olyan programot, ami előmosást is tartalmaz, a rekeszbe pedig, amibe a fehérítőt szoktad adagolni, tégy ecetet. A mosás végére az ecetszagnak nyoma sem lesz, a ruháid pedig fehérebbek lesznek.

Tej
A tej tökéletes folteltávolító, és fehérítésre is jó. A tej kiszedi a szinte eltávolíthatatlan tintafoltot, a kávéfoltot, és még a vörösborfolt ellen is tökéletes. Ha fehérítéshez használod, áztasd a felsődet egy éjszakán keresztül tejben, majd mosd ki a szokásos módon.Citromlé
A citromlevet áztatáshoz és mosáshoz is használhatod. Folteltávolításhoz készíts citromléből és szódabikarbónából masszát, tedd a foltra, majd hagyd hatni. Áztatáshoz facsard ki 1-2 egész citrom levét, majd öntsd az áztatóvízbe.

Szódabikarbóna
Ha beszürkültek a fehér ruháid, nagyon nehéz visszahozni az eredeti fehér színüket. A szódabikarbóna azonban segíthet: keverj 1 evőkanál szódabikarbónát 2-3 liter szódavízhez, majd áztasd benne egy éjszakán át a ruhádat.
Forrás nosalty

LinkLinkLink
eva6, 2019. február 10. vasárnap, 11:19
Címkék: ruhák hipó, praktikákat beveted, ecettel nemcsak, színes ruhák, elsárgult ruháidat, délutánon keresztül,
Kommentek
Illóolaj, mint fertőtlenítőszer
baktériumok pusztulása. A lényeg, hogy háromnál több illóolajat semmiképp ne használj egyszerre és mivel nagyon erősek pár csepp elegendő belőlük.
Illóolaj takarításnál (áttörölheted vele a WC-t, kukát, kilincseket, konyhai munkapadot, asztalt), ezzel fertőtleníted azokat. (mindezt a káros hipó nélkül)
csepegtess rá egy vattapamacsra kedvenc illóolajodból, majd a pamacsot helyezd bele a porszívó porzsákjába, mire végzel a takarítással, a lakás is illatos lesz
Illóolaj az öblítő rekeszében: bizony, ruhák illatosítására is remek. Ruhafertőtlenítésre (betegség, fürdőzés után) a teafaolaj nélkülözhetetlen. Egyéb esetben, válasszunk ízlésünknek megfelelő illatot. Én jóideje már narancs illólajjal öblítek.

Megszokott bőrápolódba is nyugodtan csepegtethetsz illóolajat, remek ránctalanító tulajdonsággal bírnak. Érett bőrre (30 év felett) javaslom a levendula, geránium, szantálfa illóolajok használatát. Narancsbőr kezelésénél válaszd a narancs illóolajat.

Hajas bőrproblémáid
lovaszmarika, 2015. február 23. hétfő, 11:17
Honnan lehet tudni hogy van vkinél ágyipoloska?
nocsak.
reggelre tele lesz a tested piros kiütésekkel, ami olyan, mintha bárányhimlős lennél.
és nem tudod miért.

harcra fel, elemlámpa, szoba szétszedve, nagyitó, poloska kézzel elnyomva, minden sprével befújva.
és addig nem aludni a szobában.
tönkreteszi az ember életét, rettegés minden éjszaka, mert csak éjjel támad, amikor alszol, a meleg testre, az illatodra jönnek elő, rohadt vérszivók.

sajnos iszonyú gyorsan szaporodik. minden résbe eltünik, konnektorban is, szőnyegbe is, ruhák között is, párnában, ágynak a kárpitjában, farészekben.

s mászik a falon is, csapkodod, s véres váladék jön ki belőle, piszokja pedig fekete apró pont.
egy rohadék poloskából 2 hét alatt ezer lesz, idegkimeritő.
a legveszélyesebb kártevő, kiirthatatlan.
és félelemkeltő.

mit szenvedett a szomszédom, irtáskor, rekamiért elégettük, tapétát leszedték, ujrafestés, hipóba áztatva ami fa rész van..
ruhákat forró vizben kimosni, és sprézni a
kicsoda57, 2014. augusztus 10. vasárnap, 23:22
Megmarta a hipó a gyermekek ruháit !
Jó pár első osztályos kisdiák ruhája ment tönkre szerdán a Kecskeméti Fürdőben.

Az esetről egy névtelenséget kérő, az egyik károsult fiútanuló nagymamájaként bemutatkozó hölgy értesítette telefonon a Petőfi Népe szerkesztőségét csütörtökön.
Elmondta: a Béke iskola egyik elsős osztálya úszásoktatáson vett részt szerdán reggel a fürdőben, és miután a fiúk bementek az öltözőbe, kis idő múlva már jöttek is ki a helyiségből. A gyerekek nagyon szúrós, tömény szagra panaszkodtak az őket kísérő tanítónőnek.
Gyorsan kiderült, hogy a bajt a takarításhoz használt vegyszer, vélhetően hipó okozta, amelyet nem mostak fel alaposan a kőről. Azok táskák, amelyeket a gyerekek letettek a kőre, a vegyszer miatt károsodtak, és ugyanez volt a helyzet a véletlenül leejtett pólókkal és más ruhadarabokkal is.

Betelefonálónk úgy fogalmazott, hogy a szer ,,szétmarta" és kifehérítette a gyerekek holmijait. ,,Még szerencse, hogy a szag nem okozott egyiküknél sem fulladást"
vicus54, 2013. május 10. péntek, 21:30
szeretettel
is, mint a begony, akkor mindenkivel számol, elsőbbet Pofesszorral és Fidivel számol el. Jól megkamatoltatja őket a pízekre, amiket elszedtek tőle. A kamat úgy számolódik, hogy minden új hétre a felvett pénz és még annak a felét hozzá kell adni, aztán a következő hétre így, megint. Pénz. Király, akinek pénze van.

Reggel van, az utca mégis kihalt. Fölnéz a sarki házra. Itt a tótasszony lakik, pénz. Rengeteg pénz lehet itt, az asszony tésztázik, pálinkát főzet, virágozik. Semmit se költ, rossz ruhákban jár, büdös is. Körülnézni kicsit? És ha elkapják, mi van, bevitetik. A gyivi rosszabb, mint a börtön, de utána a menyhely már jó. Minden szép és új. Mindennap tiszta ruha. Tiszta gatya is, a gyár mos róluk, a mosógyár, voltak ott. És az még semmi, mert mostmár olyan menyhely is van, tiszta egy falu, parasztházak, ilyen magyarasszonyokkal, tízen sincsenek egy házba, csupa új minden, oszt simán meg lehet szökni, oszt ottan nem is verik az embert, a gyivit meg ki lehet bírni, azt a pár napot, űtet
sayuri, 2012. május 01. kedd, 08:49
Rákkeltő anyagok a lakásban
ellátott tisztítószerek toxikusak vagy nagyon toxikusak. Ez azt jelenti, hogy már nagyon kis mennyiségben is súlyosan károsíthatják az egészséget. Ezek a termékek belégzéssel, lenyeléssel vagy a bőrön keresztül juthatnak a szervezetbe. Általában ide tartoznak a fertőtlenítőszerek, a folttisztítók, a festékek és az oldószerek, de a metanol és a borszesz is.

Mosogatószerek, amelyek egyetlen cseppje elegendő tányérok és edények tucatjainak elmosásához. Fehérítők, amelyek olyan fehérré varázsolják a ruhákat, mint amilyenek még sosem voltak. Vízkőoldók, amelyek a legmakacsabb vízkővel is pillanatok alatt elbánnak.

Ha a reklámokban elhangzó állítások mögött van is némi igazság, nem szabad elfelejtened, hogy a csodás tisztítószerek mérgek, amelyekért kétszer fizetsz: egyszer az üzletben, másodszor pedig otthon, az egészségeddel.

Vegyszerek helyett:


Hűtő
Citrom
Portörlés
Praktikák
Vízkő ellen
Penész ellen
Csodaszerek - Ha nem akarsz
anci-ani, 2011. augusztus 22. hétfő, 06:33
Így pusztítsd el a penészt!
Így pusztítsd el a penészt!

A nagytakarítás során néhány bosszantó probléma is felmerülhet, amelyet még a legjobb boltban kapható tisztítószer sem tüntet el. Nem árt ilyenkor régi módszerekhez folyamodni, mert sokkal hatásosabbak és persze olcsóbbak is.

Forrás: Kozma Zsuzsi

A lakások egyik legnagyobb ellensége a penész. Megbújik a sarkokban, a fúgákban, de még a teáskannát sem kíméli. Hogy elkerülhesd ezeket a bosszantó apróságokat, nem árt előre gondolkodni. Hogy mindig ízletes legyen a teád, a kanna aljára tégy egy darab kockacukrot kiürülés után: ez felszívja a legapróbb nedvességet is és nem lesz helye a penésznek.

A nem jól szellőző helyiségekben is megjelenik előbb vagy utóbb a zöld átok. A fürdőszobában üti fel leggyakrabban a fejét a penész, ezért keverj súrolóporból és hipóból masszát, amit kenj fel a kritikus felületekre. Egy napig hagyd a fúgán, majd alaposan töröld át vizes szivaccsal a felületet.
Gyakran a könyvekbe is beeszi magát penészgomba. Bár
horvathnemagdi, 2011. május 02. hétfő, 07:26
Képek, videók
hófehérek.jpg
agica2004
2013. augusztus 05. hétfő, 11:27
hófehérek
sarkoziferencne
2008. február 01. péntek, 09:43
Ikon hatású ruhák
pacsakute
2018. augusztus 08. szerda, 20:16
0 álom szép ruhák sora an
lovaszmarika
2017. június 16. péntek, 17:37
0 a a Ruhák 1.jpg
lovaszmarika
2017. június 16. péntek, 17:34
0 a a Ruhák.jpg
lovaszmarika
2017. június 16. péntek, 17:34
Ruhák szimfóniája.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 12:48
cipők-alkami ruhákhoz.jpg
agica2004
2017. március 15. szerda, 17:04
cipők-fekete ruhákhoz.jpg
agica2004
2017. március 15. szerda, 17:01
cipők-ruhákhoz.jpg
agica2004
2017. március 15. szerda, 17:00
Ruhákat nézők
sanci81
2017. február 19. vasárnap, 15:40
Báli ruhák.jpg
pacsakute
2016. június 10. péntek, 16:00
Szép kék ruhák.jpg
pacsakute
2016. június 09. csütörtök, 21:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.