Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 18:08 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fed Kupa - Jövő áprilisban rendezik a budapesti döntőt
A Magyar Tenisz Szövetség honlapján olvasható közlemény szerint a résztvevő csapatok és a sorsolás nem változik, a helyszín pedig a Papp László Sportaréna marad, ahol fedett salakpályán játszanak majd a világ legjobb női csapatai. A szervezők azt írták: "a nézők nélküli rendezés nem szerepelt az opciók között", ugyanakkor a létesítmény foglaltsága miatt és az egészségügyi előírások legteljesebb megvalósíthatósága érdekében döntöttek az egyéves halasztás mellett.

A Fed Kupa-döntőt eredetileg április 14. és 19. között rendezték volna Budapesten, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.

"Ezekben a különleges időkben ahhoz, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, úgy véljük, hogy a verseny jövőre halasztása a megfelelő döntés. Szeretnénk megköszönni partnereinknek és a magyar kormánynak a kemény munkát és az elkötelezettséget, amelyet az esemény iránt tanúsítanak" - idézte a közlemény David Haggertyt, a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elnökét.

"Sajnáljuk, hogy el kellett halasztani az idei Fed Kupa-döntőt, de a játékosok, a nézők és a szervezők egészsége a legfontosabb. Köszönjük az ITF belénk vetett bizalmát és nagyon várjuk, hogy folytatódjon a közös munka. Az ilyen presztízsű esemény megrendezése Budapesten erősíti azon erőfeszítéseinket, hogy fővárosunk a világ sportfővárosai között maradhasson" - mondta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A 12 csapatos finálét négy csoportban bonyolítják le, és az A jelűben kapott helyet a magyar női válogatott mellett a címvédő francia és az orosz nemzeti együttes.

A tavaly júniusi döntés értelmében Budapest három évre, 2022-ig nyerte le a Fed Kupa döntőjének rendezési jogát. A párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az ebben a formában 2020 helyett jövőre bemutatkozó finálé összdíjazása 18 millió dollár, amelyből 12 milliót a játékosok kapnak, hat millió pedig a szövetségeknek jut.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 14:32
Címkék: Magyar Tenisz Szövetség, Papp László Sportaréna, David Haggertyt, Nemzetközi Tenisz Szövetség, Fürjes Balázs, budapesti döntőt,
Kommentek
Fehérvár Kupa: 128 teniszező indul a négynapos tornán
A viadalt felvezető pénteki sajtótájékoztatón Juhász Gábor, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára kiemelte: minden sportoló ki van éhezve a megmérettetésre és reményei szerint a szurkolók is arra, hogy láthassák kedvenceiket. Úgy vélte, a karantén időszak nyomott hagyott mindenkin, látszódni fog a semmivel sem pótolható meccsrutin kiesése, de mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb összecsapásokat láthatnak majd a nézők.

Cser-Palkovics András polgármester megtiszteltetésnek nevezte, hogy Székesfehérvár rendezheti a nehéz időszak utáni első honi viadalt, amely véleménye szerint komoly mezőnyt vonultat fel.

Viszló Csaba, a Kiskút Tenisz Klub elnöke kiemelte, hogy ez a verseny nemcsak Fehérvár életének legnagyobb, de a magyar tenisz szempontjából is az egyik legnagyobb mezőnyt felsorakoztató verseny, hiszen eddig százhuszonnyolc nevezés futott be, F1, F2 és N1-es kategóriákban. Szerinte az elmúlt 30-40 évben ekkora létszámú és ilyen erősségű mezőny nem jött össze sehol az országban.

Jelezte, hogy a
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 13:02
Teniszszervezetek Bardóczky Kornélt javasolják a magyar szövetség szakmai elnökének
Az MTI-hez eljuttatott közlemény alapján a mozgalmak szombati közös egyeztetésük alapján "elhatárolódnak a szövetség korábbi, súlyos költségvetési hiányt okozó működési anomáliáitól, és azoktól, akik ebben bármilyen aktív vagy passzív szerepet vállaltak".

Az MTSZ június 12-én tart tisztújító közgyűlést azt követően, hogy május 13-án öt elnökségi tag - Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba - lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár hétfőn emlékeztetett: a szövetség pénzügyi helyzete miatt szükséges volt egy teljes körű pénzügyi átvilágítás, amelyet februárban - Richter Attila akkori főtitkár lemondása után - rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

A három mozgalomnak az MTSZ új vezetősége felé megfogalmazott követelései között szerepelt, hogy "a
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 15:31
Székely Dávid: nagy várakozás előzi meg a hétvégi hazai sportközvetítéseket
futballozhassanak. Mindenki szeretne adni valamit a szurkolóknak, és nagyon bízunk benne, hogy ebben az időszakban, amikor még mindig kevesebb impulzus éri az embert az általánosnál, a magyar labdarúgó-bajnokság, vagy éppen egy másik sportesemény, amit a mostani hétvégén rendeznek, a tenisz Budapest Kupa is tud egyfajta örömöt szerezni" - folytatta.

Székely Dávid kiemelte, hogy szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelni a közvetítéseknél.

"Nagyon részletes szabályozást dolgozott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség, amelynek egyik fontos eleme, hogy különböző részekre osztja a stadiont, van a sportzóna és van a sportzónán kívüli, mondjuk úgy, protokoll zóna. A kettő között az a különbség, hogy aki a sportzónába megy, annak rendelkeznie kell 24 órával korábbi negatív teszttel" - mondta. Hozzátette, éppen ezért változtattak a korábbiakon, a kamerapozíciókat cserélték, hogy minél kevesebb kolléga legyen, aki a játékosok közelében van.

"Hiszen a feladatunk nekünk is az, hogy mindent megtegyünk a
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 17:42
Budapest Kupa - Fucsovics Márton: nem álltam le, száz százalékot akarok nyújtani
erőben érzem magam. Nemrég hallottuk edzőmmel, Jancsó Miklóssal, hogy több országban is rendeznek hasonló tornákat, innen jött az ötlet, hogy mi is megpróbáljuk. Ami a nemzetközi folytatást illeti, jó esélyt látok arra, hogy augusztusban vagy legkésőbb szeptemberben újra elinduljanak a versenyek" - jelentette ki a 28 éves játékos.

Az ötletgazda Jancsó Miklós kifejtette, hogy elsősorban a szórakoztatás volt a cél, és örömmel látta, hogy mindenki az első hívó szóra igent mondott.

Juhász Gábor, a szövetség főtitkára közölte, néhány hete még nem gondolta volna, hogy lesz mód lebonyolítani egy csapatversenyt a Nemzeti Edzés Központban.

"Messze van még az újrakezdés, de legalább láthatnak a nézők meccseket" - tette hozzá.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta, hogy mindhárom napon terjedelmes közvetítésre készülnek.

"Pénteken és vasárnap az összes meccset adjuk, szombaton pedig az NB I-es futballmérkőzésig lesz tenisz. Az m4sport.hu internetes oldalunkon viszont valamennyi
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:07
Hogyan tovább, magyar sport? - online konferencia neves előadókkal
Az internetes eseményen előadást tart mások mellett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Lénárt Ágota pszichológus, Dénes Ferenc sportközgazdász, Petrov Iván úszóedző, sportszülői minőségében Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, és megosztja gondolatait a jelen három klasszis sportolója is: a szintén kétszeres ötkarikás győztes kardvívó, Szilágyi Áron, a háromszoros párosvilágbajnok teniszező, Babos Tímea, valamint az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Gulácsi Péter, aki a Bundesliga hétvégi folytatásán a zárt kapus mérkőzések miliőjéről már testközeli tapasztalatot is szerezhet.

A szervezők szándéka szerint a négyórásra tervezett - a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla programja támogatásával megvalósuló - konferencia nézői olyan információk, tanácsok sorával gazdagodhatnak, amelyek segítik a jelenlegi helyzetből való kilábalást, az újrakezdést.

Az online eseményre regisztrálni kell, a részvételi díj 2000 forint. Részletes program és jelentkezés
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 09:21
Eddig az alábbi magyarországi sportesemények maradtak el
volna.
Nagyobb kép
...........................
A felsorolásba nem vettük bele a csapatsportok nemzetközi sorozatainak felfüggesztése miatt elmaradt vagy elmaradó mérkőzéseket, amelyek férfi vízilabdában, női és férfi kézilabdában több magyar együttest is érintenek.

március 11. - A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elhalasztotta a budapesti európai olimpiai kvalifikációs birkózóversenyt, melyet a BOK Csarnokban március 19. és 22. között rendeztek volna meg. Az MBSZ ugyanakkor kifejezte szándékát a viadal későbbi, április-májusi megrendezésére.

március 11. - A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elhalasztotta a budapesti Fed Kupa-döntőt. A magyar szövetség (MTSZ) közlése szerint az ITF illetékes csoportja már február eleje óta vizsgálta a koronavírus hatásait, és ennek tükrében döntött az
maroka, 2020. március 20. péntek, 17:23
Koronavírus - Elmarad a budapesti férfi tenisztorna
A magyar szövetség (MTSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az ATP a vírus globális kitörése következtében fellépő egészségügyi és biztonsági kérdések miatt hozta meg döntését. Ennek következtében - miután nemrég elhalasztották a miami tornát - elmarad a houstoni, a marrákesi, a monte-carlói, a barcelonai verseny mellett az április 20. és 26. között meghirdetett Hungarian Open is.

Andrea Gaudenzi, az ATP elnöke azt mondta:

"Ez nem könnyű döntés, és nagy veszteséget jelent a versenyek, a játékosok és a rajongók számára világszerte. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez az a felelősségteljes fellépés, amelyre ebben az időben szükség van a játékosok, a munkatársak, a szélesebb teniszközösség és az általános közegészség védelme érdekében a globális világjárvány idején. A sport világméretű jellege és a megkövetelt nemzetközi utazás a mai körülmények között jelentős kockázatokat és kihívásokat jelentenek, csakúgy, mint a helyi hatóságok által kiadott egyre korlátozóbb irányelvek. Ezt napi rendszerességgel
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 16:02
Képek, videók
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
Papp László sportaréna.jp
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 22:25
0 a a Charles Dr. David J
lovaszmarika
2019. augusztus 06. kedd, 16:59
David&Góliát.jpg
menusgabor
2018. október 09. kedd, 21:26
david-icke-hologram-65 3x3
sz719eszter
2018. május 21. hétfő, 12:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.