Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 09:26 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Fertőzési góc az észak-morvaországi Darkov-bányában
"Tekintettel arra, hogy ez a nagyobb növekedés egy gócpont, az észak-morvaországi OKD bányaipari vállalathoz tartozó Darkov-bánya alkalmazottai, illetve családtagjaik megbetegedésének következménye, országos járványügyi szempontból nem bír nagy jelentőséggel" - kommentálta Madar az egészségügyi minisztérium legfrissebb csehországi adatait.

A bányászok nem tartoznak a legveszélyeztetettebbek közé, a lakosság leginkább veszélyeztetett csoportjait az idősek és a krónikus betegek jelentik - mutatott rá.

A bányaipari vállalatnál a múlt hét végén diagnosztizálták az első fertőzéseket. A cseh sajtó szerint nem kizárt, hogy a csehek az OKD-ban dolgozó lengyelektől kaphatták el a kórt, akik körében már korábban megjelent a fertőzés. Rastislav Madar szerint valószínűsíthető, hogy a következő napokban további bányászok kapják el a fertőzést.

Kedd délutánig Csehországban az egészségügyi minisztérium hivatalos kimutatása szerint 8604 ember fertőződött meg, a betegségből 5687-en már felgyógyultak. Az utóbbi két hétben a napi fertőzések számának növekedése ötven körül mozgott. A betegség eddig 301 áldozatot követelt. Kórházban jelenleg 169 beteget kezelnek, kéttucatnál nehéznek minősíthető a betegség lefolyása. Az elvégzett tesztek száma mintegy 370 ezer.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 17:22
Címkék: Rastislav Madar, nagyobb növekedés, egészségügyi minisztérium, lakosság leginkább, krónikus betegek, bányaipari vállalatnál,
Kommentek
Koronavírus - Tovább emelkedett a napi fertőzések száma Csehországban egy járványgócpban végzett tesztelések mi
mozgott.

Csehországban március elsején mutatták ki az első fertőzést. Azóta az igazolt fertőzöttek száma meghaladja a 11 600-at, és több mint 70 százalékuk már meggyógyult. Jelenleg mintegy 3550 aktív esetet tartanak nyilván, kórházban 117 személyt kezelnek. A halálos áldozatok száma 348, az utóbbi időben alig növekszik.

Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter szerint a megbetegedések növekvő száma Csehországban nem a koronavírus-fertőzés második hullámára utal, hanem elsősorban egy lokális góc, az észak-morvaországi Karviná környékén lévő feketeszén-bányák alkalmazottai és családtagjaik körében elvégzett általános tesztelés következménye.

"Aránylag széleskörű tesztelést végzünk a leginkább érintett Karvinán, ezért a fertőzéses esetek száma még nőhet" - mondta a közszolgálati televízióban a tárcavezető. A miniszter szerint a hét végi megbetegedések több mint felét a karvinái bányák alkalmazottai és családtagjaik körében mutatták ki. A sajtó szerint Karvinában több mint 3000 tesztet végeztek
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 10:11
Koronavírus - Nagyon megugrott az új koronavírusos fertőzések száma Csehországban
központi statisztikát a kórházak jelentései szerint állítják össze, így a későbbi korrigálások nem kizártak.

"A fertőzések növekvő száma nagy valószínűséggel a korábbiaknál nagyobb számú tesztelés következménye" - mondta a közszolgálati rádiónak Jarimila Rázová országos tisztifőorvos. Megjegyezte: a lokális fertőzésgócokban mindenkit letesztelnek, az összes teszt eredménye még nem ismert, ezért az esetek számának további növekedését sem lehet kizárni.

Az új betegek több mint felét az észak-morvaországi Karviná melletti feketeszén-bányák alkalmazottai és családtagjaik teszik ki. A járványügyi hivatal döntése szerint ezért a bányák összes cseh és lengyel alkalmazottját, valamint részben családtagjaikat is kötelezően letesztelik. Mintegy 3000 emberről van szó. Hasonló fertőzésgóc van a Karvinához közeli Frydek-Místekben, az észak-csehországi Liberecben és Prága egy-két idősotthonában.

Karvinában és Frydek-Místekben már látogatási tilalom van érvényben a helyi kórházakban és
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 11:40
Koronavírus - Lassult a fertőzöttek számának növekedése Csehországban
A Covid-19 betegségben eddig 123-an haltak meg, a gyógyultak száma 370-re emelkedett. A halálesetek száma pénteken tízzel, a gyógyultaké pedig 61-gyel emelkedett.

Az egészségügyi tárca honlapján megjelent kimutatás szerint eddig összesen 120 285 tesztet végeztek. A pénteki tesztek száma 5431 alacsonyabb, mint az előző napok mintegy nyolcezres átlaga.

Roman Prymula, egészségügyi miniszterhelyettes pénteken bejelentette, hogy az úgynevezett intelligens karantént - a mintegy kéthetes dél-morvaországi próbaüzem után - húsvét után élesben is bevezetik Dél-Morvaországban, Észak-Morvaországban és Prágában.

A rendszer lényege, hogy a megfertőzött személynél minél gyorsabban kinyomozzák, kivel találkozott az utóbbi öt napban, hogy őket szintén letesztelhessék. Ezt az érintett beleegyezése esetén mobiltelefonjának és bankkártyájának elektronikus nyomai alapján fogják megállapítani.

Eddig csak a megfertőződött emberrel való beszélgetés alapján keresték meg azokat, akikkel az utolsó napokban
velemenyezd, 2020. április 11. szombat, 10:21
Koronavírus - Csehországban szorosabb teszteléssel próbálkoznak, újabb szigorítások Romániában és Szlovéniában
A Dél-Morvaországban elindított új rendszer lényege, hogy az újonnan talált fertőzötteknél minél gyorsabban kinyomozzák, kivel találkozott az előző öt napban, hogy ezeket a személyeket szintén tesztelhessék. Ezt az érintett beleegyezése esetén mobiltelefonjának és bankkártyájának elektronikus nyomai alapján fogják megállapítani.

Hétfőtől ugyanakkor ismét szabad a mozgás azon a 21 észak-morvaországi településen, amelyet a járvány terjedésének lassítása érdekében együttesen helyeztek kéthetes karanténba. A hatóságok szerint a helyzet ellenőrzés alatt van már.

Csehországban hétfő reggelre 2837-re emelkedett az új koronavírussal fertőzött személyek száma. Vasárnap 168 új fertőzöttet regisztráltak, ami az utóbbi hat nap legalacsonyabb növekménye. A napi növekedés üteme így tíz százalék alá csökkent - közölte honlapján a cseh egészségügyi minisztérium.

Hétfő reggelig újabb 6 ember hunyt el Csehországban a Covid-19 betegség következtében, a halálos áldozatok száma ezzel 17-re emelkedett. Az
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:03
Koronavírus - Csehországban 12-re emelkedett a koronavírusos betegek száma
Az első három koronavírusos megbetegedést vasárnap mutatták ki, szerdán nyolcra, majd most tizenkettőre emelkedett a betegek száma. Az egyik új beteg egy kiskorú prágai gyermek, akinek anyjánál már szerdán kimutatták a fertőzést. Mindkettőjüket kórházban kezelik.

Az iskolában, ahová a gyerek járt, egyelőre meghatározatlan időre megszakították a tanítást.

A tárca közleménye szerint a betegség az összes fertőzött személy esetében eddig enyhe lefolyású, és senki sincs életveszélyben.

A betegség tüneteit, jellemzőit kimutató személyektől vett mintákat a cseh laboratóriumokon kívül mindig még egy berlini laboratórium is megvizsgálja, s az eredményt azután hozzák nyilvánosságra. Eddig több mint 400 személyt vizsgáltak meg, az összes esetben olyan személyeknél mutatták ki a betegséget, akik az utóbbi napokban Észak-Olaszországban jártak.

A prágai kormány már több óvintézkedést is foganatosított a fertőzés terjedésének megakadályozására. Határozatlan időre felfüggesztették az ország
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 17:22
Koronavírus - Csehország leállítja a légijáratokat Dél-Koreából és Észak-Olaszországból
A cseh hatóságok már korábban leállították a légi kapcsolatokat Prága és Kína között. Az állampolgároknak pedig már korábban azt javasolták, hogy ne utazzanak a járvány sújtotta országokba, régiókba.

Csehországban eddig három koronavírusos beteget találtak az orvosi vizsgálatok során, mindhárom személy az előző napokban Észak-Olaszországban járt. A betegeket a prágai Na Bulovce kórházban kezelik és nincsenek életveszélyben - erősítette meg hétfőn Adam Vojtech egészségügyi miniszter, kérdésre válaszolva.

A sajtóértekezleten hangsúlyozták, hogy a cseh határok nincsenek lezárva, s a jelenlegi biztonsági intézkedéseket a hatóságok megfelelőnek tartják.

Országszerte több mint 300 koronavírus-gyanús esetet vizsgáltak már meg a cseh orvosok, de eddig a vizsgálatok három kivétellel negatív eredményt hoztak.

A nemzetbiztonsági tanács ugyanakkor arról is döntött, hogy zárt ajtók mögött, nézők nélkül tartják meg a hét második felében a dél-morvaországi Nové Mesto na Morave városban
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 10:41
Rózsafüzér ​II. János Pál gondolatai alapján húsz ...
elsőt a Szentírásból, a másodikat a Katolikus Egyház Katekizmusából.
- A szövegek mellett többek között Boldog Fra Angelico, Giotto, Raffaello, Leonardo da Vinci, Verocchio, Caravaggio evangéliumi témájú képeit láthatjuk, melyek ,,megvilágosítják a titkokat fürkésző tekintetünket".
- A Csornai Premontrei Apátság által kiadott könyvecske ismerteti a Rábaközi Boldogasszony történetét is: a csornai premontrei prépostsági templom Szűz Mária kegyképét 1757 táján hozta magával a morvaországi Hradiskóból a csornai préposttá megválasztott Schrábel Tádé. A képet először a templom északi oldalán épült Szent Kereszt-kápolnában helyezték el. 1790-ben a tűzvész a templomot és a kápolnát is elpusztította, a Szűzanya képe azonban sértetlen maradt. A templom újjáépítése után a kép díszes oltárra került. Ezután a nép igen nagy számban kereste fel a képet, mely előtt számos imameghallgatás történt. Közülük kiemelkedik az 1761-ben és 1763-ban bekövetkezett három csodás gyógyulás, melyeket levéltári
maroka, 2020. január 05. vasárnap, 15:23
Képek, videók
morvaországi várak
lacipecsenye
2011. november 08. kedd, 21:28
Ut a banyaban
borigit
2015. július 18. szombat, 12:49
a fiúk a bányában dolgozn
derinebmagdi
2010. június 21. hétfő, 17:27
Enikő a bányában
flammerne
2008. április 08. kedd, 18:37
Parajd só bányában
matra
2008. január 29. kedd, 15:57
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
kék madarak.png
agica2004
2020. július 08. szerda, 16:03
Png madár
eva6
2020. július 04. szombat, 09:48
szelid madár0602.jpg
maroka
2020. június 02. kedd, 14:15
madarak.jpg
durcimarcika
2020. június 01. hétfő, 09:05
madaras1.jpg
durcimarcika
2020. május 11. hétfő, 20:14
madaras.jpg
durcimarcika
2020. május 11. hétfő, 20:14
madarak_es_fak_napja.p ng
durcimarcika
2020. május 10. vasárnap, 11:10
Png virág madárral
eva6
2020. május 09. szombat, 11:13
madár1.jpg
durcimarcika
2020. április 30. csütörtök, 16:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.