Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 15:35 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Napfelkelte - Eszterlánc
Mikor felkél egy új nap és indulni kell
De még nem tudjuk, mit hozhat el
Csupa rejtély vár, hívnak, és indulni kell
Sorsunk holnapja kezdődik el
Az égen pompa, fényár
A földön messzeség vár
Sok-sok új csoda rejtőzik el

Mikor felkél egy új nap, mint festői hely
Sötét égboltunk fénytáncra kel
Ezer új szín, vágyárnyak, s mind szikrára lel
És csak Rád vár, hogy indulj már el
Ám bárhol visz a térkép
Lásd, távol ezer fényév
És csak Rád vár, hát indulj már el

Mikor felkél egy új nap és ébredni kell
Csöppnyi két szemünk így nyílik fel
Mikor álmunk már múlik és ébredni kell
De a vágyunk még nem múlik el
Hol hajnalszínű égbolt
Ott elbújik a vén Hold
És az éjjel így búcsúzik el

Mikor felkél egy új nap, sok szív szárnyra kel
És a felhőket így éri el
Mikor lábunk már vinne, s a szív szárnyra kel
És a napfény kér víg táncra fel
Még fent élesen villan
Már lent ékesen csillan
Borús kedvünket így űzi el

Mikor felkél egy új nap, egy ünnep jön el
Az ég aranyszín ruhát ölt fel
Mikor új fények gyúlnak, egy ünnep jön el
Bizony nagy kincs, hát becsülni kell
Ez az oly' csodás élmény
Nézd az égboltot, kérdvén:
Ugye eljön majd, egyszer még, el ?

Ugye eljön majd, egyszer még, el ?
maroka, 2019. október 10. csütörtök, 00:11
Címkék: égen pompa, földön messzeség, szív szárnyra, napfelkelte, hajnalszínű, vágyárnyak,
Kommentek
Simonyi Imre versei
SIMONYI IMRE VERSEI

Simonyi Imre, (Családi nevén: Szmola.) (Simonyifalva (ma Románia, Arad megye), 1920. szeptember 14. - Gyula, 1994. február 10.), József Attila-díjas (1974) költő.

Alapvetően a bihari táj, a Fekete-Körös vidéke bocsátotta útjára. Gyulán nevelkedett, s bár életútja évekig Budapestre vetette, élete végéig hűséges marad a határvidék környezetéhez. Költészetének gyökerei szülőföldjéből táplálkoznak, amelyet egy idő után felvett, alkotói nevén át is magához kapcsol. Hányatott, eseménydús pályafutása végül elhozta számára a megnyugvás éveit: Gyula városa díszpolgárává avatta, szülőfalujában pedig, emlékére egy idő óta minden évben megrendezik a Simonyi-napokat. Kötetei: Tisztességes írás (1956), Önéletrajz helyett (1962), Ne sírjatok (1966), Hatodnapra (1970), Gyulai krétarajzok (1978), Forgácsok egy fakeresztről
menusgabor, 2020. február 21. péntek, 19:00
Az apró örömöt keresni kell – Pécsi Rita a derűs lelkü
mondogatnia kellett magában, nehogy estére elfelejtse.
Vannak napok, amikor mi is úgy érezzük, csak a túlélésre számíthatunk. Ilyenkor vessük be Placid atya túlélőszabályát! Keressük hétköznapjaink apró örömeit! Mik lehetnek ezek? Például a találkozások öröme, az együvé tartozás különös ajándéka. Egy tekintet, egy mosoly, egy kézfogás vagy egy ölelés, és azok, akikkel a szívünkben találkozunk. Vannak váratlan örömeink is, amelyekben Isten szinte huncut mosollyal kacsint felénk: itt vagyok ám! Egy szép napfelkelte, a harsány madárdal, egy különös kis virág vagy egy finom ebéd, egy levél, egy kedves üzenet vagy meglepetés. És nem különben az, ha magányosságunk fájdalmában ,,csöndesen és váratlanul átölel az Isten" (Ady Endre). Különös tapasztalatunk lehet a közösen viselt fájdalom könnyes öröme is. És a csodálkozás is igazi öröm! Aki nem tud csodálkozni, örülni sem tud. Gyökössy Endre szerint ,,Boldogok, akik csodálkoznak ott is, ahol mások közömbösek, mert örömes lesz az életük".
maroka, 2020. február 20. csütörtök, 10:01
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2020-02-11)

Kedves eva6!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Béke hatja át.
Futás - Futás - félelem, menekülés,

Ez a kártya a félelmeidet, vagy a félelmeidtől való megszabadulás vágyát, a félelmekkel való szembesülést jelzi. Meg szeretnél szabadulni valamitől, ami nyomaszt, terhes, vagy bántó. Ez az időszak próbára tesz téged, de erőd elegendő ahhoz, hogy célba is érj. Másrészt a futás igazi egészséget is jelent. Egységet a természettel, az erőkkel. Mehaladhatod általa saját határaidat. Olyan pillanatokat ad, amikor mindkét lábad a föld felett van, képes vagy átlépni az akadályokon. Amíg futni tudsz, sejtjeid megújulnak, gyorsabban kerülsz kapcsolatba a külvilággal.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek menekülést jelent a nehézségek
eva6, 2020. február 11. kedd, 10:13
Illegális bevándorlás - Nagy-Britanniába tartó migránsok estek a tengerbe Belgium partjainál
Carl Decaluwé, a nyugat-flandriai régió kormányzójának tájékoztatása szerint legalább 14-15 migráns még napfelkelte előtt indult útnak, hogy csónakon keljen át a tengeren Nagy-Britanniába.

Csónakjuk azonban felborult. Az utasok közül ötnek sikerült elérni a partokat, többi társukat a hatóságok még késő délelőtt is nagy erőkkel keresték.

A kormányzó elmondta, igen ritka, hogy a migránsok csónakon próbáljanak átjutni a szigetországba Belgiumból. Ilyen kísérleteket eddig leginkább Franciaországból jelentettek. Emiatt mindazonáltal a járőrözést és az ellenőrzéseket már jó ideje megerősítették. A belgiumi tapasztalat azt mutatja, hogy a migránsok főként a zeebruggei kikötőbe igyekeznek, ahol a Nagy-Britanniába induló kereskedelmi és személyhajókra felkapaszkodva próbálnak átjutni a tengeren.

Decaluwé elmondta, a mostanihoz hasonló esetek elkerülése érdekében tovább fokozzák az erőfeszítéseket, és erről nemrégiben az érintett brit és francia megyékkel, valamint az egész világra kiterjedően
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 11:21
Maryam versei
volna?

Bezárt világod betűit olvasom
Visszhangszavam lesz féltett bilincsed
Már nyitni vágyom, falad kopogtatom.

Ujjam érinti remegő kilincsed
Múlt maradjak, vagy legyek holnapod?
Majd odaát ad választ az Isten.

Remény

Bennem

Az élet vásznán rajzolok.
Fényes csillagot markolok.
Hisz az vagy nekem.
A legfényesebb kedvesem.
Arany fényeddel olvadokBorszéki napfelkelte

Ölembe fűzöm a nyár illatát
Völgyület ívének lágy Kerekét
Hol a vén Havasok lába összeér
Oly jó ez az elbájolt ringatás.

Ott, hol a hegygerinc felmagasul
Szűz fenyők kalapja eget pettyez
Végtelenbe ér a föld a mennyel
S csereklye remegő neszén csitul.

Míg gátat tör összemosásom árja
Isteni csendben sarjad az éjjel
Fátyolba rejtett fenyősuttogása.

A pisla nap is dacol a fénnyel
Felleg mögül kezeit
menusgabor, 2020. január 12. vasárnap, 19:30
A világ nem ér véget a láthatónál.
Osho

"A világ nem ér véget a láthatónál. Ott a láthatatlan, és az sokkal nagyobb jelentőségű, mert sokkal mélyebb. A látható csak egy hullám a láthatatlanban. A láthatatlan az óceán. Ezért, amikor valami furcsa történik, ne tagadd meg, és ne zárkózz el tőle. Nyílj meg; engedd be. És minden nap sok-sok pillanat van, amikor a rejtélyes kopogtat az ajtón.
Hirtelen dalolni kezd egy madár: hallgasd, és hallgasd a szíveden keresztül. Ne kezdd elemezni. Ne kezdj belül beszélni róla. Csendesülj el, engedd, hogy beléd hatoljon, amilyen mélyen csak lehetséges. Ne akadályozd a gondolataiddal. Engedj teljes átjárást neki. Érezd - ne gondold.
Egész nap másként érezheted magadat, mert kora reggel találkoztál egy rózsával. Egész nap teljesen másként érezheted magadat, ha láttad reggel a napfelkeltét, és engedted, hogy eltöltsön. Egészen új embernek fogod érezni magadat, ha
lilagondolatok, 2020. január 11. szombat, 09:17
Óév búcsúztató
volna, ha nem féltem volna. És ott leszel te és átölel a mi lett volna ha üressége. Letörli a büszkeség és a boldogság érzését, amit az idén a szívedbe zártál. Elhiteti veled, hogy rossz volt az út, hogy nehéz volt, és benne te megéltél megannyi rosszat.

Ne hagyd! Mert igenis jó volt az út, és ne térj le róla, akkor sem, ha épp a gödörben ülsz. Mert voltak benne szépek, ott volt ezernyi csoda. Volt benne nevetés, volt benne könny, ölelés, taszítás is számtalan. Ott volt benne megannyi napfelkelte, amikor a szavad is elállt, és ismerd be, néha az eső is mosolyt csalt az arcodra. Volt benne küzdelem, volt pofára esés, csalódás, majd újra hit, erősebb, mint bármikor. Mert élünk, létezünk, küzdünk, néha feladjuk, elbukunk, felállunk és folytatjuk. Mert élhetünk, büszkén, vagy megtörten, de a miénk. Minden pillanatban.


Néhány óra múlva pukkannak a pezsgők, és száll
menusgabor, 2019. december 31. kedd, 08:45
Lassan érkezik a számvetés mindannyiunk életében. Lesznek fé
Lassan érkezik a számvetés mindannyiunk életében. Lesznek fények, vagy csendesség, barátok vagy csak a jól ismert magány, és jönnek majd, mert jönni fognak a gondolatok. Mi lett volna ha másként teszek, ha akkor merek, ha léptem volna, ha nem féltem volna. És ott leszel te és átölel a mi lett volna ha üressége. Letörli a büszkeség és a boldogság érzését, amit az idén a szívedbe zártál. Elhiteti veled, hogy rossz volt az út, hogy nehéz volt, és benne te megéltél megannyi rosszat.
Ne hagyd! Mert igenis jó volt az út, és ne térj le róla, akkor sem, ha épp a gödörben ülsz. Mert voltak benne szépek, ott volt ezernyi csoda. Volt benne nevetés, volt benne könny, ölelés, taszítás is számtalan. Ott volt benne megannyi napfelkelte, amikor a szavad is elállt, és ismerd be, néha az eső is mosolyt csalt az arcodra. Volt benne küzdelem, volt pofára esés, csalódás, majd újra hit, erősebb, mint bármikor. Mert élünk,
koszegimarika, 2019. december 29. vasárnap, 20:57
Képek, videók
napfelkelte jézussal0221.
maroka
2019. február 21. csütörtök, 11:22
Gellért-hegy-napfelkel te.
lilagondolatok
2019. február 09. szombat, 08:42
ködös napfelkelte1109.jpg
maroka
2018. november 09. péntek, 14:27
Galilea napfelkelte
dandej
2018. január 27. szombat, 11:15
napfelkelte.gif
sz719eszter
2017. november 15. szerda, 13:59
Napfelkelte
eva6
2017. július 04. kedd, 05:55
Napfelkelte.gif
sz719eszter
2017. április 15. szombat, 15:33
téli napfelkelte.jpg
eva6
2017. január 13. péntek, 15:33
napfelkelte-1024x680.j pg
menusgabor
2016. október 31. hétfő, 19:42
Napfelkelte.jpg
menusgabor
2016. szeptember 04. vasárnap, 16:23
napfelkelte.bmp
sz719eszter
2016. április 29. péntek, 15:20
Lánc, lánc, eszterlánc 01
chillik
2018. április 18. szerda, 07:50
Lánc, lánc, eszterlánc 02
chillik
2018. április 18. szerda, 07:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.