Belépés
2019. november 12. kedd | 46. hét | 316. nap | 07:56 | Jónás, Renátó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Bakondi: Törökország az európai biztonság kulcsszereplője
A következő időszak nagy kérdése, hogy Törökország merre nyitja meg határait, Szíria vagy Európa felé. Magyar érdek, hogy a Törökországban várakozók térjenek vissza Szíriába és építsék újra országukat, ne Európa felé induljanak, a korábbinál is nagyobb migránsválságot okozva - tette hozzá.

Bakondi György szerint új migrációs politikára van szükség, várhatóan az új Európai Bizottság sem a korábbit folytatja, de a részletekről még nem tudni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 21:43
Címkék: Bakondi György, Európai Bizottság, európai biztonság, következő időszak, korábbit folytatja, kulcsszereplője,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Bakondi: a spanyol migrációs útvonal vált meghatározóvá idén
Bakondi György pénteken az M1 aktuális csatornán felhívta a figyelmet arra, hogy ezzel szemben Olaszországban, ahol jobboldali kormány van, 80 százalékos csökkenésről lehet beszélni.

Közölte: a balkáni útvonalon az új fő irány Montenegrón, Bosznia-Hercegovinán és Horvátországon át Szlovénia felé vezet. Kijelentette: a helyzet egyik kulcsszereplője Törökország, hiszen ott csaknem 4 millió migráns tartózkodik, és az idei adatok szerint több mint 220 ezer embert fogtak el. A török politika nagyban meghatározza, hogy hányan jutnak át Görögországba - tette hozzá.

Bakondi György szólt arról is, hogy megváltozott a migránsok nemzetiségi összetétele a balkáni útvonalon. Míg korábban szírek és irakiak, tehát a háborús helyzet elől menekülők jöttek, idén egyre nagyobb arányban afgánok, pakisztániak, bangladesiek érkeznek, valamint például albánok, akik lehetőséget látnak a migránsokhoz csatlakozásban. Jelezte, a spanyol és olasz útvonalon zömében Fekete-Afrikából érkezők jönnek.

A főtanácsadó
velemenyezd, 2018. december 28. péntek, 23:09
Feljelentést tettek Botka László ellen a Szeviép-ügyben
helyi nagyberuházások során. Megállapodtak abban is, hogy az esetleg adódó büntetőügyeket befolyásukkal visszaélve helyi rendőri és ügyészi vezetőket felhasználva próbálják majd elsimítani - állította a jogász, aki a Szeviép-ügyet maffia-bűncselekménynek nevezte.

Ahogy Czeglédy Csabát vagy a Szeviép egyik tulajdonosát és vezetőjét, úgy nemsokára "Botka Lászlót is bilincsben, vezetőszáron fogják elvinni" - fogalmazott a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

Szabó Bálint szerint az ügy egyik kulcsszereplője Ujhelyi István korábbi sofőrje, aki 2008-ban a Szeviép-cégcsoporthoz "ejtőernyőzött", majd segédkezett eltüntetni több száz millió forintot. Ezért kezdeményezte, hogy a hatóságok indítsanak nyomozást a Szeviép egyik leányvállalata, a Biztonsági Üzem Kft. csődjének ügyében is. A cégnél az anyavállalathoz hasonló folyamatok zajlottak le, a kft. is felszámolással szűnt meg, több károsultat és mintegy százmillió forint tartozást maga után hagyva - mondta.

Az ügyvéd kezdeményezte, hogy az önkormányzat
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 11:19
Krónika 5. rész (klímastratégia)
Fidesz: meg kell teremteni a szakpolitikák közötti összhangot!

Bencsik János (Fidesz) azt mondta, hogy a kibocsátás csökkentésére tett erőfeszítések sorozatos kudarcai miatt jelentős, akár az emberi civilizációt is veszélyeztető kedvezőtlen hatásokra kell készülni.

Szükség van egy olyan átfogó, társadalompolitikai és gazdaságfejlesztési jövőképre, ami olyan mintákat ad, amelyekkel válaszolni lehet az éghajlatváltozás kihívásaira - szögezte le.

Egyetértett azzal, hogy olyan racionális pályát kell felrajzolni, ami elősegíti az ország gazdasági és diplomáciai súlyának erősödését. Eközben biztosítani kell a nemzeti és társadalmi fennmaradást egy gyorsan változó világban - hívta fel a figyelmet.

A parlament előtt fekvő éghajlatváltozási stratégia újszerű szerkezete segít a súlypontok kijelölésében; annak ellenére, hogy Magyarország 25 év alatt negyven százalékkal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását, további erőfeszítésekre van szükség - hangsúlyozta Bencsik János.

Azt
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 13:12
Semjén: egy bő évezred közös történetét mutatja be a Magyar emlékek Lengyelországban kötet
epizódokkal - mutatott rá Semjén Zsolt, hangsúlyozva: bárhol is jár az ember a világban, mindig örül, ha magyar emlékekkel találkozik. Ha pedig ezt a könyvet elkezdi olvasni, óhatatlanul az jut az eszébe: "ezt látnia kell" - tette hozzá.

A miniszterelnök-helyettes a kötettel összefüggésben kitért a visegrádi négyek napjainkban meghatározó szerepére, amit a rendszerváltozás után Antall József hozott tető alá, Magyarország II. világháborús szerepére a lengyel-magyar barátság jegyében, aminek egyik kulcsszereplője idősebb Antall József volt. Felidézte 1956 megélését a két nép történelmében, aminek dokumentumai századunkban kerültek csak szélesebb nyilvánosság elé, a Szolidaritással való kapcsolatokat a szükségállapot alatt, majd a rendszerváltozás idején a korai MDF és Fidesz lengyel kapcsolatait, a szamizdat irodalmat.

Újdonságként említette, hogy a könyv részletesen beszámol a 21. század, abból is a legutóbbi évtized emlékeiről. Történelemlátása visszatekintő a 21. századból a 20. századra - momdta
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:25
Elemző: az Orosz csapatkivonás a szíriai stabilitás jele
Tarik Demirkán közölte: ugyan a csapatkivonás nem teljes, ám ez a lépés is jelzi, hogy Oroszország, Törökországgal és Iránnal együttműködve a szíriai rendezés kulcsszereplőjévé vált.

Ugyanakkor Törökország, amely évekig sikertelenül követelte Aszad szíriai elnök távozását, mára elfogadta a helyzetet annak fejében, hogy a szíriai kurdok nem kapnak az iraki kurdokhoz hasonló, széles körű autonómiát - fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy tovább növelte a Törökország és az Egyesült Államok közötti feszültséget, hogy Trump amerikai elnök elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Törökország mindig is azon az állásponton volt, hogy a közel-keleti rendezés kulcsa a palesztin kérdés rendezése, ezen belül pedig szimbolikus szereppel bír Jeruzsálem státusza - mondta az elemző.
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 09:21
Befejezte moszkvai diplomáciai szolgálatát John Tefft amerikai nagykövet
ukrajnai konfliktust" sem.

Tefft, aki 2014. augusztus 1-jétől vezette az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségét, négy és fél évtizedes külügyi szolgálat után a várakozások szerint vissza fog vonulni. Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes korábban úgy nyilatkozott, hogy Moszkva konstruktív együttműködésre számít Huntsmannel.

A washingtoni orosz nagykövetség irányítását a hónap elején vette át Anatolij Antonov volt külügyminiszter-helyettes Szergej Kiszljaktól, aki továbbra is kulcsszereplője annak az amerikai vizsgálatnak, amely azt hivatott feltárni, hogy beavatkozott-e Moszkva a tavaly novemberi amerikai választásokba, és segítette-e Donald Trumpot, hogy győzzön, illetve az elnök és csapata tudott-e minderről és együttműködött-e Moszkvával.

A kölcsönös nagykövetváltás a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok különösen feszült időszakában történik. Vlagyimir Putyin orosz elnök július végén elrendelte, hogy szeptember 1-jéig 755 fővel csökkentsék az amerikai nagykövetség és három konzuli
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 15:22
Szerbia garanciát vállalna Ratko Mladicért ideiglenes szabadon bocsátása esetén
parancsnokot, az elsőfokú ítélet november végén várható.

Az 1992-1995-ös boszniai háborúnak mintegy százezer halottja volt, és több mint egymillió ember kényszerült elhagyni otthonát. A hágai törvényszék ügyészsége szerint Ratko Mladic, illetve az azóta 40 évnyi börtönbüntetésre ítélt Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök tekinthető a bosnyákok és horvátok terhére elkövetett háborús és emberiesség elleni bűntények fő felelősének. A vád szerint a "Balkán mészárosának" is nevezett Ratko Mladic kulcsszereplője volt annak a vérengzésnek, amelyben 1995. július 14-én a Srebrenicához tartozó kravicei hangárban több mint ezer muszlimot gyilkoltak meg.

A törvényszék eddig 20 ember ellen emelt vádat a srebrenicai mészárlás ügyében, és közülük szinte mindenkit bűnösnek talált. Az ügyészség kimondta, hogy a srebrenicai mészárlás nem spontán katonai akció volt, hanem egy terv része, népirtás történt, amelyet a legmagasabb állami szinten találtak ki, és aki ezt tagadja, az sérti az áldozatok
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 17:43
Képek, videók
Trója fala, Törökország
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Törökország.jpg
margoboszi
2015. október 13. kedd, 13:05
Halfeti, Törökörszág.jpg
feviroza
2015. június 07. vasárnap, 12:08
Ararat.Törökország.jpg
homokivar
2015. március 29. vasárnap, 20:53
Pamukkale - Törökország
davedgyerek
2015. március 23. hétfő, 16:09
Törökországban
orban47
2014. szeptember 28. vasárnap, 09:56
Isztanbul ; Törökország.j
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:31
törökország Isztambul 20
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 14:49
Törökország-Duatepe 2014
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 17:19
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Téli-Bakony.jpg
cserhat3
2017. május 12. péntek, 20:06
Páris, az én Bakonyom 01.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:49
Páris, az én Bakonyom 02.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.