Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 06:39 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!Link

Egyetlen Balatonunk van, amelyet gyilkolnak ökológiai és társadalmi szempontból is. Ugyan Keszthely a szülővárosom, de ami ott folyik, az egyrészt országos minta szerint zajlik, másrészt országos jelentőségű. 10 napja tettem fel egy videót a Tiborcz-Mészáros duó tulajdonát képező, parti hotelek rohadó állagáról, legutóbb, amikor néztem, 182 ezernél járt a nézettsége. Keszthely lakossága ennek tizede. Tehát igenis van érdeklődés ezt illetően, és sajnos a legkevesebb Keszthelyen. Én is, meg sokan megkapjuk, hogy majd ha otthon adózunk, ha otthon élünk, akkor dumáljunk. Ez a lehető legkárosabb hozzáállás. Én mennék haza, ahogyan kepzőművészek, lokálpatrióta tudósok, széles látókörrel bíró mérnökök is, akiket elnyomtak, ellehetetlenítettek otthon, akik nemzetközi karrierrel rendelkeznek, és boldogan állítanák tapasztalataikat városunk, hazánk fejlődésének szolgálatába. De sajnos nem elég, hogy a fideszesek tűzzel-vassal irtják a kreatív, lelkes, tehetséges embereket, akiknek minden megnyilvánulása kegyetlenül leleplezi az ő dilettáns, korrupt, nyomorult bénázásukat, országrombolásukat, az egyébként ellenzéki emberek is köpködik azt, aki tenne, aki segítene.

Megkapjuk, hogy "Gyere haza, onnan nem látod!"
1. Havonta látom.
2. Aki ritkábban látja, jobban észreveszi a romlást, mint aki benne van.
3. Aki rendszeresen cikázik országok között, nagyobb összehasonlítási lehetőséggel bír, többet lát, objektívebben ítél.
4. A rosszindulat akadályozza meg a tehetséges embereket a közfeladatokra való vállalkozásban. - Hangsúlyozottan nem magamról beszélek, hanem olyanokról, akik nekem személyesen mondták, hogy szívesen mennének, de még a normálisabbaktól sem kapnak biztatást.

Csodálkozunk, hogy nincs jó merítés, hogy lepkehálóval kell fogni az agilis, empata, tehetséges, jószándékú, rátermett szakembert, amikor a potenciális jelöltet még azok is bántják, akikért dolgozna?! Mintha az éhhalál küszöbén azt mondanád, hogy nem szereted a paprikáskrumplit, megvárod, hátha jön libamáj. Normális az ilyen ember? De most komolyan! Keszthelyen ráadásul van egy jó polgármester-jelölt, aki mögé beállt a teljes ellenzék. A célom és a kérésem az, hogy minden településen, ahol ez megtörtént, a Fidesz mocsokságával tisztában lévők ne ekézzék az egységbe tömörült ellenzéki jelöltet! Higgyétek el, régen ugyan tényleg voltak rendes fideszesek, de azok, akik ma ott vannak, másban nem érdekeltek, mint a rablásban. Akiben volt lelkiismeret, együttérzés, az már otthagyta a Fideszt. Aki látva a jelen borzalmát mégis a Fidesz színeiben indul, az emberileg és szakmailag is alkalmatlan. Ezért szinte mindegy, hogy ki az ellenjelölt, csak jobb lehet, mint a narancsos.

Én értem és aláírom, hogy az elvek fontosak. És tudom, hogy hemzsegnek a bomlasztók sok helyen. De egy ellenzéki tömörülés arra is jó, hogy ezeket a többiek féken tudják tartani. Onnan ismerni fel őket egyébként, hogy saját pártpozíciójukat erőltetik a közérdeket szolgáló összefogásban is. Az alkalmasság helyett az országos statisztika a hivatkozási alap a képviselőjelöltek állításában. Pedig minden város más, és a helyi viszonyok diktálnak. Hatalmas lehetőség kínálkozik az országnak arra, hogy a tegnapi, törökországi mintát kövesse, ott ugye Erdogan kapott óriási pofont, Ankara és Isztambul is ellenzéki polgármester irányítása alá került. De ehhez az kell, hogy az ellenzéki szavazók felemeljék már most a popót, ne azt csesztessék, aki tenne, szorítsák össze a fogaikat, fogják vissza automatikus okoskodási ösztöneiket, és fogadják el a jelölteket! Viselkedjenek nyitottan, és ne vegyék el az alkalmas emberek kedvét attól, hogy megpróbáljanak gátat szabni a szabadrablásnak.

Emberek, ébresztő! Nincs újabb 5 éve sem a Balatonnak, sem az erdeinknek, sem a nemzeti parkoknak! Országosan tudtak csalni, országosan számított a torz választási rendszer, helyi szinten csak az számít, hogy mennyire aktív és hangos az ellenzék. Már eddig is mérhetetlen károkat okoztak ezek a narcisztikus pszichopaták. Nem annak van itt az ideje, hogy irigyen köpködjük az összellenzéki jelölteket. Mert aki tehetséges, egyszer még megpróbálja finoman elmagyarázni mit szeretne, de a harmadik támadás után azt mondja, hogy "kell ez nekem? Ezeket akarom én megmenteni? Kell a fenének ez a sok arrogáns, frusztrált gyűlölet! A Fidesz lejáratására számítottam, de arra nem, hogy az ellenzéki szavazók is belém rúgnak. Inkább visszamegyek a privát szférába, elvégre szemben az átlag fideszessel nekem nem megélhetési kérdés a polgármesterség/képviselőség, én nem szarember vagyok, hanem sikeres szakember. Én megállom a helyem a versenyszférában, ha nem kellek a városomnak, megyek oda, ahol megbecsülnek!" És keserű szájjal megy. De ha kiállunk egymásért, megértjük, hogy a meccshez előbb vissza kell szerezni a pályát, újra kell írni a játékszabályokat, helyi szinten megvalósítjuk a pártok felett álló, emberi minimumon alapuló helyzetet, országosan is beindulhat a változás.

De mit vártok? Közönyre meg fanyalgásra nem fog előjönni A MEGFELELŐ JELÖLT. Utolsó esélye van most, a következő 3 hónapban az országnak és Keszthelynek, hogy felnőttként viselkedjen. Hatalmas a tét. OV-iország kontra felnőtt, felelős társadalom. Eközött a kettő között lehet most választani. Nem vagy abban a helyzetben, hogy várj, hogy követelőzz. Tessék hangosan korteskedni, megmozdulni! Nem működik a kivárás, a másokra mutogatás technikája. Értsd meg, tök mindegy ki, csak ne fideszes legyen! Azért mindegy, mert ha a Fidesz bukik, újra esély van a demokráciára. Ugyanis a többi párt ha akarna sem tudna annyit lopni, hiszen nincs akkora támogatottsága. A felaprózottság ebből a szempontból igenis garancia arra, hogy működnek a fékek. Ezek a most összefogott pártok nem szeretik egymást, nehogy azt higgyétek! De megegyeztek egy minimumban, ami az autokrácia, az egypárti diktatúra elítélése. Ebben egyetértenek. A többiben meg meccselni fognak hatalmon, ami a demokrácia lényege! Egy nagykoalíciós városvezetés megakadályozza TALÁN a további rablást. Garancia persze csak arra van, hogy ahol a Fidesz marad, ott garantált a pusztulás.

A gondolataim apropója pedig az újabb bicskanyitogató mutyi. Megszűnt az egyetlen szabadstrand, köszönhetően a keszthelyi Fidesznek. A jelenlegi alpolgármester szállította az ötletet, aki az állampárt (Manninger elvtárs javaslatára) polgármesterjelöltje is a korábban a Balaton fővárosaként tündöklő, mára önmaga árnyékaként senyvedő kisvárosnak. Meglehetősen megbízható forrásból származó információim szerint Ruzsics Ferenc leköszönő polgármester pár éve kiesett a pixisből, mert már az ő gyomra sem vette be, amit a maffia művel. Lejáratta a helyi Fidesz, szombathelyi rendőröket küldtek rá, hogy szondáztassál meg, el is vették ittas vezetésért a jogosítványát. Aztán el akart indulni függetlenként, szemben a fideszes jelölttel, de egy pozíció ígéretével jobb belátásra bírták. Nyilván ha nem fogadja el ezt az ajánlatot, megzsarolták volna.

Olyan ocsmány világot élünk, hogy ha nem állunk ki azok mellett, akik ébrednek, akik tennének, akik megpróbálnának élére állni a közösségeknek, ha egymást mocskoljuk, ha nem adunk esélyt új arcoknak, akkor a határon lehet majd kiírni a Magyarország tábla alá, hogy "Élt 1000-2019". Kapjatok észbe, Emberek! Nem a fideszes szavazót kell győzködni, mert az esélytelen, reménytelen. Kevesebben is vannak, mindössze 30%! De őket összetartja a félelem vagy az érdek. Az egységességükben van a sikerük titka. Takarítsuk el a mostani korrupt, mocskos bandát, a fideszes polgármestereket, és lehet kezdeni a vitát. De addig nincs helye gyűlölködésnek, nincs helye bomlasztásnak, nincs helye pártoskodásnak! Aki a jelen helyzetben osztozkodik, fanyalog és köpköd az ellenzéki jelöltre, az fideszes. Akkor is, ha nem vallja be. Nyugodtan szembesítsétek a szájukat húzkodó ismerőseiteket ezzel az írással! Én nem indulok sehol polgármesternek, nincs semmi más érdekem és motivációm, mint az, hogy szeretném látni a hazámat Magyarországot és szülővárosomat Keszthelyt FELTÁMADNI.

Bálint Natália operaénekes, nemzetközi kapcsolatok elemző, közgazdász - FÜGGETLEN, önjáró ember vagyok. A művészeti tevékenységemből élek, társadalmi működésemet, idő- és energiabefektetesemet fakultatívan támogatják azok, akik értékelik. Hálás vagyok érte, köszönöm! www.balintnatalia.com/tamogatas
kirscha, 2019. június 25. kedd, 08:31
Címkék: Egyetlen Balatonunk, Ugyan Keszthely, Ruzsics Ferenc, Keszthelyt FELTÁMADNI, Bálint Natália, egyrészt országos,
Kommentek
Lélek-mérleg Akkor, amikor azon dolgozom, hogy megtaláljam
más.

Mégis megtanultam róla leválni érzelmileg. Azt az oldalát hagytam el, amiben más volt, mint én és csak azt őriztem meg belőle, ami KÖZÖS. Így a legszélsőségesebb emberi helyzetekben, gondolatok, elvek, irányok és nézetek mentén is csak azt emelem ki, ami a jó és csak azt látom meg, ami mindkettőnkben közös. Minden mást csendesen szemlélek. Nincs dolgom vele.

Azért teszek így, mert a lélek nyugalma, amit elérek, valójában a lélek ereje. A támaszom.

Az erőre pedig mindenkinek szüksége van a hétköznapokon. Leginkább abban a gondolati, érzelmi és elvi sokszínűségben, amilyen lenni tud a mai ember.

Ezért sosem a hiányban gondolkodom. Nem arra mutatok rá, ami nincs, és ami hiba.

Azért, hogy a mérleg egyensúlyban maradjon, jó és rossz között, a csendes példamutatás útját választottam megoldásként, mert a jó példa erejében hiszek. Amikor elég a helyes tett, a megértő szív, a szeretet, a türelem, az odafigyelés, a segíteni akarás, amit felmutatsz és
koszegimarika, 2019. július 23. kedd, 10:34
Szép napot mindenkinek!
Mivé lettél Hazám? Hol vannak a hősök?
Fentről, ha lenéznek ránk, mit látnak az ősök?
Egy szétszéledt Nemzetet, egy romlott országot, bármerre is nézünk, egy mocskos világot.
Egy züllött világot, hol vallják az emberek,
hogy boldognak lenni csak is pénzzel lehet.
Hol eltűnt a hagyomány, eltűnt a tisztelet,
s utolsóként kullog a hazaszeretet.
Hol akkor vagyok jó, ha fennen hirdetem,
taposs át mindenkin, tiporj át mindenen!
Meddig lehet élni még egy ilyen világban,
hol semmit nem teszünk egymásért kiállva?
Mindenki csak hallgat. Minden hiába?
Pedig gyáva népnek nem lehet hazája!

Kupcsik Csilla

Gyáva népnek nincs hazája - avagy: egy idézet nyomában

Az emberek általában lusták, s hanyagságból vagy lustaságból nem néznek utána annak, ha idéznek valamit, az igazából honnan, s kitől is származik.
Mostanában sok oldalon olvasom nagybetűkkel írva a címet: ,,GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!" Majd pedig alant a kormány
kirscha, 2019. július 23. kedd, 10:00
Szép napot mindenkinek!
Van egy urbánus legenda a felforralt békáról, amely így szól. Ha egy békát beteszel egy fazék hideg vízbe, és lassan, lassan, feltekered a hőt, a béka nyugodtan fog ott ülni, amíg halálra nem fő. A terjedő kulturális változás is ilyen. Nehéz észrevenni, ha benne élsz. Mozdulatlanul is ülhetsz, amíg a társadalom hangulata egyre súlyosabb és számítóbb és gonoszabb lesz, miközben bemagyarázod magadnak, hogy minden jól megy, míg közben a víz körülötted gyöngyözni kezd.
kirscha, 2019. július 23. kedd, 09:06
Szép napot mindenkinek!
A szabadságom jogán...levél Orbán Viktornak

Nem írhatom azt, hogy tisztelt, mert nem tudom Önt tisztelni...nem is tegeződünk, mert azt ki kell érdemelni.Megszólítás nem szükséges, hiszen a protokoll Önnél úgysem számít, mint levélforma sem.
Ön Magyarország sanyargatója, egy rettenetes diktátor, tudta?!
Ön többek között az államkasszát is kifosztotta, de minden más területen is kizárólag a saját anyagi haszonlesését támogatja. Ezt nem én mondom, hanem ezek tények.
Talán emlékszik még arra, amikor a magánnyugdíjpénztárat kiürítette...ezzel gyakorlatilag úgy vett el 3000 milliárd forintot az emberektől, hogy nem adott érte cserébe semmit. Ön ezt minek nevezné? Én lopásnak. Ezt követően elszabadult a pokol a szabad rablásban...na nem az állampolgárok körében, hanem kizárólag az Ön köreiben. Tudja, Simicska az Ön egyetemi cimborája, Tiborcz Pisti, aki nem más mint az Ön veje, továbbá gyerekkori barátja, a felcsúti
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 12:02
Szép napot mindenkinek!
Egy magyar vezérigazgató/ügyvezető éves jövedelme az idén mintegy 30 millió forint!

A vállalati alkalmazottak 42 százaléka dolgozik minimálbérért vagy garantált bérminimumért Magyarországon
Az "aktív Magyarországért felelős kormánybiztos"szerint sokan azért mennek külföldre dolgozni, mert itt nem túlórázhatnak eleget
Az összes államtitkár fizetését havi 1,3 millióra okosították
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 11:32
Szép napot mindenkinek!
a közgazdász nem tartja működőképesnek a jelenlegi bérszintet, mert nem él meg belőle sem a költségvetés, sem az emberek, nem tud fejlődni az ország, nincs kereslet a kis- és középvállalkozások termékeire, szolgáltatásaira, nem éri meg technológiát fejleszteni, termelékenységet emelni, mert olcsó az élőmunka, gátolja a magyar gazdaság fejlődését.

"a gazdasági mutatók alapján a szereplők egymás között bokszolják le, hogy az egyes iparágakban mennyivel emelkedjenek a bérek."
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 11:13
Szép napot mindenkinek!
Egy rémmese a boldog tudatlanság és az emberi tökéletlenség közötti döntésről

A első helyszín Magyarország, 2021, az ország legnézettebb talkshowja. Fegyveresek törnek be az élő adásba, és túszul ejtik a stábot, hogy politikai üzenetüket eljuttathassák a lakosságnak, és ellenállásra szólítsák fel őket a kialakulóban lévő rendszer ellen - olvasható a felvezetőben.

A második helyszín egy klinika, ahol évekkel később hosszú álomból ébrednek a tévéstúdióban egykor foglyul ejtettek. Itt a kellemetlen emlékek újraírásával próbálják felkészíteni őket új életükre az akkorra fénykorát élő új társadalomban. Ezen a klinikán Áronnak életre szóló döntést kell meghoznia: választania kell, hogy akar-e új
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 11:02
Szép napot mindenkinek!
"A korlátlan hatalom érzéséhez párosuló arrogancia nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy idáig fajultak az események. Az arrogancia a Fidesz legsebezhetőbb pontja, szükségtelenül túlreagálnak bizonyos ügyeket, holott a társadalmi támogatottságuk és a rendszer stabilitása alapján ez szükségtelen volna."

"Az olvasók döntésére bíznám, hogy Orbán lépései mennyire szolgálják a magyar érdekeket. Mintha azt látnánk, hogy a magyar szuverenitásra hivatkozó politika egyre több befolyást enged az orosz, kínai, török érdekeknek, a magyar gazdaságpolitikai nagyságot előtérbe helyező retorika pedig marginalizálja és perifériára szorítja Magyarországot a legfontosabb szövetségesi rendszereken
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 10:30
Képek, videók
Egyszer mindenkinek nyíln
menusgabor
2019. június 13. csütörtök, 20:04
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
balatonunk.jpg
dnemethk
2013. május 07. kedd, 01:36
Keszthely
roanna
2018. május 13. vasárnap, 15:50
keszthely.jpg
janos53
2015. október 16. péntek, 06:18
Keszthely
lenke1964
2015. április 11. szombat, 11:21
Keszthely (15).jpg
lenke1964
2015. március 21. szombat, 20:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.