Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:37 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Gulyás Gergely Berlinben: már Németország szerint is a külső határok védelme a legfonto
Az Országgyűlés fideszes alelnöke a magyar közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte: az EU jövőjéről pénteken Pozsonyban - Nagy-Britannia részvétele nélkül - tartandó uniós csúcstalálkozóra készülve "az Európai Unió vezető hatalma, Németország is keresi azt az utat, amely jövőt jelenthet egész Európa számára".

A jövőt tekintve a migráció kulcskérdés, és most már a németek is "egyértelműen és tisztán látják", hogy az EU-nak vissza kell nyernie azt a képességét, hogy akár hermetikusan le tudja zárni határait, "különben nem fogunk előre jutni, és a migráció problémájára nem lesz megoldás".

Ebből a szempontból egy év alatt "óriási előrelépés" történt Németország hozzáállásában, és "Magyarország mutatott jó példát" a külső határok védelmében - húzta alá Gulyás Gergely.

Mint mondta, német tárgyalópartnereivel egyetértettek abban, hogy elítélendő Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter "durva és szélsőséges" nyilatkozata Magyarország uniós tagságának megvonásáról.

Jean Asselbornnak "személyesen is komoly felelőssége van abban, hogy amikor tavaly százezrek és milliók érkeztek Európába teljesen kontrollálatlanul, az európai elit az anarchiát ünnepelte, pedig Európa polgárai már akkor látták azt a veszélyt, amely bekövetkezett".

Ezért Jean Asselbornnak szélsőséges nyilatkozatok helyett "önvizsgálatot kellene tartania" - mondta Gulyás Gergely.

Franz Josef Jung, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának helyettes vezetője hozzátette: Jean Asselborn valószínűleg már belátta, hogy hibát követett el.

A luxemburgi miniszter megnyilvánulása "teljesen kontraproduktív" - a kívánt hatással ellentétes eredményre vezetett - emelte ki a CDU-s politikus, hozzátéve, hogy "gyorsan napirendre kell térni" a nyilatkozat felett és Európa ügyének előmozdítására kell összpontosítani.

A Brexit - Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetése - miatt az uniós tagországok feladata most egy "pozitív jövőperspektíva közös kidolgozása" - mondta Franz Josef Jung.

Hangsúlyozta: gondoskodni kell az uniós külső határok hatékony védelméről, és amíg ez nem biztosított, a belső határokon kell ellenőrzést folytatni, hogy senki ne léphesse át a határokat ellenőrizetlenül.

Gulyás Gergely mások mellett Johannes Singhammerrel, a Bundestag CSU-s alelnökével is tárgyalt. A megbeszélésről kiadott közlemény szerint egyetértettek abban, hogy "a luxemburgi kormány megnyilatkozásai nem méltóak Európa egységéhez", és Jean Asselborn külügyminiszter nyilatkozata "minden alapot nélkülözőítélet"

Hozzátették: Németország és Magyarország "erős Európai Uniót akar, nem pedig egy kilépések és kizárási-fecsegések által legyengített" uniót, és az együttműködés "a nemzetközi terrorizmus és a migrációs válság elleni harcban is elengedhetetlen".

Jean Asselborn a Die Welt című német lapban kedden közölt interjúban kiemelte, hogy elfogadhatatlan az uniós alapértékek súlyos sérelme, ezért ideiglenesen vagy véglegesen ki kell zárni az EU-ból az olyan tagokat, mint Magyarország, ahol "kerítéseket építenek háborús menekültek ellen", vagy ahol megsértik a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét.A többi között hozzátette, hogy Magyarországon a menekültek távoltartását szolgáló kerítés "egyre hosszabb, magasabb és veszélyesebb", a háború elől menekülő emberekkel "szinte rosszabbul bánnak, mint a vadállatokkal", és az ország "nincs messze attól, hogy tűzparancsot adjon ki a menekültek ellen".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. szeptember 14. szerda, 17:30
Címkék: Gulyás Gergely Berlinben, Európai Unió, Gulyás Gergely, Jean Asselborn, Jean Asselbornnak, Ezért Jean Asselbornnak,
Kommentek
Gulyás: rendszeres egyeztetést kezd a Fidesz és a német CDU
Gulyás Gergely Novák Katalinnal, a Fidesz alelnökével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárával és a tárca korábbi vezetőjével, Balog Zoltánnal, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnökével, valamint Hende Csabával, az Országgyűlés fideszes alelnökével tárgyalt Berlinben a CDU-hoz közel álló Konrad Adenauer Alapítvány meghívásából.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kétnapos látogatás alatt megbeszélést folytattak mások mellett Annegret Kramp-Karrenbauerral, a CDU új főtitkárával, valamint a CDU és a CSU közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának vezetőjével, Volker Kauderral. Kiemelte, hogy a Fidesz és a CDU között "a kölcsönös bizalom adott, és szeretnénk az együttműködést elmélyíteni, amihez állandó keretek közötti kapcsolattartásra van szükség". Ez még az idén elkezdődik - tette hozzá Gulyás Gergely, kiemelve: az a céljuk, hogy a Fidesz és a CDU a legmagasabb szinten egyeztessen rendszeresen Európa
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 22:52
Illegális bevándorlás - Gulyás Gergely Berlinben: Németország fordulatot hajtott végre a bevándorláspolitikában
alá Gulyás Gergely.

"Azt sajnos még nem látjuk az EU-ban, hogy ennek a kötelezettségnek az elmulasztása szankciókkal járna" - tette hozzá.

Hangsúlyozta: Magyarország számára elfogadhatatlan minden politika, amely a kötelező elosztás felől közelíti meg a migráció kérdését, a magyar álláspont szerint éppen ellenkezőleg, a külső határ védelme felől érdemes elindulni, mert ez a garancia arra, hogy "nem növekedik tovább a baj, amely előállt a 2015-ös döntések következtében".

Gulyás Gergely Berlinben a többi között részt vesz a Magyarország Barátai Alapítvány és a Philidor Intézet Magyarország Európában - Európa Magyarországon című rendezvényén, amelyet a német szövetségi parlament (Bundestag) alelnökével, Hans-Peter Friedrichhel, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusával közösen nyit meg.

A közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte: "reméljük, hogy a következő ciklus a jobb megértés jegyében
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Nemzetközi Adalbert-díjjal tüntették ki Kónya Imrét
hozzájárult a Magyarországról kiindult "lendülethez", amely egész Európában elvezetett a szabadság és a demokrácia "áttöréséhez".

Frank-Walter Steinmeier hozzátette: "nem szabad hozzászokunk ahhoz, hogy egyes aktuális viták miatt gyakran túlságosan is a háttérbe szorul ez a közép-európai hozzájárulás, a szabadság és a demokrácia iránti szenvedély, az előrelátás, és legfőképpen mindazok hatalmas bátorsága, akik akkoriban cselekedtek és történelmet írtak".

Ezért is helyes, hogy az idén nyáron Berlinben emlékművet emeltek a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) tiszteletére - mondta a német államfő.

Hozzáfűzte, hogy egyes magyarországi fejlemények "irritálnak és kihoznak a sodrunkból minket", németeket, de éppen a magyarok iránt érzett "közelség és elkötelezettség" miatt.

"Dolgoznunk kell, és dolgozni is akarunk az árkok betemetésén", és ugyan "nem kell mindenben egyetérteni", de ismét létre kell hozni a "közös meggyőződések és célok fundamentumát" - húzta
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 19:13
V4 - Emlékművet emeltek Berlinben a visegrádi négyek tiszteletére
A berlini fal egyik leghosszabb megmaradt szakaszánál, a belvárosi Bernauer utcai központi emlékhelynél felállított szobor nem múltba révedő, hanem "jövőorientált" alkotás, és találkozóhelye lesz sok millió embernek, akik felkeresik afal maradványait - emelte ki az avató ünnepségen Hans Süssmuth, a nyugat- és közép-európai nemzetek közötti barátság erősítéséért dolgozó német Adalbert Alapítvány elnöke.

A fal maradványait polgári kezdeményezések révén sikerült megőrizni, és ezek sorába illeszkedik a V4-ek hozzájárulását méltató emlékmű is, amely a német egység európai összefüggéseit kiemelve jól illeszkedik a történelmi környezetbe - tette hozzá Axel Klausmeier, az emlékhelyet és kutatóintézetet működtető Berlini Fal Alapítvány igazgatója.

Az ötszögletű - Németországot és a négy visegrádi országot jelképező - talapzaton álló, embernagyságú acélszobor Hans Joachim Albrecht német képzőművész, művészeti teoretikus alkotása. A leginkább egy felegyenesedő embert vagy felszállásra készülő madarat
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 17:03
A Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi képviselet-vezetője kapta idén az Antall József-díjat
Az elismerés keddi budapesti átadóján Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke azt mondta, a kitüntetett sokat tett azért, hogy a magyar konzervatív politika és kereszténydemokrácia képviselői közvetlen kapcsolatokat ápoljanak a német pártokkal és tudományos világgal.

Hangsúlyozta, hogy közös felelősség gondozni a két ország közötti kötelékeket, amelyek rendszerváltás utáni alapjait Antall József és Helmut Kohl kancellár fektette le.

Szavai szerint a magyar és a német "néplélek" hasonló: mindkét ország polgáraira jellemző, hogy nehezen fogadnak be új embereket, kezdetben távolságtartóak, később azonban kitartó, hűséges barátokká tudnak válni.

Frank Spengler "tűzoltó szerepet" vállalt: igyekezett még szikrájukban elfojtani a félreértéseket, segített eloltani a nézetkülönbségek lángjait, sőt a kárenyhítésben is partner volt - mondta Gulyás Gergely.

A fideszes politikus kiemelte, hogy Magyarország és Németország ezer szállal kötődik egymáshoz. Nemcsak a magyarok "fürkészik" a német
velemenyezd, 2017. április 18. kedd, 21:34
Mozart-esttel veszi kezdetét a Remekművek három tételben című sorozat
A koncerten elhangzik többek között az A-dúr klarinétverseny (K. 622) és a C-dúr versenymű fuvolára, hárfára és zenekarra (K. 299).

A hangverseny a Remekművek három tételben című sorozat első alkalma.

Március 10-én a zenei impresszionizmus, Debussy és Ravel művei kerülnek terítékre a Kelemen-kvartett (Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Homoki Gábor és Fenyő László), valamint Vigh Andrea (hárfa), Drahos Béla (fuvola) és Szatmári Zsolt (klarinét) előadásában, míg a 2016. december 14-i Saint-Saens-esten a komponista fantáziái és versenyművei csendülnek fel Vigh Andrea (hárfa), Várdai István (gordonka), Szabadi Vilmos (hegedű) és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara előadásában, Vajda Gergely vezényletével - derül ki a koncertsorozatot beharangozó sajtóanyagból.

Szintén az MVM Koncertek keretében két koncert is várja a közönséget a Pollack Mihály téri Festetics Palotában december 12-én, szombaton. Délelőtti kezdettel folytatódik Fülei Balázs sorozata, A Zongora közelről, melynek mostani,
velemenyezd, 2015. december 08. kedd, 18:12
Rogán Berlinben: továbbra is jó a Fidesz és a német konzervatívok együttműködése
"új intézmények és kapcsolati formák" kialakítását is, egyebek között fiataloknak szervezett csere- és képzési programok elindítását. Hozzátette, hogy a részleteket a következő két-három hónapban dolgozzák ki.

Rogán Antal felidézte, hogy a Fidesz több mint két éve kezdett munkacsoport szintű, kölcsönös látogatásokon nyugvó együttműködést a CDU/CSU frakciószövetséggel, és rámutatott, hogy a következő időszakban is hasonló intenzitással folytatják a közös munkát.

Rogán Antal és Gulyás Gergely Berlinben tárgyalt többek között Volker Kauderrel, a CDU/CSU-frakció vezetőjével, Michael Grosse-Brömer frakcióigazgatóval, Gerda Hasselfeldttel, a bajor CSU képviselőcsoportjának vezetőjével. Megbeszélést folytattak továbbá Arnold Vaatz CDU-s politikussal, a frakció helyettes vezetőjével és Hans-Peter Friedrichhel, a frakció CSU-s helyettes vezetőjével, valamint Andreas Schokenhoff-fal, a képviselőcsoport külpolitikai ügyekért felelős helyettes vezetőjével, Philipp Missfelderrel, a frakció külpolitikai
velemenyezd, 2014. november 26. szerda, 17:53
Képek, videók
katyusák Berlinben.jpg
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:06
szilveszter berlinben
lacipecsenye
2013. szeptember 29. vasárnap, 08:53
szilveszter berlinben 198
lacipecsenye
2013. szeptember 29. vasárnap, 08:49
Berlinben fáradtan....
tunderviragszal7
2012. augusztus 03. péntek, 12:09
Berlinben...
tunderviragszal7
2012. augusztus 03. péntek, 12:09
A közönség Berlinben Robi
szilvia1970
2010. január 20. szerda, 11:00
inteligens ház berlinben.
szidi001
2007. június 11. hétfő, 23:26
Fiam Berlinben
bromkar
2007. február 27. kedd, 13:45
Berlinben
andurka
2006. szeptember 26. kedd, 22:04
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Trier, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:17
Lipcse, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:16
németország.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.