Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 00:18 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tizenhárom helyszínen lesznek programok a Soproni Ünnepi Heteken
Kóczán Péter, a programokat szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese elmondta, hogy a Soproni Ünnepi Hetek része ma már több fesztivál is, mint például a Soproni Tündérfesztivál, a Kékfranksosok éjszakája - Sorpon FolkFest. Az előbbi június 25-én lesz, immár kilencedik alkalommal. Az egynapos családi program vezérmotívuma most a Nap lesz. A tündérfesztivál időpontja ugyanis a nyári napfordulóhoz kötődik, mindig a Szent Iván-ünnephez legközelebb eső szombaton rendezik meg. A Magyar Népmese Színház, a Pódium Színház előadásai egyaránt a Naphoz kapcsolódnak majd, és a kreatív foglalkozásokon is ez lesz a középpontban. Fellép majd a Kiskalász zenekar, és lesz ebshow, illetve viseletverseny is, amelyen díjazzák a manó és tündéröltözékeket. Tavaly mintegy nyolcezren látogattak el a Soproni Tündérfesztiválra - tette hozzá az igazgatóhelyettes.

A 8. Kékfranksosok éjszakája - Sorpon FolkFest helyszínein, a Fő téren és a Várkerületen, néptánc bemutatókat, népzenei és világzenei produkciókat láthat a közönség. A június 17-19-ig tartó rendezvényen fellép például a Makám, az InFusion Trio, a Váczi Eszter Quartet és az Apnoé zenekar.

A 15 éves a Soproni Fotóművészeti Kör jubileumi tárlata június 19-én nyílik meg. Az egyesület 2001-ben azzal a céllal jött létre, hogy egyedi látásmóddal és gondolatisággal rendelkező fotográfiákat mutasson meg, amelyek előtt meg kell állni, és amelyekben el lehet mélyülni. A 15 tag művészi fényképeiből összeállított válogatás július 10-én zárul majd.

Kóczán Péter kiemelte, hogy idén első alkalommal Sopron belvárosában is lesznek kísérőrendezvényei a június 29-én kezdődő VOLT fesztiválnak. A Rejtett udvarok, rejtett kincsek című programokon a város kevésbé szem előtt lévő értékeit és helyszíneit mutatják meg a fesztiválozóknak. Ennek részeként lesz például borászati bemutató, kamarakoncert, kiállítás, továbbá Sit down comedy ugyancsak szerepel a kínálatban. A Festőteremben pedig június 17-től láthatja a közönség Fehér László festőművész kiállítását, szintén a VOLT fesztivállal közös szervezésben. A tárlat július 10-ig tekinthető meg - részletezte a kulturális Igazgatóhelyettes.

Június 26-án nemzetközi fúvószenekari találkozó is lesz Sopronban. A vendégzenekarok délelőtt a város fő terére vonulnak, miközben a Soproni Juventus Koncert Fúvószenekar szórakoztatja majd a közönséget. Majd a részt vevő együttesek közösen adnak elő zeneszámokat. A vendégzenekarok térzenéjét pedig délután fél 3-tól lehet meghallgatni az Erzsébet-kerti zenepavilonban.

A soproni Fő téren július 8-án a Boban & Marko Marković Orkestar, július 9-én pedig a Budapest Jazz Orchestra ad koncertet este 8 órától.

Július 10-ig tartanak az idei, 59. Soproni Ünnepi Hetek eseményei. Nyári szabadtéri rendezvények ugyan már az 1930-as évektől voltak Sopronban, de Soproni Ünnepi Hetek névvel 1958 óta szerveznek kulturális fesztivált.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. június 05. vasárnap, 12:12
Címkék: Soproni Ünnepi Heteken, Kóczán Péter, Kultúra Sopron Nonprofit Kft, Soproni Ünnepi Hetek, Soproni Tündérfesztivál, Sorpon FolkFest,
Kommentek
Húszezer látogató a Soproni Ünnepi Heteken
A három héten át, tíz helyszínen zajló összművészeti fesztivál programjában hat színházi előadás, három komolyzenei koncert, két kiállítás, nyolc szabadtéri- és számos sportrendezvény kapott helyet; a legnépszerűbb események közé tartozott a Táncdalfesztivál vagy a Magyar Nóta- és Dalest, amelyeknek a Fő tér adott otthont.

Az Erzsébet kertben pedig hetedszer tartották meg a Soproni Tündérfesztivált, szintén rekordszámú látogatóval, de sikeresen zárult Mende Gusztáv soproni festőművész jubileumi tárlata is, mely július 13-ig volt látható a Festőteremben, említi meg a Pro Kultúra Sopron Kft. közleménye a hétvégén zárult eseménysorozatról.

Kitérnek arra is: a nyár hátralevő részében sem maradnak programok nélkül a soproniak és a városba látogatók: a Várisi Zenepavilon szeptember végéig minden vasárnap estére tartogat egy-egy zenei élményt, soproni zenekarok közreműködésével. A Munkácsy-teremben szeptember 21-ig tekinthető meg az a kiállítás, amely a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti
velemenyezd, 2014. július 15. kedd, 11:22
Tíz helyszínen kínálnak programokat a Soproni Ünnepi Heteken
Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint kiemelt program idén a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Zichy-tárlata, amely július 11-én nyílik. A kiállításon 55 festményt és 12 szobrot mutatnak be a Liszt Központban, amelyet augusztusban három napig romantikus szalonzene kíséretében is meg lehet tekinteni.

Az ünnepi hetek sorozata június 20-án kezdődik a város Fő terén. A Szentivánéji álom-Soproni Folkfesten helyi együttesek néptánc, népzenei és világzenei produkciókat mutatnak be. Emellett a Fő téren hétvégéken táncdalfesztivál, valamint magyar nóta és dalest is lesz.

A gyermekeknek szóló rendezvények közül Horváth Zoltánné a Tündérfesztivált emelte ki, amelyet hetedik alkalommal tartanak szabadtéren, június 28-án. Kóczán Péter kulturális igazgatóhelyettes elmondta: a zenei rendezvények közül a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar jubileumi koncertje emelkedik ki. A 185 éves zenekar július 2-án a győri és a soproni Liszt Ferenc
velemenyezd, 2014. június 04. szerda, 11:32
Saját társulattal kezdi az évadot a Soproni Petőfi Színház
A teátrum szakít az eddigi hagyománnyal, amely a vendégszínházi produkciókra épített. A megújult színház értékteremtő műhely akar lenni, amelynek kisugárzása az egész városra, sőt még azon túl is kiterjed - mondta Pataki András igazgató-főrendező a pénteki évadnyitó társulati ülésen.

A színházvezető bemutatta a társulat művészeit, köztük Gál Tamást, Horányi Lászlót, Horváth Zsuzsát és Czár Lászlót. A társulat 30 tagú a műszakkal és a kiegészítő személyzettel együtt. A nagyszínházi és a kamaraszínházi helyszíneken túl a tervek szerint iskolákba is elvisznek produkciókat, bemutatkoznak szakrális helyeken, játszanak éttermekben, kocsmákban. "Valamennyi korosztályt meg akarjuk szólítani, hogy a fiatalok és az idősebbek is közelebb kerüljenek a színház világához" - hangoztatta Pataki András.

Az új társulat a nagyszínházban Steinbeck Egerek és emberek című színművével debütál november 6-án, a darabot Pataki András rendezi. A továbbiakban bemutatják a Kabarét Szűcs Gábor, a Sing, Sing, Sing című
velemenyezd, 2012. augusztus 24. péntek, 15:53
Képek, videók
0 a a _soproni_szuret_20
lovaszmarika
2017. november 11. szombat, 20:40
Soproni séta, 2011-ben
orban47
2016. november 29. kedd, 07:53
Soproni MEFESZ
azenujsagom
2015. december 28. hétfő, 21:03
Soproni Klasszikus.jpg
lacigame
2014. augusztus 10. vasárnap, 19:41
Soproni körte.jpg
lacigame
2013. november 09. szombat, 11:46
Soproni hegység 2013.
bodajne
2013. május 12. vasárnap, 09:57
a Soproni posta előtt
orban47
2013. január 29. kedd, 18:09
soproni leporelló
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 19:51
category_68 soproni kékfr
sarkadykati
2011. október 10. hétfő, 04:29
Soproni narancs.jpg
lacigame
2011. augusztus 07. vasárnap, 15:05
Soproni citrom.jpg
lacigame
2011. augusztus 07. vasárnap, 15:05
Vicces_k__p_Sopronig_m __s
richard97
2011. június 11. szombat, 14:06
n_szolnok-Programok-BU EK
menusgabor
2019. december 29. vasárnap, 20:52
Pünkösdi Programok Észak-
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:30
Programok
sanci81
2017. augusztus 19. szombat, 08:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.