Belépés
2019. november 17. vasárnap | 46. hét | 321. nap | 07:01 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
LMP: szükség van egy klímatörvényre
Frakcióvezető-helyettesük hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: pártja mindaddig benyújtja a klímavészhelyzet megállapítását tartalmazó előterjesztésüket, amíg a kormány nem látja be, hogy szükség van a cselekvésre.

Schmuck Erzsébet közölte: előterjesztésük azt is tartalmazza, hogy az országnak 2050-re "karbonsemlegesnek" kell lennie, azaz úgy kell működnie, hogy nem bocsát ki szén-dioxidot.

Az LMP azt is szorgalmazza, hogy sem uniós, sem hazai forrást ne lehessen olyan programokra fordítani, amelyek nem szolgálják az éghajlatváltozás megfékezését.

Az ellenzéki politikus rámutatott: a világon egyre több vezető ismeri fel, hogy klímaveszély van; közülük kiemelte Ferenc pápát. Schmuck Erzsébet kijelentette: Magyarország különösen veszélyeztetett, itt ugyanis az elmúlt csaknem négy évtizedben 1,6 Celsius fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 14:02
Címkék: Schmuck Erzsébet, klímavészhelyzet megállapítását, országnak 2050-re, éghajlatváltozás megfékezését, ellenzéki politikus, világon egyre,
Kommentek
Krónika 5. rész (kérdések)
államtitkár úgy felelt: fenntartással hallgatta az elhangzottakat, mert szerinte a képviselő pártja vezetőjének kormánya vette volna el számos fiataltól az esélyt arra, hogy diplomát szerezzen.

A kormány továbbra is fontosak tartja, hogy az egyetemekről megfelelő felkészültséggel és nyelvtudással kerüljenek ki szakemberek - hangoztatta, hozzátéve: a kabinet úgy döntött: nem bemeneti követelmény a nyelvvizsga, de pluszpont jár érte.

LMP: lopott tűzifával teljesítjük a célszámokat?

Schmuck Erzsébet (LMP) arra kérdezett rá: lopott tűzifával teljesítjük a megújuló energia kötelezettséget? Bírálta, hogy a statisztikai hivatal egy új számítást vezetett be a megújuló energiaforrások használatával kapcsolatban, amelynek eredményeként 5 százalékponttal emelkedik a mutató. Szerinte az új számítás okán nincs garancia arra sem, hogy az illegálisan kitermelt tűzifával teljesítsük a célszámokat.

Schanda Tamás azt mondta: a KSH független szerv, amelynek működését törvény szabályozza. Azt tanácsolta a
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 14:52
Krónika 7. rész (öntözés)
szakember, nem lesz, aki elkészítse ezeket a dokumentumokat. Azt firtatta, hogy a tervek rendszeres felülvizsgálatát milyen időközönként kell elvégezni. Azt is tudakolta, hogy az öntözési közösségek elismerését és visszavonását miért nem a szakigazgatási szerv végzi a miniszter helyett. Sürgette, a kormány mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban több forrást legyen öntözésre.LMP: előbb a talaj vízmegtartó képességét kellene javítaniSchmuck Erzsébet (LMP) azt mondta, a törvény kész tényként kezeli az öntözéses gazdálkodás elkerülhetetlenségét, más alternatívát nem is vizsgált. Kellett volna hatásvizsgálat - mondta, hozzátéve: az öntözéses gazdálkodás kiépítéséhez és fenntartásához szükséges energiafelhasználás növeli az üvegházhatású gázok kibocsátását, hozzájárul a klímaváltozáshoz.

Szerinte az élelmiszertermelés nem javítható öntözéssel, ugyanis annak hatására romolhat a termőtalaj minősége, a víztározó képessége. Elmondta, már most is
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 14:49
LMP: a kormány hozza nyilvánosságra a klímaváltozás elleni programot!
Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának nyitónapján bejelentette, hogy a magyar gazdaság 2050-re elérheti a karbonsemlegességet. A miniszterelnök elmondta: a kormány már be is jelentette az uniónak, hogy a program forrásigénye mintegy 50 ezer 200 milliárd forint - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Úgy fogalmazott: az LMP kétkedve fogadja a miniszterelnök szavait, mert Orbán Viktor eddig "a német autóipar és a lengyel szénipar érdekeit képviselte Brüsszelben" a magyar emberek érdekei helyett. A kormány szénhidrogénmezők és szénbányák feltárását tervezi, és nem támogatja a megújuló energiaforrásokat - fűzte hozzá, jelezve: a kabinet a megújuló energiaforrások helyett a "veszélyes, kockázatos" Paks 2-t akarja megépíteni, ami az évszázad legdrágább beruházása lesz.

A politikus közölte, írásban megkérte a miniszterelnököt, hogy tanulmányozza az LMP klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló javaslatát
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:46
Fidesz: ha az ellenzéken múlna, nyugdíjprémium se lenne
A Fidesz ezt arra reagálva közölte, hogy Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakciójának helyettes vezetője sajtótájékoztatóján azt mondta, igazságosabbá kell tenni a nyugdíjprémiumot, mert az nem igazságos, hiszen növeli a meglévő egyenlőtlenségeket.

A kormánypárt reagálásában azt írta, a mostani a harmadik alkalom, hogy nyugdíjprémiumot tudnak fizetni novemberben, ezt a magyar gazdaság jó teljesítménye teszi lehetővé.

Közölték továbbá: ha az ellenzéken múlna, nyugdíjprémium se lenne, ugyanis az ellenzéki pártok kezdettől támadják a kormány gazdaságpolitikáját. Az ellenzéket vezető Gyurcsány kormányzása alatt elvett egy havi nyugdíjat és most is ugyanazt a gazdaságpolitikát akarja folytatni, amivel egyszer már tönkretették az országot.

Hozzátették, hogy a Fidesz kormányzása óta Magyarország gazdasági fordulatot hajtott végre, a magyar gazdaság uniós átlag felett teljesít, tavaly az EU-ban a harmadik leggyorsabb bővülés mutatkozott.
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:50
Az LMP-ben eltörölték a korábban kiszabott szankciókat
sújtott a testület, hogy különböző időtartamokra eltiltotta őket pozíciók betöltésétől, köztük az akkor társelnök Szél Bernadettet is, azzal a kikötéssel, hogy pozíciójának időtartamáig társelnök maradhat. Szél Bernadett ezután szintén kilépett az LMP-ből.

Azóta a döntés miatt többen bírósághoz fordultak, amely kimondta: a határozatok nem voltak összhangban a párt alapszabályával.

Az etikai bizottság ezért most felülvizsgálta mindazokat a határozatokat, amelyeket bíróság nem mérlegelt. Schmuck Erzsébet esetében azt állapították meg, hogy a határozat alapszabályt sértett, míg például Ungár Péter vagy Szél Bernadett ügyével kapcsolatban kimondták, mellőzik a felelősségre vonást, egyebekben a bizottság fenntartja a határozatot.

Kanász-Nagy Máté közölte azt is, a november 23-ai kongresszuson technikai jellegű alapszabály-módosítás is lesz, az LMP a jövő év első felére tervezi alapdokumentumának átfogó átírását.

Az LMP azért tart tisztújítást, mert a májusi európai parlamenti választás
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 10:41
Krónika 10. rész (azonnali kérdések)
a tárgyuk szerinti hatáskörrel és illetékességgel bíró szervekhez továbbította az ügyészség. A hivatali visszaélés bűncselekménye maradt az ügyészségnél. Jelezte: a törvény ez ügyben ügyészségi nyomozást ír elő, és most a feljelentés a győri regionális osztálynál van elbírálás alatt. Amint ez megtörténik értesítik a képviselőt - közölte. Hozzátette: a vizsgálat úgy fog lezárulni, ahogy a tények és törvények indokolják, előírják.

LMP: kihirdeti a kormány a klíma-vészhelyzetet?Schmuck Erzsébet azt kérdezte, hogy kihirdeti-e a kormány a klíma-vészhelyzetet? Reméli, hogy most már a kormány sem vitatja, a klímaváltozás tényt, és nem állítják, ez kommunista trükk. A klímaváltozás különösen érinti Magyarországot, elég csak látni, hogy hétfőn a hőmérséklet elérte a 28 fokot. Felidézte, legutóbb az osztrák parlament hirdette ki a klíma-vészhelyzetet, amivel szerinte csak a politikai akaratot fejezi ki a kormány, azt, hogy tisztában van a helyzet súlyosságával, és tenni akar ezekért a
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 20:11
LMP: Magyarország nem "klímabajnok"
Schmuck Erzsébet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: nem igaz Orbán Viktor miniszterelnök állítása, miszerint Magyarország "klímabajnok" lenne.

Az ugyan igaz, hogy jelenleg 32 százalékkal alacsonyabb az ország károsanyag-kibocsátása, mint 1990-ben volt, 2014-ben azonban 40 százalékkal voltunk ezen érték alatt, azóta pedig csak növekszik a magyar kibocsátás - mondta.

Az LMP politikusa megkérdőjelezte a fosszilis energiahordozók hasznosításának elhagyására irányuló törekvést is, és rámutatott: idén sorra jelentek meg a koncessziós pályázatok a szénhidrogén-mezők feltárására.

A frakcióvezető-helyettes arra is felszólította az ország vezetőit: ne hátráltassák tovább az uniós klímacélok szigorítását, miután már az észtek is támogatják azt.

Kijelentette azt is: Magyarország nem ragaszkodhat ahhoz, hogy 2030-ra csupán 40 százalékkal mérsékelje kibocsátását, miután Dánia 70, Finnország pedig 60 százalékos mérséklést vállalt.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 12:11
Az LMP szigorítaná az állatvédelmi törvényt
Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes pénteken, az állatok világnapján tartott sajtótájékoztatón elmondta: pártja javaslatcsomagot terjesztett az Országgyűlés elé, hogy hatékonyan fel lehessen lépni az elmúlt időszakban napvilágra került állatkínzásokhoz hasonló esetekkel szemben.

Az állatok egészségére veszélyes magatartást akár hároméves büntetéssel sújtaná az LMP, az állatkínzókat eltiltaná az állattartástól, és állatkínzásnak minősítené azt is, ha valaki tömeges méhpusztulást idéz elő.

A párt szigorítaná az állatok örökbeadásának szabályait és állatvédelmi termékdíjat vetne ki a kutyákra vagy macskákra is ártalmas pirotechnikai eszközökre, hogy a befolyt pénzből az állatvédő szervezeteket támogassák.

Az LMP javaslata kikötné azt is, hogy gyepmesteri teendőket csupán az állatvédelem iránt elkötelezett civil szervezetek láthassanak el, profitorientált cégek nem.

Schmuck Erzsébet azt mondta: javaslatuk hatékonyabbá tenné a jogérvényesítést is, hiszen a legtöbb állatkínzási
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 12:11
Képek, videók
erzsébet szentmise_4.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_3.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_2.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:08
erzsébet szentmise.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:07
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
erzsebet-kiralyno-.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:54
erzsebet-kiralyno1.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:53
erzsebet-kiralyno-orra -el
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:52
erzsebet-koronazas 1953.j
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:51
erzsebet-meghan markle.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:38
erzsébet-uralkodo-csal ád.
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:38
Egy megállapítás tőlem
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:00
Bölcs megállapítás.jpg
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.