Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:44 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
LMP: szükség van egy klímatörvényre
Frakcióvezető-helyettesük hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: pártja mindaddig benyújtja a klímavészhelyzet megállapítását tartalmazó előterjesztésüket, amíg a kormány nem látja be, hogy szükség van a cselekvésre.

Schmuck Erzsébet közölte: előterjesztésük azt is tartalmazza, hogy az országnak 2050-re "karbonsemlegesnek" kell lennie, azaz úgy kell működnie, hogy nem bocsát ki szén-dioxidot.

Az LMP azt is szorgalmazza, hogy sem uniós, sem hazai forrást ne lehessen olyan programokra fordítani, amelyek nem szolgálják az éghajlatváltozás megfékezését.

Az ellenzéki politikus rámutatott: a világon egyre több vezető ismeri fel, hogy klímaveszély van; közülük kiemelte Ferenc pápát. Schmuck Erzsébet kijelentette: Magyarország különösen veszélyeztetett, itt ugyanis az elmúlt csaknem négy évtizedben 1,6 Celsius fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 14:02
Címkék: Schmuck Erzsébet, klímavészhelyzet megállapítását, országnak 2050-re, éghajlatváltozás megfékezését, ellenzéki politikus, világon egyre,
Kommentek
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, kérdések)
Gyula (MSZP) arról beszélt, hogy a hírek szerint a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadiont nem lehet majd a következő szezonban használni, mert olyan baktériumot találtak a vízben, ami lehetetlenné teszi, hogy ott meccseket rendezzenek.

Lesz-e az ügynek felelőse - kérdezte?

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt felelte, hogy a jövő héten részletesen tájékoztatni fogja a kérdezőt az ügyben.

LMP: támogassa a kormány az önkormányzati klímavészhelyzet-programok kidolgozását

Schmuck Erzsébet (LMP) azt kérte számon a kormányfőn, hogyan áll a kormány az önkormányzatok saját klímavészhelyzet-programokat dolgozzanak ki.

Hangsúlyozta: a németországi helyhatóságok egymás után készítenek ilyen tervet, és ebben partnerük a szövetségi kormányzat is.

Válaszában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt hangsúlyozta: a kormányzat fontosnak tartja ezt a feladatot, ezért a költségvetésben másfél milliárd forintnyi forrás szerepel ere a célra, amelynek összesen több mint kétszeresére
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 19:12
Krónika 5. rész (interpellációk)
a kormány számára a gyermekek az elsők. Hozzátette, pénteken a magyar családok támogatását középpontba állító költségvetésről fog szavazni a parlament.

Az említett bírósági döntés nem mutatott rá konkrét törvénysértésre, ehelyett egy veszélyre hívta fel a figyelmet, az ügyben az Emmi fellebbezni fog - jelentette be.

Az államtitkár válaszát az Országgyűlésnek kellett elfogadnia 109 igennel, 24 nem és egy tartózkodás ellenében.

LMP: megbukott a Nemzeti Energia- és Klímaterv

Schmuck Erzsébet (LMP) azt mondta, hogy megbukott a Nemzeti Energia- és Klímaterv. Az előzetes tervezetet tavaly év végéig kellett volna benyújtani, de Magyarország ezt csak idén január végén tette meg - mutatott rá.

Az Európai Bizottság értékelése szerint a magyar tervezet több minimumkövetelménynek sem felel meg - hívta fel a figyelmet a politikus.

Milyen politikai akarat van arra, hogy az év végéig összeállítanak egy, az ország érdekeit tükröző tervet? - kérdezte.

Cseresnyés Péter visszautasította, hogy
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 16:21
Ellenzéki pártok és civil szervezetek nyilatkozatot fogadtak el a békésebb közéletért
A nyilatkozat aláírói vállalták, hogy ezentúl nyilvánosan elhatárolódnak a gyűlöletkeltő beszédtől, fellépnek a szervezett félelemkeltő akciók ellen, és minden megnyilvánulásukkal az ország társadalmi csoportjainak békés együttélését, az esetleges problémák feltárását és józan megoldását szorgalmazzák.

"A történelem megtanította nekünk, hogy minden magyar, valamint az itt élő emberek egymásra vannak utalva, 1 Magyarország létezik, amely mindannyiunké és amelyben közösen kell megoldást találnunk a problémáinkra" - olvasható a nyilatkozatban.

A Roma Sajtóközpont, a Polgár Alapítvány, az Autonómia Alapítvány, valamint a National Democratic Institute által hagyományteremtő szándékkal megszervezett 1 Magyarország Pikniken részt vett több mint negyven társadalmi szervezet, továbbá hat ellenzéki párt képviselője: a DK-tól Rónai Sándor, a Liberálisok részéről Bősz Anett és Sermer Ádám, az LMP-től Schmuck Erzsébet, a Párbeszéd részéről Kocsis-Cake Olivio, az MSZP-től Kunhalmi Ágnes és a Momentum
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 17:41
Kocsis Máté: Magyarország erősödését mutatja a július 1-én elindult családvédelmi akcióterv
alól, amelyek minden bűnelkövető állampolgárra érvényesek lennének.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc egy hatmilliárdos csalási ügybe keveredett bűnözőt azzal próbált kimenekíteni, hogy a DK-listájára tette, s ezzel elérte, hogy Czeglédy Csaba időt nyerjen a jogkövetkezmények terhe alól. Azt nem tudni, hogy ez alatt Czeglédy Csaba dolgozott-e azon, hogy bizonyítékokat tüntessen el, tanúkat befolyásoljon - jegyezte meg.

Kocsis Máté rámutatott: a szocialisták, a DK, az LMP-s Ungár Péter és Schmuck Erzsébet, a párbeszédes Burány Sándor, valamint a független Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is nemmel szavazott a törvényre. Ezzel megint a bűnözők oldalára állt a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék - értékelt a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus kérdésre a kedden ombudsmanná választott Kozma Ákost kiváló jelöltként jellemezte, aki a szükséges tudással, tapasztalattal rendelkezik ahhoz a munkához, amit el kell majd látnia.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltről azt mondta: nem igazán
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 15:01
Krónika 7. rész (kérdések)
Tibor önkormányzati államtitkár azt felelte: az MSZP-s Molnár Gyula volt polgármester adta bérbe 20 évre a területet a beruházónak, az építkezés azonban félbemaradt, és noha az önkormányzat felszólította a tulajdonost a helyzet rendezésére, a társaság azt nem végezte el. Az önkormányzat ezért 2017-ben felmondta a bérleti szerződést, megkezdte a környezet rendezését, és biztosítani fogja, hogy a tó környéke rendben legyen - közölte.

Az LMP munkaerőpiaci problémák kezelésére várt választ

Schmuck Erzsébet (LMP) az olyan munkaerőpiaci problémák kezelésére várt választ, mint a munkaerőhiány, az elvándorlás, valamint a betöltetlen álláshelyek számának növekedése.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára úgy reagált: a kormánynak segítenie kell a munkaerő-kereslet kielégítését, ami elsősorban az inaktívak bevonását jelenti a munkaerőpiacra.

Párbeszéd: készül az újabb "rabszolgatörvény"?

Tordai Bence (Párbeszéd) azt mondta, hogy a fideszes többség korábban a nagyvállalatok érdekében
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 20:02
LMP: Áder védi a védhetetlent
Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes hétfőn sajtótájékoztatón kérdőjelezte meg, hogy 2030-ig teljesíthető a klímacél. Ezt azzal indokolta, hogy 2015-től évente csaknem 6 százalékkal nő az ország károsanyag-kibocsátása.

Az ellenzéki politikus a kifogásait sorolva azt mondta: az ország korábbi kibocsátás-csökkenésében szerepet játszik a villamosenergia-import, jellemzően lengyel, ukrán vagy cseh széntüzelésű erőművektől. Ez pedig nem jelent kevesebb káros anyagot a Földön, csupán az más országok kibocsátását növeli - mutatott rá.

Schmuck Erzsébet közölte, nem osztja Áder János pozitív értékelését az erdőterületek növekedésével kapcsolatban sem. Mint mondta, valóban több a zöld terület az országban, az erdők fele azonban idegenhonos fajokból áll, amelyeknek gyenge az éghajlat-szabályozó funkciója.

Az LMP frakcióvezető-helyettese kijelentette: a kormány klímapolitikája már többször megbukott, a többi között akkor, amikor a kormányfő Brüsszelben megvétózta az unió 2050-ig tartó
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 13:51
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
vezetők".

A kormányfő viszonválaszában a DK-t egy olyan pártnak nevezte, amelynek elnöke már 30 éve is elítélte, hogy a magyarok a szabadság visszaállítását követelték. A DK elnöke magyar állampolgárok ellen vezényelt lovas rohamot 2006-ban, bevallotta, hogy hazudik reggel, éjjel meg este, tönkretette Magyarországot, magyart a magyar ellen fordított - sorolta, feltéve a kérdést: mégis ki az, aki megtagadja itt a múltat?

Az LMP a klímaváltozás kockázataira hívta fel a figyelmet

Schmuck Erzsébet (LMP) arról beszélt, hogy a friss adatok szerint közel egymilliárdan élnek a világon olyan területeken, ahol magas, vagy nagyon magas a klímaváltozás miatti veszélyek kockázata. Rámutatott: a jövőben szinte bizonyosan ez lesz a migráció egyik kiváltó oka. Hozzátette: a klímaváltozás különösen érinti Magyarországot, a mezőgazdaságot, az árak meredeken emelkednek. Arra volt kíváncsi, hogy a legközelebb Európai Tanács ülésén támogatni fogja-e az unió szigorúbb klíma célkitűzéseit, és kész az LMP
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 17:53
Krónika 4. rész (interpellációk)
LMP: hogyan javítanák az idősellátást?

Schmuck Erzsébet (LMP) kijelentette: Magyarországon 1,8 millió 65 évesnél idősebb ember él, közülük 1,3 millióan küzdenek olyan betegséggel, ami miatt előbb-utóbb gondozásra szorulnának. Szerinte azonban valódi igényeiket nem veszik figyelembe.

Kijelentette: az elmúlt nyolc évben nem jöttek létre új állami férőhelyek és egyes ellátások finanszírozása egyáltalán nem emelkedett. Folyamatosan növekszik a várólisták hossza, az idősgondozás egyre inkább a családokra hárul.

A kormány tisztában van azzal, hogy 27 ezren várakoznak arra, hogy idősotthonba kerüljenek? - tette fel a kérdést, hozzátéve: mit tesznek, hogy legfeljebb hat hónapig kelljen várniuk?

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azokat az időseket segítő intézkedéseket sorolta válaszában, amelyeket az LMP nem támogatott, a többi közt a Nők 40 programot említette. Kifogásolta azt is, hogy az LMP a vizitdíj "atyjaival" készül összefogni. A
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 17:12
Képek, videók
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
erzsebet-kiralyno-.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:54
erzsebet-kiralyno1.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:53
erzsebet-kiralyno-orra -el
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:52
erzsebet-koronazas 1953.j
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:51
erzsebet-meghan markle.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:38
erzsébet-uralkodo-csal ád.
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:38
Fotó- Erzsébet Varga
dandej
2019. április 03. szerda, 21:40
mária és erzsébet1223.jpg
maroka
2018. december 23. vasárnap, 22:46
0 Erzsébet krnő és a kato
lovaszmarika
2018. december 16. vasárnap, 10:28
szent erzsébet kenyere111
maroka
2018. november 18. vasárnap, 14:36
Egy megállapítás tőlem
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:00
Bölcs megállapítás.jpg
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.