Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:40 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
mai szavazás eredménye 2019.05.26
Fidesz-többség, újjászülető DK, berobbanó Momentum, óriásit bukó MSZP, Jobbik, LMP.
A Fidesz-KDNP, ahogy várható volt, könnyedén nyerte meg a vasárnapi európai parlamenti választást, a szavazatok és így a mandátumok több mint felét megszerezte. Orbán Viktor pártja ezúttal egy tisztán arányos, listás választáson ért el abszolút többséget, 52,14%-ot, ráadásul nem is kirívóan alacsony részvétel mellett. Tette ezt azután, hogy a tavalyi országgyűlési választáson épphogy 50 százalék alatti szavazataránnyal a mandátumok kétharmadát megszerezte.
A Fidesz eredményén sok magyarázni való nincs, az utolsó napok felmérései még egy picit jobb eredményt is jósoltak a kormányzópártnak, amely mindent elsöprő bevándorlásellenes kampányával sem ért el jobb eredményt, mint öt éve, egy a mostaninál sokkal kisebb téttel futó EP-választáson. Akár azt is lehet mondani: a Fidesz hozta a papírformát. Erre azonban a következő három évben világos felhatalmazásként hivatkozhat.
Demokratikus Koalíció nem csupán megszerzi a második helyet, de 16,26 százalékos eredménnyel négy brüsszeli képviselői helyhez jut.
Forrás 24.hu

..............


- Fidesz-KDNP - 13 képviselő
- DK - 4 képviselő

- Országos feldolgozottsági arány 22:24-kor: 9,00% volt
Megyékre elosztva Link

- 23:30 perckor Feldolgozottsági arány: 99,90% Itt vannak az Európai Parlament új magyar képviselői Link

*
- Orbán Viktor miniszterelnök azzal kezdte győzelmi beszédét, hogy Jó esténk van.
- Vastaps és ujjongás a DK-nál Ezt látni sajnos nem lehet, de hallani igen. A VIP szobából szűrődnek ki a hangok. Megvan a hivatalos eredmény, a DK 16,26 százalékon végzett. 23:30-kor lesz a sajtótájékoztató.
*
Ők lesznek a következő ciklus magyar EP-képviselői:
- Fidesz-KDNP::
Bocskor Andrea
Deli Andor
Deutsch Tamás
Gál Kinga
Győri Enikő
Gyürk András
Hidvéghi Balázs
Hölvényi György
Járóka Lívia
Kósa Ádám
Dr. Szájer József
Tóth Edina
Dr. Trócsányi László

- DK:
Ara-Kovács Attila
Dr. Dobrev Klára
Dr. Molnár Csaba
Rónai Sándor

- Momentum:
Dr. Cseh Katalin
Donáth Anna Júlia

- MSZP:
Dr. Tóth Bertalan
Jobbik:
Gyöngyösi Márton

- Nem jutnak be az EP-be:
Mi Hazánk 3,33%
MKKP 2,63%
LMP 2,19%
Munkáspárt 0,42%
maroka, 2019. május 26. vasárnap, 23:19
Címkék: Orbán Viktor, Demokratikus Koalíció, Európai Parlament, DK-nál Ezt, Bocskor Andrea, Deli Andor,
Kommentek
EU-tisztújítás - Gulyás: a magyar ellenzék méltatlan támadása ellenére Várhelyi Olivér az egyik legfelkészülteb
az EPP új elnökének kell eldöntenie, milyen irányvonalat választ. A Néppárt szempontjából az a fő kérdés, hogy milyen jövőt képzel el magának, megtartja-e azokat az értékeket, amelyek alapján létrejött - értékelt.

Közölte: a Fidesznek konzervatív, jobbközép demokrata szövetségben kell lennie, és ha az EPP ilyen jövőt lát maga előtt, a Fidesz, a legsikeresebb tagpártjaként, szívesen áll rendelkezésre.

Megjegyezte: nem zárkóznak el a konzultációtól, ha az EPP új elnöke találkozni szeretne Orbán Viktorral, akkor lesz erre lehetősége.

A miniszter arról is beszélt, hogy Észak-Macedónia uniós csatlakozási lehetőségét illetően az a kérdés, hogy az EU lezárta-e a határait ott, ahol pillanatnyilag áll, vagy valóban úgy gondolja, hogy egységes Európára van szükség, mert akkor minden európai országnak valós bővítési perspektívát kell kínálni. Amit az EU Észak-Macedóniával tett, "szégyen", hiszen az ország mindent megtett - a névváltoztatást is beleértve -, de amit az EU tett, az Európa érdekeivel
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 13:41
Preşedintele Asociaţiei Europene a Evreilor i-a mulţumit lui Viktor Orbán pentru susţinerea Israelului şi a evr
În mesajul său, Margolin a reamintit că în lume sunt multe ţări în care există zone a căror apartenenţă este disputată şi că este nedrept ca Israelul să fie măsurat după alte standarde. Prin urmare, rabinul a salutat faptul că guvernul ungar "s-a opus" criticilor Uniunii Europene faţă de Washington. Asta după ce, zilele trecute, SUA a precizat că nu mai consideră înfiinţarea de aşezări evreieşti în Cisiordania, ca fiind ceva contrar dreptului internaţional.

"Este un criteriu al leadership-ului adevărat să susţii ceva ce este corect şi să fii împotriva a ceea ce nu este corect, chiar şi împotriva unui consens evident. Acest lucru arată onestitate, curaj, hotărâre", a conchis Margolin.

În afară de recunoştinţa faţă de poziţia maghiară diferită faţă de cea a UE, rabinul - care este şi fondatorul Asociaţiei Europene a Evreilor, cu sediul la Bruxelles - a adresat mulţumiri şi pentru acordul pe care Guvernul Ungariei l-a încheiat, luni, cu Comunitatea Izraelită Unită din Ungaria (EMIH).

"Este
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 19:42
Az Európai Zsidó Szövetség elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak Izrael és a zsidóság melletti kiállásáért
Margolin üzenetében emlékeztetett arra, hogy a világon számos országban vannak vitatott hovatartozású területek, és igazságtalan Izraelt más mércével mérni. Ezért üdvözölte, hogy a magyar kormány "szembehelyezkedett" az Európai Unió Washingtont bíráló nyilatkozatával. Az Egyesült Államok ugyanis a napokban egyértelművé tette: már nem tekinti a nemzetközi jogba ütközőnek zsidó telepek létesítését Ciszjordániában.

"A valódi vezetés ismérve kiállni valamiért, ami helyes és valami ellen, ami nem az, szemben akár egy nyilvánvaló konszenzussal is. Becsületességet, bátorságot, elszántságot mutat" - szögezte le az EJA elnöke.

A rabbi - aki a Brüsszeli központú Európai Zsidó Szövetség megalapítója is - az EU-étól eltérő magyar állásfoglalás mellett háláját tolmácsolta azért a megállapodásért is, amelyet a magyar kormány az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel (EMIH) hétfőn kötött.

"Egyértelmű az Ön elkötelezettsége a zsidó nép mellett, valamint hogy támogatja azt a fontos szerepet, amit a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:52
A NATO előtt álló kihívásokról tanácskoztak az Országházban
rendelkezik" - fogalmazott. Hozzátette: a NATO-ból senki se akar kilépni, a szervezetbe való belépési törekvések ugyanakkor egyértelműek.

Az európai védelemről szólva azt mondta, hogy bár a Juncker-bizottságot sok mindennel lehet "áztatni", egy fontos dologban eltökélt, ez pedig a hatékonyabb védelmi együttműködés. Az állandó strukturált együttműködéstől, röviden PESCO-ról (Permanent Structured Cooperation) hangsúlyozta: az nem európai hadsereg. Felidézte: a közös európai hadsereg gondolatát Orbán Viktor miniszterelnök vetette fel, ahogy Emmanuel Macron francia elnök is beszélt erről. Németh Zsolt szerint ugyanakkor a francia elképzeléssel szemben a magyar kormányfő által felvetett európai hadsereg összhangban áll a NATO-val.

A jövőről szólva a kormánypárti politikus kulcsfontosságúnak nevezte, hogy a transzatlanti felek között meglesz-e a tudatos technológiai törekvés és ezáltal együtt vagy külön utakon halad a védelmi ipar. Ugyancsak kérdésként vetette fel, hogy a PESCO mennyire lesz nyitott a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:22
Az ellenzék bosszúnak tartja a házszabály módosítását
Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese Budapesten, sajtótájékoztatón úgy értékelt, a javaslatok a képviselői jogok szűkítését, korlátozását jelentik. Azt mondta, a "szájzártörvény" célja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "menekítse magát", és azzal, hogy a képviselők jogait szűkítő javaslatot terjesztett be, belépett saját bukása előszobájába. Világos, hogy Orbán Viktor megijedt az október 13-i eredményektől - tette hozzá.

Közölte, az ellenzék egységesen lép fel a törvényjavaslattal szemben és nem fogják hagyni, hogy elhallgattassák a képviselőket.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a Fidesz bosszújának tartotta a javaslatokat. Közölte, a Fidesz most áll bosszút az ellenzéki képviselőkön és rajtuk keresztül az ellenzéki választókon, mert a képviselők egy évvel ezelőtt erőszakmentesen obstruálva megpróbálták akadályozni a rabszolgatörvény elfogadását.

Szerinte a kormánypártok így állnak bosszút az önkormányzati választások eredménye miatt is. Hangsúlyozta, nem fognak
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:03
Kocsis: az Országgyűlésben szerdán történtek is igazolják a fegyelmi változtatások szükségességét
A politikus egyik példaként hozta Jakab Péter (Jobbik) akcióját, amikor "önkényesen beleült" Orbán Viktor miniszterelnök székébe. A frakcióvezető azt mondta: ez deviáns és provokatív magatartás, ami az Országgyűlés mindennapi munkájába nem fér bele.

Kérdésre úgy értékelt: akinek volt gyerekszobája ilyet nem csinál. Jakab Péter egy "piti politikai kalandor", aki minden eszközt megragad 15 perc politikai hírnévért - fogalmazott.

Szintén példaként említette, amikor Szabó Tímea (Párbeszéd) "letrógerozta" Trócsányi László egykori igazságügyi minisztert, aki nemcsak hazai, de külföldi egyetemeken is oktató, elismert jogtudós. Kitért Tordai Bence (Párbeszéd) bekiabálásaira, és arra, hogy amikor elsétál fideszes képviselők vagy a miniszterelnök mellett, rendszeresen olyan megjegyzéseket tesz, mint "Lógni fogtok, Meg fogtok dögleni, vagy Félsz te patkány". Ezek a parlamenti jegyzőkönyv számára megörökíthetetlenek, de Kocsis Máté azt ígérte, igyekszik dokumentálni, hogy bemutathassa Tordai Bence valódi
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:33
Krónika 8. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
szabályokat ítélte. Ha egy egész frakció ki lesz tiltva vagy akár az egész ellenzék, akkor majd kormánypártiak gyakorolják a szavazati jogukat? - kérdezte.

Szavait azzal zárta: a javaslat azt mutatja, hogy érdemes ellenzéki képviselőként dolgozni, "mert önöket ez zavarja".

Párbeszéd: ez a törvényjavaslat a választók elleni bosszúhadjárat

Szabó Timea (Párbeszéd) szerint a törvényjavaslat a választók elleni bosszúhadjárat, amiért október 13-án sok településen kimondták, hogy elég volt az Orbán Viktor féle gyűlöletkeltésből, félelemkeltésből, hazugságból, lopásból, rombolásból, amely az elmúlt kilenc évben folyt. Ráadásul október 13. óta ez már a negyedik-ötödik olyan lépés, amely ennek a bosszúhadjáratnak a része - jelentette ki.

Azt mondta, a kormánypártok már készülnek 2022-re, mert látják, hogy az ellenzék összekovácsolódott, megerősödött, hiába próbálják lejáratni ezt az egységet. Ez a törvény nem az ellenzékről szól, őket nem tudják megfélemlíteni, megállítani azon az úton, amelyen
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 15:01
Krónika 6. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
és úgy tűnik, az igazság kimondása ennek minősül.

Közölte: szeretne iránymutatást kapni, hogy ma Magyarországon "az Orbán-rezsim alatt" milyen büntetés jár annak, aki kimondja az igazságot, aki a parlamentben valóban az embereket szeretné képviselni. Ez egy olyan törvényjavaslat, amellyel "kényük-kedvük szerint" bármikor "kitilthatnak bennünket", ellehetetlenítik, hogy a közintézményekben érdemben ellenőrizzék, hogyan használják fel a közpénzt - vélekedett.

A képviselő felszólalása után Orbán Viktor miniszterelnök helyére ült, ahonnan a levezető elnök többszöri figyelmeztetése ellenére sem volt hajlandó távozni.

Lukács László György (Jobbik) elmondta: a parlamenti szabályokat úgy akarják módosítani, hogy az ellenzéket keretek közé szorítsák, de "ez hibás reakció és nem is elegáns". Orbán Viktor fél, hogy ami október 13-án elindult, hogy az ellenzék bebizonyította: tud sikeresen politizálni, terjedni kezd és átrajzolja a politikai térképet - fogalmazott.

Kiemelte: nem vezet célra ez a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 13:21
Képek, videók
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
orban-viktor-telki2015 .jp
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:15
demokratikusan tévézni
magdaseppa
2008. augusztus 24. vasárnap, 08:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.