Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:05 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Liberálisok főpolgármester-jelöltje élhetőbb, szabadabb Budapestet ígér
Sermer Ádám élhetőbb, szabadabb várost ígért, mint amilyet szerinte az "illiberális állampárti helytartó" jelenleg biztosít.

Az ellenzéki politikus Budapesten újságíróknak kifejtette, programja három pillérre épül, amelyek közül az első a "Nagy Budapest" nevet viseli. Ennek lényege, hogy a kerületek egyeztetéseivel kialakítanák Budapest "tényleges belvárosát", miközben a külső kerületek a helyi igények alapján átgondolhatnák a közigazgatási határok kiterjesztését az agglomeráció felé - fejtette ki, hozzátéve, ezzel akár nagyobb területűvé és lélekszámúvá is válhatna a főváros.

Sermer Ádám "közvetlen Budapest" című programpontjában a helyi népszavazások számának növelését kezdeményezi. Szerinte ilyen referendumokat kellene tartani például a közterületek átnevezésekor, valamint a költségvetési források elköltésének egy részéről is.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje harmadik fontos céljának a "modern Budapest" megteremtését nevezte, amihez szerinte a digitalizáció, a közösségi megosztáson alapuló szolgáltatások, a környezettudatos közlekedési eszközök terjedése, valamint a fenntartható, élhető élettér kialakítása vezethet.

Kiemelte, programja csak akkor lehet sikeres, ha a főváros erőteljesen fellép az előítéletekkel, a kirekesztéssel és gyűlöletkeltéssel szemben. Az ellenzéki politikus szerint a jelenlegi városvezetés a romák, a fiatalok és a melegek jogait, érdekeit is semmibe veszi, amin sürgősen változtatni kell.

Sermer Ádám kérdésre ismételten beszélt arról, hogy bohózatnak tartja az ellenzéki előválasztás alakulását, amely szerinte mára egyértelműen tartalom nélküli taktikai helyezkedéssé változott. Megjegyezte ugyanakkor, bízik abban, hogy az előválasztáson egy demokrata jelölt győz majd, akivel akár valódi vitát is folytathat majd. Sermer Ádám ebben az esetben nem zárta ki saját visszalépését sem annak érdekében, hogy a főpolgármester-választáson végül csak egy ellenzéki kihívója maradjon Tarlós Istvánnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:46
Címkék: Sermer Ádám, Nagy Budapest, Tarlós Istvánnak, ellenzéki politikus, kerületek egyeztetéseivel, külső kerületek,
Kommentek
A 13 évvel ezelőtti őszödi beszéd üzenete a mának
megtörtént az ,,internacionalitás".
1990 után ennek az embertömegnek a fokozatos kihalásával a régi-új hatalomnak szüksége volt arra a TÖMEGEMBERRE, aki jó fogyasztó- KOZMOPOLITA- EU-polgár. Az un. BALOLDALI politikusok ezzel előidézték önnön politikai feleslegességüket. Ezért voltak kénytelenek hazudozni és a valódi TÉNYEKET ELHALLGATNI.
*
4. ,,Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi." (Gyurcsány Ferenc)
Ki kellett tartaniuk, míg ki nem pusztult az az ,,internacionalista-szocialista" embertípus, akit a baloldalinak és szocialistának nevezett hatalmi elődök neveltek ki. Annyira rettegtek és rettegnek egy jogos elszámoltatástól,hogy még a HAZAÁRULÁSRA is képesek. Az ,,ország lehetőségeinek" elveszítése után már csak a külföldi érdekeltségű felvásárlókra számíthattak. Jól jött számukra a máig érvényben lévő
furaila, 2019. szeptember 18. szerda, 16:11
Közös klímaügyi fellépést követel a kormánytól az ellenzék
Magyarország megőrzése egyszerre az emberiség, Európa és a magyar nemzet ügye. Ebben az ügyben mindenkinek kötelessége eszmét cserélni, mert a megoldást csak közösen lehet megtalálni, Magyarországnak pedig nem fékeznie, hanem kezdeményeznie kell a közös európai fellépést - hangsúlyozta.

A fideszes képviselők, azzal, hogy nem vettek részt az ülésen, elárulták az ország és az emberiség jövőjét, ha úgy tetszik, akkor a kormánypárti politikusok "jövőgyilkosok" - mondta.

Bősz Anett (független), a Liberálisok politikusa azt mondta, az ország energiapolitikája szembe megy azzal a trenddel, amelyben a megújuló energiaforrások egyre nagyobb teret kapnak.

Szél Bernadett (független) arra szólította fel Orbán Viktort, hogy ő maga hívjon össze egy vitanapot, mert a klímakérdés ügye nem pártokról, hanem az emberiségről szól.

Arra a kérdésre, hogy a Mi Hazánk Mozgalom a klímaváltozás ügyében meg akarja keresni az ellenzéki frakciókat, egységesen közölték, hogy akkor válaszolnak, miután a meghívó
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 12:51
Brexit - Corbyn: a Munkáspárt új népszavazást írna ki a bennmaradás lehetőségével
miniszterelnökként azt végrehajtom" - fogalmaz cikkében a Labour vezetője.

Corbyn ugyanakkor bírálta a harmadik legnagyobb országos ellenzéki párt, a Liberális Demokraták álláspontját, amely szerint a parlamentnek további népszavazás nélkül vissza kell vonnia a kilépésről hozott döntést.

Ezt a célkitűzést a Liberális Demokraták küldöttei a párt hét végi éves kongresszusán megszavazták. Jo Swinson, a párt vezetője a kongresszust záró beszédében megerősítette, hogy kormányra kerülésük esetén a liberálisok törölnék a Brexitet.

Szerdai cikkében Jeremy Corbyn azonban azt írta, hogy nem lenne demokratikus az egyszer már kifejezésre juttatott többségi választói akarat felülbírálása újabb népszavazás nélkül.

A brit EU-tagságról 2016 júniusában tartott referendumon a választók szűk, 51,89 százalékos többsége arra voksolt, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az EU-ból.

A kérdésben mindazonáltal a Munkáspárt is megosztott.

A The Guardian forrásai szerint a párt jövő heti éves
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 12:41
A 13 évvel ezelőtti őszödi beszéd titkos üzenete a mának
,,internacionalitás".
1990 után ennek az embertömegnek a fokozatos kihalásával a régi-új hatalomnak szüksége volt arra a TÖMEGEMBERRE, aki jó fogyasztó- KOZMOPOLITA- EU-polgár.
Az un. BALOLDALI politikusok ezzel előidézték önnön politikai feleslegességüket. Ezért voltak kénytelenek hazudozni és a valódi TÉNYEKET ELHALLGATNI.
*
4. ,,Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi." (Gyurcsány Ferenc)
Ki kellett tartaniuk, míg ki nem pusztult az az ,,internacionalista-szocialista" embertípus, akit a baloldalinak és szocialistának nevezett hatalmi elődök neveltek ki. Annyira rettegtek és rettegnek egy jogos elszámoltatástól, hogy még a HAZAÁRULÁSRA is képesek. Az ,,ország lehetőségeinek" elveszítése után már csak a külföldi érdekeltségű felvásárlókra számíthattak. Jól jött számukra a máig érvényben lévő 1982. évi
furaila, 2019. szeptember 18. szerda, 00:35
Klímaügyben konzultáltak ellenzéki pártok és civil szervezetek
A Szél Bernadett független képviselő által kezdeményezett tanácskozáson az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Liberálisok politikusai, valamint független képviselők vettek részt. Mellettük jelen volt a Levegő Munkacsoport, az Energiaklub és a Magyar Energiahatékonysági Intézet, valamint az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének képviselője.

Tüttő Kata (MSZP) a tanácskozást követő közös sajtótájékoztatón az önkormányzatok cselekvési lehetőségeire hívta fel a figyelmet, arra: nem mindegy, hogy a következő öt évben hány épület korszerűsödik vagy hány fát ületnek el Budapesten.

Nunkovics Tibor (Jobbik) reményét fejezte ki, hogy a jövőben a kormánypártok politikusai is részt vesznek a találkozón.

Arató Gergely (DK) kijelentette: pártja bízik abban, hogy van megoldás a klímaváltozásra, ehhez azonban szerinte nemzetközi együttműködés és az unió vezető szerepe szükséges.

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke széles körű
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 14:31
KÉSZ-kongresszus - Orbán: mutassuk meg a világnak, milyen a keresztény szabadságra épített élet!
A kormányfő úgy fogalmazott: a hivatását vesztett liberális demokráciákkal szemben Közép-Európában ma a kereszténységből fakadó kulturális és civilizációs életerő nyilvánul meg.

A keresztény szabadságot fenyegető, Európa keresztény kultúráját feladni akaró liberálisok támadásait Közép-Európában eddig sikeresen elhárították, és a keresztény szabadságot kívülről fenyegető veszedelmet, a migrációt is sikerült itt megfékezni - hangsúlyozta Orbán Viktor.

"Ne féljünk kimondani, hiszen már mindenki látja: Magyarország a hegyen épült város, és köztudott, hogy azt nem lehet elrejteni. Nőjünk fel ehhez a küldetéshez, teremtsük meg magunknak és mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszményére építettünk" - mondta, megjegyezve: hátha "az összezavarodott, tájékozódását vesztett és végzetes bajoktól gyötört" Európának is mentőöv lesz ez.

A miniszterelnök kifejtette: Magyarországon létrejött egy új állam- és politikaelméleti modell, egy
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 13:21
Román kormányválság - Iohannis elutasította a kormányfő által javasolt miniszterjelöltek kinevezését
Erről Iohannis csütörtökön délután nyilatkozott, miután Dancila előző nap összesen hat miniszterjelöltet javasolt azokra a posztokra, amelyek egyebek mellett a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kormányból történt kilépése nyomán ürültek meg. Iohannis szerint a kormány politikai összetétele megváltozott, hiszen az ALDE egyértelműen kilépett a kormányból, ezért a kabinetnek fel kell mutatnia, hogy rendelkezik-e parlamenti támogatással.

A kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) három ALDE-s törvényhozót javasolt, így akarván igazolni, hogy a kormány politikai összetétele nem változott meg.

Iohannis szerint a miniszterelnök lépése alkotmányellenes, és utalt arra egyúttal, hogy az utóbbi időben ez már a harmadik kormányátalakítási kísérlete, amit ő (Iohannis) mindhárom esetben elutasított. Jelezte, hogy a továbbiakban is így fog tenni, ha a kormány megpróbálná kikerülni a parlamenti szavazást. Az elnök szerint az alkotmány 85. cikkelye világosan fogalmaz, és a kabinetnek jóváhagyást kell
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 18:02
Teodor Melescanu volt külügyminisztert választották a román szenátus elnökévé
A veterán politikus a választás második körében 73 szavazatot kapott, míg ellenjelöltjét, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben megméretkező Alina Gorghiut 59-en támogatták.

Teodor Melescanut a jelenleg kisebbségben kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) javasolta a tisztségre, miután pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kilépett a kormánykoalícióból és pártjának elnöke, Calin Popescu Tariceanu lemondott a szenátus elnöki tisztségéről.

Megválasztása utáni első beszédében Teodor Melescanu kijelentette: az elmúlt három évtizedben a román politikai spektrum valamennyi pártjával együttműködött már, és ezt az együttműködési tapasztalatát szeretné házelnökként hasznosítani az ország érdekében. Azt is hozzátette: az ALDE parlamenti csoportjának a tagja marad. Pártja ugyan döntést hozott arról, hogy kizárja soraiból azokat, akik a vezető testületek jóváhagyása nélkül fogadnak el tisztségeket, Melescanu párttagságát az biztosítja, hogy nélküle - a szükséges taglétszám hiányában -
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 18:22
Képek, videók
liberálisok.jpg
agica2004
2010. április 27. kedd, 13:44
Liberálisok
megyerimihaly
2008. április 15. kedd, 02:04
helga-sermat-two-dogs. jpg
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:02
helga-sermat-shower-ti me.
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:02
helga-sermat-red-peaks .jp
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:02
helga-sermat-lounging- dog
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
helga-sermat-lounging- cat
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
helga-sermat-cat-readi ng.
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
helga-sermat-bath-time .jp
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
helga-sermat-bath-blis s.j
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
The Sermon on the Mount [
szabokatalin64
2010. október 12. kedd, 04:58
The Sermon on the Mount -
szabokatalin64
2010. október 12. kedd, 04:58
kep-nagy-budapest-napj a.j
isti53
2012. november 17. szombat, 04:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.