Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 03:50 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Liberálisok főpolgármester-jelöltje élhetőbb, szabadabb Budapestet ígér
Sermer Ádám élhetőbb, szabadabb várost ígért, mint amilyet szerinte az "illiberális állampárti helytartó" jelenleg biztosít.

Az ellenzéki politikus Budapesten újságíróknak kifejtette, programja három pillérre épül, amelyek közül az első a "Nagy Budapest" nevet viseli. Ennek lényege, hogy a kerületek egyeztetéseivel kialakítanák Budapest "tényleges belvárosát", miközben a külső kerületek a helyi igények alapján átgondolhatnák a közigazgatási határok kiterjesztését az agglomeráció felé - fejtette ki, hozzátéve, ezzel akár nagyobb területűvé és lélekszámúvá is válhatna a főváros.

Sermer Ádám "közvetlen Budapest" című programpontjában a helyi népszavazások számának növelését kezdeményezi. Szerinte ilyen referendumokat kellene tartani például a közterületek átnevezésekor, valamint a költségvetési források elköltésének egy részéről is.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje harmadik fontos céljának a "modern Budapest" megteremtését nevezte, amihez szerinte a digitalizáció, a közösségi megosztáson alapuló szolgáltatások, a környezettudatos közlekedési eszközök terjedése, valamint a fenntartható, élhető élettér kialakítása vezethet.

Kiemelte, programja csak akkor lehet sikeres, ha a főváros erőteljesen fellép az előítéletekkel, a kirekesztéssel és gyűlöletkeltéssel szemben. Az ellenzéki politikus szerint a jelenlegi városvezetés a romák, a fiatalok és a melegek jogait, érdekeit is semmibe veszi, amin sürgősen változtatni kell.

Sermer Ádám kérdésre ismételten beszélt arról, hogy bohózatnak tartja az ellenzéki előválasztás alakulását, amely szerinte mára egyértelműen tartalom nélküli taktikai helyezkedéssé változott. Megjegyezte ugyanakkor, bízik abban, hogy az előválasztáson egy demokrata jelölt győz majd, akivel akár valódi vitát is folytathat majd. Sermer Ádám ebben az esetben nem zárta ki saját visszalépését sem annak érdekében, hogy a főpolgármester-választáson végül csak egy ellenzéki kihívója maradjon Tarlós Istvánnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:46
Címkék: Sermer Ádám, Nagy Budapest, Tarlós Istvánnak, ellenzéki politikus, kerületek egyeztetéseivel, külső kerületek,
Kommentek
Iohannis megállapodást írt alá az ellenzéki pártokkal a jogállamiságról és az európai értékekről
A dokumentumot a román elnöki hivatalban írta alá Iohannis, illetve az ellenzéki pártok vezetői, közöttük Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Victor Ponta, a Pro Románia elnöke, valamint Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke.

A megállapodást nem írta alá a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) és kisebbik koalíciós partnere, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE).

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerdán úgy nyilatkozott, hogy nincs elvi kifogása a szöveg tartalmával kapcsolatban, és később ő is alá fogja írni, de csütörtökön nem tartózkodik az országban, ezért nem tud részt venni az aláírási ceremónián.

A megállapodást aláíró felek vállalták egyebek mellett, hogy törvénymódosításokkal gyakorlatba ültetik a május 26-i európai parlamenti választásokkal egy időben tartott, a Iohannis által az igazságszolgáltatási reform ügyében kiírt népszavazást, amely érvényes
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:19
EP-választás - "Újítsuk meg Európát" néven alakítanak közös EP-frakciót a liberálisok Macron pártjával
"Új frakciónk erősebb, mint valaha, egyedülálló lehetőségünk van Európa formálására. Sok munka áll előttünk, célunk Európa megújítása, egy szabad és tisztességes kontinens építése" - írta Verhofstadt.

Noha a sajtóközleményben arról számoltak be, hogy a képviselőcsoport a "progresszív, liberális, centrista, reformista erőket" tömöríti, a hivatalos névből Macron pártja, a Köztársaság Lendületben (La République En Marche) kérésére kikerült a "liberális" szó, ugyanis szakemberek szerint annak rossz a kicsengése Franciaországban, ahol gyakran negatív értelemben, a vadkapitalizmus egyfajta szinonimájaként használják.

"Az új név elégedettséggel töltheti el francia partnereinket, sokunk azonban továbbra is liberális frakcióként fog hivatkozni a csoportra" - mondta Chris Davies, a brit Liberális Demokraták politikusa.

A frakciónak a legfrissebb mandátumbecslés szerint 106 tagja lesz a liberálisok (ALDE) korábbi 68 helyével szemben, ami jórészt a francia, illetve a brit tagpárt választási
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 18:09
Krónika 8. rész (közigazgatási bíróságok)
szerint Magyarországon súlyosan sérülnek a jogállami normák.

Azt kérte a Fidesztől, ne tegye játékszerré a jogállamiság elvét, hagyja meg függetlenségében a bírói hatalmat.

Szél Bernadett: nem jött be Orbán számítása, ezért halasztják el a közigazgatási bíróságok felállítását

Szél Bernadett (független) szerint a parlament egy kordokumentumról tárgyal, amely mutatja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök számítása nem jött be az EP-választáson, elmaradt a populista előretörés, ehelyett a liberálisok és a zöldek erősödtek.

Így jött a közigazgatási bíróságok felállításának elhalasztása, a reklámadó lenullázása és az autóipari elvárásoknak megfelelés - mondta.

Zárszó

Latorcai János levezető elnök az általános vitát lezárta, Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár zárszavában pedig azt mondta: a Magyarországnál szerencsésebb történelmű országokban van önálló közigazgatási bíráskodás, mert az jogállami minimum. Pártügyekben pedig mindenkitől azt kérte, hogy a saját háza táján
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:29
Hidvéghi: a Fidesz döntése lesz néppárti tagságának sorsa
frakcióvezetőnek választott Manfred Weber nem alkalmas jelölt az Európai Bizottság élére.

"Egyéb hiányosságai mellett ennek az is oka, hogy megsértette a magyarokat" - fogalmazott a kormánypárti politikus. Megjegyezte, Manfred Weber "nagyon szeretne valamilyen pozíciót magának megszerezni", ezért sokszor egymásnak ellentmondó dolgokat állít. Példaként említette, hogy miközben Manfred Weber legutóbb a határvédelem fontosságáról és a migráció elutasításáról beszélt, arról is szót ejtett, hogy a liberálisokkal és baloldaliakkal kell együttműködni, holott ők nyíltan bevándorláspártiak.

Hidvéghi Balázs közölte, a Fidesz-KDNP megválasztott képviselői azt a célt tűzték ki, hogy vezető pozíciókat szerezzenek az EP szakbizottságaiban. A magyar kormánypártok tizenhárom képviselője a harmadik legnagyobb nemzeti csoportot alkotja az Európai Néppártban: "kifejezetten nagyok vagyunk, ez nekünk mindenképpen egy politikai erőt ad odakint és meglehetősen tiszteletet parancsol" - mondta.

A Fidesz új
velemenyezd, 2019. június 09. vasárnap, 08:20
EU-tisztújítás - A főbb pártcsaládokat képviselő kormányfők Juncker utódlásáról egyeztetnek
A május végi európai parlamenti (EP-) választásokat követő informális EU-csúcsértekezleten a néppárti (EPP), a szociáldemokrata (S&D), illetve a liberális (ALDE) pártcsalád koordinátorokat nevezett ki az uniós tisztújításról szóló egyeztetések lebonyolítására.

Az új megközelítés értelmében az EPP-t Andrej Plenkovic horvát és Krisjanis Karins lett miniszterelnök, az S&D-t Pedro Sánchez spanyol és António Costa portugál kormányfő, az ALDE-t pedig a holland Mark Rutte és a belga Charles Michel képviseli.

Apéntekimunkavacsorán döntések nem várhatók, sajtótájékoztatót sem hirdettek meg. Diplomáciai források arról számoltak be, hogy több hasonló találkozót is tartanak majd.

Szakértők szerint ezen új koordinátori rendszer gyengíti a parlamenti frakcióvezetők pozícióját, és nem is biztos, hogy elégséges lesz a folyamat zökkenőmentes véghezviteléhez.

Mint a Politico írta, a végső döntés nem is feltétlenül a koordinátori tárgyalások nyomán fog megszületni, miután például a legbefolyásosabbnak
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 19:32
EU-választás - Macron: gátat tudtunk szabni a nacionalizmusok erősödésének
hullámnak, a nacionalizmusok erősödésének" - mondta pénteken a francia köztársasági elnök Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján Párizsban.

Az Európai Parlamentben hagyományosan legerősebb két nagy frakció, a konzervatív erőket tömörítő Európai Néppárt és a szociáldemokraták a korábbiaknál kisebb csoporttal fognak rendelkezni, a jobboldali populista és szuverenista erők erősödtek, de a képviselőik három csoportban foglalnak majd helyet, míg a Zöldek és a centrista liberálisok jelentősen megerősödtek.

Franciaországban az államfő Köztársaságban lendületben nevű pártja 22,41 százalékos támogatottsággal második helyen végzett a 23,3 százalékot elért Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés mögött, a többi párt tíz százalék alatti eredménnyel zárta a választásokat.

Az Európa "újralapítását" célul kitűző Emmanuel Macron megítélése szerint pártja eredménye elégséges ahhoz, hogy az európai folyamatok egyik meghatározó ereje legyen a liberális frakció
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 16:02
Juncker támogatja Horvátország schengeni csatlakozását és az euró bevezetését
Szavai szerint lenyűgözte az, hogy Horvátország milyen gyorsan tudott javítani pénzügyi eredményein 2013-as belépése óta az Európai Unióba (EU).

"Nőtt a GDP, a gazdaság fejlődött, amit azt mutatja, hogy a horvátok szorgalmas nép, és az országot jól kormányozzák" - hangoztatta. Hozzátette: javaslatot fog tenni a bizottságnak, hogy Horvátország mielőbb csatlakozhasson a schengeni övezethez.

Kiemelte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy Zágráb sikeres legyen az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége alatt, amelyet Horvátország 2020. január 1-jén vesz át. Sajnálatát fejezte ki, hogy akkor már nem ő lesz az EB elnöke.

A horvát kormányfővel egyet értettek abban, hogy fenn kell tartani a az európai perspektívát a nyugat-balkáni országok számra. Leszögezte, ezért nemsokára megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával.

Juncker 2004-ben járt legutóbb Horvátországban. A bizottság elnöke látgatása első napján Dubrovnikba érkezett, ahol két fontos projektet
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 14:41
Képek, videók
liberálisok.jpg
agica2004
2010. április 27. kedd, 13:44
Liberálisok
megyerimihaly
2008. április 15. kedd, 02:04
helga-sermat-two-dogs. jpg
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:02
helga-sermat-shower-ti me.
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:02
helga-sermat-red-peaks .jp
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:02
helga-sermat-lounging- dog
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
helga-sermat-lounging- cat
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
helga-sermat-cat-readi ng.
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
helga-sermat-bath-time .jp
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
helga-sermat-bath-blis s.j
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:01
The Sermon on the Mount [
szabokatalin64
2010. október 12. kedd, 04:58
The Sermon on the Mount -
szabokatalin64
2010. október 12. kedd, 04:58
kep-nagy-budapest-napj a.j
isti53
2012. november 17. szombat, 04:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.