Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 01:57 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarok Nagyasszonya-búcsú Máriavölgybe
Lépjünk be az ünneplésbe! Tedd a szívedet a paténára; helyezd el rajta szenvedéseidet, sebeidet, kéréseidet! Felajánláskor a pap ezt fogja fölemelni az éghez, kérd te is, hogy változzon át.
Magyarok Nagyasszonya-búcsú Máriavölgyben
2018. október 8. hétfő 16:25
Október 6-án ismét összegyűltek a felvidéki magyar katolikus hívek, hogy együtt ünnepeljék meg Magyarok Nagyasszonya búcsúját a Pozsonyhoz közeli egykori pálos kegyhelyen, Máriavölgyben. Az ünneplőkhöz idén is számos, az anyaországból érkezett zarándok csatlakozott.
Máriavölgybe mi is ,,mosakodni" jöttünk, kérni a kegyelmet, hogy közösséggé váljunk; hogy jóakarat és szeretet uralkodjon köztünk
A rózsafüzér során közösen így szólítjuk meg az Istent: ,,Mi Atyánk", ezzel azt is mondjuk egymásnak: ,,Te vagy az én testvérem." Közösen kérjük Szűz Máriát, hogy érettünk, bűnösökért imádkozzon: ezzel elismerjük egymás előtt, hogy bűnösök vagyunk. A második fontos dolog, hogy mindig tekintsünk Máriára mint a napba öltözött asszonyra, a harmadik pedig az Eucharisztia, hiszen annak ünneplésében is átélhetjük a Szűzanya jelenlétét.
....................


Bővebben Link
maroka, 2018. október 08. hétfő, 16:31
Címkék: Magyarok Nagyasszonya-búcsú Máriavölgybe, Magyarok Nagyasszonya-búcsú Máriavölgyben, Magyarok Nagyasszonya, Szűz Máriát, felvidéki magyar, ünneplőkhöz idén,
Kommentek
Potápi: a bukovinai székelyek kultúrája erősebb, mint valaha
fogalmazott.

Az évfordulón az államtitkár a szövetség tolnai, baranyai, Bács-Kiskun megyei és Budapest környéki tagszervezetei mellett köszöntötte az al-dunai Sándoregyházáról és az erdélyi Marosludasról érkezett székelyeket is.

A templomban Kvanduk Frigyes, a pécsi megyéspüspök általános helynöke mondott misét.A búcsúi zarándoklatra több százan érkeztek a völgységi falvakból, illetve Érdről, és sokan gyalog tették meg a bonyhádi római katolikus templomtól Kismányokig vezető utat. A Magyarok Nagyasszonya templomban őrzik a még Hadikfalváról származó faragott Mária-szobrot, amelyet a székelyek ereklyeként tisztelnek.

Az ünnepen megkoszorúzták az öt bukovinai falu - Istensegíts, Fogadjisten, Hadikfalva, Andrásfalva és Józseffalva - halottaira emlékező kereszteket, amelyek tövében üvegedényekben az ottani temetők földjét őrzik.

A jubileum alkalmából a templom melletti imaház folyosóján 13 tablóból álló fotókiállítás nyílt, amely a templom építését idézi fel, és bemutatja a bukovinai
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 15:41
Márianosztra temploma
Márianosztra, Magyarok Nagyasszonya Bazilika - az Élő szent hely
"Győzd le bennünk a világ szellemét, és győzd meg általunk a világot..."
Kegyhelyünk úrnője, Mária hív minket, és örömmel várja gyermekeit erre a megszentelt helyre, hogy könyörögjön értünk Szent Fiánál.
Kedvesség ömlött el ajkadon /Zsolt 45,3 /
Magyarok Nagyasszonya! Nyisd meg ajkadat Fiad nevében, aki megáldott téged minden lelki kegyelemmel. Ő így szól: Én vagyok az Irgalmasság anyja, a szeretettel teljes. Én vagyok a bűnösök lépcsője, a vétkesek reménye és bocsánata. Én vagyok a szomorúak vigasztalója és a szentek különleges öröme. Esedezz érettünk Szent Fiadnál! Ámen
A pálos szerzetesek világtól elvonuló remete rendjének kolostorait gyakran találjuk erdőségekben, hegyvidéken. Márianosztra, valamint környéke, a Börzsöny, a Dunakanyar tartalmas kirándulások célpontja lehet.
A falu legértékesebb műemléke a kegytemplom. Szentélye még gótikus stílusú, hajója barokk. Ékes barokk berendezése XVIII. századi, pálos
maroka, 2019. augusztus 21. szerda, 18:15
Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Borsos József pálos
Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Borsos József pálos szerzetes 2017 évben
Rendtársuk, Borsos József korábbi tartományfőnök köszöntésére gyűltek össze a Magyar Pálos Rend tagjai Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában szeptember 21-én.
,,Hálát adok az isteni gondviselésért, hogy ebbe a hatalmas, ember számára beláthatatlan létezésbe engem is beletervezett, szeretetével elhalmozott, és meghívott munkatársának, hogy örömhírének továbbadója legyek. Köszönetet mondok Édesapámért és Édesanyámért, akik a nagy szegénységünkben rengeteg fizikai munkát végezve, sok-sok verejtékkel megkeresett kenyérrel neveltek fel és taníttattak testvéreimmel együtt."
Rendtársuk, Borsos József köszöntésére gyűltek össze a Magyar Pálos Rend tagjai Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában szeptember 21-én. A 80. születésnapját ünneplő pálos szerzetes pap szentmisében adott hálát hivatásáért és az életében megnyilvánuló isteni gondviselésért. Az ünnepi szentmisét Beer Miklós váci
maroka, 2019. augusztus 18. vasárnap, 22:33
Ünnepi szent mise - Nagyboldogasszony 08.15.
Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony)
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Jelenések könyvéből
Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony.
Én, János láttam, hogy az égben feltárult az Isten temploma, és láthatóvá vált a szövetség ládája. Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, kinek öltözete a nap volt, lába alatt a hold, fején pedig tizenkét csillagból álló korona. Áldott állapotban volt, kiáltozott gyötrelmében és szülési fájdalmában.
Majd egy másik jel tűnt fel az égen: egy nagy, vörös sárkány. Hét feje volt és tíz szarva, és mindegyik fején korona. Farkával lesöpörte és a földre szórta az ég csillagainak egyharmadát.
Azután a sárkány odaállt a szülő asszony elé, hogy mihelyt megszül, elnyelje a gyermekét. Az asszony fiút szült. Fiúgyermeket, aki majd vaspálcával kormányozza az összes nemzetet. A gyermeket elragadták, és Isten trónja elé tették, az asszony pedig a pusztába menekült, ahol az Isten helyet készített számára.
Ekkor harsány hangot hallottam az égben:
maroka, 2019. augusztus 14. szerda, 20:19
Megújult a Gellért-hegyi Sziklatemplom feletti kereszt .....
Megújult a Gellért-hegyi Sziklatemplom feletti kereszt díszkivilágítása.
Öröm látni, hogy Budapesten, a városunk közepén a Duna fölé kereszt emelkedik - mondta Erdő Péter bíboros az ünnepi alkalmon
2018. október 9. kedd 12:58
Magyarok Nagyasszonya ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta a gellérthegyi kereszt új díszkivilágítását. A megújuló díszkivilágítás kapcsolódik a 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeihez.
.......
Az átadási ünnepségét a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt Sziklatemplom búcsúja alkalmából, október 8-án, a szentmisét követően tartották.
Az ünnepi alkalmon jelen volt és beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár.
- Erdő Péter bíboros az ünnepi alkalmon hangsúlyozta: öröm látni, hogy Budapesten, a
maroka, 2018. október 09. kedd, 13:09
Potápi: a bukovinai székelyek megőrizték kultúrájukat
Madéfalva alpolgármestere köszöntőjében egyebek között arról beszélt, hogy a székelyek közti szálakat határok és rendszerek sem szakíthatják szét és a madéfalvi veszedelem emlékművét ábrázoló szőttest ajándékozott a háznak.

Illés Tibor, a szövetség elnöke azt mondta: a népi építészet a bukovinai kultúra részét képezi, a székely porta felépítése azért is fontos, mert félő, hogy rövid idő múlva Bukovinában már nem lehet eredeti székely épületet találni.

Közlése szerint a kismányoki Magyarok Nagyasszonya templom udvarán elkészült, eredeti bútorokkal, viseletekkel berendezett porta építéséhez a Bethlen Alap egymillió forinttal járult hozzá és további mintegy hárommillió forintos állami támogatást fordítottak rá.

A ház mellett bukovinai kápolna is épült, amelyet székely származású papok, Illés Albert jezsuita szerzetes és Keresztes Andor máriagyűdi plébános szentelt meg. A kápolnához közel öt keresztet állítottak, amelyek az öt bukovinai falu - Fogadjisten, Istensegíts, Józseffalva, Andrásfalva és
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 15:41
A Boldogasszony-zarándokvonat útja 05.18
2018. május 18. péntek 10:20
A csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony-zarándokvonat Nagyváradot, Kolozsvárt és Marosvásárhelyet érintette május 17-én. A zarándokokat minden állomáson ünnepélyesen köszöntötték
A nagyváradi állomásra csütörtökön délben futott be a Boldogasszony-vonat. A zarándokokat Böcskei László megyéspüspök és Fodor József általános helynök fogadta. A főpásztor a zarándokok imájába ajánlotta a nagyváradi egyházmegyét, és Isten áldását kérte további útjukra és életükre.
A vonat délután, több mint negyven perces késéssel érkezett Kolozsvárra, ahol tánccal és pogácsával köszöntötték a zarándokokat. Veres Stelian plébániai kormányzó úgy fogalmazott, ez a találkozás ,,mindannyiunkat megerősít keresztény hitünkben, nemzetünk tudatában és az összetartozás érzésében". Hozzátette: ,,Napjainkban hatványozottan szükségünk van a Boldogasszony, a Magyarok Nagyasszonyának oltalmára, valamint a hitre, a reményre, a szeretetre, mert a csüggedés sokszor vesz erőt
maroka, 2018. május 18. péntek, 22:13
Képek, videók
hazánk nagyasszonya0329.p
maroka
2020. március 28. szombat, 07:21
Hazánk Nagyasszonya.bmp
sz719eszter
2016. október 21. péntek, 18:49
magyarok_nagyasszonya. jpg
bedmarika47
2015. május 22. péntek, 17:41
Magyarok Nagyasszonya
furaila
2013. április 07. vasárnap, 22:05
Magyarok Nagyasszonya
drozdikata
2012. november 02. péntek, 21:40
Magyarok Nagyasszonya
majamaria
2011. október 08. szombat, 12:22
Magyarok Nagyasszonya tem
farkas1945
2011. január 19. szerda, 18:05
Magyarok Nagyasszonya
irmus
2008. október 08. szerda, 19:55
mariavolgyk.jpg
edesanya
2009. április 27. hétfő, 01:00
mariavolgyk.jpg
brozsika
2009. március 19. csütörtök, 08:48
A felvidéki Szentes
sanci81
2015. június 04. csütörtök, 16:21
A Felvidéki Paradicsom
sanci81
2015. május 28. csütörtök, 16:23
Balaton-felvidéki Nemzeti
sarkadykati
2010. július 23. péntek, 07:59
Balaton felvidéki hegyek
dnemethk
2010. március 05. péntek, 21:00
Felvidéki rececsipkék.jpg
rece-fice
2010. január 27. szerda, 16:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.