Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 08:53 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Viharok tombolnak az Egyesült Államok keleti partvidékén is
Havazik Maine államtól Pennsylvaniáig, s különösen erős a havazás az északkeleti Massachusetts és New York államokban. New York állam középső és keleti vidékeit például 40-50 centiméteres hótakaró borítja, New York fővárosára, Albanyra például helyi idő szerint hétfő délig 35 centiméternyi hó hullott.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója hétfőn Albanyban és az állam több megyéjében rendkívüli állapotot rendelt el és berendelte a Nemzeti Gárda 300 tagját a hóeltakarítási munkálatokra.

New York állam több nagyvárosában hétfőn zárva maradtak az iskolák és a kormányzati hivatalok. New Jersey államban Phil Murphy kormányzó szintén elrendelte, hogy a kormányzati hivatalok csökkentett létszámban és óraszámban dolgozzanak, és csakis az alapvetően szükséges feladatokat lássák el.

Boston és New York repülőterein hétfőn mintegy 600 járatot töröltek. Buffalóban a Delta Airlines leszálló gépe a havas-jeges kifutópályáról kicsúszva egy taxiba rohant, Niagara Fallsnál egy vonat hókotróval ütközött.

Több országúton csökkentették a gépjárművek maximális sebességét, alacsonyabb rendű utakat lezártak.

Pennsylvaniában több mint 50 ezren maradtak áramszolgáltatás nélkül.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:02
Címkék: Egyesült Államok, Havazik Maine, Andrew Cuomo, Nemzeti Gárda, Phil Murphy, Delta Airlines,
Kommentek
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 61 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 164 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 59 ponttal eshet a nyitásban.

A kínai parlament csütörtökön elfogadta a Hongkongra vonatkozó, vitatott nemzetbiztonsági törvényt, amely tiltja a lázadást, az elszakadási törekvések hangoztatását és a központi kormányzat ellen irányuló, felforgatónak minősített cselekményeket. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada és Ausztrália is azzal vádolta meg Kínát, hogy a sokak által bírált jogszabály elfogadásával megsértette nemzetközi kötelezettségeit.

Amerikai és brit kezdeményezésre összehívták péntekre az ENSZ Biztonsági Tanácsát, Donald Trump amerikai elnök pedig sajtótájékoztatót fog tartani, amelynek Kína lesz a középpontjában.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben vegyesen alakult a kereskedés pénteken. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 08:20
Koronavírus - A világban több mint 5,8 millióan fertőződtek meg, Brazíliában nagyon gyorsan terjed a kór
Egy nappal korábban a fertőzöttek száma 5 millió 693 ezer 66, a halálos áldozatok száma 355 653, a gyógyultaké pedig 2 millió 350 ezer 88 volt.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.

A fertőzés 188 országban van jelen.

A legtöbb halálos áldozata a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van, ahol 1 721 750 a fertőzöttek száma, meghaltak 101 617-en, felgyógyultak 399 991-en.

Brazíliában egy nap alatt rekord mértékben, 26 500 esettel 438 238-ra emelkedett a fertőzéses esetek száma. A kórban 26 754-en haltak meg és 177 604-en felgyógyultak.

Oroszországban 379 051-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 4142, a gyógyultaké pedig 150 993 volt.

Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 270 508 volt, 37 919-en haltak bele a betegségbe, és 1167-en gyógyultak ki
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 07:41
Washington észak-koreai és kínai személyek ellen emelt vádat
származtatott törvénytelen jövedelmet tömegpusztító fegyverek és rakéták kifejlesztését célzó programjára fordíthassa".Az észak-koreai és kínai állampolgárok, akik között szerepelnek az FTB vezető tisztségviselői, például a bank volt elnöke és alelnöke is, a kereskedelemmel foglalkozó fedőcégeket Thaiföldön, Líbiában, Ausztriában, Oroszországban, Kínában és Kuvaitban hozták létre. A kínai állampolgárok a Kínában és Líbiában létrehozott cégeket működtették.

A vádiratból kiderül, hogy az Egyesült Államok 2015-ben már befagyasztotta és elkobozta a cégháló mintegy 63 millió dollárját.

A mostani vádemelés elemzők szerint jelzi az amerikai szankciók megsértése miatti aggodalmakat is. A múlt hónapban például az ENSZ szakértői 14 konténerhajó feketelistára helyezését javasolták, mert a szenet és olajszármazékokat szállító hajók szintén megsértették az Észak-Korea ellen hozott büntető intézkedéseket.Elemzők szerint a csütörtökön nyilvánosságra hozott vádemelés az eddigi
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 07:05
Trump aláírta a közösségi platformok szabályozásáról szóló elnöki rendeletet
A rendelet az úgynevezett tisztességes kommunikációról szóló, 1996-ban elfogadott jogszabály egyik fejezetének felülvizsgálatáról szól. A törvény 230-as számú szakasza jogi védelmet biztosít a közösségi platformokon elhelyezett tartalmaknak, egyben az üzemeltetők számára lehetőséget ad azok "jóhiszemű" moderálására is.

Trump kijelentette, hogy ez a rendelet megfosztja a jogi védelem lehetőségétől azon médiumokat, amelyek üzemeltetői cenzúrázzák a tartalmakat. Közölte azt is, hogy William Barr a szövetségi államok igazságügyi vezetőivel közösen kidolgozza majd a szabályozás részleteit, s biztosítja, hogy ne juthassanak kormányzati támogatások olyan közösségi médiumokhoz, amelyeknek tulajdonosai elfojtják a szólásszabadságot.

"Rengeteg adófizetői pénzzel támogatjuk ezeket az óriáscégeket, ez így nem mehet tovább" - fogalmazott.

Az elnök hangsúlyozta: "azért vagyunk ma itt, hogy megvédjük a szólásszabadságot azoktól a legnagyobb veszélyektől, amelyek az amerikai történelemben valaha is
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 07:04
Moszkva: az amerikai szankciók nem állítják le az iráni nukleáris objektumok átalakítását
"Még ki kell értékelnünk az Egyesült Államok újabb lépéseit és az azok okozta károkat. Gyakorlati szempontból ezeknek az úgynevezett felmentéseknek megszűntetése lelassíthatja, de nem állíthatja le mindazoknak a rekonfigurációs projekteknek a végrehajtását, amelyek a 2015-ös megállapodások alapját képezik" - mondta Zaharova.

Megítélése szerint az Iránra gyakorolt nyomás bebizonyította, hogy az Egyesült Államok nem képes összetett feladatokat hatékonyan megoldani és vezető szerepet ellátni.

"Az iráni nukleáris programra vonatkozó átfogó közös cselekvési terv részes országai továbbra is minden szinten kapcsolatban maradnak egymással és tovább foglalkoznak az összes kérdéssel, amely összefügg a megállapodás és az ENSZ BT vonatkozó határozatának fenntartható és átfogó végrehajtásával" - mondta a szóvivő.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán közölte: a Teherán atomprogramjával együttműködő államoknak és cégeiknek 60 napjuk van arra, hogy folyó ügyeiket lezárják Iránban. Ugyanakkor 90
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 21:10
Koronavírus - Moszkvában a vakcina kifejlesztéséig maradhatnak érvényben a korlátozások
laboratóriumi teszt esetén. A második azokra az elhunytakra értendő, akiknél a koronavírust a laboratórium kimutatta, továbbá azokra, akik igazolt Covid-19 fertőzöttként egyéb okok miatt hunytak el, még ha nem is volt tüdőgyulladásuk.

A csütörtökön kiadott moszkvai tájékoztatás emlékeztetett rá, hogy New Yorkban ez az arány 10, Londonban pedig 23 százalék a városok hivatalos honlapján közzétett adatok szerint.

Marija Zaharova orosz külügy szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy a járvány elleni nemzetközi összefogás helyett dezinformációval igyekszik lejáratni az orosz erőfeszítéseket. Kifogásolta egyebek között, hogy az amerikai diplomáciai tárca 250 ezer dolláros támogatást ajánlott fel olyan civil szervezetek, egyetemek vagy cégek számára, amelyek egy pályázat keretében jelentést készítenek egészségügyi témájú orosz félretájékoztatásról.

Az egészségügyi minisztérium csütörtökön minden újszülött esetében ajánlotta a SARS-CoV-2 koronavírus-teszt
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 20:30
Zuhant a folyamatban lévő lakásértékesítések száma az Egyesült Államokban áprilisban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) szerdán közölte, hogy az aláírt szerződések számára alapozott index értéke 21,8 százalékkal, 69,0 pontra süllyedt a márciusi 88,2 pontról.

Az adatok gyűjtésének kezdete, 2001 januárja óta soha nem csökkent ilyen nagy mértékben az index egy hónap alatt.

Tavaly áprilishoz képest 33,8 százalékkal csökkent a mutató, amely egy éve még 104,2 ponton állt.

Elemzők havi összevetésben 15 százalékos csökkenést vártak a márciusi 20,8 százalékos zuhanás után.

A NAR statisztikája a folyamatban levő lakásértékesítésekről a használt lakásokra kötött adásvételi szerződések számán alapul, a tényleges adásvétel általában egy-két hónappal követi a szerződéskötést.

Lawrence Yun, a NAR vezető közgazdásza azonban arra számít, hogy az április volt a legrosszabb hónap, és májusban már nőtt az aláírt szerződések száma.

A következő hónapokban emelkedni fognak a vásárlások, mivel az államok sorra oldják a járvánnyal kapcsolatos korlátozásokat, és
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 20:14
Jelentősen csökkent a tartós javak rendelésállománya áprilisban az Egyesült Államokban
Az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete által csütörtökön közzétett adatok szerint áprilisban az előző havihoz képest 35,4 milliárd dollárral, 17,2 százalékkal, 170,0 milliárd dollárra csökkent a tartós javakra leadott új megrendelések értéke. Elemzők 19 százalékos csökkenésre számítottak.

Az előző hónapban, márciusban ugyancsak meredeken csökkent a rendelésállomány, a statisztikai intézet 14,4 százalékról 16,6 százalékra módosította a visszaesés ütemét.

Éves összehasonlításban 11,4 százalékkal volt kisebb az új megrendelések értéke áprilisban.

A kiszállítások havi összevetésben 17,7 százalékkal, éves szinten pedig 8 százalékkal csökkentek áprilisban.

Hadiipari megrendelések nélkül áprilisban 16,2 százalékkal, márciusban pedig 17,4 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest a tartós javak új rendeléseinek értéke.

Közlekedési eszközök nélkül a tartós javakra leadott megrendelések 7,4 százalékkal csökkentek az év negyedik hónapjában. Elemzők 14 százalékos
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 17:52
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Gyönyörü a partvidéke is.
farkas1945
2013. szeptember 25. szerda, 11:52
Afrika nyugati partvidéke
vargaspace
2012. november 23. péntek, 22:33
Maine partvidéke
mecsery
2010. május 28. péntek, 22:21
Massachusetts - USA ; a M
farkas1945
2013. február 08. péntek, 13:13
őszi Massachusetts
mecsery
2010. május 28. péntek, 16:35
Massachusetts
mecsery
2010. május 28. péntek, 16:35
Nyugat-Massachusetts
mecsery
2010. május 28. péntek, 16:34
Boston-Massachusetts-U SA.
t-i-a
2009. szeptember 26. szombat, 13:47
Massachusetts_-_Boston .jp
himzotunder
2008. november 27. csütörtök, 10:01
photo_lg_massachusetts .jp
exter
2008. augusztus 31. vasárnap, 15:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.