Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 08:45 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - ENSZ: 2,5 millió migránst csempésztek át a határokon világszerte 2016-ban
Az UNODC összehasonlításképpen megjegyzi: az Egyesült Államok és az EU-tagállamok ekkora összeget költöttek 2016-ban a humanitárius segélyezésre világszerte.

A bűnözésnek ez a határokon átívelő formája a legkiszolgáltatottabbakat használja ki a kiszolgáltatottak közül - mondta Jean-Luc Lemahieu, az UNODC elemzési osztályának vezetője. Globális szintű bűnözésről van szó, amely globális szintű cselekvést, szorosabb regionális és nemzetközi együttműködést és nemzeti büntető igazságszolgáltatási válaszlépéseket igényel - tette hozzá.

Az UNODC tanulmányában a Nemzetközi Migrációs Szervezetre hivatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy a migránscsempészettel kapcsolatos tevékenységek következtében több ezer haláleset történik évente. Sok migráns a vízbe fullad, míg sokan mások balesetekben vagy a rendkívüli terep- vagy időjárási viszonyok következtében vesztik életüket. A feljegyzések szerint a földközi-tengeri a leghalálosabb útvonal a világ csempészútvonalain történt halálesetek mintegy felével.

A világszervezet bécsi székhelyű hivatala szerint migránsok rendszeres legyilkolásáról is készültek jelentések a csempészútvonalak legtöbbje mentén. A migránsok ezenkívül számos egyéb bűncselekmény-egyebek közötterőszak, nemi erőszak, rablás, emberrablás, zsarolás és az emberkereskedelem- áldozatai lehetnek.

A embercsempészek által szállított migránsok többsége viszonylag fiatal férfi. Egyes útvonalakon azonban, különösen Délkelet-Ázsiában, a nők alkotjáknagy részüket.

Az UNODC szerint a csempészek némelyike hamis házasságokat szervez vagy fiktív munkahelyeket hoz létre, úti okmányok hamisít vagy magas rangú tisztségviselőket fizet le célja érdekében. Számos csempészhálózat vesz részt rendszerszintű korrupcióban a legtöbb szinten.

A tanulmány szerint az embercsempészek egyebek között a menekülttáborokban és számos online közösségi hálózaton hirdetik tevékenységüket. Azzal kapcsolatban, hogy igénybe veszik-e "szolgáltatásukat", a migránsok általában közösségük, rokonaik vagy barátaik véleményére, újabban pedig a közösségi médiára is támaszkodnak.

Az UNODC szerint ezért fontos lenne, hogy az emberek jobban hozzáférhessenek a szabályos migráció lehetőségeihez a származási országokban és a menekülttáborokban, beleértve a bevándorlási és menekültügyi hivatalok kiterjesztését a származási területeken. A csempészet veszélyeinek tudatosítása a származási közösségekben, különösen a menekülttáborokban szintén segíthet az embercsempészet iránti "kereslet" csökkentésében - tette hozzá az UNODC.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 16:12
Címkék: Egyesült Államok, Jean-Luc Lemahieu, Nemzetközi Migrációs Szervezetre, határokon világszerte, humanitárius segélyezésre, határokon átívelő,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Tizennégy embercsempész ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség
A főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint az elsőrendű vádlott - aki családi kapcsolatai révén kiterjedt harmadik országbeli kapcsolatrendszerrel és arab nyelvismerettel bír - három különböző csoportot is szervezett, hogy pénzért segítse illegális határátlépők Magyarországra, majd Nyugat-Európába jutását.

A csoportok - amelyeknek tagja volt az ügy további 13 vádlottja is - összehangoltan szervezték, majd végezték a külföldiek szállítását. Mind a három csoportot az elsőrendű vádlott irányította, a többi vádlott szervezőként, közvetítőként, felderítőként vagy sofőrként vett részt a bűnszervezet tevékenységében - tette hozzá a főügyész.

A vádlottak 2017 januárja és júniusa között a vád szerint legalább 150 illegális határátlépőt - főleg szír, iraki és pakisztáni állampolgárt - csempésztek át vagy kíséreltek meg átcsempészni a határon, tőlük 300 és 4800 euró közötti összegeket kértek, illetve kaptak a határról (Szerbiából, Romániából) Budapestre, majd Nyugat-Európába szállítás
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 10:51
Drónnal csempésztek cigarettát Ukrajnából Romániába
A román határrendészek vasárnap figyeltek fel a Tisza fölött átröptetett csomagszállító drónra, mely egy máramarosszigeti utcán ért földet. A határrendészek követték a drónt, és sikerült elkapniuk a csomag átvételére érkező férfit.

Kiderült, hogy a szállítmány 990 csomag ukrán gyártmányú cigarettából állt, melynek értékét 11400 lejre (800 ezer forint) becsülték. A Tisza fölött átröptetett csempészcigaretta-szállítmány címzettjét őrizetbe vették.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 17:52
Cannes - Dzsafár Panahi reméli, hogy egyszer Iránban is láthatják a filmjeit
A rendező üzenetét a film vágója, Masztaneh Mohadzser adta át a sajtónak a film alkotógárdájának sajtótájékoztatóján Cannes-ban.

"Panahi nagy reménye, hogy bemutathatja a filmjeit Iránban, mindenekelőtt az utolsót. Azt is bevallhatom, hogy többször is elmondta, nem baj, ha a filmjét nem mutatják be Cannes-ban. De azt viszont reméli, hogy majd vetítik egyszer Iránban. Ez az, ami tényleg foglalkoztatja" - fogalmazott a vágó.

A három iráni nő portréját felrajzoló Három arc a második iráni film az Arany Pálmáért versengő hivatalos versenyprogramban Aszgar Farhadi kétszeres Oscar-díjas rendező Nyílt titok című alkotása után, amely a fesztivál nyitófilmje volt.

Farhadi egyébként Cannes-ban nyilvánosan is kérte hazája hatóságaitól, hogy engedjék elutazni saját filmjének cannes-i bemutatójára rendező- és honfitársát, egyben versenytársát is a fesztiválon, Dzsafar Panahit, akit politikai okokból 20 évre eltiltottak a filmezéstől és a külföldre utazástól is.

Panahi nem jöhetett el
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 15:33
Illegális bevándorlás - Több embercsempész ellen is vádat emeltek Horvátországban
A vukovári megyei bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy román állampolgárt, aki március 27-én a Batrovci-Bajakovo szerb-horvát határátkelőn 16 illegális migránst próbált meg átcsempészni fejenként 1500 euróért. A férfi kamionjával Olaszországba tartott és bútorokat szállított.

A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK) nemrég két pakisztáni állampolgár ellen emelt vádat Zágrábban, akiket Szerbiából Horvátországba 42 migránst csempésztek át, majd közülük 33-at Szlovéniába jutattak összesen 24 ezer euró fizettség fejében.

A varasdi (Varazdin) ügyészség egy boszniai állampolgár ellen tett büntetőjogi feljelentést, aki Görögországból Horvátországon keresztül 12 migránst szállított Szlovéniába. A migránsok a horvát-szlovén zöldhatáron gyalog keltek át. A boszniai férfi a szlovén oldalon vártak őket, hogy folytathassák útjukat Ausztriába, de a szlovén határőrök feltartóztatták.

A csáktornyai (Cakovci) ügyészég egy román állampolgár ellen emelt vádat, aki 30
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:12
Illegális bevándorlás - Nemzetközi embercsempész-hálózatot számolt fel a szlovén rendőrség
A felderítő akció során kilenc embert tartóztattak le, köztük hat koszovói, egy szlovén, egy horvát és egy szerb állampolgárt. Legtöbbjüknek volt ideiglenes lakcíme Szlovéniában. Többségében Koszovóból, de Törökországból és Afganisztánból is csempésztek illegális migránsokat az országba. A nyomozásba más országok rendőrségei is bekapcsolódtak.

A hálózatot két 31 éves koszovói állampolgár vezette, egyiknek Slovenske Konjicen, a másiknak Mariborban volt bejelentett szlovén lakcíme. Koszovóból Horvátországba, majd onnét Szlovéniába szállították a migránsokat.

A legtöbb illegális határsértést Szlovénia délnyugati részén, Koper környékén követték el. A migránsoktól fejenként 3-4 ezer eurót kértek, hogy Ausztriába, Olaszországba és Svájcba szállítsák őket. A nyomozással érintett időszakban a vádak szerint 230 ezer euró törvénytelen haszonra tettek szert.

2016 márciusában a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat az illegális bevándorlók előtt. Macedónia,
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 18:32
Illegális bevándorlás - Kiterjedt embercsempész-hálózatra csaptak le hajnalban Romániában
Amint a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a honlapján közölte: a nemzetközi embercsempész-hálózat felgöngyölítésére közös nyomozócsoportot hozott létre a németországi bűnüldöző szervekkel. A 2017-ben szerveződött hálózat Törökországból juttatta Bulgárián, Szerbián, Románián, Magyarországon és Ausztrián keresztül Németországba az illegális bevándorlókat.

Az eddigi nyomozás arra derített fényt, hogy a Szerbiából Romániába átcsempészett embereket temesvári panziókban helyezték el. A bevándorlók Romániában menedékjogért folyamodtak, majd - míg a román hatóságok a kérésük elbírálásán dolgoztak - Magyarországra csempészték őket.

A DIICOT a hálózat rendkívüli szervezettségéről számolt be közleményében. Mint közölte: a hálózat minden országos sejtjét egy-egy arab származású személy irányította, és a sejtek csakis a vezetőkön keresztül kommunikáltak egymással. A kommunikáció kizárólag az interneten történt, különleges telefonos alkalmazásokon keresztül, telefonon
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 11:42
Brit sajtó: volt orosz kémet kezelnek súlyos mérgezéses tünetekkel Angliában
A területileg illetékes rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy a 66 éves férfit és 30-as éveiben járó nőismerősét eszméletlenül találták a város egyik bevásárlóközpontja előtt egy padon, és mindkettőjüket válságos állapotban kezelik a városi kórház intenzív osztályán.

A Wiltshire megyei rendőrség hétfő esti sajtótájékoztatója szerint a hatóságok még nem tudják, hogy bűncselekmény történt-e, de a nyomozást vezető tiszt hangsúlyozta, hogy az incidenst nem terrorellenes eljárás keretében vizsgálják.

Egyöntetű brit médiaértesülések szerint a férfi a brit külső hírszerzés (MI6) egy volt orosz ügynöke, Szergej Szkripal. Az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese állítólag tíz éven át dolgozott a brit szolgálatnak, Nyugat-Európában tevékenykedő orosz ügynökök tucatjait leplezte le, és a hivatalos orosz vádak szerint ezért 100 ezer dollárt kapott az MI6-től.

Szkripalt 2006-ban Oroszországban 13 év fegyházra ítélték, ám 2010-ben, egy orosz-amerikai kémcsere során Nagy-Britanniába
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 21:22
Képek, videók
1954 Magyar VB.csempészet
agica2004
2014. október 05. vasárnap, 15:34
Csempeszek--65447.jpg
snbela44
2013. május 16. csütörtök, 09:28
Csempeszek--65448.jpg
snbela44
2013. május 16. csütörtök, 09:28
Csempeszek--65449.jpg
snbela44
2013. május 16. csütörtök, 09:28
Csempeszek--65450.jpg
snbela44
2013. május 16. csütörtök, 09:28
Csempeszek--65451.jpg
snbela44
2013. május 16. csütörtök, 09:28
Csempeszek--65452.jpg
snbela44
2013. május 16. csütörtök, 09:27
Csempeszek--65453.jpg
snbela44
2013. május 16. csütörtök, 09:26
Csempeszek--dvd-123238 .jp
snbela44
2013. május 16. csütörtök, 09:25
00000632-0103-Csempesz kop
juar
2008. június 21. szombat, 13:47
a bácsi aki csempészet mi
kopornyikcsilla
2007. február 28. szerda, 14:08
világszép parkok9.jpg
erzsikepuskas
2016. november 16. szerda, 14:16
világszép parkok8.jpg
erzsikepuskas
2016. november 16. szerda, 14:15
világszép parkok7.jpg
erzsikepuskas
2016. november 16. szerda, 14:15
világszép parkok61.jpg
erzsikepuskas
2016. november 16. szerda, 14:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.