Belépés
2020. február 23. vasárnap | 8. hét | 54. nap | 08:18 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
KDNP-választmány - Kövér: Európa sorsa is eldőlhet a magyarországi választáson
A házelnök - aki a Fidesz választmányi elnöke is - a választások tétjeként az elmúlt 7-8 év eredmények megőrzésére hivatkozott, továbbá arra, hogy Magyarország magyar ország tud-e maradni.

Az eredmények közé sorolta a családpolitikai rendszert, az unión belül kiharcolt gazdasági mozgásteret és a nemzetpolitikát. Utóbbit úgy jellemezte: gyakorlatilag a nemzethatárok feletti újraegyesítés, a nemzeti közösség újraszövése zajlik.

Kövér László kiemelte, hogy Magyarország ma lélekszámánál, gazdasági teljesítményénél nagyobb befolyással bír a nemzetközi politikában, és ennek szerepe van abban, hogy Európa megőrzi-e keresztény karakterét.

Emiatt nagyobb hévvel támadják és vitatják azt, amit Magyarország képvisel - mutatott rá Kövér László, aki a küzdelem felei között a magyar kormányt és a mögötte álló többséget, valamint az unió bizonyos intézményeit és bürokratáit nevesítette, jelezve: utóbbiak jelentős részben "Soros György zsebében vannak".

A fideszes politikus arról is beszélt: a visegrádi négyek mára megkerülhetetlen tényezővé váltak az európai politikában, erre utal Donald Tusk, az Európai Tanács elnökének "pálfordulása" is, amelyben a kötelező kvóta elvetését hangoztatta. Magyarország nemzetközi tekintélyének növekedése szempontjából sikeresnek ítélte a Kína és Közép-Kelet Európa közötti kooperációt, és üdvözölte a Három Tenger Kezdeményezést is.

A házelnök a Magyarországgal szembeni támadásokat az unortodox gazdaságpolitikára vezette vissza, utalva arra: nem csupán a pénz miatt fájtak az intézkedések az addig extraprofitot kipumpáló multinacionális cégeknek, hanem azért is, mert ezzel más országokban is precedenst teremtettek.

Az új alaptörvénnyel a küzdelem áttevődött ideológiai kérdésekre - folytatta, jelezve: egyesek szemében botrányosnak számított a nemzeti múltra, hagyományra, önazonosságra, keresztény gyökerekre hivatkozás, továbbá annak rögzítése, hogy a házasság egy férfi és egy nő életre szóló szövetsége.

Kövér László szerint a kötelezettségszegési eljárások tucatjaiból világossá vált, hogy világhatalmi küzdelem zajlik a felhatalmazás nélküli, a nemzetállamok jelentős részénél nagyobb gazdasági erővel bíró informális hatalmak és a szuverén nemzetek között.

A nemzetállami demokratikus döntéshozatal mára gátja lett a profitmaximalizáló törekvéseknek, ezért a nemzetállamokat maga alá akarja rendelni: vagy úgy, hogy megvásárolnak és kinevelnek politikusokat - erről szól az Európai Parlament Soros-listája -, vagy egy transznacionális struktúra felépítésével, a brüsszeli központ megerősítésével a tagállamok rovására - fogalmazott Kövér László.

Emlékeztetett arra, hogy a német szociáldemokraták elnöke, Martin Schulz - aki "mint a részeg és a gyerek, őszintén beszél" - elmondta, hogy 2025-re létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat.

Ezekben a küzdelmekben ugyanúgy helyt kell állni, mintha valami sorsdöntő csatában vennénk részt, ami ismét eldönti az európai civilizáció sorsát, ahogy a török háborúk idején. "Hogy mi a fészkes fenének áldoztuk fel magunkat, azt nem egészen értem, nyugodtan átengedhettük volna Bécsig a törököket, úgy sem lennénk rosszabb helyzetben" - jegyezte meg.

Kövér László beszélt arról is, hogy a politika nem avatkozhat be az emberek magánéletébe, de jó kereteket kell teremtenie. Példaként említette a családpolitikát, fontosnak nevezve, hogy a gyerekvállalás ne legyen egyenértékű a szegénységgel.

A Fidesz politikusa egyúttal sokak aktív szerepvállalását sürgette, jelezve: jelenleg nem érzi, hogy egy olyan, nem politizáló, de közéleti szerepet vállaló keresztény értelmiség sorakozna fel a hátuk mögött "kivont kardokkal és előreszegezett dárdákkal", mint amilyenre szükség van a társadalmi küzdelmekben.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 16. szombat, 13:22
Címkék: Kövér László, Soros György, Donald Tusk, Európai Tanács, Közép-Kelet Európa, Három Tenger Kezdeményezést,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Tóth Bertalan: az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra
hogy az MSZP eltűnt volna vidékről - értékelt.

Azt mondta, 10 ezer fő alatti településen az ellenzéki pártok közül szinte csak az MSZP-nek vannak polgármesterei, közel harminc.

Nőtt az MSZP támogatottsága - mondta, megjegyezve: az ellenzéki pártok nem "hasítottak" a megyei közgyűlési választáson, ahol a Fidesz döntő fölénye nem megkérdőjelezhető.

Közölte, az a feladat, hogy ezekre a helyekre is el kell vinni az üzenetet: van másik, szabad Magyarország.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke a megválasztott képviselőknek címezve szavait azt kérte, érvényesítsék "az MSZP legszentebb politikáját", a társadalmi igazságosságot, a szolidaritást.

Elmondta, örülnek az elért eredménynek, de nem dőlnek hátra; jól vizsgázott az ellenzéki szövetség, ezt kell országosan továbbvinni. Szerinte ennek az összefogásnak az MSZP erős és legstabilabb bástyája, mert a párt elköteleződése megkérdőjelezhetetlen az összefogás, "az egy az egy ellen" politikája mellett.

Kunhalmi Ágnes beszámolt
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 13:31
Önkormányzat 2019 - Kövér: a választás tétje a fiatalok jövője
teremtsenek - jelentette ki a házelnök.

Hangsúlyozta: azok hoztak létre egy "összetákolt" ellenzéki koalíciót, akik személyesen is felelősséget viselnek azért, hogy Magyarország majdnem tönkrement 2010 előtt. Úgy fogalmazott: ők olyan politikai tábort próbálnak kialakítani szerinte, akik esetében "mindent, beleértve a józan gondolkodás képességét is", felülír a Fidesszel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és "politikusainkkal, pártcsaládunkkal szembeni gyűlölet".

A házelnök, a Fidesz országos választmányának elnöke beszédében kiemelte, hogy az ellenzéki szereplők önmagukat is megtagadták, mert olyan pártok és emberek vállaltak együttműködést, akik "néhány éve még jobban gyűlölték a másikat, mint a Fideszt" - mondta. Véleménye szerint "semmiféle elv, értékrend, hit és meggyőződés nem vezérli őket a puszta hatalomvágyon kívül". A mai Jobbik-DK együttműködésről szólva párhuzamot vont azzal az időszakkal, amikor a "nyilasok tömegesen vonultak át a kommunista párt tagságába".

Kövér László szerint a
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 22:52
Átadták a felújított hősi temetőt Balassagyarmaton
"Balassagyarmat erősíti bennünk, hogy mi, magyarok ma is megvédjük hazánkat, mert itt, Európa közepén továbbra is a közös jövőt építő értéknek tartjuk évezredes keresztény kultúránkat, alkotmányos államiságunkat" - mondta az államtitkár.

Németh Szilárd emlékeztetett arra, hogy a 1918-as év még nem jelentette a háború végét. Azt mondta: Tisza István miniszterelnök meggyilkolásával erőszakos, zűrzavaros, idegen érdekeket szolgáló helyzet alakult ki Magyarországon, és ebben a nehéz történelmi időszakban, 1919 januárjában, a demarkációs vonalat átlépve szállta meg Balassagyarmatot a csehszlovák katonaság.

Szólt arról, hogy katonák, vasutasok és a városi polgárok összefogása, fegyveres felkelése végül január 29-én elérte célját: letörték az idegen hatalmi törekvéseket, felszabadították a várost, Balassagyarmat - Szabó Lőrinc Tündérvárosa, vagy Mikszáth Kálmán szavaival Palócország fővárosa - így megmaradhatott magyarnak.

Németh Szilárd kiemelte: a város méltán érdemelte ki a Civitas
velemenyezd, 2019. január 27. vasárnap, 16:04
Szabad Budapestet! címmel hirdetett programot az MSZP főpolgármester-jelöltje
Tarlós István - mondta.

Fel kell számolni a szegénységet, az embereket pedig segíteni kell abban, hogy ne váljanak hajléktalanná - közölte.

Kitért arra is, hogy a Fidesz az elmúlt években a fővárosban "csúcsra járatta a láncfűrészeket". Budapesten évente 10 ezren halnak meg a légszennyezettség miatt - jegyezte meg. A parkosítás mellett arra is ígéretet tett, hogy minden budapesti gyermek megszületése után elültetnek egy fát, ez évente mintegy százezer fát jelent.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke vízválasztónak nevezte 2019-et a magyar politikában, mivel két választás is lesz, az európai parlamenti és az önkormányzati. Szerinte a fővárosiak már 2014-ben is el akarták zavarni a Fideszt, amit csak törvénymódosítással tudott megakadályozni a kormánypárt, ezért a budapestiekben van revansvágy.

Hozzátette: Budapesten most is többségben vannak az ellenzékiek, a liberális, a zöld, a baloldali és jobboldali demokratikus szavazók együttesen. A politikusok feladata az, hogy
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 14:12
EP-választás - A Fidesz-KDNP felkészült az európai parlamenti választásokra
Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, hogy EP-választásnak még sosem volt akkora tétje, mint a jövő évinek: a bevándorláspárti politikának véget kell vetni az Európai Parlamentben, és ezt az európai emberek tehetik meg.

Kijelentette: a Fidesz-KDNP felkészült az EP-választásokra, az országos választmány csütörtökön döntött a választási listáról.

A Fidesz honlapján közzétett 21 fős lista a következő: Trócsányi László, Szájer József, Járóka Lívia, Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Hölvényi György, Győri Enikő, Kósa Ádám, Bocskor Andrea, Deli Andor, Hidvéghi Balázs, Tóth Edina, Kovács István, Erdős Norbert, Rákossy Balázs, Schanda Tamás, Faragó Csaba, Király Nóra, Ékes József és Losonci Gergely.

A kommunikációs igazgató azt mondta, hogy a mostani, bevándorláspárti brüsszeli vezetés migránsok milliói előtt nyitotta ki Európa kapuit, és ezzel veszélybe sodorta a kontinenst.

Brüsszel, semmit sem tanulva az elmúlt évek borzalmas terrortámadásaiból, még több migránst akar hozni Európába -
velemenyezd, 2018. december 20. csütörtök, 18:34
KDNP-választmány - Semjén: komoly tétje van a jövő évi EP-választásnak
megerősítését, az ország biztonságát kiemelten kezelő kormányzati munkában. "Ezzel hozzájárulnak korunk legfontosabb kihívásaira adott, Európa többi országa számára is példamutató megoldások kidolgozásához" - mondta a pártelnök.

A 2019-es év feladatairól szólva a májusi EP-választás mellett az őszi önkormányzati választásokkal összefüggésben a megyei közgyűlésekben, nagyvárosokban és kisebb településeken egyaránt szép számmal tevékenykedő KDNP-s politikusok lehetőségeiről is beszélt.

Latorcai János választmányi elnök rámutatott: a keresztény világnézeti alapú politizálás sikerének egyik legfőbb záloga a személyes hitelesség. Képesnek kell lenni mindenkit megszólítani, akinek fontos a keresztény kulturális értékek megtartása és az európai nemzetek jövője - tette hozzá.

Harrach Péter frakcióvezető - a közlés szerint - bemutatta a választások után alakult parlamenti képviselőcsoport elvégzett munkáját, kitérve a felszólalásokban érintett főbb témákra. A kereszténydemokrata társadalmi
velemenyezd, 2018. december 01. szombat, 17:32
Ezekért a trükkökért járt viki a puytihoz?
Ennyi hülyeséget összehordani csak egy kétségbeesett ember tud. :))

"Kövér László ellenzéki csalástól tart a választáson

Magyarország végleg feloldódik "a globalista szennyáradatban", ha vasárnap rosszul döntünk - vizionálta Kövér László házelnök a Pestisrácok.hu-nak adott interjújában.
Kövér, aki a Fidesz választmányi elnöke is, egy valódi nemzethalált helyezett kilátásba arra az esetre, ha vasárnap nem győz a Fidesz. Az ellenzéket pedig hazaárulással és csalás előkészületével vádolta meg. "Egy világhatalmi játszma háborús terepe vagyunk, aminek a lényege, hogy a gigantikusra nőtt tőkekoncentrációk útjából el kell takarítani a nemzetállamokat.
Ebben a háborúban az ellenzék soraiban vannak olyan politikai vezetők, akik elárulták a saját népüket, tehát nem a saját választóikat képviselik, hanem azokat, akiktől a zsoldot kapják
- mondta Kövér.
Az interjúban - a kérdezőkkel teljesen összhangban - azt is kifejtette, hogy az ellenzéket ismerve teljességgel elképzelhetőnek
meki77, 2018. április 07. szombat, 10:13
VAN MIT VESZÍTENI AZ ÁPRILIS 8-AI VOKSOLÁSON
KÖVÉR LÁSZLÓ: VAN MIT VESZÍTENI AZ ÁPRILIS 8-AI VOKSOLÁSON
MTI
Van mit veszíteni az április 8-ai választáson, az ellenzék nem tenne mást, ha hatalomra kerülne, mint 2002 után - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Budapesten. Közölte: az ellenzék azt mondja, nem bontja le a kerítést, de azt nem mondja, hogy nem nyitja ki.

A Fidesz választmányi elnöke az Újpesten tartott lakossági fórumon kiemelte: alaposan mérlegelni kell, ki kormányozza Magyarországot. Nézzék meg, kik állnak az egyik és a másik oldalon! - kérte Kövér László.

Ilyen gyenge, nívótlan és semmirekellő ellenzéke Magyarországnak 1990 óta nem volt. Utoljára ,,a Károlyi-féle banda" volt, amelyik ekkora károkat okozott

- fogalmazott a házelnök.

Gyurcsány Ferenc DK-elnökről szólva azt mondta: személyes felelőssége van a 2010 előtti katasztrófáért.

Pártja egy ,,neobolsevista szekta", és semmi máshoz nem értenek, csak a
tinka1951, 2018. március 24. szombat, 07:27
Képek, videók
kdnp.jpg
wiwat
2013. június 26. szerda, 05:09
kdnp7.jpg
edesanya
2009. május 21. csütörtök, 09:36
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 5.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.