Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 06:00 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
Az ezerkilencszázhatvanas évek elején mértünk
augusztus elején 41 fokot (árnyékban). A mérés
helye a Balaton közelében volt Veszprém megyében!
Akkor mitöl volt? ;)
decotext, 2018. augusztus 11. szombat, 07:33
Címkék: megtapasztalt, augusztust, augusztus, közelében, árnyékban, életében,
Kommentek
CDU-tisztújítás - Összefogásra szólította fel a CDU-t Angela Merkel pártelnöki búcsúbeszédében
alapján politizált, de nyitott volt, és megértette, hogy "mindig érdemes lehet a mások szemével is nézni a világot" - fogalmazott.

Felidézte, hogy amióta 2000. április 10-én először megválasztották elnöknek, a CDU a szövetségi parlamenti, a tartományi törvényhozási és a európai parlamenti választásokat együttvéve 72 alkalommal folytatott választási kampányt.

Ezek a küzdelmek megmutatták, hogy a CDU nehéz helyzetben is sikeres lehet, ha egységes, de "az utóbbi években azt is keserűen megtapasztaltuk, hogy hova vezetnek a véget nem érő viták" a CDU-ban, illetve a CDU és bajor testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) között -húzta alá Angela Merkel.

A párt előtt álló feladatokat sorolva kiemelte, hogy megosztottá vált a német társadalom, így "túl gyakran csak a legradikálisabb és leginkább üvöltő hangokat hallják meg". Kihívás a társadalom öregedése is, amely "teljesen új megpróbáltatásoknak teszi ki a szociális rendszereket", és a "technológiai fejlődés, amely az orvostudománytól a
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 14:02
Román centenárium - A magyarországi románok képviselői cáfolják, hogy eltiltották őket a centenáriumi rendezvén
cáfolta Eugen Tomac állítását a gyulai Nicolae Bălcescu Román Gimnázium igazgatója is. Czeglédiné Gurzó Mária a Krónikának elmondta, soha nem érkezett ilyen utasítás hozzájuk a magyarországi hatóságoktól. "Ez egyszerűen nem igaz! Nekünk soha nem mondtak ilyet" - szögezte le a román tanintézet vezetője, hozzátéve: ő családi okokból nem tudott részt venni a szombati centenáriumi rendezvényen.

Eugen Tomac vasárnap azt állította, hogy a szombati gyulai rendezvény résztvevőjeként személyesen is megtapasztalta a magyarországi románellenességet. A PMP elnöke a vélt tiltást a magyar kormány primitív nyomásgyakorlásának, brutális románellenes támadásának minősítette, és közölte: sürgős reagálásra szólítja fel a román külügyminisztériumot.

A határon túli románok minisztériumának az alárendeltségében működő Eudoxiu Hurmuzachi Intézet a hét elején közölte honlapján, hogy magyarországi román nyelven megjelenő Foaia Romaneasca szerkesztőségével és a gyulafehérvári Helyi Politikák Központjával közösen
velemenyezd, 2018. november 18. vasárnap, 18:44
Alárendeltség
,,Ha nem vagyunk hajlandóak megmaradni a számunkra kijelölt helyen, hanem átveszünk egy vezetői pozíciót, amit nem nekünk kellene elfoglalni, az mindig elégedetlenséghez vezet. Sőt, azt hiszem, hogy a legtöbb csalódottság, amit a nők megtapasztalnak - amit én is megtapasztaltam -, közvetlenül abból fakad, hogy nem vagyunk hajlandóak alárendelni magunkat Isten nőiességre vonatkozó tervének."

-Priscilla Shirer-
kalmanpiroska, 2018. november 18. vasárnap, 15:13
Jégkorong Erste Liga - Fodor: a Fradi-szív a zöld-fehér sikerek titka
A zöld-fehér együttes hétfőn 2-0-ra legyőzte az Újpestet, ezzel ünnepelte a klub jégkorong szakosztályának 90 éves fennállását, egyben sorozatban a 15. mérkőzését nyerte meg a ligában, megközelítve a MAC Újbuda 16-os csúcsát.

"Úgy látszik, az eredményekből, nagyon hamar sikerült elérni, hogy mindenki tegye oda szívét-lelkét, akár az edzésen is, és ez meghálálja magát" - fogalmazott Fodor az M1 aktuális csatornának kedden.

A tréner kiemelte, a profizmusban hisz, hogy mindenki a maximumot tegye hozzá a csapathoz a fizioterapeutától az elnökig. Rámutatott, a csúcsbeállítás lehetősége motiváció és teher is egyben, az ő feladata, hogy utóbbi ne nyomja agyon a játékosokat.

"Csak a közeli célokra fókuszálunk, nem szabad nagyon előre tekinteni, hisz az sosem jó. Ma pihentek a srácok, holnap újra edzünk Pesterzsébeten" - mondta a pénteki, Vasas elleni találkozó felkészüléséről.

Elmondta: az elmúlt évtizedekben azt érezte játékosként, majd edzőként, hogy a Fradi-szív a klub jégkorong
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 19:11
Újra kiadták Tőkéczki László Tisza Istvánról írt kötetét
felvetette, érdemes végiggondolni, miért gyűlölték Tiszát már kortársai is, és miért nem tudott ebből a negatív megítélésből az elmúlt 30 évben sem kikerülni.

Mint mondta, ennek az lehet az oka, hogy Károlyi Mihályt a baloldali történelemszemlélet egyfajta origónak tekinti, ugyanakkor, annak, hogy Károlyi megítélése pozitív maradhasson, előfeltétele, hogy Tiszát "lerántsák a porba", és az "ősmaradiság" képviselőjének állítsák be.

Emellett - tette hozzá - 1945-1990 között az emberek minden nap megtapasztalták a szabadság hiányát.

Tisza István idején viszont a szabadság minden formája virágzott Magyarországon, ezért kellett Tisza Istvánt olyan negatív jelzőkkel körülbástyázni, mint feudalizmus, reakció, maradiság - mondta Schmidt Mária.

"Egy szétesett kornak a végén, a szétesés utolsó pillanatában érte őt a halál, amit nagy valószínűséggel azért is vállalt, mert tisztában volt azzal, hogy a szétesés végén keletkező újban az ő szerepe nem tud meghatározó lenni" - fogalmazott a
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 17:01
Az agy állapotát meghatározó, alapvető fontosságú hálózatot fedeztek fel magyar kutatók
Az MTA közleménye szerint Acsády László, Mátyás Ferenc és munkatársaik (MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, illetve MTA Természettudományi Kutatóközpont) egy olyan idegsejthálózatot fedeztek fel, amely azért felelős, hogy beállítsa agyunk éberségi állapotát. A felfedezést leíró cikk a Nature Neuroscience tudományos folyóirat honlapján jelent meg.

Mint írják, mindenki megtapasztalta már, milyen az, amikor kiélesednek az érzékei. Egy sötét erdőben sétálva elég egyetlen nesz, és máris ilyen felfokozott idegállapotba kerülünk. Az éberségnek ez a fokozódása az agy állapotának hirtelen megváltozása.

A cikk szerint számos olyan állapota van az agynak, amelyek meghatározzák, hogyan viszonyulunk a dolgokhoz - izgatottan, motiváltan, türelmetlenül, vagy éppen unottan, kókadtan, álmosan. A kérdés az, hogy mi állítja be az agy éberségi, "érdeklődési" szintjét. Létezik-e erre egy külön rendszer az agyban?

A magyar kutatók felfedezése szerint igen. Acsády László, Mátyás Ferenc és munkatársaik
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 14:42
Jézus hív
,,De Jézus azt mondta: Kövess engem, és hagyd a halottakra, hogy eltemessék a halottaikat!" (Mt 8,22)

Ha az ember megalázkodik az Úr előtt, és belátja saját kárhozatos, bűnös voltát, a szíve elkezd epekedni a bűnbocsánat után. Ha pedig a Golgota alatt megtapasztalta Jézus vérének bűnbocsátó erejét, a bocsánatnyerés édességét, szíve elkezd vágyni a menny után. Oda, ahol nemcsak egy-két magasztos pillanatot vagy röpke órát tölthet szerető Ura jelenlétében, hanem örökre vele lehet, nála maradhat. Jézus az őt magukhoz ölelő, szerelme által foglyul ejtett szíveket az ő örök, ma még láthatatlan egyházába építi be. Ezeknek mondja: ,,Kövess engem!" Hagyd hát ott, kedves testvérem, a halottakat. Jézus szíve érted ég. Életet adó hívó szava hozzád is szól.
Gyöngéd, feléd hajló szeretete most is szólongat ezen az igén keresztül. Hagyd a világot! Hagyd, mert a halál felé siet, és ott is marad. Te kövesd őt, aki az életet kínálja neked. Hagyd a bűn foglyait, a Sátán által rabszíjon
kalmanpiroska, 2018. október 24. szerda, 19:23
Október 23. - Gulyás: a magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt
megőrizzük az önrendelkezésünket.

A főváros II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője felidézte, 1956-ban a hírek Magyarországról szóltak, de a hatalmas nemzetközi rokonszenv, a támogatói politikusi nyilatkozatok ellenére az ország nem kapott valós segítséget. Így a magyar nép a harcában és a megtorlás idejére is magára maradt, ám azokat az eredményeket, amelyeket a forradalom elért, sem elvenni, sem elvitatni nem lehet - emelte ki.

Hozzátette: a nemzet magára talált, ismét megtapasztalta az együvé tartozás erejét, biztonságát és örömét, és bár elérni nem sikerült, az emberekben újraéledt a tudat, hogy a nemzeti önrendelkezés visszaszerzése a legfontosabb feladat.

"Ezen értékek mellett állunk ki ma is, tudva, hogy minden előttünk álló nehézséget és kihívást legyőzhetünk, ha Magyarország érdekében közösen, együtt cselekszünk" - fogalmazott a pénzügyminiszter.

Varga Mihály közölte, a múltunkra emlékezve látjuk igazán, hogy ma is önmagunkban, az igazunkban és a tetteinkben
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:31
Képek, videók
Megtapasztaltam.png
sz719eszter
2016. december 07. szerda, 15:51
Megtapasztaltam232.png
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 09:33
Köztetek élek.jpg
chillik
2017. július 21. péntek, 04:30
Szétverek majd köztetek 0
chillik
2016. június 27. hétfő, 06:55
Egyedül járok köztetek..1
lilagondolatok
2014. június 01. vasárnap, 11:25
Egyedül járok köztetek
jakabgasparne
2009. június 18. csütörtök, 05:58
Egyedül járok köztetek
njzsike
2008. szeptember 01. hétfő, 11:57
Végre újból köztetek!
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:32
Jó köztetek
bocskai63-71
2008. január 27. vasárnap, 18:10
de jó újra köztetek!
bocskai63-71
2007. december 02. vasárnap, 10:21
mindenki életében1.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:50
mindenki életében.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:50
Mindenki életében ...
bedmarika47
2015. január 11. vasárnap, 00:44
Minden férfi életében....
pacsakute
2013. szeptember 10. kedd, 21:15
Mindannyiunk életében....
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.