Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 06:48 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A legjobb táplálékok és kiegészítők az allergia megszüntetés
A legjobb táplálékok és kiegészítők az allergia megszüntetéséhezLila hagyma, petrezselyem és sárgarépa a vágódeszkán színes borsszemek mellett.

Tüsszögés, köhögés, szemkönnyezés, viszketés - a kényelmetlen és kellemetlen tünetek listája szokatlanul ismerős lehet mindazok számára, akik szezonális allergiában szenvednek. Azonban nem szabad elkeseredni, hiszen vannak olyan ételek, kiegészítők és természetes megoldások, amelyek enyhíthetik és meg is szüntethetik ezeket a kellemetlen tüneteket.

Az allergia nem más, mint az immunrendszer túlzott reakciója minden olyan allergén anyaggal szemben, amelyet az immunrendszer idegenként érzékel. Az allergiát sok minden kiválthatja, ilyen lehet a pollen, a penész, de akár még a mogyoró is. Az allergiás reakciók a súlyosságtól függően lehetnek enyhék, de akár életveszélyesek is, amelyeket ha nem kezelnek, akár még halálhoz is vezethetnek.

Az allergiák kezelésére sokan fordulnak az antihisztamintartalmú gyógyszerekhez, amelyek blokkolják a hisztamin felszabadulását. Ezek a gyógyszerek azonban veszélyes mellékhatásokat is okozhatnak. De az enyhe mellékhatások sem hiányoznak senkinek, hiszen ezek meggátolják, hogy minden gond nélkül végezzük el a napi feladatainkat. Ilyen mellékhatás lehet a hányinger, a szájszárazság, az álmosság, a fejfájás, a szédülés vagy éppen a homályos látás. Egyes gyógyszerek még kognitív, illetve memóriaproblémákat is okozhatnak.

A következő természetes gyógymódok azonban jelentősen csökkenthetik az allergiás tüneteket, mindezt nemkívánatos mellékhatások nélkül.

Sok zöldségben, gyümölcsben és fűszernövényben megtalálható egy növényi pigment, a kvercetin, ami nem más, mint egy természetes, allergiát kezelő szer. A kutatók ugyanis azt állítják, hogy a kvercetin szabályozza az immunrendszer külső stresszre adott válaszát. A gyulladáscsökkentő és antioxidáns kvercetin különösen hatásos a légutak gyulladásának csökkentésére, illetve csökkenti az allergiás tüneteket, például a köhögést.

Kvercetinszintjét növelheti zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával. Különösen a vörös szőlő, a hagyma, az alma és a grépfrút tartalmaz sokat belőle. A vörösbor és a zöld tea szintén kitűnő források.

A gyömbér is egy kitűnő gyulladáscsökkentő, de antioxidánsként és egy természetes antihisztaminként is ismert. Fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. A gyömbér jelentősen képes csökkenteni az allergia okozta fáradtságérzetet is.

A C-vitamin csökkenti az immunrendszer válaszát, ezáltal csökkenti a gyulladást és az allergia tüneteit. C-vitamint a legjobb természetes úton bevinni a szervezetünkbe, például bogyós gyümölcsökkel, citrommal, kiwivel, eperrel, paprikával vagy éppen paradicsommal. De a kelkáposzta és a vízitorma is sok C-vitamint tartalmaz.
vorosrozsa66, 2018. augusztus 29. szerda, 19:07
Címkék: legjobb táplálékok, allergia megszüntetés, allergia megszüntetéséhez, vágódeszkán színes, kellemetlen tüneteket, immunrendszer túlzott,
Kommentek
MÁV-Start: forgalomba állt az első felújított Talent motorvonat Győr és Bécs között
A MÁV-Start, a MÁV Vagon és az ÖBB az idén áprilisban kötött két évre szóló szerződést a Győr és Bécs közötti eurégiós közlekedésben használt tíz Talent motorvonat nagyjavítására, a konstrukciós hiba megszüntetésére.

A javítás és felújítás kiterjedt többek között a forgóváz egységeire, a fékrendszerre, a vezetőállásra és az utastérre egyaránt.

Az MTI érdeklődésére a MÁV közölte, az első Talent felújítása mintegy 500 millió forintba, a teljes flotta várhatóan 5 milliárd forintba kerül majd.

A Bombardier Talent motorvonatok 2006-os kormányzati döntés alapján kerültek a vasúttársasághoz, a szerelvények nagy költségek árán is csak viszonylag alacsonyabb üzemképességgel tudtak üzemelni az elmúlt több mint tíz évben. Jelenleg három-négy darab jármű üzemeltethető, így akár egy meghibásodás is jelentősen befolyásolhatja a forgalomba állítható járművek számát.

A különböző műszaki problémák következtében a gyártóval a járművek tulajdonosaként a MÁV jelenleg is perben áll - írták a
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 17:21
Mi Hazánk: a MÁV vezetése október végéig tegyen lépéseket a szolgáltatás színvonalának javítására!
A politikus közölte, amennyiben a határidőig nem történnek lépések a "katasztrofális állapotok" megszüntetésére, akkor Homolya Róbert elnök-vezérigazgató azonnali távozását követelik.

Fülöp Erik szerint a magyar vasúti közlekedés évről évre rosszabb helyzetben van, a vonattal közlekedőknek állandó késésekkel kell számolniuk munkába, iskolába járás közben.

Hangsúlyozta, becslések szerint mintegy 1.500 dolgozó hiányzik a társaságtól, ami már a biztonságos működést veszélyezteti. Emellett a MÁV-nál óriási bérfeszültség is tapasztalható: míg bizonyos felsővezetők akár milliós fizetést vihetnek haza, addig egy átlagos vasúti dolgozónak gyakran még a minimálbért is alig éri el a keresete - fejtette ki . Hozzátette, a helyzet rendezése érdekében azonnali bérrendezést követelnek a vállalatnál.

A Mi Hazánk politikusa kitért arra is, az utóbbi időben olyan "garázda elemek" jelentek meg a vonatokon, akik nem hajlandók jegyet váltani, valamint a többi utassal és a vasúttársaság dolgozóival szemben
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 15:32
Önkormányzat 2019 - Horváth Csaba: Zugló nem lehet tovább a főváros mostohagyereke
azt mondta, a légtérzaj ügyében sokkal hatékonyabb tettekre van szükség.

Kitért arra is, hogy a nyugdíjasoknak biztonságot adó szociális hálót tovább kívánják erősíteni.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője szerint szükség van arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál jelentősebb érdekérvényesítő képessége legyen a kerületnek. Ezt várják az új polgármestertől, Horváth Csabától - közölte.

Zugló egyik legnagyobb problémájaként említette az illegális szemétlerakást, amelynek megszüntetése érdekében előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a MÁV-val, hogy a vasúttársaság a kezelésében lévő területeket valamilyen formában átadja az önkormányzatnak.

Elmondta, a következő öt évben szeretnék elérni, hogy évente ötezer zuglói vehessen részt prevenciós programokon, azaz akiknek soron kívül szükségük van CT-, MRI-vizsgálatra, azt az önkormányzat ingyenesen biztosítani fogja.

Tóth Csaba a kerületben tapasztalható óvodapedagógus- és háziorvoshiány enyhítését bérlakásépítéssel, illetve
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 12:01
Az MNB felügyeleti biztost rendelt ki az Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztárhoz
Az intézkedést az indokolta, hogy az MNB vizsgálatának eddigi adatai szerint nem megfelelőek a nyugdíjpénztár irányítási és ellenőrzési kontrolljai, elégtelenek működésének egyes alapvető tárgyi és személyi feltételei. A jegybank az ügyfélszolgálat működésében is súlyos hiányosságot állapított meg, illetve jelentős informatikai biztonsági kockázatokat is azonosított.

A felügyeleti biztosi teendőket jogszabályi előírás alapján a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Kft. látja el, a biztos teljes jogkörrel átveszi az igazgatótanács tagjainak jogait és kötelezettségeit.

A kirendelt biztos a folyamatban lévő jegybanki vizsgálat lezárultáig, de legfeljebb négy hónapig végzi tevékenységét, elsődleges feladata az Első Országos Iparszövetségi Nyugdíjpénztár szabályos működési feltételeinek megteremtése lesz. A közlemény szerint ezen belül kiemelten fontos a pénztár könyvelésével, nyilvántartásainak vezetésével kapcsolatos személyi összeférhetetlenség megszüntetése, és a jövőbeni szolgáltatások
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 14:32
Tűzoltás a gyomorban
keletkezéséért a medicina a Helicobacter pylori nevű baktériumot is felelőssé tesz. Az azonban még ma sem egyértelmű, hogy a kórokozó jelenléte valóban elsődleges kiváltója az elváltozásnak, vagy inkább a betegség következménye?

Egyesek szerint inkább a védőfunkciók meggyengülése miatt szaporodnak el a károsult nyálkahártyán a gyulladást fenntartó és a gyógyulást gátló kórokozók. A kezelés elsődleges célja ezért a védőfunkciók megerősítése, a hámsérülés rendezése, a gyulladás és a fájdalmak megszüntetése és az immunrendszer megerősítése, és nem a baktériumok nagy erőkkel történő kipusztítása.

Ha ez utóbbi mégis elkerülhetetlen, feltétlenül gondoskodnunk kell a normál bélflóra rendezéséről, hiszen a nagy adagban alkalmazott antibiotikumok a szükséges baktériumokat is károsítják. Ez pedig az amúgy is rossz emésztőfunkció és a gyengébb immunrendszer miatt gombás fertőzés kialakulásának kedvez.

Rizikófaktorok
Élvezeti cikkek alkohol, kávé, cigaretta, fekete tea
pacsakute, 2019. október 02. szerda, 23:17
Rontották növekedési előrejelzésüket a vezető német gazdaságkutató intézetek
kormányt, hogy a konjunktúra stabilizálása érdekében hagyjon fel az államháztartási egyensúly fenntartására összpontosító gazdaságpolitikával, és használja ki azt a lehetőséget, hogy az úgynevezett alkotmányos adósságfék szabály szerint 0,35 százalékos GDP-arányos hiány keletkezhet a szövetségi költségvetésben, ami jövőre nagyjából 5 milliárd eurós (1675 milliárd forint) mozgásteret biztosít.

A német gazdaságot kívülről elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus és a brit uniós tagság megszüntetése (Brexit) körüli bizonytalanságok, belülről pedig az autógyártás átalakulásának nehézségei hátráltatják. Mindez visszaesésbe taszította a GDP csaknem 25 százalékát előállító és főként exportra termelő feldolgozóipart - emelték ki az elemzésben, hozzátéve, hogy a teljesítmény visszaesése mellett a foglalkoztatottak számának csökkenése jellemzi az ágazatot.

Azonban a dinamikusan növekvő lakossági fogyasztásból profitáló szolgáltató szektor és az építőipar továbbra is lendületben tartja a
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 12:42
Önkormányzat 2019 - A nyugdíjasok ellátásának javítását sürgeti a Jobbik
Hangsúlyozta: a svájci indexálás 2008-as megszüntetése és a 13. havi nyugdíj elvétele óta folyamatosan romlik az idősek helyzete, miközben uniós összevetésben is keveset költ az ország a nyugdíjrendszerére, hiszen - szemben a 11 százalékos közösségi átlaggal - a GDP nem egészen 9 százalékát fordítják e célra.

Ezért a nyugdíjas fogyasztói kosár áremelkedését és a reálbér változását is figyelembe vevő "magyar indexálás" bevezetését sürgette, mondván, így garantálható a nyugdíjak folyamatos és biztonságos vásárlóérték-növekedése.

A minimum a 150-200 ezer forintos nyugdíj, amiből már "el lehet lenni talán normális körülmények között" - fogalmazott.

A Jobbik elnöke szerint az is javítana a nyugdíjasok helyzetén, ha országszerte elérhetővé válna számukra az a jelzőrendszer, amellyel egy gombnyomással értesíthetik az illetékeseket egészségügyi vagy közbiztonsági problémájukról, akárcsak annak megoldása, hogy a mainál jóval több igénylő juthasson idősotthoni ellátáshoz.

Mindkét esetben az
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 15:51
Budavári Önkormányzat: megkezdődött a Logodi utcai támfal bontása
A bontásra a kerületi önkormányzat kötelezte a kivitelezőt, amely a meglazult támfal visszabontása után a kiszedett köveket biztonságos módon elhelyezi - olvasható a közleményben.

Azt írták, ezekre a munkálatokra azért van szükség, mert veszélyhelyzetet állapított meg az a független statikai vélemény, amelyet a Budavári Önkormányzat rendelt meg a támfalomlás miatt. Ennek alapján az önkormányzat azonnal veszélyhelyzet elhárítására kötelezte a telek tulajdonosát és a kivitelezőt. A munkálatokat az önkormányzat szakemberei folyamatosan ellenőrzik.

Hozzátették: az I. kerületi kormányhivatal közben megindította az építésfelügyeleti hatósági eljárást, valamint - az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető állapot megszüntetése érdekében végzett munkák kivételével - megtiltották mindenfajta építőipari kivitelezési tevékenység folytatását.

A Budavári Önkormányzat szeptember 16-án közölte, hogy beomlott a kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 15:11
Képek, videók
megszüntetné az országot
ezerjo
2008. június 24. kedd, 18:17
Megszüntetjük a kormányza
ezerjo
2007. szeptember 28. péntek, 14:11
Ékszerek és kiegészítők.p
cady89
2017. október 28. szombat, 13:08
Különleges kiegészítők.jp
cady89
2016. február 28. vasárnap, 11:11
trendi-kiegészítők.jpg
agica2004
2014. május 17. szombat, 18:11
tűsarkú - kiegészítőkkel.
agica2004
2014. április 27. vasárnap, 14:50
tűsarkú- kiegészítők...,.
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:26
tűsarkú- kiegészítők...pn
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:25
tűsarkú- kiegészítők.jpg
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:23
tűsarkú.-kiegészítők.j pg
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:21
tűsarkú--kiegészítők.p ng
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:05
tűsarok és kiegészítők-.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 17:58
Sálak,kiegészítök.jpg
farkas1945
2013. június 15. szombat, 15:04
Kiegészítök.jpg
farkas1945
2013. április 20. szombat, 11:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.