Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 15:48 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nemzet sportolói a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését kérik
A közlemény szerint a Nemzet Sportolója címet viselő Balczó András, Hammerl László, Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Székely Éva és Varga János aggodalommal figyeli a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket.

Meggyőződésük, hogy a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét kelti, hanem fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is - írta.

Hozzátette, Budapest ebben az évben Európa sport fővárosa volt, és bizonyította azt is, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.

"Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez" - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 11:21
Címkék: Nemzet Sportolója, Balczó András, Hammerl László, Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György,
Kommentek
Férfi kézilabda NB I - Szeptember 6-án rajtol az új idény
szövetséggel kötött szerződésében sincs olyan kitétel, hogy ne lehetne klubedző is. Nagy szerint kollégája, egykori csapattársa válogatottbeli munkáját nem befolyásolná a portugáliai vezetőedzői feladat.

A férfiválogatottnak júniusra ki van írva egy tíznapos összetartása, de Nagy László szerint ennek most nincs értelme, hiszen nincs mit felmérni. Októberben lesz a következő hivatalos válogatott hét, az már hasznosabbnak ígérkezik, hiszen a nemzeti csapat már tagja a jövő januári, egyiptomi világbajnokság mezőnyének.

A Telekom Veszprém külföldi játékosai közül már csak a norvég Kent Robin Tönnesen és a francia Kentin Mahé tartózkodik Magyarországon, ők a klubnál végzik a rehabilitációjukat. A régi-új átlövő, Ligetvári Patrik már hazatért Franciaországból, és csatlakozott a csapathoz. Veszprémben heti három alkalommal vannak szinten tartó edzések, a felkészülés pedig július 13-án kezdődik. Előtte minden kerettag egyéni felkészülési programot kap, hogy fizikálisan 70-80 százalékos állapotban legyenek,
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 17:12
Tokió 2020 - Berecz Zsombor Horvátországban folytatja a felkészülést
A vitorlázó az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, reményei szerint egy-másfél héten belül el tud utazni Splitbe, ahol horvát edzőpartnere klubjában készül majd várhatóan két, két és fél hetet, mielőtt hazatér.

"Ezt követően remélem, hogy vissza tudunk már majd menni Mallorcára, ahol minden versenyfelszerelésünk van. Ott folytatnánk a felkészülést az októberre halasztott világbajnokságra" - jelentette ki a 34 éves olimpikon.

Hozzátette, a világjárvány kitörése óta heti három napot tudott egyedül vitorlázni itthon is, ám ez korántsem volt annyira hasznos, mintha partnerrel ment volna.

"Érezhető volt, hogy nem heti hat-hét napot ültem a hajóban, és az intenzitás sem volt ugyanaz, így most vissza kell majd szokni a gyors manőverekhez. Erre elég lesz a horvátországi edzőtábor" - jelentette ki Berecz, aki utána Spanyolországban a vitorla- és árbócteszteléssel folytatná a felkészülést.

Meglátása szerint riválisai közül a britek és az új-zélandiak juthattak némi előnyhöz, ott ugyanis
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:12
Mindkét számban duplázás a kajak-kenusok edzésversenyén
ellenére, hogy egyelőre nincs túl nagy tétje a dolognak. Két taktikát is kipróbáltunk ma Zsomborral, folytatjuk a munkát" - idézte a kajak-kenu szövetség honlapja Dombvári Bencét.

Kenu kettes 1000 méteren a fiatal Adolf Balázs és Fejes Dániel annak ellenére nyert mindkét versenyben magabiztosan, hogy mindketten a jobb oldalon eveznek, így előzetesen kevesen hittek bennük.

"Edzéseken is próbálgattuk a balos szelet, mert számítottunk arra, hogy ez várhat ránk" - mondta a tavalyi, szegedi világbajnokságon 5000 méteren ezüstérmes Adolf Balázs. "Megoldottuk, igyekeztem segíteni Daninak a kormányzásban. Ha együtt maradhatunk, és továbbra is lelkiismeretesen dolgozunk, akkor bízom abban, hogy a sors majd megjutalmaz bennünket egy jobbos hátszéllel. Olyan viszonyok között még gyorsabbak is lehetünk, mint a klasszikus párosok."

Hüttner Csaba szövetségi kapitány értékelésében úgy fogalmazott, a kenusoknál a fiatal duó kivívta az elismerését, kimagaslott a mezőnyből, a kajakosoknál pedig két hajó lógott
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 17:33
Jagr 48 évesen is folytatja
A változatlanul kiváló csatár átigazolásáról a sportági szövetség honlapja, a hokej.cz adott hírt a Trinec sportigazgatójának közlésére hivatkozva. Az első osztálytól márciusban búcsúzó HC Kladno gárdájában a 2019/20-as idényben Jagr 38 meccsen lépett jégre, 15 gólja mellett 14 gólpasszal jeleskedett.

Pályafutása elején, alig 17 évesen már bekerült a felnőtt válogatottba, amellyel később olimpiát (1998) és kétszer világbajnokságot (2005, 2010) nyert, a sportági csúcsot jelentő klubsorozatban, az NHL-ben pedig két ízben is Stanley Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Az észak-amerikai profi liga bajnoki címét a Pittsburgh Penguinsszel harcolta ki 1991-ben és 1992-ben, összesen pedig kilenc NHL-csapatban fordult meg tengerentúli karrierje során, számos rekordot felállítva és trófeát kiérdemelve. Teljes mérlegét tekintve 1990 és 2018 között 1733 alapszakasz-mérkőzést játszott az NHL-ben, melyeken 1921 pontot gyűjtött úgy, hogy 766 gólt ütött és 1155 gólpasszt adott.
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 15:03
Ifjúsági világbajnokkal erősített az OSC férfi vízilabdacsapata
A vlv.hu szakportál hétfői beszámolója szerint az Egerből érkező, 23 esztendős játékos egy plusz egy évre szóló szerződést kötött a fővárosi klubbal.

Csacsovszky Erik - aki 2014-ben többek között Manchercz Krisztiánnal egyetemben nyert U18-es világbajnokságot - egyéni céljaival kapcsolatban megjegyezte, azzal, hogy egy Bajnokok Ligája-szintű együttesben folytathatja pályafutását, több esélye lehet bekerülni a jövőben a válogatottba.
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 17:02
Csipes Tamara az ob-n indulna, a vb-n "már nem annyira"
A sportoló az M1 aktuális csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy vegyesek az érzései a tokiói olimpia elhalasztásával kapcsolatban. Mint mondta, nagyon várta már, hogy elkezdődjön a szezon, jó erőben érezte magát, és most, hogy "nyomtak egy stop gombot", nehéz kezelni a helyzetet. Ahogy fogalmazott: mivel idén nem lesz olyan téthelyzet, amelyben meg kell magukat méretniük, nehéz minden nap úgy edzésre menni, hogy motiváltan végezzék a munkát.

"Készülünk is, meg nem is" - mondta, utalva arra, hogy a következő nagy eseményük éppen egy év múlva lesz.

Hozzátette ugyanakkor, hogy szerinte ez csak egy átmeneti időszak, és nagyon várja a szeptembert, amikor majd újra elkezdik az ötkarikás felkészülést.

Az ob-val és a tervezett vb-vel kapcsolatban Csipes Tamara arról beszélt, hogy honvédos csoportjukban még nincsenek százszázalékos terveik a versenyekkel kapcsolatban, ez a felkészülésük minőségétől, illetve a motivációjuktól függ majd."Nehéz eldönteni, mert nem érdemes úgy
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 19:02
A versenyek számának csökkentésében bíznak a rövidpályás gyorskorcsolyázók
Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere az M4 Sportnak adott csütörtöki interjúban rámutatott: a nyári sportágakéhoz képest szerencsés a helyzetük, hiszen egyedül a világbajnokság maradt el a szezon végén, ezáltal a tervezett négyhetes pihenőből hat hét lett. Előre tekintve reményét fejezte ki, hogy amennyiben nem jön második hulláma a járványnak, akkor a következő szezon talán kisebb-nagyobb változásokkal bár, de elindulhat.

Elárulta: bíznak a versenyek - köztük a világkupa-viadalok - számának csökkenésében, miután a világjárvány jelentős hatást gyakorolt a büdzséjükre.

"Ez így talán furcsa, de tényleg lényeges, hogy meg tudjuk őrizni a felkészülésnek minden olyan momentumát, amely a minőségért felel, nem szeretnénk ezekből szabdalni" - fogalmazott.

Elmondta, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) a nagypályás versenytervezetet már letette az asztalra, arra számos módosítási javaslat érkezett, így Bánhidi szerint az ő programjuk kapcsán is megfelelő döntések meghozatalára
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 17:22
Wladár Sándor szerint nehéz helyzetbe kerülhetnek a magyar úszóklubok
költsége igen magas, így bizonyos mértékű áremelést el tudok fogadni, de az elmúlt években, évtizedekben nem ilyen berendezkedés volt" - utalt a várhatóan jelentősen növekvő bérleti díjakra Wladár, aki szerint a magyar úszósportot évtizedes visszaesés is fenyegetheti.

"Azon kell a sportirányítással is egyeztetve dolgoznunk, miként tudjuk megkönnyíteni vagy kompenzálni az egyesületeket, hogy azok folytatni tudják a munkát" - fogalmazott az elnök.

A MÚSZ első embere az idei rövidpályás világbajnokság elhalasztása kapcsán kiemelte, ezzel a lépéssel az összes 2020-as világversenyt törölték, ami nagyon nehéz helyzetet teremt mind az úszóknak, mind edzőiknek, hiszen nehéz úgy motiválniuk magukat, hogy nem tudják, mire készülnek. Éppen ezért a MÚSZ tervei között szerepel magyarországi pénzdíjas versenyek rendezése, illetve ősszel szeretnének felnőtt és korosztályos országos bajnokságokat is tartani, hogy "legyen cél a versenyzők előtt".

Wladár azt is elmondta, hogy mivel az idei felkészülési
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 13:12
Képek, videók
Én, Világbajnokságon!!
nykly
2006. december 16. szombat, 22:59
Kádár-Nemzet-Sportolój a.j
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:42
73_sp_balczo_andras2.j pg
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:34
70_sp_balczo_andras.jp g
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:31
Hammer.jpg
tyityusz
2015. január 13. kedd, 16:20
Hammer 3.jpg
tyityusz
2015. január 13. kedd, 16:19
Hammer 2.jpg
tyityusz
2015. január 13. kedd, 16:19
hammer-Balaton.jpg
dnemethk
2012. február 08. szerda, 20:50
Spanyol Hammerrel...jpg
asteri
2011. január 31. hétfő, 09:25
hammer.jpg
szidnifox
2011. január 13. csütörtök, 21:51
life-ball-c-jurgen-ham mer
cocco
2010. szeptember 12. vasárnap, 11:39
hammer2.gif
szyszyke2
2010. július 30. péntek, 15:21
hammer1.jpg
sztana45
2010. július 04. vasárnap, 13:16
hammer2.gif
kisss72
2010. június 07. hétfő, 18:50
otzeniana S.Hammer.jpg
dobe
2010. április 22. csütörtök, 06:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.