Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 15:47 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EU-tisztújítás - Deutsch Tamás: az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért
A képviselő Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosával folytatott EP-vitában felszólalva hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság új elnöke csak akkor jár el helyesen, ha mindent megtesz az unió külső határainak megvédése érdekében.

A tömegessé vált illegális migráció súlyosan fenyegeti az európai polgárok biztonságát, a békés hétköznapokat, a hagyományos európai életformánkat - szögezte le.

"Az Európai Bizottság új elnökétől azt várjuk, hogy ismerje el és támogassa az unió külső határait megvédő országok erőfeszítéseit" - fogalmazott.

Deutsch Tamás az Európai Unióról szóló szerződést idézve arra emlékeztetett, hogy "az elmúlt években az Európai Parlament baloldali, bevándorláspárti többsége minden eszközzel, a szerződés 7-es cikke szerinti eljárással is" a tagállamok egyenlőségét, valamint nemzeti identitását rögzítő jogokat akarta felszámolni.

"Az várjuk, hogy a szerződések őreként tevékenykedő testület vezetőjeként mindent tegyen meg a nemzeti identitás és a tagállamok alkotmányos szuverenitásának maradéktalan tiszteletben tartása érdekében" - húzta alá.

A néppárti képviselőcsoport magyar delegációjának vezetője arra is felhívta az elnökjelölt figyelmét, hogy a regionális fejlesztési, valamint az agrártámogatási és vidékfejlesztési források "nem könyöradományok az unió jelenleg még kevésbé fejlett tagországainak, régióinak, az ott élő polgároknak, hanem az unió működésének egyik alapvető célját, a területi kohézió elérését szolgáló befektetések".

A képviselő kijelentette, azt várja az Európai Bizottság új elnökétől, hogy az unió következő hétéves keretköltségvetése ne büntesse, hanem támogassa az átlagánál nagyobb ütemben fejlődő, gyorsabban felzárkózó, a szegénység visszaszorítása érdekében komoly erőfeszítéseket tevő közép-európai tagállamokat, a V4-országokat.

Győri Enikő fideszes EP-képviselő írásbeli hozzászólásában kijelentette, Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökké választásával esély van egy új kezdetre, hogy minden tagállamot egyforma mércével mérjenek, és tiszteletben tartsák a tagállamok alkotmányos identitását.

A képviselő arra kérte a jelöltet, utazzon mielőbb Magyarországra, akarja megérteni a magyar valóságot, és ne hagyatkozzon mások értékítéletére.

"Azt kérem, legyen a szabadságunk őre. Lehessen másképp gondolkodni, hinni a konzervatív értékekben. Lehessen büntetlenül szót emelni az európai civilizáció és kultúra megőrzése érdekében" - fogalmazott a képviselő.

Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP-képviselője felszólalásában kijelentette, meg kell változnia annak, hogy "az Európai Unió nem vesz tudomást Orbán Viktor magyar miniszterelnök populizmusáról". Fel kell lépni azok ellen, akik az unió szétverésén dolgoznak, biztosítani kell azt, hogy az unió egységes, virágzó és biztonságos, az értékek uniója legyen - emelte ki.

Valódi változásra, és olyan vezetésre van szükség, amely nem fél megvédeni az európai demokráciát, a jogállamiságot - húzta alá a képviselő.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője felszólalásában kijelentette: az, hogy a bizottsági elnökjelölt az Európai Parlament meghallgatásán vesz részt, azt jelenti, hogy az Európai Unió vezetői nem tanultak korábbi hibáikból, és semmibe vették az EP csúcsjelölti rendszert érintő döntését.

"Az európai polgárok nagyon csalódottak. Hitelesebb, demokratikusabb, átláthatóbb Európai Uniót szeretnének. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy mint bizottsági elnökjelölt, személye elfogadhatatlan" - tette hozzá a képviselő.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az egyik közösségi oldalon közzétett nyilatkozatában kijelentette, támogatja Ursula von der Leyen programját, azonban továbbra is ellenzi kiválasztásának módját.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 15:12
Címkék: Deutsch Tamás, Európai Bizottság, Európai Unióról, Európai Parlament, Győri Enikő, Cseh Katalin,
Kommentek
Ludwig 2020 - Hét új kiállítás a Ludwig Múzeum idei programjában
Olaszországban nagy sikerrel szerepelt, huszonhárom, digitális technikával tervezett, de analóg módon működő fantáziakamerán keresztül gondolkodtat el a technikai fejlődés, a látás és a képrögzítés összefüggéseiről - mondta az igazgató.

Slow life - Az élet lassú tempóban címmel egy nemzetközi csoportos kiállítás keresi a választ április közepétől napjaink égető globális kérdéseire a fenntarthatóság irányába mutató javaslatokkal. Időgép címen új válogatás nyílik a Ludwig saját gyűjteményéből, majd a Deutsche Telekom kortárs gyűjteménye mutatkozik be egy 35 művész 60 munkáját felvonultató válogatáson keresztül.

Az idén 90 éves Konok Tamást a legújabb munkáiból összeállított válogatással ünnepli a múzeum szeptember 24-től, az idei kiállítási programot pedig egy rendhagyó tárlat, Barabási László projektje zárja, melyben a hálózatkutatás fizikus "atyja" síkban és térben megfogalmazott munkákkal, hálózattérképekkel, "adatszobrokkal" jeleníti meg a jelenségek és dolgok sokszor rejtett
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 13:12
Deutsch: egész Európában meg kell állítani a bevándorlást
A politikus emlékeztetett, a Fidesz-KDNP tavaly egy rekord részvétel mellett zajló EP-választáson aratott rekord győzelmet, aminek eredményeként a megszerezhető 21 képviselői helyből 13-at elnyert.

A magyar választók ezzel a felhatalmazással - az Európába irányuló bevándorlás megakadályozása mellett - azt is kötelezettségként írták elő a kormánypártoknak, hogy tegyenek meg mindent a keresztény európai életforma és a magyar nemzeti érdekek védelme érdekében - fejtette ki Deutsch Tamás.

A Fidesz-KDNP EP-képviselője elmondta, folyamatosan növekszik az Európát fenyegető migrációs nyomás, a kontinens nyugati felének pedig új és súlyos problémákkal kell szembenéznie az elmúlt négy év teljesen elhibázott befogadó politikája miatt. Példaként említette, hogy szilveszterkor nagyrészt illegálisan Németországban tartózkodók több német településen is petárdákkal fenyegettek német polgárokat. Deutsch Tamás szerint ebben az esetben mindössze az jelent újat, hogy azt a német média nem próbálta eltagadni, a
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 13:41
Uniós biztos: az Európai Bizottság nem tűri el az uniós támogatásokkal elkövetett csalásokat
lehetőségét, hogy a mezőgazdasági támogatások és a kohéziós alapok területein visszaéléseket követhessenek el.

"Az ilyen esetek aláássák az uniós intézmények iránti bizalmat és negatívan befolyásolják az intézkedések végrehajtását. A hitelességük forog kockán" - fogalmazott.

A pénzt oda kell juttatni, ahol arra szükség van, és nem "az oligarchák zsebét dagasztani". A nem rendeltetésszerűen felhasznált uniós támogatásokat gazdákat védő mechanizmusok által vissza kell fizettetni - szögezte le.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az MTI-nek telefonon nyilatkozva kijelentette, az uniós intézményeknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az európai adófizetők pénze a legnagyobb biztonságban legyen, hogy az uniós források szabályos felhasználásával összefüggő pénzügyi érdekek ne sérüljenek.

Aláhúzta, a keddi vita nem a korrupciós jelenségek felszámolására fókuszált, hanem arra, hogy újabb, az állítólagos korrupcióval összefüggő politika vádakat fogalmazhassanak meg a vitát
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 18:22
Fidesz: a bevándorláspárti uniós migránspolitika megbukott
Közleményükben kiemelték: az Európai Parlament költségvetés-ellenőrző bizottságában (CONT) bemutatták az Európai Számvevőszék különjelentését, amely azt vizsgálta, hogy a menekültválság által különösen sújtott Görögország és Olaszország esetében az uniós támogatások megfelelően kerültek-e felhasználásra és elérték-e céljukat. A dokumentum felelőse a szakbizottságban Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő.

Azt írták: az Európai Számvevőszék lesújtó képet fest a programok vizsgálata kapcsán. A jelentésből egyértelműen kiderül, hogy az áttelepítési rendszer megbukott, és a bőkezű, bevándorláspárti uniós támogatások ellenére sem sikerült felgyorsítani a menedékkérelmek elbírálásának eljárásait, nem sikerült hatékonyabbá tenni a kiutasításokat és továbbra is kritikus körülmények között tartják a menedékkérőket, különösen a görögországi táborokban - tették hozzá.

A jelentés arra is kitér, hogy az uniós áttelepítési program keretében más tagállamba telepített migránsok nagy része - egyes országokból 80
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 19:52
EU-tisztújítás - Az EP közlekedési és turisztikai bizottságának első alelnökévé választották Ujhelyi Istvánt
elnökét az EP-bizottsági üléseken, minden hivatalos eseményen, illetve képviseli a szakbizottságot az elnök akadáályoztatása esetén.

A TRAN bizottság vezetői tisztségeinek újraosztására azért volt szükség, mert a korábbi első alelnök lemondott a pozíciójáról, hogy a szociáldemokrata frakció szakkoordinátori feladatait láthassa el a jövőben.

Az Európai Parlament szakbizottságai Ujhelyi István mellett három magyar képviselőt választottak alelnökké július közepén tartott alakuló ülésükön.

Deutsch Tamás fideszes képviselő a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke lett, Gál Kinga fideszes képviselőt a biztonság- és védelempolitikáért felelős szakbizottság (SEDE) második alelnökének választották, Winkler Gyulát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) EP-képviselőjét pedig a nemzetközi kereskedelemért (INTA) felelős szakbizottság második alelnökének választották.

A képviselők több szakbizottság esetében is őszre halasztották az alelnökökről szóló szavazást, így mások
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 14:12
November 4. - Deutsch Tamás: 1956 az igazság és a szabadság mindenekfelettiségéről szólt
A politikus az Európai Parlament magyar Néppárti Képviselőcsoportja és a Magyar Hullám Társaság 1956-os forradalomra és annak leverésére emlékező rendezvényén tartott beszédében hangsúlyozta: november 4. az egyik legszomorúbb nap a magyar nemzet naptárjában, ugyanis hosszú évtizedekre törte össze a magyarok szabadságálmait.

A politikus kiemelte, az emlékezők november 4-én az áldozatokat, a harcban elesetteket, kivégzetteket és elüldözötteket, megnyomorított és megalázott magyarokat gyászolják.

"Illő, hogy minden esztendőben, minden november 4-én emlékezzünk rájuk. Illő, hogy meggyászoljuk a kommunista diktatúra majd fél évszázadát, annak minden pillanatát" - fogalmazott.

Az a közel öt évtized magyarok millióitól vette el a legdrágább dolgot, a szabadságot. Nincs erre bocsánat és nincs felejtés - jelentette ki.

A néppárti képviselő kiemelte:"mint cseppben a tenger" mutatkozik meg a forradalomban részt vettek szemeiben a magyarok 56-os bátorsága, hazafisága és
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 22:01
Ötödik születésnapját ünnepli a Brüll Alfréd Akadémia
Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban megtartott sajtónyilvános születésnapi ünnepségén kiemelték: a klub sportolói az elmúlt hatvan hónapban egy felnőtt olimpiai, valamint utánpótlás versenyeken kilenc világbajnoki és 11 Európa-bajnoki aranyérmet nyertek, míg országos bajnokságokon 434 első helyet szereztek.

Deutsch Tamás, a Brüll Alfréd Akadémia elnöke elmondta: a 131 esztendős klub talán legkedvesebb gyermekének születésnapjáról beszélhet, amely a magyar sporttörténet első, egyesületi keretek között működő, egyéni sportágakra fókuszáló, kiemelkedő nemzetközi eredményességet célzó kezdeményezése.

"Az MTK mindig nyitott volt más egyesületek sportolói iránt, akik aztán ide igazolva tudták korábbi eredményeiket felülmúlni, de döntő részben mégis a saját nevelésű sportolói érték el a klub legnagyobb sikereit. Mert a saját nevelésű utánpótlás fontosságáról az MTK-nál nemcsak beszélünk, hanem teszünk is érte" - emelte ki.

Hozzátette: a jövőben több irányban is szeretnének fejlődni, a mostani
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 11:45
Deutsch Tamás: meg kell akadályozni a Törökországi felőli újabb bevándorlási hullámot
Leszögezte: komoly aggodalomra ad okot mindaz, ami Szíriában történik, így Törökország egyoldalú katonai fellépése is, ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy a régióban Ankara stabilitási tényező.

Hozzátette: tragikus lehet Európa számára, ha felborul a térség egyensúlya.

"Törökország mostanra elérte a teljesítőképessége határait az országban tartózkodó több millió migráns és menekült ellátásában" - mondta nyilatkozatában Deutsch Tamás.

A képviselő úgy vélte, Törökország szankcionálásakor tisztában kell lenni azzal, hogy ha Ankara nem tudja biztonságosan visszatelepíteni Szíriába a menekülteket és migránsokat, újabb jelentős migránshullám szabadulhat a Nyugat-Balkánon keresztül az Unióra.

"Ebben a helyzetben Magyarország lesz az első uniós tagállam, amely szembesül ezzel a migránsáradattal" - figyelmeztetett Deutsch Tamás.

Elmondta, hogy ebben a fontos kérdésben az Európai Néppárt frakciója egységes álláspontot kért, ezért a néppárti magyar delegáció tagjai együtt
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 15:11
Képek, videók
deutsch-tamas.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:17
20141023deutsch-tamas. jpg
agica2004
2014. december 15. hétfő, 14:13
Deutsch Tamás.jpg
agica2004
2014. november 07. péntek, 15:45
20121103-deutsch-tamas --m
agica2004
2012. december 01. szombat, 14:00
Deutsch Tamás 1989.jpg
agica2004
2010. október 15. péntek, 14:15
tisztújító.jpg
agica2004
2009. március 25. szerda, 13:24
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
képviselő fánk.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:07
Cs.m-i képviselők.jpg
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 18:28
Képviselő fánkok
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:20
Képviselő fánk
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:19
képviselő bér.jpg
dnemethk
2012. február 08. szerda, 20:32
képviselő fánk....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.