Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 20:30 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EU-tisztújítás - Deutsch Tamás: az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért
A képviselő Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosával folytatott EP-vitában felszólalva hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság új elnöke csak akkor jár el helyesen, ha mindent megtesz az unió külső határainak megvédése érdekében.

A tömegessé vált illegális migráció súlyosan fenyegeti az európai polgárok biztonságát, a békés hétköznapokat, a hagyományos európai életformánkat - szögezte le.

"Az Európai Bizottság új elnökétől azt várjuk, hogy ismerje el és támogassa az unió külső határait megvédő országok erőfeszítéseit" - fogalmazott.

Deutsch Tamás az Európai Unióról szóló szerződést idézve arra emlékeztetett, hogy "az elmúlt években az Európai Parlament baloldali, bevándorláspárti többsége minden eszközzel, a szerződés 7-es cikke szerinti eljárással is" a tagállamok egyenlőségét, valamint nemzeti identitását rögzítő jogokat akarta felszámolni.

"Az várjuk, hogy a szerződések őreként tevékenykedő testület vezetőjeként mindent tegyen meg a nemzeti identitás és a tagállamok alkotmányos szuverenitásának maradéktalan tiszteletben tartása érdekében" - húzta alá.

A néppárti képviselőcsoport magyar delegációjának vezetője arra is felhívta az elnökjelölt figyelmét, hogy a regionális fejlesztési, valamint az agrártámogatási és vidékfejlesztési források "nem könyöradományok az unió jelenleg még kevésbé fejlett tagországainak, régióinak, az ott élő polgároknak, hanem az unió működésének egyik alapvető célját, a területi kohézió elérését szolgáló befektetések".

A képviselő kijelentette, azt várja az Európai Bizottság új elnökétől, hogy az unió következő hétéves keretköltségvetése ne büntesse, hanem támogassa az átlagánál nagyobb ütemben fejlődő, gyorsabban felzárkózó, a szegénység visszaszorítása érdekében komoly erőfeszítéseket tevő közép-európai tagállamokat, a V4-országokat.

Győri Enikő fideszes EP-képviselő írásbeli hozzászólásában kijelentette, Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökké választásával esély van egy új kezdetre, hogy minden tagállamot egyforma mércével mérjenek, és tiszteletben tartsák a tagállamok alkotmányos identitását.

A képviselő arra kérte a jelöltet, utazzon mielőbb Magyarországra, akarja megérteni a magyar valóságot, és ne hagyatkozzon mások értékítéletére.

"Azt kérem, legyen a szabadságunk őre. Lehessen másképp gondolkodni, hinni a konzervatív értékekben. Lehessen büntetlenül szót emelni az európai civilizáció és kultúra megőrzése érdekében" - fogalmazott a képviselő.

Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP-képviselője felszólalásában kijelentette, meg kell változnia annak, hogy "az Európai Unió nem vesz tudomást Orbán Viktor magyar miniszterelnök populizmusáról". Fel kell lépni azok ellen, akik az unió szétverésén dolgoznak, biztosítani kell azt, hogy az unió egységes, virágzó és biztonságos, az értékek uniója legyen - emelte ki.

Valódi változásra, és olyan vezetésre van szükség, amely nem fél megvédeni az európai demokráciát, a jogállamiságot - húzta alá a képviselő.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője felszólalásában kijelentette: az, hogy a bizottsági elnökjelölt az Európai Parlament meghallgatásán vesz részt, azt jelenti, hogy az Európai Unió vezetői nem tanultak korábbi hibáikból, és semmibe vették az EP csúcsjelölti rendszert érintő döntését.

"Az európai polgárok nagyon csalódottak. Hitelesebb, demokratikusabb, átláthatóbb Európai Uniót szeretnének. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy mint bizottsági elnökjelölt, személye elfogadhatatlan" - tette hozzá a képviselő.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az egyik közösségi oldalon közzétett nyilatkozatában kijelentette, támogatja Ursula von der Leyen programját, azonban továbbra is ellenzi kiválasztásának módját.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 15:12
Címkék: Deutsch Tamás, Európai Bizottság, Európai Unióról, Európai Parlament, Győri Enikő, Cseh Katalin,
Kommentek
Koronavírus - Deutsch Tamás: nem mozgósított plusz uniós forrást az EB javaslata
Ujhelyi István pénteken online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy 520 milliárd forint uniós támogatás áll a kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre azáltal, hogy ezt az összeget Magyarországnak vissza kellett volna fizetnie, de az unió intézkedésének köszönhetően most már sajátjaként kezelheti.

Deutsch Tamás szerint a javaslat arról szól, hogy azok a tagállamok, amelyek a 2014 és 2020 közötti forrásokat még nem használták fel, előbb kapják meg a még fel nem használt pénzt. Ez a tagállamok kétharmadának, köztük Magyarországnak nem jelent plusz forrást - mondta.

Hozzátette: az EB arról döntött még, hogy a fel nem használt előlegeket nem kell visszafizetni, tehát Magyarország csak a 2020-ra járó előleget kapta meg.

A képviselő arra biztatja az EU-s intézményekkel szoros kapcsolatban lévő magyar hatóságokat, hogy jelentkezzenek Brüsszelben, és kérdezzék meg, hol vannak azok a plusz források, amelyekről Ujhelyi István beszél. Ha lenne ilyen forrás, Magyarország
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 10:52
Koronavírus - Deutsch Tamás: Ujhelyi hazudik az EU pénzügyi támogatásaival kapcsolatban
Deutsch Tamás szerint a tény az, hogy "a sokat emlegetett úgynevezett uniós mentőprogram 37 milliárd eurós keretében semmilyen új forrás, plusz pénz nincs. Ezek az összegek a tagállamoknak a 2014-2020-as időszakra már korábban, hét évre előre megítélt tagállami uniós pénzügyi borítékjaiban benne vannak."

A fideszes politikus leszögezte azt is, hogy az EU késlekedett a döntéseivel, annak ellenére, hogy a járvány példátlanul súlyos és rendkívül komolyak a gazdasági, szociális következményei. Az Európai Bizottság (EB) javaslatai egyetlen tagországnak sem biztosítanak több pénzt, a tagállamok alig egyharmadának előbb fogják odaadni azokat a fejlesztési forrásokat, amelyeket már egyébként is elkülönítettek számukra a régiók felzárkóztatását szolgáló pénzekként az EU költségvetésében.

"Nekünk, magyaroknak, Magyarországnak egyetlen egy fillér plusz európai uniós forrást sem jelent ez a bizottsági javaslat. Magyarország és számos további tagállam esetében a regionális fejlesztési források már nem
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 19:52
Koronavírus - Deutsch: a Magyarországhoz hasonló országokat is segítse az Európai Bizottság!
A politikus hangsúlyozta, csütörtökön az EP-képviselők elsöprő többsége támogatta a bizottság 37 milliárd eurót érintő javaslatát, amely az Európai Unió tagországainak mintegy egyharmadának, kevesebb mint a felének nyújt segítséget.

"Nekünk, magyaroknak, Magyarországnak egyetlen egy fillér plusz európai uniós forrást ez a bizottsági javaslat nem jelent" - mondta Deutsch Tamás, majd aláhúzta, a Fidesz-KDNP az unó vezetői által "oly sokat emlegetett" szolidaritás, együttérzés jegyében támogatták ezt az indítványt.

Kifejtette, a magyar kormánypárti képviselők ezzel egy időben arra kérik az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy terjessze az Európai Bizottság elé azt a magyar delegáció által kezdeményezett, de más képviselők által is támogatott javaslatot, amely a tagországok további kétharmadának is segítséget jelenthet.

Deutsch Tamás elmondta, javasolják, hogy az EB azokon a területeken is nyújtson előfinanszírozást, ahol a tagországok még nem kötötték le teljes egészében a rendelkezésre
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:41
Koronavírus - Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoport: gyalázatos, hogy az EP szakbizottsága hazugságokon alapuló, gono
Az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) sajtóközleményt tett közzé kedden, melyben Fernando López Aguilar szakbizottsági elnök a magyarországi veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedési tervek miatti aggodalmát fejezte ki.

A magyar kormánypárti képviselők levelét aláíró Deutsch Tamás EP-képviselő közölte, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja teljes mértékben egyetért abban, hogy a demokratikus értékek és alapelvek védelmet élveznek válsághelyzetben is. Ugyanilyen fontos azonban, hogy az egyenlő és tisztességes bánásmód elve is védelemben részesüljön - emelte ki.

"Ha a LIBE bizottság úgy dönt, hogy megvizsgálja e vészhelyzetben alkalmazott intézkedések uniós joggal való összhangját, ezt minden tagállam esetében meg kell tennie, és nem szabadna csupán egyetlen tagállamot önkényesen kijelölnie" - fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány veszélyhelyzeti intézkedéseinek meghosszabbítására irányuló javaslata tiszteletben tartja a
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 13:02
Utolsó útjára kísérték Wichmann Tamást
vezetője. Wichmann Tamás 1978-ban vehette át az UNESCO fair play-díját, mert segített felkészülni riválisának, az egykori Jugoszlávia színeiben versenyző Matija Ljubeknek, aki aztán a belgrádi világbajnokságon legyőzte őt.

Kulcsár Krisztián felidézte: a már súlyos beteg sportember vágya volt, hogy szurkolhasson a Tokióban versenyzőknek, de ahogy fogalmazott, a többi régi kajakossal és kenussal nyáron már "fentről" skandálhatják, hogy Ria-Ria-Hungária.

Wichmann Tamás volt klubja, az MTK nevében Deutsch Péter ügyvezető búcsúzott. Kiemelte, hogy a legendás sportember élete végéig büszke volt MTK-s mivoltára és sokat törődött a fiatalokkal.

"Biztonság - ezt adta nekünk Tamás. És nem csak a testalkatával, mély hangjával, sűrű bajuszával. Ha vele voltál, azt érezted, hogy minden lehetséges. Annyi erőt adott nekünk, amely sokáig, akár örökké ki fog tartani" - fogalmazott.

Hozzátette: Wichmann Tamás azt az örökséget hagyja hátra, hogy "emberség és tisztesség minden áron".

A Magyar Kajak-Kenu
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 17:02
Deutsch Tamás: Niedermüller Péter fehér keresztényekre vonatkozó kijelentése rasszista, uszító és menthetetlen
Niedermüller az ATV január 23-i műsorában azt mondta: "Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a "nemtudoménmik"), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek."

Deutsch Tamás Niedermüller nyilatkozatát "az elmúlt időszak legsúlyosabb botrányának" nevezte. A képviselő leszögezte, hogy világosan és egyértelműen kell kommunikálni azzal kapcsolatban, hogy a DK alelnöke egyértelműen rasszista kijelentést tett, és amely által a magyar és európai emberek elsöprő többsége ellen indított támadást.

"A Demokratikus Koalíció alelnökének megfogalmazása sértő, megbélyegző. A 21. század Magyarországában és Európájában elfogadhatatlan, hogy valakit bőrszíne, vallása
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 14:31
Ludwig 2020 - Hét új kiállítás a Ludwig Múzeum idei programjában
Olaszországban nagy sikerrel szerepelt, huszonhárom, digitális technikával tervezett, de analóg módon működő fantáziakamerán keresztül gondolkodtat el a technikai fejlődés, a látás és a képrögzítés összefüggéseiről - mondta az igazgató.

Slow life - Az élet lassú tempóban címmel egy nemzetközi csoportos kiállítás keresi a választ április közepétől napjaink égető globális kérdéseire a fenntarthatóság irányába mutató javaslatokkal. Időgép címen új válogatás nyílik a Ludwig saját gyűjteményéből, majd a Deutsche Telekom kortárs gyűjteménye mutatkozik be egy 35 művész 60 munkáját felvonultató válogatáson keresztül.

Az idén 90 éves Konok Tamást a legújabb munkáiból összeállított válogatással ünnepli a múzeum szeptember 24-től, az idei kiállítási programot pedig egy rendhagyó tárlat, Barabási László projektje zárja, melyben a hálózatkutatás fizikus "atyja" síkban és térben megfogalmazott munkákkal, hálózattérképekkel, "adatszobrokkal" jeleníti meg a jelenségek és dolgok sokszor rejtett
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 13:12
Deutsch: egész Európában meg kell állítani a bevándorlást
A politikus emlékeztetett, a Fidesz-KDNP tavaly egy rekord részvétel mellett zajló EP-választáson aratott rekord győzelmet, aminek eredményeként a megszerezhető 21 képviselői helyből 13-at elnyert.

A magyar választók ezzel a felhatalmazással - az Európába irányuló bevándorlás megakadályozása mellett - azt is kötelezettségként írták elő a kormánypártoknak, hogy tegyenek meg mindent a keresztény európai életforma és a magyar nemzeti érdekek védelme érdekében - fejtette ki Deutsch Tamás.

A Fidesz-KDNP EP-képviselője elmondta, folyamatosan növekszik az Európát fenyegető migrációs nyomás, a kontinens nyugati felének pedig új és súlyos problémákkal kell szembenéznie az elmúlt négy év teljesen elhibázott befogadó politikája miatt. Példaként említette, hogy szilveszterkor nagyrészt illegálisan Németországban tartózkodók több német településen is petárdákkal fenyegettek német polgárokat. Deutsch Tamás szerint ebben az esetben mindössze az jelent újat, hogy azt a német média nem próbálta eltagadni, a
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 13:41
Képek, videók
deutsch-tamas.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:17
20141023deutsch-tamas. jpg
agica2004
2014. december 15. hétfő, 14:13
Deutsch Tamás.jpg
agica2004
2014. november 07. péntek, 15:45
20121103-deutsch-tamas --m
agica2004
2012. december 01. szombat, 14:00
Deutsch Tamás 1989.jpg
agica2004
2010. október 15. péntek, 14:15
tisztújító.jpg
agica2004
2009. március 25. szerda, 13:24
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
képviselő fánk.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:07
Cs.m-i képviselők.jpg
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 18:28
Képviselő fánkok
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:20
Képviselő fánk
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:19
képviselő bér.jpg
dnemethk
2012. február 08. szerda, 20:32
képviselő fánk....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.